Μαχαίρι για στρατιωτικές χρήσεις

Επισόδεια κατασκοπείας, οι αλλαγές στην οργάνωση του στρατού και την θητεία, ατυχήματα, κλοπές υλικού και θέματα επικαιρότητας
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 12
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Το μαχαίρι deathdiver δεν είναι μόνο για να σκοτώνεις. Στις Ειδικές Δυνάμεις αποτελεί βασικό εργαλείο επιβίωσης με ελάχιστα μέσα.
297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 10
Επάγγελμα: Possessed Killing Machine

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

Nassos έγραψε:Στις Ειδικές Δυνάμεις αποτελεί βασικό εργαλείο επιβίωσης με ελάχιστα μέσα.
Δεν θα διαφωνησω. Απλα εμενα δεν μου εδειξε κανενας τετοιες τεχνικες. Μπορεις να αναφερεις καποιες χρησιμοτητες της ξιφολογχης περαν της προφανους?
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

297ΙΜΑΚ έγραψε:
Nassos έγραψε:Στις Ειδικές Δυνάμεις αποτελεί βασικό εργαλείο επιβίωσης με ελάχιστα μέσα.
Δεν θα διαφωνησω. Απλα εμενα δεν μου εδειξε κανενας τετοιες τεχνικες. Μπορεις να αναφερεις καποιες χρησιμοτητες της ξιφολογχης περαν της προφανους;

Η ξιφολόγχη αδελφέ δεν κάνει απολύτως τίποτα. Άσε που αν το πετάξεις σαν να είσαι ο Ράμπο σε κάνενα δέντρο είναι πιθανό να σπάσει (το είδα με μια ξιφολόγχη ενός G3A4 και το παιδί έτρεχε Αθήνα να βρεί πανομοιότυπο στο Μοναστηράκι).

12 μήνες τι περίμενες να σου μάθουν τέτοια πράγματα (επιβίωση, πρώτες βοήθειες, απόδραση κλπ.) ;

297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

Nassos έγραψε:
297ΙΜΑΚ έγραψε:
Δεν θα διαφωνησω. Απλα εμενα δεν μου εδειξε κανενας τετοιες τεχνικες. Μπορεις να αναφερεις καποιες χρησιμοτητες της ξιφολογχης περαν της προφανους;

Η ξιφολόγχη αδελφέ δεν κάνει απολύτως τίποτα. Άσε που αν το πετάξεις σαν να είσαι ο Ράμπο σε κάνενα δέντρο είναι πιθανό να σπάσει (το είδα με μια ξιφολόγχη ενός G3A4 και το παιδί έτρεχε Αθήνα να βρεί πανομοιότυπο στο Μοναστηράκι).

12 μήνες τι περίμενες να σου μάθουν τέτοια πράγματα (επιβίωση, πρώτες βοήθειες, απόδραση κλπ.) ;

Πρωτες βοηθειες μας εκαναν και πνιγμου και τραυματισμου. Μαλιστα ειχαν ετοιμασει και 5 σελιδες για τους "βαθμοφορους" ελπιζοντας να μην παρουν οι φφανταροι, αλλα εγω ημουν λοχιας και πηραΕικόνα

Οσο για επιβιωση και αποδραση αυτο που περιγραφεις λεγετε ΣΑΑΔΕΔ (Σχολειο Απελευθερωσης Αποδρασης Διαβιωσης Ειδικων Δυναμεων) ειναι 3 εβδομαδες και φυσικα οχι για εφεδρους.

Εννοειται οτι δεν περιμενω σε 12 μηνες να μου κανουν το αντικειμενο του ΣΑΑΔΕΔ οπως περιμενω και κανενας 20 παρα χρονων αστρατευτος να μην περιμενει να του κανουν το αντικειμενο του ΣΑΑΔΕΔ.

Δεν μου απαντησες ομως στην ερωτηση μου:

Μπορεις να αναφερεις καποιες χρησιμοτητες του μαχαιριου περαν της προφανους;(να σφαζεις ΤουρκουςΕικόνα)

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Είδα τις προάλλες ένα βίντεο με Αμερικανούς στο Αφγανιστάν και για να δουν που υπάρχουν IEDs έσκαβαν με μαχαίρι. Κάτι τέτοιο είχα δει σε φωτογραφίες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που έσκαβαν για να δουν που υπάρχουν νάρκες.

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Επίσης, και αναλόγως του τύπου μαχαιριού, μπορείς να κόψεις φυτά ή μικρά δέντρα και να κάνεις ένα πρόχειρο καταφύγιο (το είχα δει στο ΣΚΑΪ), αν και αυτό θέλει πολύ καλή εκπαίδευση.

Ή να ανάψεις φωτιά χρησιμοποιώντας μαχαίρι και πέτρα.

Νομίζω στο εγχειρίδιο επιβίωσης των SAS υπάρχουν σχετικά θέματα με το μαχαίρι.

Βέβαια πρέπει να σου τα δείξουν για να τα μάθεις. Δεν αρκεί να τα διαβάσεις ή να τα δείς σε βίντεο.
...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Τετ Αύγ 04, 2010 4:33 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Deathdiver
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Deathdiver »

Nassos έγραψε:Είδα τις προάλλες ένα βίντεο με Αμερικανούς στο Αφγανιστάν και για να δουν που υπάρχουν IEDs έσκαβαν με μαχαίρι. Κάτι τέτοιο είχα δει σε φωτογραφίες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που έσκαβαν για να δουν που υπάρχουν νάρκες.

Πιστευω γενικα χρειαζεται ενα μαχαιρι αν εισαι σε αποστολη απομονομενα καπου. Ειτε για να κοψεις Κατι ειτε για οτιδηποτε αλλο προκυψει.

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Το μαχαίρι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σαν πιρούνι ή σαν ακονιστήρι εάν θές να λειάνεις την άκρη ενός κορμού.

Γενικά έχει πολλές χρήσεις, αλλά ξαναλέω πρέπει να στα δείξουν για να μάθεις.
...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Τετ Αύγ 04, 2010 4:38 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

Deathdiver έγραψε:αποστολη απομονομενα καπου
Πλακα μου κανετε και οι 2; Νασσο υπηρετησες και που; Ολα τα παραπανω με κυριωτερο αυτο το μαργαριταρι περιμενετε να τα κανει ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ο commandos που μαμαει και δερνει και ειναι ο πιο τελειος πανω σε ολο τον πλανητη; Ή το κωλοφανταρο που θελει Να κανει θητεια Διπλα στο σπιτι του για να βγαινει με τα φιλαρακια του να τον πλενει και να τον ταιζει η μαμακα, να παρει οση περισσοτερη αγραφη αδεια μπορει, να ειναι μπουρδ... Και να μη του φωναζουν, να μην το βριζουν, να μην κανει αγγαριες, αλλα να καβατζωθει σε γραφειο, να τον κανουν υποδεκανεα, να του δωσουν και τη δαφνη, το μονο του προβλημα να ειναι πως να βολεψει καφε τσιγαρο κινητο σε 2 χερια, και να φορεσει και πρασινο μπερεδακι για να πουλαει μουρη στα γκομενακια;

Οσο για το σκαψιμο με μαχαιρι φιλε μου το στομωσες και μετα αντε να κοψει! Που θα βρεις ισιο ξυλο για να φτιαξεις το "δορυ"; Ποσα μαχαιρια εχετε πιασει περα του κουζινομαχαιρου;

Για ναρκες που λες εχεις δικιο αλλα θελει εκπαιδευση που δε την κανουν ουτε στο ΤΕΝΞ

Οσο για το βιβλιαρακι των ΣΑΣ που το πουλαγανε στο πευκο στα νεοσυλλεκτα, δεν ξερω πως εμπαινε πολιτης μεσα σε στρατοπεδο για να τα πουλησει και κατ'επεκταση ποιος, ποιοι ειχαν τι οφελος, αφηστε το καλυτερα γιατι αν κανετε μονοι σας οτι λεει Περισσοτερα προβληματα θα ανοιξετε παρα θα κλεισετε

Και ναι εδω χλεβαζω γιατι ημαρτον πια!

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

297ΙΜΑΚ έγραψε:Πλακα μου κανετε και οι 2; Νασσο υπηρετησες και που;

Τεθωρακισμένα,298 Α' ΕΣΣΟ, ΚΕΤΘ-Λέσβο-ΚΕΤΘ. Μετά το Στρατό αποφάσισα να ασχοληθώ λίγο πιο σοβαρά με θέματα υλικών-ματισμού κλπ. Και αν είχα χρόνο θα συμμετείχα σε σύλλογο εφέδρων (πχ ΛΕΦΕΔ Αττικής)
Ολα τα παραπανω με κυριωτερο αυτο το μαργαριταρι περιμενετε να τα κανει ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ο commandos που μαμαει και δερνει και ειναι ο πιο τελειος πανω σε ολο τον πλανητη;
Ή το κωλοφανταρο που θελει Να κανει θητεια Διπλα στο σπιτι του για να βγαινει με τα φιλαρακια του να τον πλενει και να τον ταιζει η μαμακα, να παρει οση περισσοτερη αγραφη αδεια μπορει, να ειναι μπουρδ... Και να μη του φωναζουν, να μην το βριζουν, να μην κανει αγγαριες, αλλα να καβατζωθει σε γραφειο, να τον κανουν υποδεκανεα, να του δωσουν και τη δαφνη, το μονο του προβλημα να ειναι πως να βολεψει καφε τσιγαρο κινητο σε 2 χερια, και να φορεσει και πρασινο μπερεδακι για να πουλαει μουρη στα γκομενακια

Ο φαντάρος δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να τα μάθει αυτά τα πράγματα για τους παραπάνω λόγους που αναφέρεις, εκτός και αν μικρό παιδί πήγαινε πρόσκοπος (και εν συνεχία Ανιχνευτής).
Οι μόνιμοι μπορεί να μαθαίνουν, δεν το ξέρω, αλλά σίγουρα κάτι μαθαίνουν.

... ...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Τετ Αύγ 04, 2010 5:33 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Οσο για το σκαψιμο με μαχαιρι φιλε μου το στομωσες και μετα αντε να κοψει! Που θα βρεις ισιο ξυλο για να φτιαξεις το "δορυ"; Ποσα μαχαιρια εχετε πιασει περα του κουζινομαχαιρου
Έχω πιάσει και Kukhri και machette.

Για ναρκες που λες εχεις δικιο αλλα θελει εκπαιδευση που δε την κανουν ουτε στο ΤΕΝΞ

Σιγά που θα τους μάθουν...
Οσο για το βιβλιαρακι των ΣΑΣ που το πουλαγανε στο πευκο στα νεοσυλλεκτα, δεν ξερω πως εμπαινε πολιτης μεσα σε στρατοπεδο για να τα πουλησει και κατ'επεκταση ποιος, ποιοι ειχαν τι οφελος, αφηστε το καλυτερα γιατι αν κανετε μονοι σας οτι λεει Περισσοτερα προβληματα θα ανοιξετε παρα θα κλεισετε

Αυτό το βιβλιαράκι το ξέρω από το 1996 (τουλάχιστον) από φίλο πρόσκοπο ο οποίος όπου και να πάει πάντα το παίρνει μαζί του. Και σιγά μην περίμενα έναν απόστρατο με "άκρες" στο ΓΕΣ που μπαίνει στα στρατόπεδα για να πουλήσει.

Και ναι εδω χλεβαζω γιατι ημαρτον πια!

Πάντως έγω θα έχω ένα μαχαίρι. Που ξέρεις, ίσως μου χρειαστεί.
...

...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Τετ Αύγ 04, 2010 5:34 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

Nassos έγραψε:
Οσο για το σκαψιμο με μαχαιρι φιλε μου το στομωσες και μετα αντε να κοψει! Που θα βρεις ισιο ξυλο για να φτιαξεις το "δορυ"; Ποσα μαχαιρια εχετε πιασει περα του κουζινομαχαιρου
Έχω πιάσει και Kukhri και machette.

Δε ξερω απο μαχαιρια τυπους και μαρκες αλλα ποτε μα ποτε δεν θα εφερνα κοντρα στην κοψη οποιασδηποτε λεπιδας που δεν ειναι αναλωσιμη με κατι που δεν προκυτε να κοψει οπως πχ πετρες. Και ποτε δεν αφηνεις τιποτα πανω στη λεπιδα (νερο, αιμα, αμμο, πορτοκαλοζουμα) την κατεστρεψες

Nassos έγραψε:Πάντως έγω θα έχω ένα μαχαίρι. Που ξέρεις, ίσως μου χρειαστεί.

Εδω συμφωνω! Κι εγω εχω το μαχαιρακι μουΕικόνα

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

297ΙΜΑΚ έγραψε:Δε ξερω απο μαχαιρια τυπους και μαρκες αλλα ποτε μα ποτε δεν θα εφερνα κοντρα στην κοψη οποιασδηποτε λεπιδας που δεν ειναι αναλωσιμη με κατι που δεν προκυτε να κοψει οπως πχ πετρες.Και ποτε δεν αφηνεις τιποτα πανω στη λεπιδα (νερο, αιμα, αμμο, πορτοκαλοζουμα) την κατεστρεψες

Σε αυτό έχεις 100% δίκιο.
297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

Αυτα που εγραψες επανω για το μαχαιρι και της χρησεις του εχω την εντυπωση οτι δεν τα κανουν ουτε στα ΟΥΚ. Τουλαχιστον εγω μεχρι εκει που εφτασα δεν ειδα κατι τετοιο...

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Σίγουρα μαθαίνουν. Εδώ τους πάνε για 9 μήνες στις ΗΠΑ για Σχολείο Medic-Paramedic, δεν θα τους μάθαίνουν επιβίωση με ελάχιστά μέσα;

Δυστυχώς υπήρχε ένα μέλος που είναι στέλεχος στη ΔΥΚ (udt71) αλλά πλέον δεν γράφει εδώ για να μας έλεγε τι ισχύει και τι όχι.
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες