Δίπλωμα οδήγησης στο στρατό

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Ερώτηση 6315/17-11-2010

Στο άρθρο 16, παρ.2, κεφ. Δ' του Ν.3710/2008, ΦΕΚ τ. Α' 216/23-10-2008, αναφέρεται ότι είναι δυνατή η μετατροπή των αδειών ικανότητας οδήγησης υπηρεσιακού οχήματος που εκδίδονται από την Ελληνική Αστυνομία σε αντιστοίχων κατηγοριών αδειών οδήγησης αυτοκινήτων, τρίτροχων οχημάτων και μοτοσικλετών, χωρίς θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις.

Με την υπ' αριθμ,47272/5763/27-8-2009 ΚΥΑ των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, καθορίστηκαν οι όροι και προϋποθέσεις μετατροπής άδειας ικανότητας οδήγησης υπηρεσιακού οχήματος που εκδίδεται από την Ελληνική Αστυνομία, σε άδεια οδήγησης αντίστοιχων κατηγοριών, χωρίς θεωρητική εξέταση και δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς.

Κατόπιν τούτου ερωτάσθε

Μελετάται το ενδεχόμενο από το Υπουργείο σας το παραπάνω ευεργέτημα -το οποίο ίσχυε παλαιότερα και καταργήθηκε -να ισχύει και για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων;

Ο Βουλευτής

Κωστής Αϊβαλιώτης

Απάντηση

Φ.900α/8199/11374/8 Δεκ2010

Σε απάντηση της ερώτησης που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Κωστής Αϊβαλιώτης προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα τη δυνατότητα εφαρμογής του ευεργετήματος μετατροπής της άδειας ικανότη­τας οδήγησης υπηρεσιακού οχήματος, σε άδεια οδήγησης αντιστοίχων κατηγοριών πολιτικών οχημάτων, χωρίς θεωρητική εξέταση και δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς, σας γνωρίζω τα ακόλουθα σύμ­φωνα με τα στοιχεία που τέθηκαν υπ' όψιν μου:

Η μετατροπή των στρατιωτικών αδειών ικανότητας οδήγησης σε αντίστοιχες πολιτικού τύπου κα­ταργήθηκε με απόφαση του τότε Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών από 17-6-1996.

Η εκπαίδευση του στρατιωτικού προσωπικού (μόνιμου και οπλιτών) στην οδήγηση οχημάτων για την έκδοση άδειας ικανότητας οδηγού, γίνεται σύμφωνα με την ΠαΔ 3-7/201Ο/ΓΕΣ/ΔΕΚΠ, στην οποία Έχουν ενσωματωθεί οι προβλέψεις της Υπουργικής Απόφασης 34861/79, ΠΔ 19/95 και ΚΟΚ2007.

Στο πλαίσιο της απόφασης ταυ ΥΠΕΘΑ για την σύνδεση της θητείας με την αγορά εργασίας, τα Κέντρα Εκπαιδεύσεως Εφοδιασμού Μεταφορών (ΚΕΕΜ) και Κέντρα Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού (ΚΕΠΒ), έχουν χαρακτηριστεί ως ΚΕΚ για την εκπαίδευση οδηγών. Σε αυτά εκπαιδεύονται Ανθυπολοχα­γοί, Λοχίες καθώς και ειδικότητες οδηγού ΕΠΟΠ και οπλιτών θητείας. Στην παρούσα φάση μελετάται τα ενδεχόμενα της μετατροπής των ανωτέρω αδειών οδήγησης από τα ΚΕΚ, σε άδειες οδήγησης αντίστοιχων κατηγοριών πολιτικών οχημάτων και πολύ σύντομα θα υποβληθεί σχετική πρόταση στα Υπουργεία Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

ΣΥΣΜΕΔ

...
πετραλωνιτης

Δημοσίευση από πετραλωνιτης »

Κατι ακομα, αν παω οδηγος και κανω μαθηματα. Οταν τελειωσω την θητια μου θα εχω διπλωμα οδηγησης απο τον στρατο; Η απλα θα κανω μαθηματα οδηγησης και δεν θα παρω διπλωμα απλα θα μου ειναι πιο ευκολο μετα να δωσω διπλωμα εξω; Τα αυτοκινητα του στρατου εχω ακουσει ειναι αυτοματα ολα δηλαδη χωρις ταχυτητες. Υσχιει; Ευχαριστω ...
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 15
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Το στρατιωτικό δίπλωμα δεν ισχύει στη πολιτική ζωή παρά μόνο σε περίπτωση μετεκπαίδευσης και επιστράτευσης.

Μπορεί να σου είναι πιο εύκολο.

Δεν είναι όλα αυτόματα. Κάποια 4x4 Mercedes έχουν χειροκίνητο κιβώτιο.
TEIN
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από TEIN »

Αυτα παλια με το στρατιωτικο διπλωμα που βγαζανε πολιτικο χωρις εξετασεις-γμτ για 1,5 χρονο δν το προλαβα-, τωρα δν εχει καμια σχεση και δεν σε βοηθαει εκτος απο τα να αποκτησεις μια σχετικη εμπειρια...

Δεν ειναι ολα αυτοματα, τα ποιο πολλα χειροκινητα...

kwstas987
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από kwstas987 »

Καλησπέρα παιδιά, καλός σας βρήκα ! Θέλω να μάθω μερικά απλά πράγματα για εσάς και άγνωστα τέλιος για μένα, γιαυτό δεν θέλω ειρωνικά σχόλια, ευχαριστώ ... Σήμερα πήρα το χαρτί για τον στρατό και δεν μου έχει μήνη πόλης κέρος για χάσιμο, ρωτάω παλιούς μου λένε άλα ρωτάω νέους και αυτοί άλα μου λένε, γιαυτό μπήκα στο φόρουμ σας για να μάθω μερικά πράγματα παραπάνω.
Λοιπών, μου έχει επιλεγεί για Πεζικό - Οδηγός το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω δίπλωμα οδήγησης, ενώ το είχα δηλώσει ότι δεν έχω όταν μου ζητήθηκε. Τώρα σε αυτήν την περίπτωση τη κάνω; Βγενει απλό δίπλωμα στον στρατό;
Αν έκανα σε άκυρο μέρος αυτό το ποστ συγνώμη δεν εχω ιδέα από φόρουμ...

Για τα ορθογραφικά: Το ξέρω παίζει να είναι παντού κόκκινο... Εικόνα
TEIN
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από TEIN »

Δεν παιζει ρολο αν εχεις πολιτικο διπλωμα για να παρεις την ειδικοτητα του οδηγου, κανεις εκπαιδευση και περνεις στρατιωτικο διπλωμα.
stefg
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από stefg »

Γεια σε όλους! Έχω μια ερώτηση. Πριν λίγους μήνες απολύθηκα από τον στρατό. Ήμουν οδηγός και οδηγούσα τζιπάκια, καναδέζες και στάγιερ. Υπάρχει η δυνατότητα να αναγνωριστεί αυτό και να αναβαθμίσω το δίπλωμά μου; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 16

Δημοσίευση από Greek_Army »

stefg έγραψε:Γεια σε όλους! Έχω μια ερώτηση. Πριν λίγους μήνες απολύθηκα από τον στρατό. Ήμουν οδηγός και οδηγούσα τζιπάκια, καναδέζες και στάγιερ. Υπάρχει η δυνατότητα να αναγνωριστεί αυτό και να αναβαθμίσω το δίπλωμά μου; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Mπα.
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από yandr »

Όχι
TEIN
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από TEIN »

stefg έγραψε:Γεια σε όλους! Έχω μια ερώτηση. Πριν λίγους μήνες απολύθηκα από τον στρατό. Ήμουν οδηγός και οδηγούσα τζιπάκια, καναδέζες και στάγιερ. Υπάρχει η δυνατότητα να αναγνωριστεί αυτό και να αναβαθμίσω το δίπλωμά μου; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Μπα δεν παιζει κατι τετοιο φιλε μου, αλλα περιεργο να οδηγουσες και τοσα πολλα, αντε καμια κανεδεζα οκ αλλα σταγιερ δεν νομιζω να εκανες αρκετα χλμ για το λογο οτι πλεον δεν εμπιστευονται οι δκτες σταγιερ σε στρτες...

Snip3r
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από Snip3r »

Μολις ειδα στο σημειωμα οτι θελει και το διπλωμα οδηγησης... Να το παρω ή να κανω τον Κινεζο;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 16

Δημοσίευση από Greek_Army »

Snip3r έγραψε:Μολις ειδα στο σημειωμα οτι θελει και το διπλωμα οδηγησης... Να το παρω ή να κανω τον Κινεζο;

Αν θέλεις να γίνεις οδηγός πάρτο αλλιώς κάνε τον κινέζο
Snip3r
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από Snip3r »

Ευχαριστω... Οπερ θα κανω τον Κινεζο.

Σε περιπτωση που το παρω, μου το κρατανε εκει οπως την ταυτοτητα; Και αν "ναι" μετα τι χρησιμοποιω οταν θα οδηγω σε αδειες;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 15
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Όχι δεν στο κρατάνε. Αυτό έλειπε να σου κρατάνε και το δίπλωμα οδήγησης.Εικόνα
stefg
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από stefg »

TEIN έγραψε:Μπα δεν παιζει κατι τετοιο φιλε μου, αλλα περιεργο να οδηγουσες και τοσα πολλα, αντε καμια κανεδεζα οκ αλλα σταγιερ δεν νομιζω να εκανες αρκετα χλμ για το λογο οτι πλεον δεν εμπιστευονται οι δκτες σταγιερ σε στρτες...
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης