Το Πανελλήνιο Στρατιωτικό Δίκτυο
Η πρώτη υπηρεσία του δικτύου είναι πλέον γεγονός.
Ξεκίνησε η χαρτογράφηση των μονάδων του ελληνικού στρατού. Στην σελίδα εμφανίζεται ο χάρτης της Ελλάδας και μπορείτε να δείτε τις μονάδες μετακινώντας το mouse πάνω από κάθε νομό. Η σελίδα είναι πλήρως δυναμική, κάτι που σημαίνει ότι καθώς οι χρήστες προσθέτουν μονάδες στην βάση δεδομένων ο χάρτης ενημερώνεται αυτόματα.
Επίσης, βελτιώθηκε η σελίδα με το προφίλ του κάθε χρήστη, ενώ σύντομα θα βελτιωθεί η χαρτογράφηση που μόλις δημιουργήθηκε.
Ξεκίνησε η χαρτογράφηση των μονάδων του ελληνικού στρατού. Στην σελίδα εμφανίζεται ο χάρτης της Ελλάδας και μπορείτε να δείτε τις μονάδες μετακινώντας το mouse πάνω από κάθε νομό. Η σελίδα είναι πλήρως δυναμική, κάτι που σημαίνει ότι καθώς οι χρήστες προσθέτουν μονάδες στην βάση δεδομένων ο χάρτης ενημερώνεται αυτόματα.
Επίσης, βελτιώθηκε η σελίδα με το προφίλ του κάθε χρήστη, ενώ σύντομα θα βελτιωθεί η χαρτογράφηση που μόλις δημιουργήθηκε.
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στη σελίδα με τις χαρτογραφημένες μονάδες και νομίζω ότι έχει γίνει εξαιρετική δουλειά:

Οι επόμενες βελτιώσεις θα είναι ακόμη πιο σημαντικές:
- Βελτιώθηκε σημαντικά το αισθητικό κομμάτι
- Πάνω στον χάρτη εμφανίζονται οι μονάδες και τα κέντρα εκπαίδευσης στα οποία υπηρετήσατε (μόνο για εγγεγραμμένους χρήστες)
- Κάνοντας κλικ πάνω σε ένα νομό εμφανίζονται αναλυτικά οι μονάδες και τα κέντρα εκπαίδευσης, μαζί με τον αριθμό και ποσοστό χρηστών που έχουν υπηρετήσει σε αυτά.

Οι επόμενες βελτιώσεις θα είναι ακόμη πιο σημαντικές:
- Κάνοντας κλικ πάνω σε μία μονάδα θα εμφανίζονται επιπλέον πληροφορίες αλλά και βαθμολογία της μονάδας
- Τις πληροφορίες και τη βαθμολογία θα την δίνουν οι ίδιοι οι χρήστες πυ υπηρέτησαν στη συγκεκριμένη μονάδα
- Οι επισκέπτες του site θα μπορούν να βλέπουν τα σχόλια κάθε χρήστη να τα βαθμολογούν (τα σχόλια, όχι τη μονάδα). Τα σχόλια με την καλύτερη βαθμολογία θα παίρνουν τις πιο πάνω θέσεις.
Η υλοποίηση των υπηρεσιών του Δικτύου συνεχίζεται κανονικά, με μία αρκετά εντυπωσιακή πορεία.
Από σήμερα, τα εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να βαθμολογούν τις μονάδες και τα ΚΕΝ στα οποία υπηρέτησαν, αλλά και να τα σχολιάζουν. Το μόνο που έχετε να κάνετε (όσοι έχετε ήδη εγγραφεί), είναι να επισκεφθείτε τον χάρτη με τις μονάδες, να επιλέξετε το νομό με τις μονάδες στις οποίες υπηρετήσατε και μετά να επιλέξετε τη μονάδα.
Θα εμφανιστεί αυτόματα μία φόρμα στην οποία μπορείτε να βάλετε βαθμολογία και σχόλια.
Αναμένω με ανυπομονησία τη συμμετοχή σας και τις παρατηρήσεις σας (τυχόν bugs, βελτιώσεις κ. λπ.)
Από σήμερα, τα εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να βαθμολογούν τις μονάδες και τα ΚΕΝ στα οποία υπηρέτησαν, αλλά και να τα σχολιάζουν. Το μόνο που έχετε να κάνετε (όσοι έχετε ήδη εγγραφεί), είναι να επισκεφθείτε τον χάρτη με τις μονάδες, να επιλέξετε το νομό με τις μονάδες στις οποίες υπηρετήσατε και μετά να επιλέξετε τη μονάδα.
Θα εμφανιστεί αυτόματα μία φόρμα στην οποία μπορείτε να βάλετε βαθμολογία και σχόλια.
Αναμένω με ανυπομονησία τη συμμετοχή σας και τις παρατηρήσεις σας (τυχόν bugs, βελτιώσεις κ. λπ.)
Μπράβο , πολύ καλή δουλειάyandr έγραψε:Η υλοποίηση των υπηρεσιών του Δικτύου συνεχίζεται κανονικά, με μία αρκετά εντυπωσιακή πορεία.

Πριν γράψω για τη μονάδα μου θα ήθελα να σε ρωτήσω τι ελευθερία έχουμε και πόσο μπορύμε να πούμε για τις μονάδες μας λόγω στρατιωτικών δεδομένων;
Είχα υπ όψι μου να γράψω για την καλή ποιότητα των εγκαταστάσεων και την απόσταση από την πόλη. Οι υπηρεσίες δεν νομίζω ότι έχει νόημα να τις γράφει κανείς γιατί αλλάζουν διαρκώς ανα ΕΣΣΟ.
Κλιματολογικές συνθήκες νομίζω πως θα ενδιέφεραν οπότε σκεφτόμουν να τις γράψω.
Προφανώς δεν θα γράψεις πόσες σκοπιές έχει ή σε ποιο σημείο βρίσκεται η αποθήκη πυρομαχικών.
Ρίξε μια ματιά στο παράδειγμα για το ΚΕΥΠ .
Οτιδήποτε δεν είναι διαβαθμισμένο είναι χρήσιμο. Άλλωστε έχεις μόνο 200 χαρακτήρες.
Ρίξε μια ματιά στο παράδειγμα για το ΚΕΥΠ .
Οτιδήποτε δεν είναι διαβαθμισμένο είναι χρήσιμο. Άλλωστε έχεις μόνο 200 χαρακτήρες.
Για μία ακόμη φορά, οι αλλαγές στο Δίκτυο Στρατευσίμων είναι ιδιαίτερα σημαντικές:
Ουσιαστικά, η πρώτη φάση υπηρεσιών έχει ολοκληρωθεί. Απομένουν τα εξής:
- Άλλαξε τελείως η σελίδα με το προφίλ κάθε χρήστη
- Έγιναν μικροβελτιώσεις στη σελίδα των στατιστικών και των μονάδων
- Βελτιώθηκε ο κώδικας σε όλες τις σελίδες ώστε να ανεβούν γρήγορα στις ψηλές θέσεις των μηχανών αναζήτησης.
Ουσιαστικά, η πρώτη φάση υπηρεσιών έχει ολοκληρωθεί. Απομένουν τα εξής:
- Μικροβελτιώσεις και αλλαγές στον κώδικα ανάλογα με τα bugs που θα ανακαλύπτω
- Όταν ανέβει σημαντικά ο αριθμός των χρηστών (σήμερα είμαστε στους 36 και απαιτούνται αρκετές εκατοντάδες) θα προστεθεί η υπηρεσία πιθανών μεταθέσεων, που θα αντλεί στατιστικά από τους παλαιότερους στρατεύσιμους.
-
- Λοχίας
- Posts in topic: 1
για κοιτα λιγακι στο χαρτη που εχεις για τις μοναδες! γιατι καταλαθος εχεις βαλει το ΚΕΕΔ στη Ν. Περαμο να ειναι στο νομο Καβαλας! συνεχεισε τη καλη δουλεια και συγχαρητιρια για την πρωτοβουλια να φτιαξεις ενα τοσο ενημερωτικο site!!
vasilis έγραψε:για κοιτα λιγακι στο χαρτη που εχεις για τις μοναδες! γιατι καταλαθος εχεις βαλει το ΚΕΕΔ στη Ν. Περαμο να ειναι στο νομο Καβαλας! συνεχεισε τη καλη δουλεια και συγχαρητιρια για την πρωτοβουλια να φτιαξεις ενα τοσο ενημερωτικο site!!
Σε ευχαριστώ.
Ως προς το ΚΕΕΔ, η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω βάλει εγώ αλλά κάποιος από τους χρήστες.
Γενικά δεν φτιάχνω εγώ τα δεδομένα. Όσοι εγγράφονται γράφουν ό, τι γνωρίζουν. Φυσικά θα το διορθώσω το πρόβλημα που αναφέρεις.
Έγιναν σημαντικές αλλαγές στη βάση δεδομένων τις τελευταίες ημέρες. με αποτέλεσμα (από παράληψή μου) να σταματήσει να λειτουργεί σωστά η φόρμα εγγραφής.
Διορθώθηκε το σύστημα σήμερα και θα ειδοποιήσω τους 2 τελευταίους χρήστες που εγγράφηκαν ότι μπορούν πλέον να εισάγουν τις μονάδες στις οποίες υπηρέτησαν.
Διορθώθηκε το σύστημα σήμερα και θα ειδοποιήσω τους 2 τελευταίους χρήστες που εγγράφηκαν ότι μπορούν πλέον να εισάγουν τις μονάδες στις οποίες υπηρέτησαν.
Το Πανελλήνιο Δίκτυο Στρατευσίμων μεγαλώνει και οι χρήστες ξεπέρασαν τους 40, ενώ και ο αριθμός των χαρτογραφημένων μονάδων αυξάνεται.
Αυτό που σχεδιάζεται πλέον είναι:
Αυτό που σχεδιάζεται πλέον είναι:
- Να υλοποιηθεί ένα σύστημα επικοινωνίας μέσω προσωπικών μηνυμάτων, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να ζητούν πληροφορίες από τους χρήστες που έχουν υπηρετήσει σε μία μονάδα. Εννοείται ότι οι τελευταία θα δέχονται σχετικά μηνύματα μόνο αν το επιλέξουν
- Να προστεθεί στα στατιστικά στοιχεία η προέλευση των χρηστών με βάση τους νομούς
- Να βελτιωθεί η σελίδα επεξεργασίας των στοιχείων που έχουν υποβάλλει οι χρήστες
Έκανα σημαντικές αλλαγές στο νούμερο 3 της παραπάνω λίστας.
Το πρόβλημα που προσπαθώ να τιθασεύσω είναι ότι - για παράδειγμα - οι χρήστες ως πόλη βάζουν το ΑΘΗΝΑ, όταν η πόλη Αθήνα υπάρχει ήδη στη λίστα. Το ίδιο για διπλά ΚΕΝ ή μονάδες.
Το ψιλο-έφτιαξα αυτό, δηλαδή γίνεται όσο το δυνατόν καλύτερο έλεγχος για διπλοεγγραφές, αλλά φοβάμαι ότι όλο και κάτι έχει ξεφύγει.
Οι χρήστες έχουν φτάσει τους 48 και ο στόχος των 100 ως το τέλος του χρόνου φαντάζει ακόμη εφικτός.
Το πρόβλημα που προσπαθώ να τιθασεύσω είναι ότι - για παράδειγμα - οι χρήστες ως πόλη βάζουν το ΑΘΗΝΑ, όταν η πόλη Αθήνα υπάρχει ήδη στη λίστα. Το ίδιο για διπλά ΚΕΝ ή μονάδες.
Το ψιλο-έφτιαξα αυτό, δηλαδή γίνεται όσο το δυνατόν καλύτερο έλεγχος για διπλοεγγραφές, αλλά φοβάμαι ότι όλο και κάτι έχει ξεφύγει.
Οι χρήστες έχουν φτάσει τους 48 και ο στόχος των 100 ως το τέλος του χρόνου φαντάζει ακόμη εφικτός.
Προχώρησα στις παρακάτω βεελτιώσεις:
Για παράδειγμα, θα λέει ότι το 10% πήγε στο κεμχ, το 5% στο κευπ κ. Λπ.
- δεν γινόταν σωστός έλεγχος όταν γράφονταν δύο χρήστες με το ίδιο username, με αποτέλεσμα ο ίδος χρήστης να εγγράφετε 2,3 και 4 φορές. Το διόρθωσα...
- η υπηρεσία ειδοποιήσεων που ενεργοποιείται όταν βρεθούν δύο χρήστες που μπορεί να γνωρίζονται επεκτάθηκε, έτσι ώστε να περιλαμβάνει και χρήστες στην προηγούμενη και επόμενη εσσο.
Για παράδειγμα, θα λέει ότι το 10% πήγε στο κεμχ, το 5% στο κευπ κ. Λπ.
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 1
- Επικοινωνία:
Καλησπέρα και απο εμένα. Πολύ καλή δουλειά μπράβο. Καλή συνέχεια και καλό κουράγιο! Το μόνο που έχω να πω είναι οτι όταν προσπαθώ να βάλω μια μονάδα που δεν υπάρχει και την γράφω μετα δεν μου την περνάει σαν επιλογή με το υποβολή και ενώ την έγραψα με μικρούς χαρακτήρες την πέρασε με κεφαλαία. Αυτά... 

-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 2
Μπήκα στο συνδεσμο και γράφτικα όπως μου είπες. Είναι καλό για αρχή. Μια παρατήρηση θέλω όμως να κανω. ΛΟΙΠΟΥΝ ΠΟΛΛΕς ΜΟΝΑΔΕς, ΟΠΩς ΤΟ 575ΤΠΝ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ. Ψάξτο λίγο περισσότερο και προσπάθησε να το ενημερώσεις. . Καλη Παντως προσπάθεια. Και μακάρι εμείς οι πιο παλίοι να βρούμε φίλους καλούς, που έχουμε χάσει, μέσα απο τον σύνδεσμο!
Ευχαριστώ!
Ευχαριστώ!

Κάθε ένας που εγγράφεται στο δίκτυο βάζει και τις μονάδες στις οποίες υπηρέτησε. Έτσι ενημερώνεται η βάση δεδομένων.crow71 έγραψε:Μπήκα στο συνδεσμο και γράφτικα όπως μου είπες. Είναι καλό για αρχή. Μια παρατήρηση θέλω όμως να κανω. ΛΟΙΠΟΥΝ ΠΟΛΛΕς ΜΟΝΑΔΕς, ΟΠΩς ΤΟ 575ΤΠΝ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ. Ψάξτο λίγο περισσότερο και προσπάθησε να το ενημερώσεις. . Καλη Παντως προσπάθεια. Και μακάρι εμείς οι πιο παλίοι να βρούμε φίλους καλούς, που έχουμε χάσει, μέσα απο τον σύνδεσμο!
Ευχαριστώ!
Δεν τις προσθέτω εγώ τις μονάδες, εσείς τις βάζετε.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης