Κατσε φίλε μου γιατί εδώ τα χαλάμε, απάτη να θεωρήσεις ένα ''βύσμα'' για να περάσεις ιατρικές/αθλητικές εξετάσεις ή ένα χαρτί από οικείο μεσάζοντα για πάσα νόσο και πάσα ***** -βλ. Ειδικές κατηγορίες- το καταννοώ. Εδώ όμως η υπόθεση αφορά έναν καταιγισμό αλλαγών σε όλη σου τη ζωή. Τέτοιου είδους αλλαγή δεν γίνεται για ψύλλου πήδημα, πρέπει να έχεις πολύ σοβαρό λόγο για να καταπονηθείς με αυτή. Αυτή η αλλαγή, ασχέτως αν έχει στόχο το στρατό, σε φέρνει αντιμέτωπο με κάθε επίσημο έγγραφο που σε αφορά. Ουσιαστικά αυτός που, όπως λες,''εξαπατάς'' (για ένα χρόνο ή μερικούς μήνες ηλικίας φαντάζομαι) είναι καθαρά το δημόσιο, και αν θες να υπεσέλθεις στη λογική ''δηλαδή οι άλλοι είναι τα κορόιδα;'' να μου πεις πόσοι είναι διατεθειμμένοι να τολμήσουν να μπουν στη διαδικασία αυτής της αλλαγής δικαστικώς (και δε μιλάω για γυναίκες με την ανασφάλεια των 35). Και θα ήθελα ειλικρινά να μου απαντήσεις ποιος εξαπατά ποιον στην όλη υπόθεση, εσύ το δημόσιο ή το δημόσιο εσένα, θέτοντας π. Χ. Διαφορετικά όρια για την ευελπίδων, την ικάρων και τους υπαξιωματικούς και διαφορετικά για τη σσας (δηλαδή οι απαιτήσεις της σσας είναι τόσο μεγαλύτερες που απαιτούν ένα χρόνο διαφορά; Ας μου εξηγήσεις κάποιος τη λογική τους εδώ πέρα). Είσαι υποχρεωμένος να εισαχθείς μέσα από ένα σύστημα εισαγωγής που πετάει τα ''μυαλά'' στον κάδο των αχρήστων και πλασάρει τις ''γλάστρες'', μέσα από θέματα που μόνο αριστούχους δεν αναδεικνύουν και που πρακτικά είναι αδύνατον να διακριθεί κάποιος χωρίς κλιμάκωση στο βαθμό δυσκολίας. Στις πανελλήνιες του 2008 είχαν ως θερμόμετρο τα μαθηματικά, που ήταν πολύ σωστό κατά τη γνώμη μου, αλλά αμέσως μετά, τα θέματα π. Χ. Σε μάθημα δεύτερης βαρύτητας όπως η φυσική, ήταν τα πιο έυκολα όλων των ετών, επιλύσιμα και από έναν μαθητή Α' Λυκείου, στερώντας από κάποιον την ευκαιρία να ''ρεφάρει'' για τις κρίσιμες μονάδες που μπορεί να έχασε στα μαθηματικά. Το 2009 όλα τα θέματα ήταν υπερβολικά μέτριας δυσκολίας χωρίς να ξεχωρίζει κάτι σε κανένα μάθημα, και κατά συνέπεια οι αριστούχοι να συσσωρεύονται ο ένας πάνω στον άλλο στην κλίμακα 18.800-19200 μορίων. Τι είναι προτιμότερο, να υπάρχουν θέματα που 3 εξεταζόμενοι γράφουν 19 και ξεχωρίζουν μεταξύ τους μόνο μέσα από χαζολάθη με διαφορά 40 και 50 μορίων, ή 3 μαθητές που γράφει ο ένας 15, ο άλλος 17 και ο άλλος 19 με θέματα ουσιαστικής δυσκολίας, δικαιώνοντας αυτόν που μπορεί να γράψει 19 και όχι χαντακώνοντας τον εξαιτίας της αναξιοκρατίας που επικρατεί (ή καλύτερα, εξαιτίας της αξιοκρατίας των μετριοτήτων) ; Κατά συνέπεια, χιλιάδες αριστούχων έμειναν εκτός των πιο υψηλόβαθμων σχολών (ακα ιατρική και σσας). Δεν ξέρω αν το παρατήρησες, αλλά με το που τέλειωναν οι βάσεις των ιατρικών σχολών ξεκινούσαν οι βάσεις των φαρμακευτικών, με απόσταση 50-70 μορίων η μία από την άλλη... Και επειδή μαντεύω το βλακώδες σκεπτικό των περισσότερων, όλοι θα δήλωσαν τις σχολές με τη σειρά διαδοχής στον πίνακα των βάσεων, ή με βάση το ποια πόλη θα΄χει κατά φαντασίαν πιο ωραία φοιτητική ζωή από την άλλη. Τώρα για κριτήρια όπως το επίπεδο της σχολής, το αν ότι ταιριάζουν σε αυτό το επάγγελμα και το τι μπορούν να προσφέρουν σε αυτό, το αν είναι ικανοί να ανταπεξέλθουν σε στοιχειώδεις απαιτήσεις του επαγγέλματος όπως οι νεκροτομίες, ούτε λόγος. Εισάγονται κατά συνέπεια στην ιατρική άτομα που δεν έχουν καν άμεση επαφή με το περιβάλλον και στοιχειώδη συναί ... ...... έγραψε:δηλαδη με απατη και μηχανορραφιες να μπεις στο στρατο και να στερησεις τη θεση απο καποιον αλλο... Μου θυμιζεις μια ΕΠΟΠ που εβγαζε μονη της αδειες και πλαστογραφουσε την υπογραφη του μοιραρχου, τη συγχωρεσαν τελικα επειδη ηταν εγκυος... Ειναι τραγικη η κατασταση στο στρατο με τις γυναικες, θελουν και ισοτητα μετα οταν σκαρφιζονται οποιονδηποτε τροπο για να μπουν και οποιονδηποτε τροπο για να μη δουλεψουν, ενταξει καλη η ανοχη μεχρι ενος σημειου ομως
Όριο ηλικίας για στρατιωτικές σχολές (2011)
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 3
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 3
... Σθηση των καταστάσεων (για να μην πω ότι είναι τελείως στον κόσμο τους) και που κατά πάσα πιθανότητα αργότερα θα φτύνουν τον ασθενή, χώρια το φακελάκι που θα ζητούν προκαταβολικά. Ορισμένοι εξαυτών δε, βλέπουν βιολογικά υγρά όπως το αίμα ή την ανατομία του ανθρωπίνου σώματος, και αντί να θαυμάζουν το μεγαλείο και τη λειτουργικότητα της φύσης, τα αντιμετωπίζουν σαν κάτι το αποκρουστικό... Κατά τ'άλλα αυτό που τους νοιάζει είναι ο τίτλος και τα λεφτά που (νομίζουν ότι) θα βγάζουν αργότερα με το τσουβάλι, όπως ο ''μπαμπάς'' και η ''μαμά'', ιατροί επίσης. Στο εξωτερικό φίλε μου, προς Λονδίνο μεριά, η ιατρική διαρκεί 4-5 χρόνια με το πιο ουσιαστικό κλινικό έργο. Εκεί, ασχέτως πόσο υψηλή είναι η βαθμολογία σου, θα σε αξιολογήσουν ως έναν βαθμό -η γνωστή συνέντευξη- τόσο από άποψη προσωπικότητας όσο και από άποψη δυνατοτήτων, δεν είναι ''μπάτε σκύλοι, αλλέστε'' όπως εδώ... Φοβάμαι ότι μακρυγορώ πολύ, το γεγονός ότι υπερμακροσκέλισα πιθανόν καποιοι να το θεωρήσουν απαράδεκτο. Πολύ περισσότερο απαράδεκτη όμως θεωρώ την εξαπάτηση από πλευράς ενός συστήματος, το οποίο είμαι αναγκασμένος να υπομείνω στη χώρα αυτή. Οι περισσότεροι δυστυχώς αδιαφορούν, ενώ όσοι θέλησαν ν'αλλάξουν κάτι σ'αυτόν τον τόπο, απ'τον Καποδίστρια μέχρι τον Μπακογιάννη, τώρα κοιτούν τα ραδίκια ανάποδα... Ο νοών νοείτο. Γι'αυτό φίλε μου, θα σε παρακαλούσα να το ξανασκεφτείς πριν μιλήσεις υπέρ ενός αυθαίρετου μέτρου από έναν πολιτικάντη της κακιάς ώρας (αν και δεν έπραξες κάτι τέτοιο άμεσα), και πριν κατηγορήσεις κάποιον που είναι διατεθειμένος να περάσει ένα γολγοθά προκειμένου να το αναιρέσει (μετά από αυτό το κατεβατό ούτως ή άλλως είμαι βέβαιος ότι θα το ξανασκεφτείς
). Φιλικά, ένας ''παρ'ολίγων γιατρός (για 100 μόρια) '', που κάποια στιγμή φούντωσε μέσα του η θέληση για στρατιωτική ιατρική.
... ...

... ...
Γεια σας παιδια... Εγω ειμαι γεννημενος στις 6-7-90... Και θελω να κανω το 10% για ΣΜΥ... Στην εγγυκλιο λογικα θα αναφερει οι υποψηφιοι να ειναι γεννημενοι στις 31-12-90 και μεταγενεστερα αρα συμφωνα μ'αυτο θα κοπω... Ομως αναφέρει επίσης πως οι υποψήφιοι δεν πρέπει να εχουν υπερβεί το 21ο έτος της ηλικίας ως τον δεκέμβρη την χρονιά της εξέτασης τους... Μα εγω θα είμαι ακόμα 20 την χρονιά της εξέτασης... Υπάρχει καποιο κενο στην νομοθεσια η εγω δεν την ερμηνευσα σωστα;
Παιδια δεν καταλαβα :(εγω που ειμαι γεννημενος 31/12/1991 θα εχω το δικαωμα να ξαναδωσω με το 10%?
Μπορεις μια χαρα φιλε μου, αλλα ειναι η τελευταια σου ευκαιρια αν πας για αξιωματικος.
Ειμαι γεννημενος 15-01-1990. Εδωσα και δευτερη φορα πανελληνιες το 2009. Το 2011 θα ειναι η τελευταια φορα που μπορω να δωσω με το 10%; Σε ποιες στρατιωτικες σχολες μπορω να δωσω το μαΪο του 2011;
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 14
frv έγραψε:Ειμαι γεννημενος 15-01-1990. Εδωσα και δευτερη φορα πανελληνιες το 2009. Το 2011 θα ειναι η τελευταια φορα που μπορω να δωσω με το 10%; Σε ποιες στρατιωτικες σχολες μπορω να δωσω το μαΪο του 2011;
περίμενε να βγει η εγκύκλιος
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 6
Αχ παιδιααααααααα! Και εγω σε αυτην την τρελη κατασταση ειιιιιιιιιιιμαι! Θελω να γινω στρατιωτικος και ακομα δε ξερω αν πρεπει να ξαναδωσω η οχι πανελληνιες. Ειμαι γεννημενη στις 24-02-1990 και θελω να περασω στη ΣΜΥ η στην ΣΣΕ και δε ξερω τι να κανω τωρα. Ειμαι και θεωρητικη και οπως καταλαβαινετε το ζορι ειναι μεγαλυτερο για να βγαλω περισσοτερο βαθμο αν δε μπορω να παω στη ΣΜΥ. Ειχα ρωτησει και ειχα μαθει πως θα με κοψουν. Αλλα εδω αλλα ντ'αλλων λενε. Οταν θα δινω εξετασεις θα ειμαι 21 ακριβως και αυτοι λενε να μην υπερβαινεις τα 21 και το ρημα υπερβαινω σημαινει να μην εισαι πανω απο 21. Δε ξερω τι να κανω. Ειμαι σε απογνωση.
Είμαι 22 και ξαναδίνω πανελλήνιες... Δεν μπορώ να μπώ ΣΣΑΣ; Έχει όριο ηλικίας που με αποκλείει;
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 14
Μέμα22 έγραψε:Είμαι 22 και ξαναδίνω πανελλήνιες... Δεν μπορώ να μπώ ΣΣΑΣ; Έχει όριο ηλικίας που με αποκλείει;
δεν γίνεται να απαντάμε συνέχεια στα ίδια.
- evi85
- Ταγματάρχης
- Posts in topic: 1
Greek_Army έγραψε:Μέμα22 έγραψε:Είμαι 22 και ξαναδίνω πανελλήνιες... Δεν μπορώ να μπώ ΣΣΑΣ; Έχει όριο ηλικίας που με αποκλείει;
δεν γίνεται να απαντάμε συνέχεια στα ίδια.
ναι έχει όριο ηλικίας. Αν δεις την εγκύκλιο της προηγούμενης χρονιάς θα δεις ότι είσαι εκτός ηλικιακών ορίων...
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 6
Εγω ημουν σε μεγαλη απογνωση αλλα η θεληση μου ειναι μεγαλυτερη. Μπορει να μην μπορω να παω στη σμυ, αλλα μπορω για την ευελπιδων. Και αν μπορεσω και τα καταφερω θα ειναι τιμη μου απο θεωρητικη κατευθυνση να το κανω. Αν παλι αλλαξουν τα ορια της σμυ και μπορεσουμε οι γεννημενοι του 1990 να δωσουμε για τη σμυ, εστω σαν τελευταια ευκαιρια, τοτε πραγματικα εγω θα γινω η πιο ευτυχισμενη στον κοσμο κοπελα. Αν δεν αλλαξουν, τοτε θα το ρισκαρω για την ευελπιδων και θα ξερω πως αν και αυτη τη φορα δεν τα καταφερω πως προσπαθησα ρε @#$%%# να το κανω, με νυχια και με δοντια και με οσες αντοχες εμειναν. Δε θελω τετοιο καιρο του χρονου να μετανιωνω πως δεν προσπαθησα εστω και για την ευελπιδων και απο αυριο θα μπω στον αγωνα και ευχομαι ακομα και αν του χρονου δε θα ειμαι στην ευελπιδων, να εχω προσπαθησει και να το παλεψω ακομα, και αλλο, οσο μπορω ακομα!
Βασικα ελενη για σμυ μπορεις, για σσε χλωμο.:/
Ανάποδα. Για ΣΣΕ μπορεί, για ΣΜΥ χλωμό...Kwstas έγραψε:Βασικα ελενη για σμυ μπορεις, για σσε χλωμο.:/
-
- Ταγματάρχης
- Posts in topic: 2
- Ενδιαφέροντα: - free running -
- Επάγγελμα: kommanto junior
ειναι του 90' οποτε φετος που θα δωσει θα ειναι 21 οποτε τελευταια χρονια για ευελπιδων. Για σμυ δε ξερω...lefterisg έγραψε:Ανάποδα. Για ΣΣΕ μπορεί, για ΣΜΥ χλωμό...Kwstas έγραψε:Βασικα ελενη για σμυ μπορεις, για σσε χλωμο.:/

Την ΠΟΛΗ που μου πήρανε εγώ την θέλω πίσω να μπω μεσ'την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και να την λειτουργήσω και μονο τότε ο ΘΕΟΣ την ΠΟΛΗ θα φωτίσει και ο ΥΜΝΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ παντου θα απειχήσει!!!
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες