Ναυπήγηση φρεγατών FREMM

Συζητήσεις για τον εξοπλισμό του Πολεμικού Ναυτικού, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τα τρέχοντα ή μελλοντικά προγράμματα προμήθειας
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Πολεμικό ναυτικό

Ναυπήγηση φρεγατών FREMM

Δημοσίευση από Πολεμικό ναυτικό »

Όχι, αρνητικό φίλε, έκανα λάθος, ζητώ συγνώμη. Διορθώνω, πέτυχαν υψηλές επιδόσεις της τάξης των 130χλμ με τους πυραύλους Boeing Harpoon με ενεργή καθοδήγηση από το ραντάρ.
Πολεμικό ναυτικό

Ναυπήγηση φρεγατών FREMM

Δημοσίευση από Πολεμικό ναυτικό »

Τα πλοία άνηκαν στην δύναμη (σωστότερα ήταν υπο τις διαταγές) του Γαλλικού ναυτικού παρά το γεγονός οτι ανήκουν στο ναυτικό της Σιγκαπούρης εξαιτίας κάποιων θαλασσίων δοκιμών καθότι το πλοίο είχε παρουσιάσει κάποια προβλήματα και έτσι για ρεαλιστικότερες δοκιμές πήραν μέρος στην άσκηση με μεικτά πληρώματα με έμφαση στους Γάλλους αξιωματικούς. Τα μοναδικά Γαλλικά πλοία ήταν δύο Φ/Γ La Fayette όπου αυτές έριξαν με Exoset block 3. Αυτές ήταν οι Aconit (F713) και Guaprette (F714).
Άβαταρ μέλους
hermes
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 18

Ναυπήγηση φρεγατών FREMM

Δημοσίευση από hermes »

Οι La Fayette δεν έχουν Exocet block 3. Τα πρώτα πλοία με Exocet block 3 που εκτέλεσαν βολές το 2010 ήταν της κλάσης Horizon στις 18/03/2010

http://www.defpro.com/news/details/13968/

Τελικά ποια πλοία είχαν μέτριες ΑΑ επιδόσεις τα Formidable ή οι La Fayette;
... ...
Alex

Ναυπήγηση φρεγατών FREMM

Δημοσίευση από Alex »

Φίλε Αξιωματικέ του Π. Ν. Μπορεί να έχεις δίκιο να αντιδράς, που σε "αποπείραμε", αλλά μην ξεχνάς ότι γράφεις σε ένα forum Όπου το διαβάζουν πολλοί "καλοθελητές". Όλοι λίγο-πολύ είμαστε υποψιασμένοι για το ποιος γράφει και κρατάμε μια επιφύλαξη γι' αυτό. Προσπάθησε, τουλάχιστον, τα κείμενά σου να είναι λίγο πιο "φροντισμένα" ώστε να μη δίνεις δικαίωμα. Επί της ουσίας τώρα, μάλλον θετική εντύπωση έκανες. Βλέπεις ότι οι παρατηρήσεις σου λαμβάνονται υπόψιν και συζητούνται.
Και μιας και το ανέφερες θέλω να ρωτήσω περί της "Ναυτικής παράδοσης των Γάλλων". Ξέρω ότι σίγουρα δεν είναι Άγγλοι, γιατί όμως το αναφέρεις; Έχουμε παράπονα ως χρήστες γαλλικών ναυτικών μονάδων (βλ. ΤΠΚ Combattante); Και ρωτάω γιατί τα τελευταία χρόνια οι γαλλικές σχεδιάσεις θεωρούνται απ' τις κορυφαίες με τελευταία "επιτυχία" την επιλογή των ελικοπτεροφόρων Mistral από τους Ρώσους. Αν ξέρεις κάτι περισσότερο για το όλο θέμα θα ήθελα να το αναφέρεις

Giannis Ni
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 67

Ναυπήγηση φρεγατών FREMM

Δημοσίευση από Giannis Ni »

Επειδή πάλι κάποιοι συνεχίζουν να προκαλλούν αδιακρίτως, και επειδή δεν έλλειπα από το σπίτι μου την όλη την προηγούμενη εβδομάδα θέλω να απαντήσω σε κάποιους αρχής γενομένης από τον φίλο Alex: " ο Giannis κάθε τρεις και λίγο διαφημίζει το περιοδικό του. ΕΛΕΟΣ το έχουμε εμπεδώσει που δουλεύεις, λιγότερη διαφήμιση δεν θα έβλαπτε. " Ρε φίλε πότε κάναμε διαφήμιση το περιοδικό; Δηλαδή μια παράθεση στοιχείων από τεύχος, σελλίδα κτλ είναι κακή; Τι είπα δλδ; Ο Su-35 βάζει το link από το defencenet και δικαίωμα του, του είπα τίποτα οτι διαφημίζει κανέναν; Αύτό είναι το ίδιο με οτι έκανα και εγώ αλλά εδω γιατι δεν Το σχολιάζεις; Που να έβαζα και καμία διαφίμηση! Μην είστε τόσο αρνητικοί... Δεύτερον, φίλε Alex: " Και επίσης ότι στο θέμα της FREMM (αλλά και των BMP-3) έχει βαλθεί να διορθώσει τα κακά των αναθέσεων που υπάρχουν στους ελληνικούς διαγωνισμούς. Μην αναφέρεις συνέχεια ως ελλάτωμα των συστημάτων, τον τρόπο ανάθεσης. Τα ίδια ισχύουν για όλους τους εξοπλισμούς που κάνουμε, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. " Δηλαδή να μην λέμε τίποτα; Αμα κάτι είναι λάθος θα λέμε οτι είναι σωστό. Αυτό θα πει το άσπρο μαύρο. Θα βλέπουμε ποιός είναι ο κλέφτης αλλά δεν θα καλούμε την αστυνομία, θα κάνουμε τα στραβά μάτια. Γι αυτό φτάσαμε σε αυτά τα χάλια σαν χώρα γιατί δεν μιλάμε! Κανένας μας δεν μιλάει για τίποτα! Μετά λέμε μας δουλεύουν οι πολιτικοί... Αφου είμαστε γαλακτομόσχαρα πέρα για πέρα, ο Βαλλιανάτος είπε ζήτω τα Σκόπια και το αφήνουμε και κυκλοφορεί ελεύθερος. Θα λέμε τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη. Τι θα πει μην αναφέρεις συνέχεια τα ελλατώματα; Δηλαδή αμα ενα σύστημα έχει μειονεκτήματα να μην τα λέμε; Την άποψη μου δεν μπορώ να την πω; Θέλεις δλδ να πάρουμε κάτι και να βγουνε τα προβλήματα στην συνέχεια; Τα Leo 2hel έχουν προβλήματα με κάποια κράμματα ελλασμάτων στον πύργο να μην το πω; Όχι, για να λένε και κάποιοι οτι είμαι και της Μέρκελ και της Γερμανίας. Οτι είναι λάθος ΟΛΟΙ μας οφείλουμε να το λέμε τεκμηριωμένα και με ευπρέπεια! Και εσυ αναφέρεις ένα από τα μειονεκτήματα της Φρεμ σου είπα τίποτα;

Giannis Ni
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Ναυπήγηση φρεγατών FREMM

Ο επόμενος φίλος είναι ο F-15 Eagle: Φίλε με ξέρεις; Δεν με γνωρίζεις προσωπικά ούτε ξέρεις τι σπουδές έχω κάνει αλλά για κάποιον άγνωστο λόγο σχολιάζεις κάποια εντελώς άσχετα πράγματα. Λοιπόν, να σου εξηγήσω φίλε μου (παρά το το με αντιπαθείς) για μένα. Ουδεμία σχέση έχω με την δημοσιογραφία, ούτε δημοσιογράφος είμαι ούτε δημοσιογραφία έχω σπουδάσει, απλά ασχολούμαι και γράφω σε τρία περιοδικά χωρίς να είμαι μόνον στην ΕΑ&Τ και μάλιστα δημοσιαγράφος. Απλά, συνεργάζομαι! Το τμήμα της Πληροφορικής έχω τελειώσει. "Όταν κάποιος χρησιμοποιεί την δημοσιογραφική ταυτότητα και την επιχείρησή του" πότε χρησιμοποίησα εγώ την "επιχείρηση" Μου (που δεν είναι κιόλας) ; " αναδείξει προφανώς κάποια όπλα και αντίστοιχα να σπιλώσει κάποια άλλα" πότε σπίλωσα ή ανέδειξα όπλο; Πότε; Ποτέ! Απλά είπα την γνώμη μου και την άποψη μου όπως και οι υπόλοιποι συνομιλητές! Εκτός και αν απαγορεύεται! Πάλι ισχύει και για σένα οτι έχουμε αυστηρή υποχρέωση να λέμε και τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα όλων των όπλων! Όλοι μας! "Και για να το κλείσω αφού υπενθυμίσω ότι η δημοσιογραφία είναι λειτούργημα ας ρίξει μια ματιά ο φίλος εδώ στον κώδικα δεοντολογίας (http://elawyer.blogspot.com/2007/03/blog-post_08.html) και συγκεκριμένα στο άρθρο 1 περί εμπορεύσιμότητας και προπαγάνδας
Ίσως θυμηθεί κάποιες βασικές αρχές. "
Αυτό πάλι; Τι πυροτέχνημα ήταν; Λες και σου είπα ο Giannis Ni ο δημοσιογράφος! Άλλα ντι άλλων! Αμα δεν ξέρετε για τους άλλους μην κρίνετε επιφανειακά!

TOPOL-M
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 21

Ναυπήγηση φρεγατών FREMM

Δημοσίευση από TOPOL-M »

Αγαπητέ κύριε αξιωματικέ (ή πιλάφι όπως λέγαμε στο ΠΝ)

Και μόνο που ΜΟΝΟ οι Γάλλοι αποδεσμεύουν στην Ελλάδα Ένα στρατηγικό όπλο όπως ο Naval sculp είναι αρκετό για να τους επιλέξουμε.

Ας το έκαναν και οι φίλοι μας οι Αμερικανοί που μας δίνουν ότι δεν στεναχωρεί την Άγκυρα.

Ας πρόσεχαν λοιπόν. Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές. Αφού δεν μας δίνουν crouz θα πάρουμε από αυτούς που μας δίνουν.

Giannis, είσαι δηλαδή αρθρογράφος σε 3 περιοδικά, πληροφορικάριος κτλ ελπίζω να μην εκτελείς και χρέη καθαρίστριας εκεί. Αμα καταγγείλεις πάντως την εργοδοσία για εκμετάλλευση εγώ θα σε υποστηρίξω.

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 35

Ναυπήγηση φρεγατών FREMM

Δημοσίευση από yandr »

Με το ποστ σου κατάφερες να προσβάλεις 2 άτομα και να προσφέρεις μόνο ένα επιχείρημα. Και αυτό λιψό καθώς δεν απαντά στα προβλήματα που αναφέρθηκαν.

Υπενθυμίζω ότι δεν επιτρέπονται οι επιθέσεις σε άλλα μέλη και δε νομίζω ότι θα απαγορεύσουμε σε κανέναν να εκφράζει την άποψή του.
Su-35
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 34
Ενδιαφέροντα: Τα πάντα όλα!
Επάγγελμα: Κατάσκοπος των εξωγήινων!
Επικοινωνία:

Ναυπήγηση φρεγατών FREMM

Δημοσίευση από Su-35 »

Giannis Ni, έλεγες και κάτι ανακρίβειες ότι δεν χρειαζόμαστε scalp naval κτλ... Μάλλον θα σε έχει επηρεάσει το γεγονός ότι οι ΗΠΑ δεν αποδεσμεύουν τους Τomahawks.

Οι επιτελείς μας εκτός από Scalp naval για τις Fremm εξετάζουν και τους υποβρυχίως εκτοξευόμενους.
Δείτε το άρθρο για να ενημερωθείτε από έγκριτους δημοσιογράφους: DefenceNet
αιας
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 3

Ναυπήγηση φρεγατών FREMM

Δημοσίευση από αιας »

Πιστευω οτι ειναι υπερβολη το εκτοπισμα των φρεμ, ηταν καθαρα πολιτικη επιλογη (και αυτη), σιγουρα θα μπορουσαμε να κανουμε την δουλεια μας με μικροτερο (οικονομικοτερο) , δεν θεωρω απαραιτητο το ναυτικο μας να κανει στρατηγικα πληγματα (εχει πιο καυτα θεματα) ... Αλλα βλεποντας προσπαθειες απο παντου για ακυρωση της ναυπηγησης με μονο λογο την 'αμακα' και την 'μιζα', εστω και με μορφη συμβολαιου και στροφη σε σχεδια οτι ναναι (στο τελος θα μας πουν και για φρεγατοκανονιοφορο) ... Ειμαι σιγουρος πλεον οτι πρεπει να υπογραφουν...
TOPOL-M
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Ναυπήγηση φρεγατών FREMM

Δημοσίευση από TOPOL-M »

Αία
Προφανώς συνερίζεσαι την άποψη Παππά...
εγώ διαφωνώ.
Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση και το βλήμα crouz είναι must
Μην ξεχνάς ότι το δόγμα μας έχει αλλάξει προ πολλού από αμυντικό σε... Αποτρεπτικό με ότι αυτό συνεπάγεται!

Υγ.yandr, Δεν έθιξα κανέναν. Το πιλάφι είναι "φιλικό" παρατσούκλι στο Ναυτικό. Όσο για τον Giannis Ni παραδέχομαι ότι έχω το χάρισμα να οσμίζομαι εξ αποστάσεως τους εγκάθετους...
αιας
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 3

Ναυπήγηση φρεγατών FREMM

Δημοσίευση από αιας »

TOPOL-M έγραψε:Αία
Προφανώς συνερίζεσαι την άποψη Παππά...

την θεωρω απαραδεκτη... Και υποπτη... Φιλε τοπολαρα!υπερβολικους θεωρω τους 6000τ αλλα δεν καταλαβα την οροφη των 1800τ του ναυαρχου.

πιστευω οτι Μια φρεγατα με 3200-4000τ βολευει μια χαρα και ισως με μικροτερο κοστος κτησης, αν ειναι ομως να παμε σε πλοια ΜΕΧΡΙ 1800τ, ουσιαστικα αυθαιρετα και με οτι αυτο συνεπαγεται προτιμω τις φρεμ με τα παραπανω 'κιλα', τις αυξημενες αντιεροπορικες δυνατοτητες, την τσουχτερη τιμη και τους σκαλπ...

...
TOPOL-M
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Ναυπήγηση φρεγατών FREMM

Δημοσίευση από TOPOL-M »

Τουλάχιστον στο Ναυτικό συμφωνούμε.

Αν σου λεγα βέβαια για κανά Ρωσικό project Φρεγάτας θα είχες πάθει συγκοπήΕικόναΕικόνα
Giannis Ni
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Ναυπήγηση φρεγατών FREMM

@ Topol-M: Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση και το βλήμα crouz είναι must
Μην ξεχνάς ότι το δόγμα μας έχει αλλάξει προ πολλού από αμυντικό σε... Αποτρεπτικό με ότι αυτό συνεπάγεται! " Τότε γιατί δεν μιλάτε ρε μάκγες για όπλα μαζικής καταστροφής αφου και αυτά εμπειριέχονται σε ένα τέτοιο δόγμα; Άλλωστε θα μας βοηθήσει το ξανθό γένος... ! Γιατί ούτε ένας σας δεν αναφέρθηκε στο πρώτο πλήγμα; Επειδή δλδ το δόγμα μας λανθασμένα άλλαξε σε αποτρεπτικό εσείς το έχετε κάνει σχηνί κορδόνι και μας λέτε ιστορίες για αγρίους, και συμφωνείται και από πάνω! Πολλές ταινίες βλέπεις Τόπολ! Λες και θα κάνουμε ποτέ σαν Έλληνες επίθεση στην Τουρκία με τις τωρινές πολιτικές ηγεσίες... Σε ποιόν πλανήτη είστε?
Giannis Ni
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Ναυπήγηση φρεγατών FREMM

@"Giannis Ni, έλεγες και κάτι ανακρίβειες ότι δεν χρειαζόμαστε scalp naval κτλ... Μάλλον θα σε έχει επηρεάσει το γεγονός ότι οι ΗΠΑ δεν αποδεσμεύουν τους Τomahawks. " Καλά το οτι είστε ανήδεοι και οτι δεν γνωρίζετε το έχουν καταλάβει οι περισσότεροι (ονόματα δεν χρειάζεται να πω) αλλά το οτι δεν δέχεστε και τις διαφορετικές απόψεις είναι κάτι το μοναδικό, αλλά μάλλον θα έχετε επηρεαστεί από τον Στάλιν, τον Λένιν, τον Μάρξ, την Παπαρύγα, τον Ιβάν τον Γ και τόσους άλλους Σοβιετικούς αντιδημοκράτες Που κατέσφαξαν τον ελληνικό λαό, το 1919, το 1922, το 1946-1949 (αμα θέλετε σας αναλύω και τα γενότα διεξοδικά για να βουλώσω τα στόματα ορισμένων) ... ! Όσον για τους ναβάλε Είπα δεν τους χρειαζόμαστε Επι του υπάρχοντος προγράμματος Φ/Γ και όχι οτι δεν τους χρειαζόμαστε γενικά. Το πρόγραμμα λέει Φ/Γ ΑΑ πολέμου και ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ είτε σας αρέσει είτε όχι, γι αυτό δεν μιλάτε και για την Φρέντα γιάτί είστε κολλημενοι κάπου. Όσο για τους Τόμαχωκ μάλλον δεν Ξέρετε καλά τι γίνεται. Η Ισπανία ήδη διαθέτει (να Ξεσταβωθείται να Διαβάσετε την Στρατηγική του Οκτωβρίου που το λέει ξεκάθαρα) και Το Βλήμα πωλείται με την προϋπόθεση να δωθεί σε νατοϊκή χώρα πάλι να διαβάσετε την Στατηγική Και να μην πέρεντε από το site μόνον οτι σας Βολεύει.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες