Άδειες στη διάρκεια της θητείας

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 11
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

mtsbos έγραψε:Γεια σας παιδια, ειμαι 18 χρονων και οπου νανε θα θητησω. Θα ηθελα να ξερω καθε ποτε και ποσες μερες μπορω να παρω αδεια μεσα σε αυτους τους 9 μηνες. Ευχαριστω!

καλησπέρα Λεβεντιά, διακαιούσαι: Κανονική, διάρκειας τριών ημερών για κάθε πλήρες δίμηνο πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας,Αναρρωτική διάρκειας μέχρι τριών ημερών για κάθε πλήρες δίμηνο πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας,Αγροτική ή φοιτητική (εννοώντας οτι δεν μπορείς να πάρεις κ τις δύο, Γονική άδεια διάρκειας πέντε ημερών για κάθε τέκνο που βρίσκεται στη ζωή, και τις τιμητικές σου, που αυτό είναι ανάλογα την κρίση του εκάστοτε Δκτή η Λγού σου. Οτιδήποτε θελήσεις στην διάθεση σου.

artxania
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από artxania »

Ρε παιδιά θέλω να ρωτήσω δυο πραγματάκια γιατί πραγματικά δεν μπορώ να βγάλω από μόνος μου άκρη. Είμαι από Χανιά, μπήκα τον Νοέμβρη στρατό, στο Τεχνικό Σώμα και υπηρετώ στο 98ΤΤΧΕΘ στην Μυτιλήνη.
Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1) Στο σαϊτ του στρατού γράφει το εξής για την αναρρωτική άδεια "Η αναρρωτική άδεια μέχρι τρεις (3) ημέρες για κάθε πλήρες δίμηνο πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας που οι υπηρετούντες οφείλουν να υπηρετήσουν, λογίζεται ως χρόνος πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας. Ως πλήρες δίμηνο θεωρείται και ο πλήρης μήνας που τυχόν απομένει μετά την αφαίρεση των διμήνων από τοσύνολο της καθοριζομένης προς απόλυση πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας. "
Αυτό σημαίνει ότι αφού εγώ κάνω 9μηνο θα έχω 15 μέρες τιμητική ή ο χρόνος πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας είναι λιγότερος πχ 8 μήνες και έχω 12 ημέρες αναρρωτική; Ρωτάω γιατί χτύπησα στη μπάλα και έχω 20 ημέρες ΑΑ, να δω πόσες τελικά θα υπηρετήσω!

2) Ο dn24 έγραψε "καλησπέρα Λεβεντιά, διακαιούσαι: Κανονική, διάρκειας τριών ημερών για κάθε πλήρες δίμηνο πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας, Αναρρωτική διάρκειας μέχρι τριών ημερών για κάθε πλήρες δίμηνο πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας, Αγροτική ή φοιτητική " άρα άλλο πράμα η αναρρωτική άδεια κι άλλο η φοιτητική-αγροτική; Γιατί μου είπανε ότι αφού "έφαγα" όλη την αναρρωτική πάει και η φοιτητική!

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 75

Δημοσίευση από Greek_Army »

9Μηνο 15 μέρες ειδική άδεια
8μηνο 12μέρες ειδική άδεια
pano1988
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από pano1988 »

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ! Ηθελα να ρωτησω αν ξερει κανεις τι ακριβως ισχυει με τιςαδειες αιμοδοσιας. Ποτε μπορεις να δωσεις αιμα; Πρεπει να ναι με διαταγη του στρατοπεδου, η μπορεις και απο μονος σου να δωσεις σε καποιο στρατιωτικο, η δημοσιο νοσοκομειο... Στην περιπτωση που εισαι γραμμενος σε καποιο συλλογο εθελοντης αιμοδοτης και δωσεις αιμα ισχυει καποια αδεια η δεν σου δινουν; Ευχαριστω εκ των προταιρων!

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

pano1988 έγραψε:ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!Ηθελα να ρωτησω αν ξερει κανεις τι ακριβως ισχυει με τιςαδειες αιμοδοσιας. Ποτε μπορεις να δωσεις αιμα; Πρεπει να ναι με διαταγη του στρατοπεδου, η μπορεις και απο μονος σου να δωσεις σε καποιο στρατιωτικο, η δημοσιο νοσοκομειο... Στην περιπτωση που εισαι γραμμενος σε καποιο συλλογο εθελοντης αιμοδοτης και δωσεις αιμα ισχυει καποια αδεια η δεν σου δινουν; Ευχαριστω εκ των προταιρων!

1. Μπορείς να δώσεις 2 φόρες στον στρατό και να πάρεις την άδεια η οποία μπορεί να είναι από 2μέρες μέχρι 4. Αυτό το καθορίζει ο διοικητής, για να δώσεις σε δημόσιο θα πρέπει να νοσηλεύεται γνωστός σου
2. Δεν σου δίνουνε κάποια άδεια
The saint
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από The saint »

Καλησπέρα και συγχαρητήρια, για μία ακόμη φορά, για το site. Η ερώτησή μου σχετίζεται με το "αμαρτωλό" καθεστώς των αδειών. Γνωρίζω ότι ισχύει η υπ αριθ. Φ.429.1/46/158169 (2) υπουργική απόφαση του 2005 βλ. Εφημερίδα της Κυβερνήσεως 1813,22/12/2005: (Άδειες απουσίας στους οπλίτες, δόκιμους έφεδρους αξιωματικούς (ΔΕΑ), επίκουρους αξιωματικούς και έφεδρους αξιωματικούς που υπηρετούν στις Ένο− πλες Δυνάμεις.) Θα ήθελα να ρωτήσω αν η ανωτέρω έχει τροποποηθεί καταρχήν και σε καταφατική απάντηση, με ποιά υπουργική απόφαση ή νόμο; Το ερωτώ αυτό διότι αν δεν έχει τροποποιηθεί, τότε η αναρρωτική άδεια δεν συμπεριλαμβάνεται στις ειδικές και ως εκ τούτου οι οπλίτες δικαιούνται και αναρρωτικής και λ. Χ. Φοιτητικής αδείας. Γενικότερα ποιός νόμος ή Υπ. Απ. Ισχύει για την νυν 9μηνη θητεία; Ευχαριστώ εκ των προτέρων και παρακαλώ να απαντήσει όποιος/όποια γνωρίζει πράγματι το θέμα.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Να σου πω τον νόμο δεν τον γνωρίζω. Αλλά η ειδική άδεια. Είναι φοιτητική η αγροτική και η αναρρωτική
Jimmys
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από Jimmys »

Η 2011 Α θα παρει τελικα ΤΑΠ; Ακομα δεν πειραμε αλλα μηπως δωσουν οταν βγουν οι εξετασεις αιματος.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Jimmys έγραψε:Η 2011 Α θα παρει τελικα ΤΑΠ; Ακομα δεν πειραμε αλλα μηπως δωσουν οταν βγουν οι εξετασεις αιματος.

To ΤΑΠ ξέρεις τι σημαίνει;
παλιος

Δημοσίευση από παλιος »

Υπαρχουν πολλες αδιες που μπορεις να παρεις αμα εχεις βισμα τωρα αμα δεν εχεις και πεσεις σε ανωτερους στραβαδια μονο την κανονικη και αυτη θα στην δωσουν οποτε θελουν αυτοι.310ΛΕΛΕ...
Σωτηρης

Δημοσίευση από Σωτηρης »

Καλησπέρα,
Θα ήθελα να μάθω κάποια πράγματα σχετικά με την 24ωρη άδεια και την φοιτητική.
Είχα ζητήσει (αιτηθεί) 24ωρη άδεια διότι είχε έρθει η κοπέλα μου στο μέρος το οποιο υπηρετώ.
Πήρα την άδεια αλλα ήτανε χρεωμένη σαν 1 κανονική.
Το ανέφερα στον επιλοχία τις ιλης (ΕΜΘ) μου ότι ζήτησα 24ωρη και όχι κανονική και με είπε ότι θα το αλλάξουνε σε 24ωρη και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Προχθές κοίταξα τις άδειες μου και είδα ότι έχω 1 μέρα λιγότερη. Το έψαξα και είδα ότι τελικά με είχανε χρεώσει την 24ωρη σαν κανονική.
Έψαξα και ρώτησα στην ψυχολογική υποστήριξη οι οποιοι γνωρίζουν και με είπανε ότι δεν μπορείς να πάρεις 1 μέρα κανονική και ότι χρεώνεται σαν 24ωρη.

Έπειτα κοίταξα στις καταστάσεις και είδα ότι σε αλλo άτομo που είχε αιτηθεί 24ωρη είναι χρεωμένη σαν 24ωρη και όχι σαν 1 κανονική.
Πήγα στον επιλοχία να του το αναφέρω και με είπε ότι μια κανονική χρεώνεται σαν κανονική και ότι δεν υπάρχει 24ωρη.
Του ανέφερα ότι σε ένα άλλο άτομο έχει χρεωθεί σαν 24ωρη και με απάντησε άλλο αυτός.
Εγώ ρώτησα τι άλλος αυτός και η απάντηση που πήρα ήτανε άλλο αυτός και άλλο εσύ!

Υπάρχει κάποιος νομος για τις 24 ώρες άδειες;
Μπορείτε σας παρακαλώ να με δώσετε το link αυτό;

Επίσης,
στον ίδιο επιλοχία όταν αιτήθηκα φοιτητική άδεια (τον φεβρουάριο), αρνήθηκε να μου δώσει. Του είπα ότι πρέπει να δώσω τα μαθήματα και μου απάντησε και τι έγινε; Θα τα δώσεις τον σεπτέμβριο!

Σας παρακαλώ ψάχνω κάποια link σχετικά με τις 24 ώρες άδεια και τις φοιτητικές.
Αν μπορείτε να μου δώσετε κάποιους νομους έτσι ώστε να παραπονεθώ.

Ευχαριστώ εκ των προτερων.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 7
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Για τη φοιτητική άδεια και τις άδειες γενικότερα μπορείς να δείς εδώ:

Φοιτητικές άδειες στο Στρατό

και στο ανάλογο νήμα του forum

Φοιτητική άδεια

Μπορείς να διαβάσεις και στον Στρατιωτικό Κανονισμό (από σελίδα 38 και κάτω) τι ισχύει για τις άδειες

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 15

Δημοσίευση από yandr »

Εγώ πάντως δεν ξέρω να υπάρχει 24-ωρη άδεια που να χρεώνεται διαφορετικά από κανονική άδεια...24ων ωρών!
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

yandr έγραψε:Εγώ πάντως δεν ξέρω να υπάρχει 24-ωρη άδεια που να χρεώνεται διαφορετικά από κανονική άδεια...24ων ωρών!

Ίσως εννοεί την διανυκτέρευση. Δεν βρίσκω κάτι άλλο.
DNT04
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από DNT04 »

Ποια η διαφορά της 24ωρης από την μονοήμερη άδεια. Και οι 2 κανονικές δεν είναι?
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης