Αλεξιπτωτιστές: Εκπαίδευση/Ασκήσεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 25
Επάγγελμα: Possessed Killing Machine

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

johny.xmarks έγραψε:Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι; Οι κληρωτοί κάνουν μόνο άλμα στατικού έτσι; Και όχι ελευθέρας... Σωστά; Για να κάνεις ελευθέρας πρέπει να είσαι ΥΕΑ/ΔΕΑ/μόνιμος; Γιατί το ελευθέρας λέει τρελά! Το στατικό είναι απλώς. Πήδημα με διαδικασία.
Πρεπει να εχεις τουλαχιστο 35 αλματα στατικου για να κανεις αιτηση για να υπηρετησεις στο ΕΤΑ

Άβαταρ μέλους
asimike
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από asimike »

297ΙΜΑΚ έγραψε:
johny.xmarks έγραψε:Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι; Οι κληρωτοί κάνουν μόνο άλμα στατικού έτσι; Και όχι ελευθέρας... Σωστά; Για να κάνεις ελευθέρας πρέπει να είσαι ΥΕΑ/ΔΕΑ/μόνιμος; Γιατί το ελευθέρας λέει τρελά! Το στατικό είναι απλώς. Πήδημα με διαδικασία.
Πρεπει να εχεις τουλαχιστο 35 αλματα στατικου για να κανεις αιτηση για να υπηρετησεις στο ΕΤΑ

και επισης αν εισια κληρωτος δν μπορεις να κανεις ελευθερας... Μονο στατικο.
ΕΛΛΑΣ
johny.xmarks
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 11

Δημοσίευση από johny.xmarks »

asimike έγραψε:
297ΙΜΑΚ έγραψε:

και επισης αν εισια κληρωτος δν μπορεις να κανεις ελευθερας... Μονο στατικο.

Ναι οκ δεν αντιλέγω, αλλά έτσι όπως το λες αφήνεις να εννοηθεί πως μόνο από ΕΤΑ πας για ελευθέρας... Αλλά έχω την εντύπωση πως και μόνιμοι στη ΣΧΑΛ κάνουν ελευθέρας, απλώς όχι από τόσο ψηλά όσο οι ΕΤΑτζήδες.

Ισχύει; Και επίσης, ΥΕΑ/ΔΕΑ μπορούν να κάνουν ελευθέρας;

Και τέλος οι κληρωτοί πόσα άλματα κάνουν μέσα στη θητεία τους;
297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

johny.xmarks έγραψε:Ναι οκ δεν αντιλέγω, αλλά έτσι όπως το λες αφήνεις να εννοηθεί πως μόνο από ΕΤΑ πας για ελευθέρας... Αλλά έχω την εντύπωση πως και μόνιμοι στη ΣΧΑΛ κάνουν ελευθέρας, απλώς όχι από τόσο ψηλά όσο οι ΕΤΑτζήδες.

Γιατι μερικοι νομιζουν οτι αν καποτε γινουν μονιμοι και καταφερουν να μετατεθουν στο ΕΤΑ θα αποστρατευτουν απο κει;

Τες πα, το σχολειο για αλματα ελευθερας το εχει βγαλει πολυς κοσμος, ασχετα αν πλεον υπηρετει η οχι στο ΕΤΑ. Ετσι πολυ πιθανον Καποιοι πρωην ΕΤΑτζηδες να υπηρετουν στη ΣΧΑΛ, αυριο στην Ε' μεθαυριο στη Γ' στην Η' στη Ζ'. Στρατος ειναι εχει μεταθεσεις...

Σου ειπα οτι μια απο τις προυποθεσεις για να παρακολουθησει Κανεις το Σχολειο για ελευθερες πτωσεις ειναι να εχεις 35 πτωσεις στατικου. Αν προλαβεις σαν στρατευσιμος να κανεις 35 αλματα κανε αναφορα στην υπηρεσια. Σειρες μου 12μηνα εκαναν 12 περιπου και 15 οσοι πηραν μεταθεση ΣΧΑΛ μετα απο τη 2ρα ΜΑΛ.

fideas emk
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 21

Δημοσίευση από fideas emk »

Νομιζω οτι η ΜΑΛιτες στο 12 μηνο μπορουσαν να κανουν πανω απο 12.(θυμαμαι αλεξιπτωτιστη στο ΛΥΒ με 3 μηνες απο την απολυση ειχε ηδη 12 αλματα.). Στο 18μηνο πριν το 2003-4 Η κανονικοι εφεδροι αλεξιπτωτιστες μπορουσαν να κανουν πανω απο 30 στατικου. Οσοι ηταν εκπαιδευτες ΣΧΑΛ καναν και ελευθερας (συμμαθητης μου απο το λυκειο εχει 80+ αλματα μερα νυχτα με μπεργκιν ή οχι, ελευθερας τα μισα απο αυτα)

297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

fideas emk έγραψε:Νομιζω οτι η ΜΑΛιτες στο 12 μηνο μπορουσαν να κανουν πανω απο 12.(θυμαμαι αλεξιπτωτιστη στο ΛΥΒ με 3 μηνες απο την απολυση ειχε ηδη 12 αλματα.). Στο 18μηνο πριν το 2003-4 Η κανονικοι εφεδροι αλεξιπτωτιστες μπορουσαν να κανουν πανω απο 30 στατικου. Οσοι ηταν εκπαιδευτες ΣΧΑΛ καναν και ελευθερας (συμμαθητης μου απο το λυκειο εχει 80+ αλματα μερα νυχτα με μπεργκιν ή οχι, ελευθερας τα μισα απο αυτα)

Δεν εχω δει εφεδρο να φοραει ελευθεροπουλαδα... Πες του να σου δειξει το πτυχειο του απο το σχολειο ελευθερας...
johny.xmarks
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

297ΙΜΑΚ έγραψε:
johny.xmarks έγραψε:Ναι οκ δεν αντιλέγω, αλλά έτσι όπως το λες αφήνεις να εννοηθεί πως μόνο από ΕΤΑ πας για ελευθέρας... Αλλά έχω την εντύπωση πως και μόνιμοι στη ΣΧΑΛ κάνουν ελευθέρας, απλώς όχι από τόσο ψηλά όσο οι ΕΤΑτζήδες.

Γιατι μερικοι νομιζουν οτι αν καποτε γινουν μονιμοι και καταφερουν να μετατεθουν στο ΕΤΑ θα αποστρατευτουν απο κει;

Τες πα, το σχολειο για αλματα ελευθερας το εχει βγαλει πολυς κοσμος, ασχετα αν πλεον υπηρετει η οχι στο ΕΤΑ. Ετσι πολυ πιθανον Καποιοι πρωην ΕΤΑτζηδες να υπηρετουν στη ΣΧΑΛ, αυριο στην Ε' μεθαυριο στη Γ' στην Η' στη Ζ'. Στρατος ειναι εχει μεταθεσεις...

Σου ειπα οτι μια απο τις προυποθεσεις για να παρακολουθησει Κανεις το Σχολειο για ελευθερες πτωσεις ειναι να εχεις 35 πτωσεις στατικου. Αν προλαβεις σαν στρατευσιμος να κανεις 35 αλματα κανε αναφορα στην υπηρεσια. Σειρες μου 12μηνα εκαναν 12 περιπου και 15 οσοι πηραν μεταθεση ΣΧΑΛ μετα απο τη 2ρα ΜΑΛ.

Μάλιστα! Αλλά... Οι αλεξιπτωτιστές παίρνουν 1150?/άλμα, σωστά; Δηλαδή αν κάνουν 12 άλματα μέσα στο 9μηνο, πάει να πει ότι θα πάρουν 12 χιλιάρικα; !
10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 103

Δημοσίευση από 10κωστας50 »

Oύτε ΥΕΑ, ούτε ΔΕΑ.
Πρεπει να είσαι ή απο σχολή (ΣΣΕ/ΣΜΥ) ή ΕΠΟΠ.
Και μην είσαι τόσο σίγουρος οτι το στατικό είναι πήδημα με διαδικασία.
Ίσως στο youtube που το βλέπεις ναι.
Άντρας λογάται, όποιος μπορεί να σκύβει το κεφάλι, όπου πουλάν παλικαριές κ' εγωισμούς οι άλλοι...
10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

297ΙΜΑΚ έγραψε:
fideas emk έγραψε:Νομιζω οτι η ΜΑΛιτες στο 12 μηνο μπορουσαν να κανουν πανω απο 12.(θυμαμαι αλεξιπτωτιστη στο ΛΥΒ με 3 μηνες απο την απολυση ειχε ηδη 12 αλματα.).Στο 18μηνο πριν το 2003-4 Η κανονικοι εφεδροι αλεξιπτωτιστες μπορουσαν να κανουν πανω απο 30 στατικου. Οσοι ηταν εκπαιδευτες ΣΧΑΛ καναν και ελευθερας (συμμαθητης μου απο το λυκειο εχει 80+ αλματα μερα νυχτα με μπεργκιν ή οχι, ελευθερας τα μισα απο αυτα)

Δεν εχω δει εφεδρο να φοραει ελευθεροπουλαδα... Πες του να σου δειξει το πτυχειο του απο το σχολειο ελευθερας...

Στο 18μηνο οι εκπαιδευτές της ΣΧΑΛ έκαναν και ελευθέρας.
Άντρας λογάται, όποιος μπορεί να σκύβει το κεφάλι, όπου πουλάν παλικαριές κ' εγωισμούς οι άλλοι...
10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

johny.xmarks έγραψε:
297ΙΜΑΚ έγραψε:

Μάλιστα! Αλλά... Οι αλεξιπτωτιστές παίρνουν 1150?/άλμα, σωστά; Δηλαδή αν κάνουν 12 άλματα μέσα στο 9μηνο, πάει να πει ότι θα πάρουν 12 χιλιάρικα;

Μέχρι τον Ιανουάριο έπερναν 1270? συντηρηση.
Η συντήρηση ειναι μια φορά το 6μηνο.
Στο 12μηνο οι μονές σειρές έκαναν 2 συντηρήσεις.
Οι ζυγές τρείς συντηρήσεις γιατί προλάβαιναν 3 εξάμηνα.
Τώρα με το 9μηνο όλοι 2.
Και πληροφοριακά η συντήρηση έπεσε στα 1000? για τους κληρωτούς.
johny.xmarks
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

10κωστας50 έγραψε:
Και μην είσαι τόσο σίγουρος οτι το στατικό είναι πήδημα με διαδικασία.
Ίσως στο youtube που το βλέπεις ναι.

Καλά δεν θέλω να μειώσω κάποιον, αυτό που είπα είναι ότι το ελευθέρας είναι πιο "επαγγελματικό/στρατιωτικό". Σου δίνει μεγάλες επιχειρησιακές ελευθερίες. Εγώ όταν σκέφτομαι, αλεξιπτωτιστής ειδικών δυνάμεων, το μυαλό μου πάει στα ελευθέρας.

Το να ξέρω να πηδάω από ένα αεροπλάνο με τρόπο, και μετά όλα τα υπολοιπα να γίνονται μόνα τους... Ε... Δεν είναι και ότι καλύτερο.
johny.xmarks
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

10κωστας50 έγραψε:
Μέχρι τον Ιανουάριο έπερναν 1270? συντηρηση.
Η συντήρηση ειναι μια φορά το 6μηνο.
Στο 12μηνο οι μονές σειρές έκαναν 2 συντηρήσεις.
Οι ζυγές τρείς συντηρήσεις γιατί προλάβαιναν 3 εξάμηνα.
Τώρα με το 9μηνο όλοι 2.
Και πληροφοριακά η συντήρηση έπεσε στα 1000? για τους κληρωτούς.

Άρα είναι 1000? ανά συντήρηση και όχι ανα άλμα. Ωραίος, ευχαριστώ.
297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

johny.xmarks έγραψε:... Σου δίνει μεγάλες επιχειρησιακές ελευθερίες...
Οπως; Πως δηλαδη το φανταζεσαι?
297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

10κωστας50 έγραψε:Στο 18μηνο οι εκπαιδευτές της ΣΧΑΛ έκαναν και ελευθέρας.
Εχω γνωστο μου σειρα του 2000 στη 2ΜΑΛ. Θα τον ρωτησω γιατι μπορει να μου διαφευγει κατι...
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 16

Δημοσίευση από D.Y.K »

johny.xmarks έγραψε:

Το να ξέρω να πηδάω από ένα αεροπλάνο με τρόπο, και μετά όλα τα υπολοιπα να γίνονται μόνα τους... Ε... Δεν είναι και ότι καλύτερο.
Επίσης το να ξέρεις να πηδάς απο ένα αεροπλάνο με τρόπο, και μετά όλα τα υπόλοιπα να γίνονται χειροκίνητα... Ε... Δεν είναι και ότι ευκολότερο.Εικόνα

Πήδα πρώτα με στατικό και άν το προηγούμενο βράδυ και το επόμενο μπορείς να κοιμηθείς απο την υπερένταση τότε μαγκιά σου!

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες