ptolemaios έγραψε: κοιτα πρωτα απο ολα οι Ιταλια εχει το ιδιο προβλημα με εμας σε μεταναστες. Εκει ομως οι carabinieri δεν αστειευονται και δεν χαιδευουν τα αυτια κανενος. Ουτε τους πλανωδιους αφηνουν να αλωνιζουν και να πουλαν μπιχλιμπιδια.
Ναι και δεν νομίζω να λύσανε έτσι το πρόβλημα της (λαθρο) μετανάστευσης.
ptolemaios έγραψε:Και αυτες οι εθελοντικες ομαδες οντως θεωρουνται ακροδεξιες και βιαιες παρολα αυτα το μονο που κανουν ειναι να περιπολουν. Δεν δερνουν.
Δεν δέρνουν απλά τρομοκρατούν. Είναι σαν να φωνάζουμε κουμάντο κάνουμε εμείς, μην σηκώνετε κεφάλι.
ptolemaios έγραψε: Και στο κατω κατω οι κατοικοι νοιωθουν ασφαλεις...
Δεν νομίζω...
ptolemaios έγραψε: Σε αυτη την κατασταση που φτασαμε αν δεν οργανωθουμε μεταξυ μας ποιος θα δρασει αυτος που εχει ηδη την εξουσια; ... Αμ δε
Εσύ τους ψηφίζεις...
"And so I become a knight of the Kingdom of Dreams and Shadows!"
ptolemaios έγραψε: κοιτα πρωτα απο ολα οι Ιταλια εχει το ιδιο προβλημα με εμας σε μεταναστες. Εκει ομως οι carabinieri δεν αστειευονται και δεν χαιδευουν τα αυτια κανενος. Ουτε τους πλανωδιους αφηνουν να αλωνιζουν και να πουλαν μπιχλιμπιδια.
Ναι και δεν νομίζω να λύσανε έτσι το πρόβλημα της (λαθρο) μετανάστευσης.
ptolemaios έγραψε:Και αυτες οι εθελοντικες ομαδες οντως θεωρουνται ακροδεξιες και βιαιες παρολα αυτα το μονο που κανουν ειναι να περιπολουν. Δεν δερνουν.
Δεν δέρνουν απλά τρομοκρατούν. Είναι σαν να φωνάζουμε κουμάντο κάνουμε εμείς, μην σηκώνετε κεφάλι.
ptolemaios έγραψε: Και στο κατω κατω οι κατοικοι νοιωθουν ασφαλεις...
Δεν νομίζω...
ptolemaios έγραψε: Σε αυτη την κατασταση που φτασαμε αν δεν οργανωθουμε μεταξυ μας ποιος θα δρασει αυτος που εχει ηδη την εξουσια; ... Αμ δε
Εσύ τους ψηφίζεις...
οι ιδιοι οι κατοικοι το εχουν δηλωσει οτι τα βραδια μπορουν και κοιμουνται... Τέλος παντων κατα την αποψη μου το να βγουμε εξω ολοι ενωμενοι και Να τους δειξουμε οτι ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ και οτι εμεις κανουμε κουμαντο ειναι Μια καλη κινηση... Α και εγω προσωπικα Δεν τους εχω ριξει ψηφο στις 2 φορες που εχω συμμετασχει...
Kampf αυτη τη φορα συμφωνουμε απολυτα. Ολα τα 'χε η Μαργιορη (Ελλαδα) ο φερετζες (αλβανικο κομμα) της ελειπε. Απορω αν οι μεταναστες εχουν παραπονο απο τα υπαρχοντα κομματα...
kykladitis έγραψε:Στο my-greek.blogspot.com αναφερεται οτι ο γνωστος Τσεναϊ ετοιμαζει κομμα αλβανων στην Ελλαδα...
σπουδαζει πολιτικες επιστημες στην Βοστώνη και μαλιστα τις σπουδες του τις χρηματοδοτει το αλβανικο λομπι στην Αμερικη. Υποτιθεται οτι σε μερικα χρονια θα δημιουργηθρι στην Ελλάδα το ''Δημοκρατικο Κομμα Αλβανοφώνων''ποσο γουσταρωωωω... Αντε! Σας περιμενουμε
Ούτε τη μνήμη των αγωνιστών κατά του φασισμού και του ναζισμού δεν σεβάστηκαν οι... Υπερπατριώτες της Αλβανίας. Εκατοντάδες Έλληνες συγγενείς και απόγονοι των ηρώων εκμεταλλευόμενοι την αργία έκαναν το μακρύ ταξίδι απ' όλα τα σημεία της Ελλάδας και πήγαν χθες να τιμήσουν τους πολεμιστές που άφησαν την τελευταία τους πνοή στο μέτωπο της Κορυτσάς
Έξω από την πόλη, στο χωριό Μπομποστίτσε, έχει στηθεί το μνημείο του Έλληνα Στρατιώτη, εκεί εκατοντάδες Έλληνες έκαναν μια μικρή τελετή και κατέθεσαν στεφάνια.
Παρουσία πολλών αστυνομικών, που μετά τα τελευταία φαινόμενα βίας κατά βορειοηπειρωτών, είχαν λάβει έκτακτα μέτρα, δεν συνέβη το παραμικρό.
Λίγες ώρες αργότερα και ενώ τα πούλμαν είχαν αποχωρήσει κάποιοι βάνδαλοι έφτασαν στο σημείο και έβαλαν φωτιά καίγοντας τα στεφάνια και προκαλώντας ζημιές στο μνημείο.
Το νέο περιστατικό με επίθεση Αλβανών εξτρεμιστών εναντίον ενός ιερού χώρου που έχει σχέση με την Ελλάδα όπως ήταν φυσικό έγινε πρώτη είδηση στη γειτονική μας χώρα με το σύνολο του Τύπου να το καταδικάζει.
Το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας έναντι αυτών των χωρών είναι η υπογεννητικότητα. Πρόβλημα με τους αλβανούς δεν θα έχουμε τώρα, θα έχουμε σε 2 αιώνες. Σε αυτά τα ελληνικά εδάφη οι έλληνες θα είναι (αν είναι) μειοψηφία
Το 62,7% των συμμετεχόντων στην έρευνα "Balkan Monitor" της εταιρίας "Gallup", στην Αλβανία, δήλωσαν ότι στηρίζουν την ιδέα της "Μεγάλης Αλβανίας".
Την ίδια θέση στηρίζει το 81% των ερωτηθέντων Αλβανών στο Κόσοβο και το 51,8% των ερωτηθέντων Αλβανών στην ΠΓΔΜ. Επίσης, το 32% των ερωτηθέντων στην Αλβανία, το 29% των ερωτηθέντων στο Κόσοβο και το 6,8% των ερωτηθέντων στην ΠΓΔΜ πιστεύει ότι η «Μεγάλη Αλβανία» θα προκύψει από την ένωση της Αλβανίας με το Κόσοβο.
Σύμφωνα δε με την ίδια έρευνα, το 48,8% των ερωτηθέντων Αλβανών στο Κόσοβο, το 41,8% των ερωτηθέντων Αλβανών στην ΠΓΔΜ και το 25,8% των ερωτηθέντων Αλβανών στην Αλβανία, πιστεύουν ότι η "Μεγάλη Αλβανία" θα δημιουργηθεί γρήγορα.
Το 62,7% των συμμετεχόντων στην έρευνα "Balkan Monitor" της εταιρίας "Gallup", στην Αλβανία, δήλωσαν ότι στηρίζουν την ιδέα της "Μεγάλης Αλβανίας".
Την ίδια θέση στηρίζει το 81% των ερωτηθέντων Αλβανών στο Κόσοβο και το 51,8% των ερωτηθέντων Αλβανών στην ΠΓΔΜ. Επίσης, το 32% των ερωτηθέντων στην Αλβανία, το 29% των ερωτηθέντων στο Κόσοβο και το 6,8% των ερωτηθέντων στην ΠΓΔΜ πιστεύει ότι η «Μεγάλη Αλβανία» θα προκύψει από την ένωση της Αλβανίας με το Κόσοβο.
Σύμφωνα δε με την ίδια έρευνα, το 48,8% των ερωτηθέντων Αλβανών στο Κόσοβο, το 41,8% των ερωτηθέντων Αλβανών στην ΠΓΔΜ και το 25,8% των ερωτηθέντων Αλβανών στην Αλβανία, πιστεύουν ότι η "Μεγάλη Αλβανία" θα δημιουργηθεί γρήγορα.
Ενδιαφέρον σχετικό άρθρο του Ιωάννη Μιχαλέτου Στο hellenic nexus νοεμβρίου, σελ.62-63.''Η διείσδυση των ισλαμικών στοιχείων στην Ελλάδα λαμβάνει χώρα όχι μόνο μέσω των εισερχόμενων λαθρομεταναστών από τη Μέση Ανατολή και την Ασία αλλά και μέσω των στρατολογημένων από τους ισλαμικούς κύκλους Αλβανών , Βούλγαρων, Σκοπιανών και λοιπών βαλκανικών στοιχείων'' Σελ.63 ''Στην ελλάδα παρατηρήθηκε από την ΕΥΠ αυξημένη προπαγανδιστική δραστηριότητα από αγνώστους μέσω ίντερνετ τον Φεβρουάριο του 2008 που καλούσαν ακραία στοιχεία να αυτονομηθούν από τη χώρα 'όπως έπραξαν οι Αλβανοί από τους Σέρβους'. Σε αρκετές περιπτώσεις η Ευπ διαπίστωσε ότι το ηλεκτρονικό ίχνος είχε ως εκκίνηση την περιοχή του Εχίνου στον Έβρο''
H αληθεια ειναι οτι ο παπας και οι μεγαλες δυναμεις βοηθησαν για να δημιουργηθει το κρατος της αλβανιας. Το θεμα ειναι εμεις τι κανουμε. Κατα την ταπεινη μου αποψη τιποτα. Γυρο μας ολα τα σκυλια γαβγιζουν και εμεις απλα το παιζουμε υπερανω. Η' ειμαστε τοσο δυνατοι που τους γραφουμε στ... Μας η' κανουμε οτι δε φοβομαστε ενω πραγματικα ειμαστε κοτες. Ναι θεωρω οτι γιναμε κοτες. Ολα ομως αλλαζουν και βλεπω να μην υπαρχει αλβανια σε ενα συντομο βαθος χρονου. Βλεπε προφητειες, βλεπε γεωπολιτικη, βλεπε τη τρελα που κουβαλαμε και οπου να ναι ξεσπαμε... Ολα ειναι κοντα (παντα κατα την αποψη μου)
H διαδικτυακή εφημερίδα Global Post δημοσίευσε μια αποκαλυπτική έρευνα για την στήριξη που παρείχε η Ουάσινγκτον στο Κοσοβάρο πρωθυπουργό και πρώην οπλαρχηγό του UCK Hashim Τhaci. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι HΠΑ γνώριζαν ότι η δομή της παραστρατιωτικής οργάνωσης του UCK που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη διεθνοποίηση του Κοσοβαρικού βασίστηκε στις κατά τόπους μαφίες και φατρίες του οργανωμένου έγκληματος ενώ φέρουν μεγάλη ευθύνη και για τις παράνομες δραστηριότητες της πρώην υπηρεσίας πληροφοριών του Κοσόβου (SHIK) η οποία μετεξελίχθηκε σε εγκληματική οργάνωση.
«Αμέσως μετά τον πόλεμο του 1999, η περιβόητη υπηρεσία εξελίχθηκε σε μία άνομη οντότητα, η οποία αρχικά λειτουργούσε υπό τις εντολές του UCK και τη στήριξη των ΗΠΑ ενώ στη συνέχεια τέθηκε υπό την ηγεσία του PDK», αναφέρεται χαρακτηριστικά για τη μυστική υπηρεσία του Κοσόβου.