Απαγορεύτηκε το Μακεδονία ξακουστή;

Επισόδεια κατασκοπείας, οι αλλαγές στην οργάνωση του στρατού και την θητεία, ατυχήματα, κλοπές υλικού και θέματα επικαιρότητας
Στρατός και θητεία
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Δεν έκανε πολιτική απλώς έλεγε την άποψη του έλεγε και μιλούσε για τα εθνικά θέματα όπως όφειλε να κάνει από την στιγμή που οι πολιτικοί το βούλωναν. Εγώ θα σας παραπέμψω στον λαό και στους νέους που τους άκουγα να λένε: Χριστόδουλε μήν μασάς, χώσε μεγάλε και άλλα τέτοια. Επίσης θα σε παραπέμψω στον Παλαιών Πατρών Γερμανό μήπως και αυτός έκανε πολιτική για εκείνη την εποχή; Σταματήστε επιτέλους να μασάτε την καραμέλα των δημοσιογράφων. Η άποψή του για εθνικά θέματα ήταν λανθασμένη; Για απαντήστε και πείτε μου πού ήταν το λάθος. Από την στιγμή που ο λαός αντιμετωπίζει μεγάλα εθνικά θέματα ο καθείς έχει δικαίωμα να μιλήσει αυτό που λέτε είναι αντιδημοκρατικό το να μην μιλάει κανένας παπάς. Δεν κατάλαβα οι παπάδες θα το βουλώνουν μπροστά στους πολιτικούς και τα συμφέροντά τους; Αυτό θέλετε δηλαδή μία εκκλησία μουγκή; Μία εεκλησία που δεν θα κητηγορεί τους πολιτικούς για τα λάθη τους; Τί έχει να κερδίσει η εκκλησία-ο κάθε Χριστόδουλος-και ο κάθε παπάς άν μιλήσει εναντίον των πολιτικών; Τίποτα παρ΄όλα αυτά όμως μιλάει γιατί ο κόσμος έπαψε πιά να ακούει τους πολιτικούς γιατί κατάλαβε τα ψέματα τους και άκουσαν τους παπάδες και τον Χριστόδουλο να μιλούν ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.΄Αν αυτό θέλετε γιατί μερικοί κατηγόρησαν τον Μακαριστό Ιερώνυμο τον Ά ο οποίος ήταν αρχιεπίσκοπος επί χούντας ότι δεν έκανε τίποτα για τον λαό; αποφασίστε τί απ΄όλα θέλετε. Δεν μπορείς να σχολιάσεις αυτά που είπα γιατί ξέρεις ότι είναι αλήθεια και όχι παραφολολογίες. Δεν είναι παραφολολογία το θέμα των ταυτοτήτων, ούτε τα εθνικά θέματα. Απλά κατα βάθος ξέρεις ότι όλα αυτά που λέω είναι αλήθεια.
Anonymous

Και εξήγησέ μου σε παρακαλώ το ότι δεν μπορεί να έχει εθνικοπολιτικές απόψεις; Ποιός θα πεί τί μπορεί ο καθένας και τί όχι; Τί χούντα είναι αυτή. Άν θές να ξέρεις επιδή μιλάς για χριστιανισμό και φαίνεται ότι δεν ξέρεις μία, ο Χριστός σχολίαζε και επέκρινε τα πάντα και θυμήσου ότι και για τον Χριστό έλεγαν ότι δεν μπορεί να μιλά αυτός στον κόσμο γιατί είναι βλάσφημος και τέτοια, σαν αυτά που λέτε για τον Χριστόδουλο. Ο Χριστιανισμός καλό μου δεν λέει κλειστείται μέσα στις εκκλησίες και μην μιλάτε καθόλου, δεν λέει απομακρυνθείται από τον κόσμο και μην μιλάτε για τα τρέχοντα ζητήματα του λαού. Απλά λέει το ακριβώς αντίθετο εσείς κοιτάτε την μία πλευρά. Ο Χριστόδουλος έκανε αυτό που λέει ο χριστιανισμός ήρθε κοντά στον άνθρωπο, κοντά στον νέο, στον ναρκωμανή , στην πόρνη φτιάχνωντας ιδρύματα για όλους αυτούς και μίλησε για τα έθνικά θέματα. Μην θέλετε έναν χριστιανισμό στα μέτρα σας, ξεκολείστε το μυαλό σας. Και όταν δεν ξέρουμε για την διδαχή του χριστιανισμού καλό είναι να μην μιλάτε και όχι να λέτε ότι σας κατέβει στο μυαλό λέγωντας πως αυτά τα λέει Ορθόδοξη εκκλησία.
Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 17

Δημοσίευση από Markos_Hdi »

Bάσω έχεις το κάθε δικαίωμα να νομίζεις ότι εγώ μπορεί να πιστεύω αυτά που λες "κατά βάθος" και ότι είσαι απόλυτα αντικειμενική, ενώ εγώ δεν έχω ιδία άποψη, αλλά πιπιλάω καραμέλα.
Δεν υπάρχει λόγος να καθήσω να σε πείσω ότι όλα αυτά που λες δεν ισχύουνε. Εγώ απλά την δική μου άποψη λέω. Τώρα αν αυτή συμφωνεί με την άποψη ορισμένων, δεν νομίζω πως αυτόματα σημαίνει πως είμαι απλά ένα φερεφωνο. Την δική σου επίσης άποψη εστερνίζονται άλλοι άνθρωποι. Τι σημαίνει δηλαδή αυτό; Πως και εσύ πιπιλάς την δική τους καραμέλα;
Τώρα για τα πες τα Χριστόδουλε, δεν νομίζω πως τα έλεγε η τόσο τρανταχτή πλειοψηφία του νέου ειδικά κόσμου που λες. Σίγουρα υπήρχε ένα μεγάλο κομμάτι του λαού αλλά όχι και ότι ήτανε η απόλυτη πλειοψηφία.
Ένας ιεράρχης κατ'εμέ δεν μπορεί να παίρνει θέση σε πολιτικά ζητήματα. Άλλο τα κοινωνικά και άλλο τα εθνικά. Ο Χριστιανισμός δεν είναι Ισλάμ και ο Χριστιανός κληρικός δεν είναι ο Μωάμεθ που μεταμορφώνεται σε στρατηγό για να καταλύσει τους αλλόθρησκους.
Δεν νοείται για μένα Χριστιανός κληρικός που να προσφεύγει στην βία και στον πόλεμο για την επίλυση εθνικών προβλημάτων. Μπορεί η βία να είναι η μοναδική λύση πολλές φορές αλλά ο κληρικός δεν μπορεί να πηγαίνει από δίπλα. Ή θα πετάξει τα ράσα και την ιδιότητα του εκπροσώπου του Θεού και του Ιησού, ή θα τα κρατήσει και θα "πολεμάει" για την επικράτηση της ειρήνης και της αγάπης μέχρι τέλους (του δικού του ή του προβλήματος) έτσι όπως έκανε και ο Χριστός.

ΥΓ. Αν θες όμως να συνεχίσουμε την συζήτηση σε παρακαλώ να το συνεχίσουμε κάνοντας διάλογο. Τα "μου φαίνεται δεν ξέρεις μία" και το γενικό ύφος των τελευταίων απαντήσεών σου, δεν είναι το κατάλληλο. Φαντάζομαι πως μπορείς να το καταλάβεις.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 3
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Βάσω!! έγραψε:Και εξήγησέ μου σε παρακαλώ το ότι δεν μπορεί να έχει εθνικοπολιτικές απόψεις; Ποιός θα πεί τί μπορεί ο καθένας και τί όχι; Τί χούντα είναι αυτή.Άν θές να ξέρεις επιδή μιλάς για χριστιανισμό και φαίνεται ότι δεν ξέρεις μία, ο Χριστός σχολίαζε και επέκρινε τα πάντα και θυμήσου ότι και για τον Χριστό έλεγαν ότι δεν μπορεί να μιλά αυτός στον κόσμο γιατί είναι βλάσφημος και τέτοια, σαν αυτά που λέτε για τον Χριστόδουλο. Ο Χριστιανισμός καλό μου δεν λέει κλειστείται μέσα στις εκκλησίες και μην μιλάτε καθόλου, δεν λέει απομακρυνθείται από τον κόσμο και μην μιλάτε για τα τρέχοντα ζητήματα του λαού. Απλά λέει το ακριβώς αντίθετο εσείς κοιτάτε την μία πλευρά. Ο Χριστόδουλος έκανε αυτό που λέει ο χριστιανισμός ήρθε κοντά στον άνθρωπο, κοντά στον νέο, στον ναρκωμανή , στην πόρνη φτιάχνωντας ιδρύματα για όλους αυτούς και μίλησε για τα έθνικά θέματα. Μην θέλετε έναν χριστιανισμό στα μέτρα σας, ξεκολείστε το μυαλό σας. Και όταν δεν ξέρουμε για την διδαχή του χριστιανισμού καλό είναι να μην μιλάτε και όχι να λέτε ότι σας κατέβει στο μυαλό λέγωντας πως αυτά τα λέει Ορθόδοξη εκκλησία.

Θα σε παρακαλούσα να ηρεμήσεις και να ανακαλέσεις για αυτό που είπες περί "δεν ξέρουμε για διδαχή του Χριστιανισμού"

Ξέρεις, εδω μέσα υπάρχουν άτομα που ξέρουν τι διδάσκει ο Χριστιανισμός και κυρίως η Ορθοδοξία.

Ο Χριστόδουλος πολύ απλά πήγαινε στην αντίθετη πορεία από αυτή που διδάσκει η Ορθοδοξία. Και ήταν βαθιά συντηρητικός.

Γιατί πολύ απλά τόσα χρόνια δεν τόλμαγε να πει ναι στο διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, ούτε επίσης τόλμησε να μιλήσει ανοικτά και ξάστερα για την Εκκλησιαστική περιουσία. Ορθοδοξία και business είναι έννοιες ασύμβατες.
illy
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από illy »

Δεν έχω να πω κάτι, με έχουν καλύψει πλήρως οι προλαλήσαντεςΕικόνα
illy
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από illy »

Βάσω!! έγραψε:Δεν έκανε πολιτική απλώς έλεγε την άποψη του έλεγε και μιλούσε για τα εθνικά θέματα όπως όφειλε να κάνει από την στιγμή που οι πολιτικοί το βούλωναν. Εγώ θα σας παραπέμψω στον λαό και στους νέους που τους άκουγα να λένε: Χριστόδουλε μήν μασάς, χώσε μεγάλε και άλλα τέτοια. Επίσης θα σε παραπέμψω στον Παλαιών Πατρών Γερμανό μήπως και αυτός έκανε πολιτική για εκείνη την εποχή; Σταματήστε επιτέλους να μασάτε την καραμέλα των δημοσιογράφων. Η άποψή του για εθνικά θέματα ήταν λανθασμένη; Για απαντήστε και πείτε μου πού ήταν το λάθος. Από την στιγμή που ο λαός αντιμετωπίζει μεγάλα εθνικά θέματα ο καθείς έχει δικαίωμα να μιλήσει αυτό που λέτε είναι αντιδημοκρατικό το να μην μιλάει κανένας παπάς. Δεν κατάλαβα οι παπάδες θα το βουλώνουν μπροστά στους πολιτικούς και τα συμφέροντά τους; Αυτό θέλετε δηλαδή μία εκκλησία μουγκή; Μία εεκλησία που δεν θα κητηγορεί τους πολιτικούς για τα λάθη τους; Τί έχει να κερδίσει η εκκλησία-ο κάθε Χριστόδουλος-και ο κάθε παπάς άν μιλήσει εναντίον των πολιτικών; Τίποτα παρ΄όλα αυτά όμως μιλάει γιατί ο κόσμος έπαψε πιά να ακούει τους πολιτικούς γιατί κατάλαβε τα ψέματα τους και άκουσαν τους παπάδες και τον Χριστόδουλο να μιλούν ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.΄Αν αυτό θέλετε γιατί μερικοί κατηγόρησαν τον Μακαριστό Ιερώνυμο τον Ά ο οποίος ήταν αρχιεπίσκοπος επί χούντας ότι δεν έκανε τίποτα για τον λαό; αποφασίστε τί απ΄όλα θέλετε. Δεν μπορείς να σχολιάσεις αυτά που είπα γιατί ξέρεις ότι είναι αλήθεια και όχι παραφολολογίες. Δεν είναι παραφολολογία το θέμα των ταυτοτήτων, ούτε τα εθνικά θέματα. Απλά κατα βάθος ξέρεις ότι όλα αυτά που λέω είναι αλήθεια.
Δες λιγάκι κ στο θέμα "εμείς γιατί δεν πάμε στρατό; " κάποιες απόψεις που έχουν ειπωθεί!!!
illy
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από illy »

Τελικά εκτός από Μπουμπουλίνα του 21ου αιώνα, την έχεις δει κ Παλαιών Πατρών Γερμανός του 21ου αιώνα... Χαλάρωσε λίγο κορίτσι μου, μην φανατίζεσαι τόσο πολύ!!!

Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

illy και συ ηρέμησε. Αν αρχίσει και απαντάει ο ένας στον άλλο με αυτό τον τόνο, δεν βγαίνει νόημα.
Συζήτηση κάνουμε. Ή τουλάχιστον προσπαθούμε :)
illy
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από illy »

Markos_Hdi έγραψε:illy και συ ηρέμησε. Αν αρχίσει και απαντάει ο ένας στον άλλο με αυτό τον τόνο, δεν βγαίνει νόημα.
Συζήτηση κάνουμε. Ή τουλάχιστον προσπαθούμε :)
Βεβαίως κ συζήτηση κάνουμεΕικόνα Ή καλύτερα ξέρεις πώς την έχει δει; Ο χριστιανικός ΜωάμεθΕικόναΕικόνα
GENERAL
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από GENERAL »

Με το που ανοιξα σημερα το φορουμ και εκανα συνδεση μου ηρθε ενα μηνυμα που ελεγε να δω αυτην την συζητηση και την αμεσως επομενη και να γραψω την γνωμη μου πανω στο θεμα.

οποτε και αρχισα να διαβαζω την γνωμη του καθενοσ αλλα οταν τελειωσα ημουν λιγο μπερδεμενοσ και στισ δυο συζητησεισ.

το θεμα τη συζητησησ αρχισε με το αν απαγορευτηκε το τραγουδι μακεδονια ξακουστη και κατεληξε στον χριστιανισμο και την θρησκεια. Στο ενδοιαμεσο μπλεξατε και την πολιτικη.

επισησ ο τονοσ και τι υφοσ σασ ειναι λιγο επιθετικο στην προσπαθεια σασ να πεισετε ο ενασ τον αλλο.

ευλογω ειναι να ερωτηθω σε πιο απο τα προαναφερθεντα να πω την γνωμη μου;

γνωμη ειναι η αντιληψη μιασ καταστασησ η ενοσ γεγονοτοσ η οποια με τα καταλληλα επιχειρηματα μπορει να αλλαξει (η αντιληψη)

ο κυριοσ βελοπουλοσ εδειξε ενα αντιγραφο απο μια διαταγη που εβγαλε ο υπουργοσ εθνικησ αμυνησ η οποια ελεγε το στρατιωτικο μονιμο προσωπικο τησ χωρασ απαγορευετε να τραγουδαει το μακεδονια ξακουστη. Αυτο ειναι γεγονοσ. Δηλαδη η διαταγη ειναι αληθησ.

οποτε ολοι εκτοσ απο τουσ μονιμουσ στρατιωτικουσ επιτρεπετε να το τραγουδανε. Το θεμα ειναι γιατι μονο οι μονιμοι και οχι ολοι οι πολιτεσ; Μηπωσ το εκαναν για να δουν αντιδρασεισ... ; Εικόνα

απο εκει που αρχιζετε για τον χριστοδουλο και τον χριστιανισμο δεν σχολιαζω εδω γιατι δεν ειναι σκοποσ αυτησ τησ συζητησησ. Καπου αλλου ομωσ δεν θα ειχα προβλημα.

πολλα ερωτηματα μου εχουν δημιουργηθει απο αυτο το σημειο και κατω.
μαρκο γιατι δεν μπορει ενασ κληρικοσ να ασχοληθει με την πολιτικη;
βασω εξηγησε μου λιγο την διδαχη του χριστιανισμου και τι ακριβωσ εννοεισ;

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 3
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

GENERAL, άλλο να λές τη γνώμη σου περί των εξελίξεων, και άλλο να προσπαθείς να ασκήσεις επιρροή επί των πολιτικών θεμάτων.

Γιατί στο πρώτο πολύ απλά ο κληρικός κινήται εντός των πνευματικών πλαισίων, ενώ στο δεύτερο πολύ απλά μπάνει στο χωράφι της εκοσμίκευσης.

Άλλο να βγαίνει π. χ. ο Μητροπολίτης Θεσαλλονίκης και να λέει για τα προβλήματα που υπάρχουν στη Βόρεια Ελλάδα ή για τη γνώμη του επί του Μακεδονικού θέματος, και άλλο να βγαίνει και να μιλάει πώς πρέπει να γίνονται οι διαπραγματεύσεις μόνο και μόνο για να "φανατίζει" το ποίμνιο του.

Γιατί πολύ απλά στη διπλωματία υπάρχουν πολλές λεπτές ισορροπίες και δεν χωράνε λαϊκισμοί.
illy
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από illy »

Ναι General, έχεις δίκιο ότι το θέμα συζήτησης πήγε αλλού αλλά ειπώθηκαν κάποιες απόψεις με μεγάλη δόση φανατισμού που το θέμα σηκώνει συζήτησηΕικόνα

Anonymous

Καλά πές μας τότε τί διδάσκει ο χριστιανισμός και άν όλα αυτά που έκανε ο Χριστόδουλος και είπε είναι αντίθετα με την διδαχή της ορθόδοξης εκκλησίας και πού ακριβώς. Κάνουμε διάλογο εξάλλου ο καθένας έχει την δική του άποψη αρκεί αυτή να είναι ορθή, τεκμηριωμένη και δημοκρατική. Σας ξαναλέω όμως ότι θέλετε έναν χριστιανισμό στα μέτρα σας και κατά πώς σας βολεύει. Οι δύο πρώτοι μου ξαδέρφοι είναι διδάκτορες της ποιμαντικής θεολογίας λοιπόν μην λέτε δικές σας θεωρίες για τα περί χριστιανισμού γιατί δεν είστε γνώστες, τουλάχιστον εγώ ρωτάω για να μάθω κάτι που εσείς δεν κάνετε. Τέσπα το τί ο Χριστόδουλος έκανε, το έδειξε ο λαός και η νεολαία, το είδε γι'αυτό και τον αγάπησε και τον έκλαψε όταν τον έχασε. Όταν μάθετε τί διδάσκει ο χριστιανισμός τότε τα ξαναλέμε. Και καλό είναι να παραλείπονται τα ειρωνικά σχόλια. Καλό βράδυ παιδιά.
Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Kαλά Βασούλα ότι πεις. Πάλι καλά που υπάρχουνε άτομα σαν κι εσένα που ανοίγουνε τα μάτια και σε μας τους σκοταδιστές και τρέχετε όταν βγαίνουνε τα λάβαρα της επανάστασης για τις ταυτότητες(!!!) όταν εμείς καθόμαστε αναπαυτικά στους καναπέδες μας.

Σου υπόσχομαι πως θα διαβάσω και θα ρωτήσω μπας και μάθω και εγώ τι διδάσκει ο Χριστιανισμός τόσο άψογα όσο τα ξέρεις κι εσύ!!!

Δυστυχώς εγώ δεν έχω όμως 2 πρώτους ξάδερφους (που μάλλον θα τους δέρνανε κιόλας οι δικοί σου) διδάκτορες για να έρθω ποτέ στο δικό σου επίπεδο.
Filippos
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Filippos »

τι γινεται εδω ρε; Τι χριστιανισμους και χριστοδουλους, και τι αλλες ***** λετε.

μαγκες ολοι το εχετε ψιλοχεσει το θεμα. Νομιζω οτι αυτη η συζητηση επρεπε να γινοταν στο θεμα "oνομασια των σκοπιων" και οχι σε ενα θεμα σχολιασμου ενος βιντεο, εστω και αν εχει σχεση με το σκοπιανο

μαρκο σορρυ που σου το λεω, αλλα αμα διαβσεις αυτο που ελεγες στον/στην illy να ηρεμησει λιγο γιατι δεν κανετε εστι συζητητη και μετα αν εβλεπες την απαντηση σου που λες " πάλι καλά που υπάρχουνε άτομα σαν κι εσένα που ανοίγουνε τα μάτια και σε μας τους σκοταδιστές και τρέχετε όταν βγαίνουνε τα λάβαρα της επανάστασης για τις ταυτότητες(!!! ) όταν εμείς καθόμαστε αναπαυτικά στους καναπέδες μας. "

τι να πω; Εγω στην θεση σου θα γελουσα με το τι κανω...

φιλικα παντα...

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης