Γενικές πληροφορίες για Ειδικές Δυνάμεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Hyper
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Hyper »

lucky look έγραψε:MΑγκες εγω παρουσιαζομαι κορινθο πεζικο!

Σκευτομουνα να παω αλεξιπτωτιστες και το ειχα δηλωσει και στη διακοπη αναβολης.
Πλεον ομως το σκεφτομαι σοβαρα, γιατι πολλοι φιλοι μου που εχουν απολυθει απο τον στρατο, με αποθαρρυνουν και μου λενε πως δεν αξιζει να δηλωσω εθελοντης για κανενα λογο.
Εγω το βλεπω ομως σαν ευκαιρια να μην σπαταλησω εντελως τον χρονο μου και αφου θα παω στρατο ουτως η αλλος, ας παω σε ενα σωμα που θα εχει λιγο αδρεναλινη παραπανω (υποτιθεται) και να κανω και 5 #@^&@! Που θα θυμαμαι.

Ομως ακουσα τελευταια οτι το 90% των εφεδρων που δηλωνουν ειδικες δυναμεις, αποτελειται απο παιδια ηλικιας 18-19 χρονων. Εγω ειμαι 25 χρονων και αν ισχυει αυτο, πιστευω οτι θα εχω σοβαρο προβλημα επικοινωνιας και δε θα εχω με ποιον να συναναστραφω.

Επισης το αλλο κομματι που καθιστα ανασταλτικο παραγοντα για εμενα, ειναι η πληροφορια οτι στις ειδικες δυναμεις κυριαρχει ο εθνικισμος και τα ρατσιστικα συνθηματα. Εγω δεν θα ηθελα να ανηκω σε φασιστικο σωμα στρατου και δεν γουσταρω τις σημαιες και τους "ελληναρες". Εχω φιλους αλβανους και τουρκους, δνε μπορω να φωναζω συνθηματα κατα τους.

Αν μπορει καποιος που εχει υπηρετησει σε οποιοδηποτε σωμα των ειδικων δυναμεων, ας μου στειλει την αποψη του πανω σε αυτο το θεμα για το κατα ποσο ισχυουν τα παραπανω.

Με λιγα λογια, αν δεν ειναι καποιος εθνικιστης και δεν ειναι 18 χρονων, αξιζει να παει ειδικες δυναμεις για την εκπαιδευση και μονο, η' να κατσει πεζικο; Μηπως ψαχνουν για εθελοντες-κοροιδα, γιατι διαβασα στο φορουμ οτι οι ειδικες δυναμεις απλα εχουν λιγο παραπανω γυμναστικη και πολυ παραπανω καψονι και πειθαρχια.

Ευχαριστω για καθε ενδεχομενη απαντηση.
Καλη θητεια σε ολους!
Ισχυει οτι η περισσοτεροι ειναι 18-19 χρονων πανω στον ενθουσιασμο, ομως δεν αποτελει κανονα αυτο υπαρχουν ολες οι ηλικιες μεσα εγω σε 2 μηνες γινομαι 24 αλλα θελω να υπηρετησω στο πιο επιλεκτο σωμα του ελληνικου στρατου. Τωρα αν θεωρεις τον εαυτο σου κοροιδο επειδη θα περασεις λιγο πιο δυσκολα εκει μεσα στο λεω να μην πας γιατι θα κακοπερασεις ειλικρινα. Διοτι ολα θα τα βλεπεις ως αγγαρεια. Προβλημα επικοινωνιας δεν θα εχεις παντα υπαρχουν εστω και 1-2 ατομα να γινεται καλοι φιλοι, αλλα στην τελικη σαν καταδρομεας πρεπει να σαι προετοιμασμενος να αντεξεις και την μοναξια αν χρειαστει, παρα να κανεις παρεα με ατομα που σε χαλανε και μπορει να σε "μπλεξουνε"
297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 24
Επάγγελμα: Possessed Killing Machine

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

lucky look έγραψε: Εγω το βλεπω ομως σαν ευκαιρια να μην σπαταλησω εντελως τον χρονο μου και αφου θα παω στρατο ουτως η αλλος, ας παω σε ενα σωμα που θα εχει λιγο αδρεναλινη παραπανω (υποτιθεται) και να κανω και 5 #@^&@! Που θα θυμαμαι.
Κι εγω ετσι σκεφτηκα και δεν εχασαΕικόνα

lucky look έγραψε: Ομως ακουσα τελευταια οτι το 90% των εφεδρων που δηλωνουν ειδικες δυναμεις, αποτελειται απο παιδια ηλικιας 18-19 χρονων. Εγω ειμαι 25 χρονων και αν ισχυει αυτο, πιστευω οτι θα εχω σοβαρο προβλημα επικοινωνιας και δε θα εχω με ποιον να συναναστραφω.
Μπηκα 26χρ. Το αντιμετωπισα αυτο που λες. Υπηρχαν και 27ριδες και 28ριδες μεσα με πτυχια και μεταπτυχιακα. Δεν θα εισαι μπνος αλλα θα ειστε μια μειωψηφια...9 μηνες ειναι και ο ελευθερος χρονος πολυ λιγος. Ουτως η αλλως δεν θα συναναστραφεις πολυ στο στρατο...

lucky look έγραψε: Επισης το αλλο κομματι που καθιστα ανασταλτικο παραγοντα για εμενα, ειναι η πληροφορια οτι στις ειδικες δυναμεις κυριαρχει ο εθνικισμος και τα ρατσιστικα συνθηματα. Εγω δεν θα ηθελα να ανηκω σε φασιστικο σωμα στρατου και δεν γουσταρω τις σημαιες και τους "ελληναρες". Εχω φιλους αλβανους και τουρκους, δνε μπορω να φωναζω συνθηματα κατα τους.
"δεν γουσταρω τις σημαιες" Θα ορκιστεις "Να υπερασπίζω με πίστην και αφοσίωσιν, μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματος μου, τας Σημαίας" και δεν τη γουσταρεις; ΝΤΡΟΠΗ. Οι Καταδρομες δεν ειναι ουτε κατασκηνωση, ουτε σερβαηβορ. Υπηρετησα ΚΩ και ειδα "Τουρκοφωνους" Ελληνες να φωναζουν με την ψυχη τους τα ρατσιστηκα αυτα συνθηματα που λες και με εκαναν να νιωθω οτι ειμαι λιγοτερο Ελληνας απο καποιον που λεγετε Μουσταφα... Να ζητανε να τα λεμε και οχι να το κανουν καταναγκαστηκα... Ψαξε λιγο τον ορισμο της λεξης Εθνικισμος, και τις διαφορες της απο τους ορους Ιμπεριαλισμος και Φασισμος... Δες πως ανελυσε ο Παπαναστασιου τον ορο αυτο. Ειχαμε και βαμενους του ΚΚΕ στη Μοιρα, και το γουσταραν...

Αν εισαι "νεοαριστερος / παγκοσμιοποιημενος" "αντιστρατος" η "αντιρρισιας συνειδησης" η αν πιστευεις οτι γενικα δεν χρειαζετε να υπαρχει στρατος, καλυτερα να δηλωσεις τρελος η οτιδηποτε αλλο και να μην πας καθολου στρατο...

lucky look

Δημοσίευση από lucky look »

Καταρχην ευχαριστω για το ενδιαφερον,

Ομως οσον αφορα τον hyper, απο οτι καταλαβα δεν εχει υπηρετησει στον στρατο, αρα οι αποψεις του ειναι υποθετικες. Εγω θελω την αποψη απο παιδια που εχουν τελειωσει την θητεια τους η' που ειναι μεσα στο στρατο και οχι απο ατομα που δεν εχουν κανει την θητεια τους ακομη.

Οσον αφορα τον 297ΙΜΑΚ :
1. Καταρχην φιλε μου εγω δεν θα ορκιστω, γιατι ειμαι αθεος και εχω νομικα το δικαιωμα αυτο!
2. Δεν ντρεπομαι καθολου που δεν ειμαι εθνικιστης
3. Αν καποιος που πιστευει οτι ο (υποχρεωτικος) στρατος δεν πρεπει να υπαρχει ειναι τρελος, χαιρομαι που δεν ειμαι φυσιολογικος τοτε και ανηκω σε αυτην την μεριδα ανθρωπων.
4. Σιγουρα τα συνθηματα βοηθανε στην ψυχολογια της εκπαιδευσης και ανεβαζουν την αδρεναλινη, αλλα το να βριζεις αλβανους και τουρκους ειναι φασισμος και οχι εθνικισμος!
5. Αν στις ειδικες δυναμεις λενε τετοια συνθηματα υβριστικου περιεχομενου για τους δηθεν "εχθρους"της χωρας, τοτε οι ειδικες δυναμεις ειναι πολυ εξω απο την ιδιοσυγκρασια μου!
6. Εγω δεν θελω να παω ειδικες δυναμεις για να προσφερω στην Ελλαδα. Δεν μου εχει προσφερει τιποτα αυτη η χωρα για να της δωσω εγω! Αν παω θα το κανω για εμενα και κανεναν αλλο!

Αυτα και απο μενα.
297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

lucky look έγραψε:Οσον αφορα τον 297ΙΜΑΚ :
1. Καταρχην φιλε μου εγω δεν θα ορκιστω, γιατι ειμαι αθεος και εχω νομικα το δικαιωμα αυτο!
3. Αν καποιος που πιστευει οτι ο (υποχρεωτικος) στρατος δεν πρεπει να υπαρχει ειναι τρελος, χαιρομαι που δεν ειμαι φυσιολογικος τοτε και ανηκω σε αυτην την μεριδα ανθρωπων.
4. Σιγουρα τα συνθηματα βοηθανε στην ψυχολογια της εκπαιδευσης και ανεβαζουν την αδρεναλινη, αλλα το να βριζεις αλβανους και τουρκους ειναι φασισμος και οχι εθνικισμος!
5. Αν στις ειδικες δυναμεις λενε τετοια συνθηματα υβριστικου περιεχομενου για τους δηθεν "εχθρους"της χωρας, τοτε οι ειδικες δυναμεις ειναι πολυ εξω απο την ιδιοσυγκρασια μου!
6. Εγω δεν θελω να παω ειδικες δυναμεις για να προσφερω στην Ελλαδα. Δεν μου εχει προσφερει τιποτα αυτη η χωρα για να της δωσω εγω! Αν παω θα το κανω για εμενα και κανεναν αλλο!

Αυτα και απο μενα.
1. Δεν ειμαστε φιλοι

2. Λαθος στα ειπανε τα δικαιωματα σου! Θα ορκιστεις κανονικα, οχι ομως σαν Χριστιανος στο ευαγγελιο, αλλα σαν αθεος στην τιμη και την υπολυψη σου.

3. Τα υπολοιπα δεν με αφορουν, ρωτησες - απαντησα.-

johnytoli

Δημοσίευση από johnytoli »

Στν δικη ς περιπτωση lucky look ο τολμων δν νικα... γτ αν τολμησεις + πας ΕΔ 8α γινεις unlucky deathlook ... !

Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 14

Δημοσίευση από Rafale »

Η εικονα που εχουν οι πιο πολυ απο τις εδ ειναι Απο τις παρελασεις κατι ντερεκια με εντυπωσιακες στολες να παρευλαυνουν και να τριζει ο τοπος. Ο κοσμος βλεπει οσα επιτρεπεται να δει. Η ψυχη των εδ ειναι λιγοι εκατονταδες αξκοι και υπξκοι με υψηλη νοημοσυνη χαμηλο κεντρο βαρους και υψος συν πλην 1,70. Και με πολυ καλη μεση. Και συνηθως δεν τον πιανει το ματι σου. Τα παιδοβουβαλα των ταινιων τυπου σταλονε και σβατσενεγκερ δεν εχουν σχεση με την πραγματικοτητα. Ο στγχρονος κομαντο πρεπει να γυρισει το ρολοι πολλα χρονια πισω να γινει ενα με τη φυση οπως ενας ινδιανος. Πρεπει ναξερει να προσανατολιζεται με τα αστερια να πολεμα σωμα με σωμα και να μπορει να δραπετευσει αν πιαστει αιχμαλωτος. Και για να επιβιωσει μονο αυτος ξερει τι τρωει. Η φιλοδοξια και ο ρομαντισμος καποιων να γινουν κομαντο στην αρχη ερχεται να ανατρεψει τα δεδομενα με αποτελεσμα να μενουν μεσα οι μισοι. Τις πρωτες μερες φευγουν αυτοι που δεν αντεχουν αλλοι κοβονται για λογους υγειας πραγματικους η μη και καποιοι θα αποχωρησουν απο τραυματισμους. Εκτος απο τα σωματικα πρεπει ακομα να εχεις και μεγαλα ψυχικα αποθεματα. Πρεπει να πιστεψεις οτι μπορεις να τα κανεις ολα και να τα κανεις.
fideas emk
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από fideas emk »

Για το παιδί που ρωτάει: 1. Καταρχην φιλε μου εγω δεν θα ορκιστω, γιατι ειμαι αθεος και εχω νομικα το δικαιωμα αυτο!

κι εγώ άθεος είμαι αλλά ορκίστηκα. Έχει καμία σημασία; Επειδή μπαίνει τσόντα 20 λεπτά εκκλησιασμού δε θα βγείς και από τα ρούχα σου. Άθεος είναι και ο πρώην Α/ΓΕΝ Αντ. Αντωνιάδης και είχε να κάνει με όλους τους παπάδες όλη του τη ζωή. Δε λέει κάτι αυτό. Εχω δεί και άθεους ΟΥΚαδες... Τι δουλειά έχει η εκπαίδευση σου στο να σκοτώνεις αντιπάλους με το τι πιστεύει η σειρά σου και το στράτευμα;

αν πιστεύεις οτι μονο ο ελληνικός στρατός δεν πρε΄πει να υπαρχει τοτε ειναι πολυ ενδιαφέρουσα αποψη και θα ηθελα μια επεξηγηση. Αλλιως, ναι, φυσιολογικό σε βρισκω.

Τα συνθηματα ειναι ενα απολιθωμα αλλα λεγονται παντου και απο ολους, ουσιαστικα. Φασισμός ειναι στα λογια και ως εκ τουτου πολυ λιγοτερο σημαντικος απο τον φασισμο στην πράξη. Ο στρατος επισης δεν ειναι δημοκρατια. Αν υπαρχει προβλημα με αυτό καλυτερα να μην πας καθολου. Απο την άλλη, αν δεν πας καλυτερα να φυγεις και απο την καχεκτικη αυτη χωρα γιατι αλλιως κοροιδευεις τους υπολοιπους απο εμας. Βεβαια με την ηγεσια μας να μην εχει παει στρατο, παιρνεις και εσυ ενα καταλληλο παραδειγμα. Αν εισαι προοδευτικος στο μυαλο αλλα απολυταρχικος στο ατομικο σου συμφερον κανε αυτο που προσταταζει η συνειδηση σου.

Ουτως ή αλλως ποιος σου ειπε οτι δεν ειναι καφριλα η κοινωνια μας και η καθε κοινωνια. Στη Ρεντινα θυμαμαι να περνανε πλακακια 2 ατομα ενας πρωην ΛΟΚατζης και ο βοηθος του αλβανος... Και μαλιστα αστειονταν ο παλιος λοκατζης οτι οταν εκανε θητεια τον κυνηγουσε στα βουνα της Ηπειρου να μη μπει στη χωρα...

ο στρατος εν γενει ειναι πολυ εξω απο την ιδιοσυγκρασια σου. Αλλα καλο ειναι μαζι με το συμφερον σου να μην κοροιδευεις και τους υπολοιπους. Αν ειναι να φωναξεις φωναξε και για κανενα αλλο ακομα οχι μονο για σενα...

Ο καθε ενας απο οπου ειναι προσφερει, θελοντας και μη, ουσιαστικα. Το οτι το κανεις για σενα ειναι καλο αλλα το υφος σου δειχνει και τον τροπο που δουλευουν οχι μονο ο στρατος αλλα και ολη η κοινωνια - για αυτο ειμαστε για τον πασσαλο. Μ'αλλα λογια: Παρτακιας. Και τωρα που το καραβι βουλιαζει βουλιαζουμε και εμεις περισσοτερο στο καβουκι μας. Οχι οτι θα σωσεις κανενα αμα πας στρατο - μεταφορικα μιλαω.

Ραφαλ,

Η ψυχη των εδ ειναι λιγοι εκατονταδες αξκοι και υπξκοι με υψηλη νοημοσυνη χαμηλο κεντρο βαρους

Αγαπητη πολλες ταινιες βλεπεις Εικόνα Σιγουρα ειναι κεντρικος ο ρολος των αξ/υπαξ αλλα η ψυχη των ειδ δυναμεων ειναι (ακομα) ο φανταρος. Επισης αυτο με τη νοημοσυνη και το κεντρο βαρους μου αρεσε. Δεν εχεις αδικο αλλα γενικευεις πολυ. Γιατι καλα το λες μετα οτι πανω απο ολα η ψυχη. Και Πολλα Απο τα καλυτερα κομμαντα που εχω δει ειναι πολυ πανω απο 1,80Εικόνα

Γ.Σατυρος

Δημοσίευση από Γ.Σατυρος »

Σε μερικους μηνες μπαινω στρατο και εχω μερικες αποριες. Αν μπορειτε να με διαφωτησετε, ευχαρηστω εκ των προτερων!1) χρειαζεται καλη σωματικη διαπλαση για τις ειδικες δυναμεις;

2) ειμαι ναυαγωσωστης και γενικα μ'αρεσει το νερο. Κατι ακουσα για Ι-Μακ ή κατι τετοιο, τι παιζει ακριβως; Καμια συμβουλη;

(πχ απο να βγαλω διπλωμα αυτοδυτη μεχρι να αλλαξω το προγραμμα στο κολυμβυτιριο για κατι πιο εξειδικευμενο.)

3) δεν ειμαι μονιμος. Ποιες επιλογες εχω για ειδικες δυναμεις ή και γενικοτερα;

297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

Γ. Σατυρος έγραψε:Σε μερικους μηνες μπαινω στρατο και εχω μερικες αποριες. Αν μπορειτε να με διαφωτησετε, ευχαρηστω εκ των προτερων! 1) χρειαζεται καλη σωματικη διαπλαση για τις ειδικες δυναμεις;

2) ειμαι ναυαγωσωστης και γενικα μ'αρεσει το νερο. Κατι ακουσα για Ι-Μακ ή κατι τετοιο, τι παιζει ακριβως; Καμια συμβουλη;

(πχ απο να βγαλω διπλωμα αυτοδυτη μεχρι να αλλαξω το προγραμμα στο κολυμβυτιριο για κατι πιο εξειδικευμενο.)

1) Μετρια χρειαζεται...

2) Τι ακριβως ακουσες για την Ι'; Τιποτε πο τα 2... Αν σου ζητησουν να κολυμπησεις, τετοιο κολυμπι δεν εχεις κανει και δεν θα ξανακανεις.

Γ.Σατυρος

Δημοσίευση από Γ.Σατυρος »

Τιποτα συγκεκριμενο, απλα ψαχνομαι τελευταια και πανω σε ειδικες δυναμεις-νερο-. Κτλ κτλ επεσε στο τραπεζι και η Ι-ΜΑΚ οπως και μια μοναδα για διασωσεις του στρατου, αλλα δε θυμαμαι ονομα. Το προβλημα μου ειναι οτι δεν εχω τροπο να ενημερωθω σχετικα, οποτε ουσιαστικα πηγαινω στα τυφλα προς το παρον. Μονο στα αλεξιπτωτα ειμαι σιγουρος οτι μπορω να παω χωρις να ειμαι μονιμος, και αυτο γιατι πηγε ενας φιλος μου προσφατα
salonika91
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από salonika91 »

297ΙΜΑΚ έγραψε:
Γ. Σατυρος έγραψε:Σε μερικους μηνες μπαινω στρατο και εχω μερικες αποριες. Αν μπορειτε να με διαφωτησετε, ευχαρηστω εκ των προτερων! 1) χρειαζεται καλη σωματικη διαπλαση για τις ειδικες δυναμεις;

1) Μετρια χρειαζεται...

2) Τι ακριβως ακουσες για την Ι'; Τιποτε πο τα 2... Αν σου ζητησουν να κολυμπησεις, τετοιο κολυμπι δεν εχεις κανει και δεν θα ξανακανεις.

2) δηλ;

297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

salonika91 έγραψε:
297ΙΜΑΚ έγραψε:

1) Μετρια χρειαζεται...

2) δηλ;
Δηλαδη τι ακουσες για την Μοιρα μου?
salonika91
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από salonika91 »

Τι ενοεις με το "Αν σου ζητησουν να κολυμπησεις, τετοιο κολυμπι δεν εχεις κανει και δεν θα ξανακανεις. ";

297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

salonika91 έγραψε:Τι ενοεις με το "Αν σου ζητησουν να κολυμπησεις, τετοιο κολυμπι δεν εχεις κανει και δεν θα ξανακανεις. ";
Μπορεις να πεις τι εχεις ακουσει για την Μοιρα μου; Εστω και σε μνμ; Αλλιως δεν σου λεω τιποτα...
lucky look

Δημοσίευση από lucky look »

Οσον αφορα τον rafaele:
Μεγαλε καλο ειναι οταν γραφεις κατι που δεν ειναι δικο σου, να βαζεις το ονομα του συγγραφεα στο τελος, που στην περιπτωση σου ειναι ο Διονυσης Χαριτοπουλος-Υμων των ιδιων!

Οσον αφορα τον 297IMAK και ειδικα τον fideas emk:
Παιδια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας, με βοηθησανε να λυσω καπιες αποριες αρκετα σημαντικες για εμενα.

ΥΓ: Ελπιζω τουλαχιστον στο πεζικο που εχω καταταχθει, να μην ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα, γιατι με αυτα που μου λετε, δεν νομιζω οτι εχω καμια δουλεια στις ειδικες δυναμεις.

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης