Όριο ηλικίας για στρατιωτικές σχολές (2011)
Οκ, σε ευχαριστώ...
Καλημέρα! Είμαι 22 χρονών και μόλις τελείωσα τη νομική, αλλά το όνειρό μου είναι η σχολή ευελπίδων. Απ ότι διάβασα στα μνμ το όριο ηλικίας είναι 21 και θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει καμία ειδική ρύθμιση-εξαίρεση για όσους έχουν ήδη αποφοιτήσει από μία σχολή, αν δηληδή υπάρχει διαφορετικό όριο ηλικίας. Ελπίζω σε μία θετική απάντηση. Ευχαριστώ
-
- Δεκανέας - ΟΒΑ
- Posts in topic: 3
Παιδιά καλημέρα. Ήθελα να ρωτήσω μήπως κάποιος γνωρίζει αν υπάρχει τρόπος για να μπω σε στρατιωτική σχολή. Και αν ναι ποιός; Μέσα στο Σεπτέμβρη κλείνω τα 23. Θυμόμουν πως το όριο ηλικίας ήταν 24 ή 25 για σχολές Αξιωματικών και τώρα βλέπω ότι το έκαναν και αυτο 21. Ψάχνω και για κατατακτήριες και δε βρίσκω κάτι. Μήπως ξέρει κάποιος;
Όχι δεν γίνεται. Ο μόνος τρόπος είναι οι Πανελλήνιες και το όριο ηλικίας είναι τα 21. Και εγώ θα δώσω φέτος πανελλήνιες για δεύτερη φορά και θα τα έχω κλείσει τα 21, όμως για κάποιους μήνες δεν μπορώ να μπώ σε σχολή υπαξιωματικών παρά μόνο αξιωματικών.
-
- Δεκανέας - ΟΒΑ
Δηλαδη το οριο ηλικιας για τις σχολες υπαξιωματικων ειναι 21 και για τις αξιωματικων ποσο ειναι; Το ιδιο η παραπανω; Δεν καταλαβα...
-
- Δεκανέας - ΟΒΑ
Βρε παιδια αυτο που λενε για δικαστικη αποφαση αλλαγης ηλικιας τι ειναι και πως γινεται να αλλαξεις ηλικια; Αφου η ταυτοτητα σου λεει ποτε γεννηθηκες...
Όχι απλά στους υπαξιωματικούς πρέπει να είσαι γεν. Από 31/12/90 και μετά, ενώ αξιωματικών από 1/1/90 και μετά...fereniki-rodo έγραψε:Δηλαδη το οριο ηλικιας για τις σχολες υπαξιωματικων ειναι 21 και για τις αξιωματικων ποσο ειναι; Το ιδιο η παραπανω; Δεν καταλαβα...
Για σας παιδια. Ειμαι 22 χρονων μπορω να περασω σε στρατιωτικες σχολες?
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 6
γεια σας παιδια! και εγω γεννημενη το φεβρουαριο του 1990 ειμαι και θελω παρα πολυνα ξαναδωσω πανελληνιες για ναμπω στη σμυ σωματα η οπλα. ειπατε κατι για δικαστικη αποφαση. πως λειτουργει αυτο; επισης θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καμια πιθανοτητα να αλλαξει το οριο ηλικιας καποια στιγμη
...
...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος elenitsa_1990 την Παρ Σεπ 10, 2010 12:35 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
λιγο χλωμο να αλλαξει το οριο ηλικιας αλλα ποτε δν ξερεις...elenitsa_1990 έγραψε: γεια σας παιδια! Και εγω γεννημενη το φεβρουαριο του 1990 ειμαι και θελω παρα πολυνα ξαναδωσω πανελληνιες για ναμπω στη σμυ σωματα η οπλα. Ειπατε κατι για δικαστικη αποφαση. Πως λειτουργει αυτο; Επισης θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καμια πιθανοτητα να αλλαξει το οριο ηλικιας καποια στιγμη
...
ΕΛΛΑΣ
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
παιδια λοιπον, ακουστε να δειτε. εγω μενω στα τρικαλα. σημερα το απογευμα πηγα στη σμυ για να ρωτησω για την ηλικια. μου ειπαν κατι κοριτσια στην πυλη να παρω αυριο το πρωι στα γραφεια του πρωτου οροφου πανω και να ρωτησω. θα τους τηλεφωνησω και θα σας πω αυριο τι εμαθα. επισης πηγα στα κεπ που εχουμε στα τρικαλα και ρωτησα για αλλαγη ηλικιας. για να το κανεις αυτο, πρεπει να προσλαβεις δικηγορο, να βρεις στοιχεια και να καταφερεις ενωπιον δικαστηριου να ''διορθωσεις'' τα στοιχεια σου. δηλαδη να κανεις το δικαστη να πιστεψει πως εισαι μικροτερος για να αλλαξουν τα στοιχεια σου. οταν παρθει η δικαστικη αποφαση, τοτε πας στο ληξιαρχειο και τα αλλαζουν ολα γιατι μολις δουν χαρτι δικαστηριου τα αλλαζουν αμεσα. επισης διαβασα την προκηρυξη που βγηκε τον απριλιο του 2010, δηλαδη πριν κατι μηνες και ελεγε πως για τις σχολες των αξιωματικων πρεπει να εισαι γεννημενος απο 1-1-89. που σημαινει οτι φετος θα λεει απο 1-1-90. αν ισχυει αυτο που λεω τοτε οσοι γεννηθηκαμε το 1990 μπορουμε να ξαναδωσουμε για τις σχολες αξιωματικων. αυριο οπως που θα παρω τηλεφωνο στη σμυ θα ενημερωσω
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 14
elenitsa_1990 έγραψε:παιδια λοιπον, ακουστε να δειτε. εγω μενω στα τρικαλα. σημερα το απογευμα πηγα στη σμυ για να ρωτησω για την ηλικια. μου ειπαν κατι κοριτσια στην πυλη να παρω αυριο το πρωι στα γραφεια του πρωτου οροφου πανω και να ρωτησω. θα τους τηλεφωνησω και θα σας πω αυριο τι εμαθα. επισης πηγα στα κεπ που εχουμε στα τρικαλα και ρωτησα για αλλαγη ηλικιας. για να το κανεις αυτο, πρεπει να προσλαβεις δικηγορο, να βρεις στοιχεια και να καταφερεις ενωπιον δικαστηριου να ''διορθωσεις'' τα στοιχεια σου. δηλαδη να κανεις το δικαστη να πιστεψει πως εισαι μικροτερος για να αλλαξουν τα στοιχεια σου. οταν παρθει η δικαστικη αποφαση, τοτε πας στο ληξιαρχειο και τα αλλαζουν ολα γιατι μολις δουν χαρτι δικαστηριου τα αλλαζουν αμεσα. επισης διαβασα την προκηρυξη που βγηκε τον απριλιο του 2010, δηλαδη πριν κατι μηνες και ελεγε πως για τις σχολες των αξιωματικων πρεπει να εισαι γεννημενος απο 1-1-89. που σημαινει οτι φετος θα λεει απο 1-1-90. αν ισχυει αυτο που λεω τοτε οσοι γεννηθηκαμε το 1990 μπορουμε να ξαναδωσουμε για τις σχολες αξιωματικων. αυριο οπως που θα παρω τηλεφωνο στη σμυ θα ενημερωσω
μα είναι δυνατόν να σου αλλάξουνε την χρονολογία γέννησης και να σε κάνουνε ένα χρόνο μικρότερη ;
...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Greek_Army την Δευ Σεπ 13, 2010 5:58 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
δηλαδη με απατη και μηχανορραφιες να μπεις στο στρατο και να στερησεις τη θεση απο καποιον αλλο... Μου θυμιζεις μια ΕΠΟΠ που εβγαζε μονη της αδειες και πλαστογραφουσε την υπογραφη του μοιραρχου, τη συγχωρεσαν τελικα επειδη ηταν εγκυος... Ειναι τραγικη η κατασταση στο στρατο με τις γυναικες, θελουν και ισοτητα μετα οταν σκαρφιζονται οποιονδηποτε τροπο για να μπουν και οποιονδηποτε τροπο για να μη δουλεψουν, ενταξει καλη η ανοχη μεχρι ενος σημειου ομως
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Εγω προσωπικα δεν προκειται να το κανω. Δεν ειναι επειδη ειναι απατη-σιγα τα αβγα-αν το γουσταρεις γιατι να την παρει καποιος αλλος τη θεση αν ειναι το ονειρο της ζωης σου; Ειναι και τα λεφτα ομως και η διαδικασια. Προσωπικα οταν πηγα στη σμυ, τρομαξα λιγο γιατι οι γυναικες ηταν λιγο-πως να το πω-πιο σκυλες απο τους αντρες. Οι αντρες ηταν πιο ευγενικοι απο τις γυναικες. Δε μπορουσα να συννενοηθω μαζι τους. Ευτυχως που βρεθηκε απο ολες εκει μεσα μια καλη κοπελα και μου εξηγησε. Τελικα για τις σχολες αξιωματικων η φετινη προκηρυξη ειναι απο 1-1-90. Αυτη που θα βγει απριλιο-μαρτιο-δε ξερω
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Γεια σας παιδια, κοιτουσα την προκηρυξη του απριλιου 2010 και ελεγε επι λεξη οτι Οι υποψήφιοι-ες των Ανωτερων Στρατιωτικων Σχολων Υπαξιωματικων πρεπει να μην εχουν υπερβει το 21ο ετος της ηλικιας τους κατα την 31η Δεκεμβριου του ετους συμμετοχης τους στις εξετασεις. Οι υποψηφιοι πρεπει να εχουν γεννηθει την 31-12-89 και μεταγενεστερα.Αυτο που λεει δεν ειναι λιγο παραξενο; Αν Καποιος ειναι γεννημενος το 1990 και θελει φετος να ξαναδωσει πανελληνιες και εχει γενεθλια το Φεβρουαριο η τον Αυγουστο και τοτε γινεται 2 (δηλαδη φετος, αυτο το χρονο γινεται που θα δωσει τις εξετασεις) δε μπορει να μην δωσει; Αφου δε θα εχει υπερβει τα 21. Θα ειναι 21 ακριβως οταν θα συμμετεχει στις εξετασεις. Ετσι δεν ειναι;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης