Αλεξιπτωτιστές: Εκπαίδευση/Ασκήσεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
fideas emk
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 21

Δημοσίευση από fideas emk »

Φιλαρακο που ρωτισες για αυτο υπαρχουν οι ΕΔΕ (ενορκη διοικητικη εξεταση) μετα απο σοβαρα περιστατικα τετοια: Για να δουν τι πηγε στραβα.

Για να λεμε τα πραματα με το ονομα τους και να μη τα θαβουμε ολα στο ΣΒΕΑ γινεται καλη δουλεια και ολοι ειναι πολυ προσεκτικοι. Θανατοι και τραυματισμοι υπαρχουν αλλα πολλες φορες απο λαθος του ιδιου του αλεξιπτωτιστη δηλαδη ΔΙΚΟ ΣΟΥ λαθος. Σου τα ειπανε αλλα εσυ εκανες την παπαρια.

Οι μονιμαδες η αληθεια ξερουνε να καλυπτουν ο ενας τον αλλο αλλα ΠΑΝΤΑ Θα γινει η ΕΔΕ για 1ον) να δουν τι πηγε στραβα και να το βελτιωσουν/μη ξαναγινει και 2ον) να αποδωθουν ευθυνες εκει που μπορουν (εκτος κι αν η ευθυνη ειναι του μακαριτη.)

δε νομιζω να εχουν γινει πολλα περιστατικα οπου σκοτωθηκανε αλεξιπτωτιστες και εφταιγε ο πακετας. Ο Κωστας θα στα πει ακριβως. Εγω ξερω οτι εχουν πεθανει ή τραυματιστει απο κακη προσγειωση (ενας ΟΥΚας, πεθανε), απο μπλεξιμο ελεξιπτωτων (2 ουκαδες,1 νεκρος,1 τραυματιας σαυτον ηταν συμμαθητης μου εφεδρος στη ΣΧΑΛ και προσγειωθηκε 20 μετρα απο αυτους στο ιδιο στικ απο σινουκ νομιζω και τους ειδε και μου ειπε ο αλλος εμεινε απο το λαιμο και κατω αναπηρος) και απο πνιγμο (στην 1 ΜΑΛ αρκετα παλιοτερα). Αυτα θυμαμαι εγω. Εχουν γινει σιγουρα και αλλα αλλα γενικα η ΣΧΑΛ νομιζω μια χαρα τα παει. Οσο για ανακοπη καρδιας κτλ μπορει να την παθεις και να φταει πραματι καποιος αξιωματικος΄. Στην 35ΜΚ πεθανε ενας απο τη ζεστη σε πορεια (αφυδατωση) και ο λοχαγος του του ελεγε να σηκωθει γιατι απλα νομιζε οτι ηταν αδερφη... Σε μας θυμαμαι νεο με βγαλμενο αστραγαλο που ο λοχαγος του τον κατεβασε απο το βουνο (στον ανταρτη) μετα απο 2-3 μερες αφου χαλασε ο αστραγαλος του γιατι νομιζε οτι ηταν αδερφη και θελει να φυγει Εικόνα. Γεικα εχει λιγη μουρλα στα ΛΟΚ αντε βγαλε συμπερασμα. Αλλα αμα εσυ φοβασαι να πας γιατι μπορει να μη βγαλεις ακρη αμα παθεις κατι... Καλυτερα μη πας.

@xristos@
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από @xristos@ »

fideas μια ερωτηση εκανα οπως ειπα κ πιο πανω απλα. Δεν εξεφρασα ανησυχια μου Εικόνα καποιοι αρπαχτηκαν και δεν ξερω τι τους πηραξε...
Τελος παντων συμβαινουν αυτες οι παρεξηγησεις οταν κανεις διαλογο απο pc σε ευχαριστω για την απαντηση σου μου ελεισες την απορια που ειχα.
Σιγουρα παιζει μουρλα στις Ε. Δ και σιγουρα οσοι θελουμε να υπηρετησουμε ς αυτες εχουμε λιγη απο αυτηΕικόνα
Καλο βραδυ!
10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 103

Δημοσίευση από 10κωστας50 »

Στις ειδικες δυναμεις δεν συναντας αυτα που περιμένεις.
Και στα αλεξίπτωτα ειδικα οταν τελειώσει το ΣΒΕΑ τις περισσότερες στιγμές νιώθεις πολλα αλλα παρα αλεξιπτωτιστής.
Οι ΕΔ χαρακτητίζονται οχι μόνο απ την εκπαίδευση (η οποια πλεον ειναι μιδαμινή) αλλα απο την καθημερινότητα.
Και οποιος δεν εχει παει δεν μπορει ουτε περιπου να το φανταστει.
Οταν ο κόσμος ακουει ΕΔ φαντάζεται ανδρες βαμένους με φούμο να κοιλιουνται στις λάσπες να πεφτουν απο αεροπλάνα και πολλα αλλα τέτοια.
Όχι.
Τουλάχιστον πλεον δεν ειναι έτσι οι ΕΔ.
Το μόνο που υπάρχει ΠΛΕΟΝ (το τονίζω γιατι παλια δεν ηταν ετσι) είναι η ψυχολογία της καθημερινης πίεσης απο 1000 ευθύνες.
ΛΥΛ 3 ΛΑΛ- ΜΑΛ. Πόνεσα στη 2ΜΑΛ και οχι απο εκπαίδευση.
Άντρας λογάται, όποιος μπορεί να σκύβει το κεφάλι, όπου πουλάν παλικαριές κ' εγωισμούς οι άλλοι...
νικολας

Δημοσίευση από νικολας »

Εγω θελω να παω για εκπαιδευση περισσοτερο οπου ελπιζω να εχει διαρκεια κ να μην ειναι μονο στη ΣΒΕΑ αντε και λιγο στο ΚΕΕΔ. Και πανω απολα οχι να βαριεμαι και να περιμενω να περασει ο καιρος. Θελω να κανουμε συνεχως εκπαιδευτικα πραγματα ασκησεις τρεξιμο κλπ εκπαιδευση πραγματικων καταδρομεων. Γιαυτο επελεξα να παω εκει. Για να μην υπαρχουν στιγμες να βαριεμαι. Τωρα αμα καταντησαν και τα αλεξιπτωτα ετσι τι να πω δεν θελω να το πιστεψω γιατι απο παλιους μεγαλους σε ηλικια δηλαδη πλεον εχω ακουσει τα καλυτερα.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 43

Δημοσίευση από Greek_Army »

Φίλε ο στρατός έχει αλλάξει από παλιά.
Άβαταρ μέλους
OMEGA
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 3
Ενδιαφέροντα: Game Developer-Μπασκετ-Πολο
Επάγγελμα: Web Designer

Δημοσίευση από OMEGA »

νικολας έγραψε: Εγω θελω να παω για εκπαιδευση περισσοτερο οπου ελπιζω να εχει διαρκεια κ να μην ειναι μονο στη ΣΒΕΑ αντε και λιγο στο ΚΕΕΔ. Και πανω απολα οχι να βαριεμαι και να περιμενω να περασει ο καιρος. Θελω να κανουμε συνεχως εκπαιδευτικα πραγματα ασκησεις τρεξιμο κλπ εκπαιδευση πραγματικων καταδρομεων. Γιαυτο επελεξα να παω εκει. Για να μην υπαρχουν στιγμες να βαριεμαι. Τωρα αμα καταντησαν και τα αλεξιπτωτα ετσι τι να πω δεν θελω να το πιστεψω γιατι απο παλιους μεγαλους σε ηλικια δηλαδη πλεον εχω ακουσει τα καλυτερα.

δεν θα βαριεσαι
"Η Κρήτη έχει διαφορά απο τους άλλους τόπους γιατι έχει αντάρτικη καρδιά και κουζουλούς ανθρώπους"
Άβαταρ μέλους
OMEGA
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Δημοσίευση από OMEGA »

Και καποια πραγματα δεν αλλαζουν
"Η Κρήτη έχει διαφορά απο τους άλλους τόπους γιατι έχει αντάρτικη καρδιά και κουζουλούς ανθρώπους"
10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

νικολας έγραψε:Εγω θελω να παω για εκπαιδευση περισσοτερο οπου ελπιζω να εχει διαρκεια κ να μην ειναι μονο στη ΣΒΕΑ αντε και λιγο στο ΚΕΕΔ. Και πανω απολα οχι να βαριεμαι και να περιμενω να περασει ο καιρος. Θελω να κανουμε συνεχως εκπαιδευτικα πραγματα ασκησεις τρεξιμο κλπ εκπαιδευση πραγματικων καταδρομεων. Γιαυτο επελεξα να παω εκει. Για να μην υπαρχουν στιγμες να βαριεμαι. Τωρα αμα καταντησαν και τα αλεξιπτωτα ετσι τι να πω δεν θελω να το πιστεψω γιατι απο παλιους μεγαλους σε ηλικια δηλαδη πλεον εχω ακουσει τα καλυτερα.

Γι αυτο σου λεω.
Ο κοσμος (δηλαδη και εσυ) εχουν αλλο πραγμα στο μυαλο για τις ΕΔ.
Στο ΚΕΕΔ δεν θα κανεις παραπανω απο 2 φορες γυμναστικη.
Το μονο πραγμα που δεν θα κανεις αν πας αλεξιπτωτα ειναι να βαριεσαι.
Καταδρομικες ασκησεις θα κανεις αλλα το πραγματικο τι το ήθελες;
Πραγματικο ειναι μονο σε εμπολεμη κατασταση δηλαδη μονο οταν πολεμας στα αληθεια.
Ολα τα υπολοιπα ειναι εκπαιδευση.
Ακομα και στο call of duty εκπαιδευση ειναι.
Άντρας λογάται, όποιος μπορεί να σκύβει το κεφάλι, όπου πουλάν παλικαριές κ' εγωισμούς οι άλλοι...
Άβαταρ μέλους
OMEGA
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Δημοσίευση από OMEGA »

10κωστας50 έγραψε:
νικολας έγραψε: Εγω θελω να παω για εκπαιδευση περισσοτερο οπου ελπιζω να εχει διαρκεια κ να μην ειναι μονο στη ΣΒΕΑ αντε και λιγο στο ΚΕΕΔ. Και πανω απολα οχι να βαριεμαι και να περιμενω να περασει ο καιρος. Θελω να κανουμε συνεχως εκπαιδευτικα πραγματα ασκησεις τρεξιμο κλπ εκπαιδευση πραγματικων καταδρομεων. Γιαυτο επελεξα να παω εκει. Για να μην υπαρχουν στιγμες να βαριεμαι. Τωρα αμα καταντησαν και τα αλεξιπτωτα ετσι τι να πω δεν θελω να το πιστεψω γιατι απο παλιους μεγαλους σε ηλικια δηλαδη πλεον εχω ακουσει τα καλυτερα.

Γι αυτο σου λεω.
Πραγματικο ειναι μονο σε εμπολεμη κατασταση δηλαδη μονο οταν πολεμας στα αληθεια.
εσυ που το ξερεις?
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 43

Δημοσίευση από Greek_Army »

Γιατί υπηρέτησε ειδικές δυνάμεις και απολύθηκε πρόσφατα γι'αυτό το ξέρει
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Greek_Army την Κυρ Ιουν 27, 2010 1:07 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

OMEGA έγραψε:
10κωστας50 έγραψε:

Γι αυτο σου λεω.
εσυ που το ξερεις;

Παιζω πολυ call of duty γι αυτο το ξέρω...
νικολας

Δημοσίευση από νικολας »

Τουλαχιστον ομως μια 10αρια αλματα θα τα κανω στο 9μηνο... Ειναι κ αυτο κατι... Παρα το τιποτα... Εχεις μια δεκαρια εναεριες εμπειριες. Και αν σταθεις τυχερος ισως και παραπανω. Ξερει κανεις ποτε παιρνεις μπερε κ ποτε πουλαδα; Δηλαδη μετα απο τι χρονικο διαστημα.

10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

νικολας έγραψε:Τουλαχιστον ομως μια 10αρια αλματα θα τα κανω στο 9μηνο... Ειναι κ αυτο κατι... Παρα το τιποτα... Εχεις μια δεκαρια εναεριες εμπειριες. Και αν σταθεις τυχερος ισως και παραπανω. Ξερει κανεις ποτε παιρνεις μπερε κ ποτε πουλαδα; Δηλαδη μετα απο τι χρονικο διαστημα.

Διαβασε προηγουμενα post και θα παρεις απαντησεις.
νικολας

Δημοσίευση από νικολας »

Μου βγηκαν τα ματια να διαβαζω δεν βρηκα απαντηση σε κανενα απτα 2 αφου τα χεις παρει απαντησε αν θελεις

george

Δημοσίευση από george »

νικολας έγραψε: Τουλαχιστον ομως μια 10αρια αλματα θα τα κανω στο 9μηνο... Ειναι κ αυτο κατι... Παρα το τιποτα... Εχεις μια δεκαρια εναεριες εμπειριες. Και αν σταθεις τυχερος ισως και παραπανω. Ξερει κανεις ποτε παιρνεις μπερε κ ποτε πουλαδα; Δηλαδη μετα απο τι χρονικο διαστημα.

Τι 10αρια ρε φιλε; Τοσα πολλα; Αμα διαβασεις λιγο μεσα λενε περιπου 5 στο εξαμηνο (2 συντηρησεις υποχρεωτικα) και τα υπολοιπα σε ασκησεις.

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης