Λαθρομετανάστευση (παράνομοι / παράτυποι μετανάστες)

Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 38

Παράνομοι μετανάστες

Δημοσίευση από yandr »

Sasuke έγραψε:, ουλάχιστον αν θέλετε να λέμε ότι είμαστε απόγονοι των (αρχαίων και νεότερων) Ελλήνων πρέπει να βάλουμε αυστηρά όρια για το ποιος είναι Έλληνας.

...

Άρα δεν υπάρχει κανένας Έλληνας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δύσκολα τα πράγματα.
Sasuke
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 8

Παράνομοι μετανάστες

Δημοσίευση από Sasuke »

Είμαι νέα γυναίκα 36 χρονών, έχασα τον άντρα μου από καρδιά ξαφνικά μετά από μεγάλη περίοδο ανεργίας. Στη δουλειά που δούλευε όποιον απέλυαν δεν τον αντικαθιστούσαν πια λόγω περιορισμένων οικονομικών. Αλλά κι αν έπαιρναν κάποιον φρόντιζαν να είναι λαθρομετανάστης για να μην έχει απαιτήσεις για κανονικά μεροκάματα και ΙΚΑ.

Βρήκα δουλειά στο Μοναστηράκι σε κάποια βιοτεχνία γνωστών μου που κατασκευάζουν ρούχα για τουρίστες από τις λίγες που έχουν απομείνει στην Ελλάδα και που αν δεχθεί κι άλλο πλήγμα ο τουρισμός μας από την εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών, θα κλείσει κι αυτή.

Μεγαλώνω μόνη μου δύο παιδιά και δυσκολεύομαι πάρα πολύ. Μέχρι πριν λίγο καιρό ζούσα στον Άγιο Παντελεήμονα σε σπίτι που είναι ιδιόκτητο από τον προπάππο μου, μονοκατοικία με αυλή, αλλά δεν αντέχαμε πια άλλο. Η περιοχή έχει γεμίσει λαθρομετανάστες, ναρκωτικά και η εγκληματικότητα είναι στα ύψη. Φοβόμαστε και μέρα και νύχτα. Τον τελευταίο καιρό δεν τολμούσα πια ούτε μπουγάδα να απλώσω γιατί έμπαιναν στην αυλή οι μαύρες και μου έκλεβαν τα ρούχα! Άρχισα να απλώνω στην ταράτσα αλλά ούτε αυτό ήταν ικανό να τις σταματήσει. Ανέβαιναν από τη σιδερένια σκάλα κι ενώ έβλεπαν ότι υπήρχε παράθυρο σε εκείνο το σημείο πράγμα που σημαίνει ότι μπορούσα να τις δω, δεν είχαν κανένα πρόβλημα. Μια φορά τις είπα να αφήσουν τα ρούχα κάτω γιατί θα καλέσω την αστυνομία και με αποκάλεσαν «βρωμοελληνίδα» και άλλα πολλά.

Με απείλησαν ότι «το βράδυ να περιμένεις τι θα πάθεις» και πραγματοποίησαν την απειλή τους. Ήρθαν μαζεμένες πολλές μετά από δύο βράδια και μου ρήμαξαν τον κήπο, πέταξαν σκουπίδια, έβριζαν χυδαία με εκείνη τη χαρακτηριστική στεντόρεια φωνή που έχουν οι μαύρες. Τα παιδιά μου έκλαιγαν, εγώ έτρεμα μέχρι να έρθει η αστυνομία κι από τότε δεν ξανακοιμήθηκα σαν άνθρωπος πια σε αυτό το σπίτι που άλλοτε βασίλευε η γαλήνη και η οικογενειακή ζεστασιά.

Έχω κρατήσει φωτογραφίες από παλιές εποχές από γιορτές που γινόντουσαν στον κήπο του σπιτιού κάτω από τη φοινικιά γιατί ξέρω ότι μάλλον αυτές οι εποχές δεν πρόκειται να ξαναέρθουν.
Το σχολείο των παιδιών μου γέμισε με ασιατάκια και μαύρα παιδάκια και κάθε λογής χρώμα και εθνικότητα. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την παράδοση των μαθημάτων γιατί παρά τα τμήματα ένταξης που λειτουργούν, αυτά τα παιδιά έχοντας τη γλώσσα μας στην ουσία ξένη, δεν μπορεί να γίνει σωστό μάθημα και αυτό είναι εις βάρος των παιδιών μας. Έτσι αποφασίσαμε να φύγουμε από την περιοχή.

Τώρα ζω στο ενοίκιο εγώ και τα παιδιά μου ζουν από το συσσίτιο της εκκλησίας γιατί ο μισθός μου είναι πολύ μικρός και η μοναδική μου περιουσία, το σπίτι στον Άγιο Παντελεήμονα παραμένει ξενοίκιαστο πολλούς μήνες τώρα. Δεν το πλησιάζει κανείς ούτε Αλβανός εξ αιτίας της κατάστασης που επικρατεί με τα ναρκωτικά, την εγκληματικότητα και την πορνεία των μαύρων γυναικών. Ούτε Κινέζος δεν θέλει να έρθει να μείνει με το πολύ χαμηλό ενοίκιο που ζήτησα.
Από τη μέρα που φύγαμε είμαστε συνέχεια με την αστυνομία επειδή σπάνε πόρτες και παράθυρα για να μπουν και να μείνουν.
Την τελευταία φορά που πήγα μετά από επιδρομή Ασιατών, έκλαψα πικρά πάνω στα σπασμένα έπιπλα, μερικά από αυτά ήταν του παππού μου αντίκες, βρωμιές παντού, οι τοίχοι πασαλειμμένοι με κάθε λογής ακαθαρσία, σκουπίδια...

Ζήτησα να το πουλήσω και μου πρότειναν οι μεσίτες ένα γελοίο ποσόν και θα πρέπει, λέει, να είμαι και ευχαριστημένη.
Η αγοραστική του αξία έπεσε κάτω από το μισό και εγώ σε πείσμα των καιρών αποφάσισα να μην το πουλήσω.

Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΘΥΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΓΚΕΤΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ, ΒΙΑΖΟΥΝ, ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ.
ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΕΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΕΔΩ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙ.
ΕΧΩ ΘΥΜΟ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΤΗ ΘΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ Π ...
ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ Η ΕΛΛΑΣ!!
Sasuke
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Παράνομοι μετανάστες

Δημοσίευση από Sasuke »

Που σκοτωθηκαν για την πατριδα και ειναι τα κοκκαλα τους ακομα πανω στα βορειοηπειρωτικα βουνα, αλλα την αφησαν να γεμισει λαθρομεταναστες μουσουλμανους κατακτητες.

εχω θυμο μεσα μου γιατι μας καταδικασαν στη φτωχεια, μας απομυζουν τον ιδρωτα μας, καταρρακωνουν την αξιοπρεπεια μας.

http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/10/blog-post_1343.html
ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ Η ΕΛΛΑΣ!!
Sasuke
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Παράνομοι μετανάστες

Δημοσίευση από Sasuke »

Δείτε τι έγινε πριν λίγες μέρες σε εκπομπή στο αλτερ, στον τριανταφυλλόπουλο

ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ Η ΕΛΛΑΣ!!
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος
Posts in topic: 3

Παράνομοι μετανάστες

Δημοσίευση από greko_27 »

Τι λεει η καραφλη μουμια... Τερμα η πιπιλα του ρατσισμου... Αντε μας τα εχετε κανει... @@@@@@@... Ειτε με το καλο ειτε με το αγριο καποιοι θα πρεπει να φυγουν απο την ελλαδα και να πανε προς ευρωπαικη ενωση... Αλλα ναι στην ευρωπη δεν τους θελει κανεις... Μονο εμεις ειμαστε οι μ@@@@ες της ευρωπης... Στην γαλλια μεχρι και τις μαντιλες των μουσουλμανων απαγορεψανε να φορανε (ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ; ) ... ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΕ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. Απο που και ως που καποιος που μπαινει σε μια χωρα παρανομα εχει δικαιωματα; ... δεν πρεπει να απελαθει; ...
GenerX
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 36

Παράνομοι μετανάστες

Δημοσίευση από GenerX »

πο που και ως που καποιος που μπαινει σε μια χωρα παρανομα εχει δικαιωματα; ... Δεν πρεπει να απελαθει; "

Αγνοείς ολόκληρους νομικούς κώδικες, γι αυτό κάνεις και τέτοιες ερωτήσεις. Αν το πάμε και στις διακρατικές συμφωνίες καθώς και στις πιο πρόσφατες, χάνεται η μπάλα.

Η απάντηση στην ερώτησή σου είναι "Ο οποιοσδήποτε μπαίνει σε οποιαδήποτε χώρα έχει δικαιώματα". Στο δεύτερο σκέλος η απάντηση πάλι είναι πως θα εξεταστούν οι συνθήκες.

Τώρα αν εσύ θες να δεις γραμμένο το "δεν πρέπει να έχει δικαιώματα επειδή είναι παράνομος" καθώς και "πρέπει να απελαθεί", δικαίωμά σου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα ισχύει. Σύμφωνα με τους νόμους πάντοτε
XristosK
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός

Παράνομοι μετανάστες

Δημοσίευση από XristosK »

Όσα δικαιώματα και αν έχει... Ένα δεν έχει: Να παραμείνει στη χώρα που μπήκε λαθραία.
GenerX
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Παράνομοι μετανάστες

Δημοσίευση από GenerX »

Λυπάμαι που θα σε στενοχωρήσω, αλλά υπάρχουν νομικές διατάξεις που όχι μόνο του δίνουν την ευκαιρία και το δικαίωμα να παραμείνει, αλλά υποχρεώνουν το κράτος να του διασφαλίσει αξιοπρεπή διαβίωση.

Αυτή είναι δική σου άποψη και όχι νόμος του κράτος. Άρα, έχασες.
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Παράνομοι μετανάστες

Δημοσίευση από yandr »

Δε νομίζω ότι έχεις δίκιο. Προφανώς ισχύσει για όσους πρόσφυγες γίνουν νόμιμα αποδεκτοί, αλλά για τους υπόλοιπους μόνο τα ανθρώπινα δικαιώματα εξακολουθούν να ισχύουν.

Επειδή δεν είμαι δικηγόρος, ευχαρίστως να παραθέσεις τους νόμους στους οποίους αναφέρεσαι γιατί δεν τους γνωρίζω.

XristosK

Παράνομοι μετανάστες

GenerX έγραψε: Λυπάμαι που θα σε στενοχωρήσω, αλλά υπάρχουν νομικές διατάξεις που όχι μόνο του δίνουν την ευκαιρία και το δικαίωμα να παραμείνει, αλλά υποχρεώνουν το κράτος να του διασφαλίσει αξιοπρεπή διαβίωση. Αυτή είναι δική σου άποψη και όχι νόμος του κράτος. Άρα, έχασες.
Ξέρεις τώρα καταστεναχωρήθηκα... Εδώ μέσα υποβάλουμε την άποψή μας. Και η άποψή μου είναι ότι, μόλις πατάνε το πόδι τους στην Ελλάδα, πρέπει να τους βάζουν σε καράβι-αεροπλάνο και να τους στέλνουν πίσω. Εξάλλου γιαυτό υπάρχει και πριμοδότηση από την Ε. Ε... http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=296442&dt=30/10/2009 Τα περί έχασες-κέρδισες είναι εντελώς άσχετα με τη συζήτηση... ...
GenerX
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Παράνομοι μετανάστες

Δημοσίευση από GenerX »

Συνθήκη Δουβλίνο 2 yandr.

XristosK μιλάς παραπάνω για το τι δικαίωμα έχει και δεν έχει. Και σου λέω πως αυτό το δικαίωμα που εσύ θεωρείς ότι δεν το έχουν, τους το δίνει ο νόμος.
XristosK

Παράνομοι μετανάστες

GenerX έγραψε: Συνθήκη Δουβλίνο 2 yandr.XristosK μιλάς παραπάνω για το τι δικαίωμα έχει και δεν έχει. Και σου λέω πως αυτό το δικαίωμα που εσύ θεωρείς ότι δεν το έχουν, τους το δίνει ο νόμος.
Κανένας νόμος της Ελλάδος δεν λέει κάτι τέτοιο. Η συνθήκη που αναφέρεις (και που υπέγραψε το 2003 ο ΓΑΠ) μιλάει για αίτηση ασύλου των λαθρομεταναστών, την ποια (αίτηση) αν θέλει η χώρα τη δέχεται. Ας την τηρήσουν οι άλλες χώρες και τότε συζητάμε και για τη δική μας. Καραβάκι και επαναπατρισμός η λύση ...
GenerX
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Παράνομοι μετανάστες

Δημοσίευση από GenerX »

XristosK η συνθήκη αυτή δεν είναι απαραίτητα καλή για τους μετανάστες. Πρώτον.

Δεύτερον, είτε μας αρέσουν κάποιοι νόμοι, είτε όχι, αυτοί θα εφαρμόζονται (κατά το δοκούν πάντα) από το κράτος.

Τρίτον, δεν καταλαβαίνεις το πνεύμα της Συνθήκης. Αυτή λέει πως εκεί που εισέρχεται ο λαθρομετανάστης, έχει δικαίωμα για αίτηση χορήγησης ασύλου. Αυτό σημαίνει πως χρήζει των ανάλογων δικαιωμάτων και ταυτόχρονα, δεν είναι παράνομος μόνο και μόνο επειδή είναι λαθρομετανάστης.

* Μπορεί να ακούγεται αντιφατική η τελευταία πρόταση, ωστόσο, αν οι λαθρομετανάστες ήταν παράνομοι νομικά εξ ορισμού, δεν θα είχε υπογραφτεί τέτοια Συνθήκη. Γι αυτό και τους δίνουν την ευκαιρία αυτή, ώστε να εξετάζεται κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Καραβάκι και επαναπατρισμός θα ήταν η λύση εφόσων κάτι τέτοιο υπογραφόταν με τις αντίστοιχες κυβερνήσεις του Μπανγκλαντές, του Αφγανιστάν, του Πακιστάν κοκ.

Τώρα αυτό το πράγμα έχει συνυπογραφτεί από την ΕΕ.
XristosK

Παράνομοι μετανάστες

GenerX έγραψε: XristosK Αυτή λέει πως εκεί που εισέρχεται ο λαθρομετανάστης, έχει δικαίωμα για αίτηση χορήγησης ασύλου. Αυτό σημαίνει πως χρήζει των ανάλογων δικαιωμάτων και ταυτόχρονα, δεν είναι παράνομος μόνο και μόνο επειδή είναι λαθρομετανάστης.*
Αυτή είναι δική σου ερμηνεία. Η λέξη λαθραίος τι σημαίνει; Και τέλος πάντων υπάρχουν νεότερες αποφάσεις από την συνθήκη, όπως αυτή που αναφέρει το ΒΗΜΑ στο λινκ που παρέθεσα πιο πάνω. ...
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Παράνομοι μετανάστες

Δημοσίευση από yandr »

Συνωστισμό και μαζική εισροή μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, δυο μέρες πριν αναπτυχθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα η ευρωπαϊκή δύναμη ταχείας επέμβασης Frontex, διαπιστώνει η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph.Η εφημερίδα, σε χθεσινό της άρθρο κάνει λόγο για «ορδές» παράνομων μεταναστών που βαδίζοντας μέσα από παγωμένα χωράφια κατευθύνονταν σε «μεθοριακά χωριά κοντά στην Ορεστιάδα».

Βάσει απόφασης που έλαβε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την περασμένη εβδομάδα, η Frontex θα αναπτύξει 175 άνδρες στον Έβρο προκειμένου να ανατρέψει την εισροή παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα. Επικαλούμενη στοιχεία της Frontex, η εφημερίδα επισημαίνει ότι στην Ελλάδα σημειώνεται το 90% των διαπιστωμένων εισροών παράνομων μεταναστών στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ η κυβέρνηση της Αθήνας έχει αναφέρει 45.000 παράνομες αφίξεις μόνο μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2010.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι οι θαλάσσιες περιπολίες στο Αιγαίο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία έχουν αποτρέψει μεγάλο μέρος της εισροής μεταναστών στα ελληνικά νησιά απέναντι από τις τουρκικές ακτές. Ετσι, τώρα, η μεγάλη πλειονότητα των παράνομων μεταναστών διοχετεύεται στη χώρα μας από τα βόρεια χερσαία σύνορα, με την μεγαλύτερη ροή να απαντάται στην περιοχή κοντά στην Ορεστιάδα όπου 100 έως 300 λαθρομετανάστες περνούν κάθε μέρα τα σύνορα.

Στη δύναμη ταχείας επέμβασης Frontex, θα μετέχουν πεπειραμένοι συνοριακοί φύλακες από τις 27 χώρες - μέλη της ΕΕ, εμπειρογνώμονες που θα ανακαλύπτουν πλαστά ντοκουμέντα, ειδικοί επί των συνοριακών ελέγχων, ανακριτές, μεταφραστές κλπ, οι οποίοι θα επιχειρούν υπό την αιγίδα και την ευθύνη των αρμόδιων ελληνικών αρχών.

ΕΘΝΟΣ

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες