Προκαταρκτικές Εξετάσεις (ΠΚΕ) 2010

Οι προϋποθέσεις εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές, τα όρια ύψους, η σωματική ικανότητα και τα μόρια που απαιτούνται
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
evelpisOYKas
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1
Ενδιαφέροντα: ΣΤΡΑΤΟΣ,GO-CART,ΔΙΑΒΑΣΜΑ,
Επάγγελμα: ΜΑΘΗΤΗΣ

Δημοσίευση από evelpisOYKas »

Τα αγωνισματα ειναι :

100 μετρα σε 16s

1000 μετρα σε 4.20σ

αλμα εισ υψος 1.05

αλμα εις μηκος 3.60

σφαιρα (μεσος ορος ρηψης και με δεξι και αριστερο) 4.5

50μ ελευθερο 2.00

και ο ορκος λεει:

ορκιζομαι να φυλατω πιστη εις την πατριδα. υπακοη εις το συνταγμα, τους νομους ακι τα ψηφισματα του κρατους. υποταγη στους ανωτερους μου να εκτελω προθυμως και ανευ αντιλογιας τας διαταγας των.

να υπερασπιζω με πιστην και αφοσιωση μεχρι της τελευταιας ρανιδος του αιματος μου τας σημαιας. να μην τας εγκαταλειπω. μηδε να αποχωριζομαι ποτε απ αυτων.

να φυλαττω δε ακριβως τους στρατιωτικους νομους. και να διαγω εν γενει ως πιστος και φιλοτιμος στρατιωτησ

supermario
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από supermario »

evelpisOYKas έγραψε: Τα αγωνισματα ειναι :

100 μετρα σε 16s

1000 μετρα σε 4.20σ

αλμα εις υψος 1.05

αλμα εις μηκος 3.60

σφαιρα (μεσος ορος ρηψης και με δεξι και αριστερο) 4.5

50μ ελευθερο 2.00

και ο ορκος λεει:

ορκιζομαι να φυλατω πιστη εις την πατριδα. Υπακοη εις το συνταγμα, τους νομους ακι τα ψηφισματα του κρατους. Υποταγη στους ανωτερους μου να εκτελω προθυμως και ανευ αντιλογιας τας διαταγας των.

να υπερασπιζω με πιστην και αφοσιωση μεχρι της τελευταιας ρανιδος του αιματος μου τας σημαιας. Να μην τας εγκαταλειπω. Μηδε να αποχωριζομαι ποτε απ αυτων.

να φυλαττω δε ακριβως τους στρατιωτικους νομους. Και να διαγω εν γενει ως πιστος και φιλοτιμος στρατιωτησ

Μερικες ενστασεισ:

1) τα παραπανω αγωνισματα ειναι μονο για την πτερυγα των οπλων.

2) Κολυμβηση δεν δινουν.

Dargal
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Dargal »

Καποιος που εχει δηλωσει ΣΣΑΣ για τις ΠΚΕ, πρεπει να παρουσιαστει δηλαδη στην Θεσσαλονικη;
POLITIS

Δημοσίευση από POLITIS »

ChrPat έγραψε:Καποιος που εχει δηλωσει ΣΣΑΣ για τις ΠΚΕ, πρεπει να παρουσιαστει δηλαδη στην Θεσσαλονικη;

Κάποιος που έχει βάλει ΣΣΑΣ πρώτη προτίμηση στη αίτηση του στρατού θα υποβληθεί σε ΠΚΕ στη Θεσσαλονίκη. Θα πρέπει να αναζητήσει το όνομά του στις λίστες που ανακοινώνει η ΣΣΑΣ στο δικτυακό της τόπο http://www.ssas.gr/ (τουλάχιστον πέρυσι τα είχε αναρτήσει) αλλιώς τηλεφωνικώς.
Dargal
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Dargal »

POLITIS έγραψε:
ChrPat έγραψε:Καποιος που εχει δηλωσει ΣΣΑΣ για τις ΠΚΕ, πρεπει να παρουσιαστει δηλαδη στην Θεσσαλονικη;

Κάποιος που έχει βάλει ΣΣΑΣ πρώτη προτίμηση στη αίτηση του στρατού θα υποβληθεί σε ΠΚΕ στη Θεσσαλονίκη. Θα πρέπει να αναζητήσει το όνομά του στις λίστες που ανακοινώνει η ΣΣΑΣ στο δικτυακό της τόπο http://www.ssas.gr/ (τουλάχιστον πέρυσι τα είχε αναρτήσει) αλλιώς τηλεφωνικώς.

Πλακα μου κανετε... Δηλαδη εγω που μενω Αθηνα, θα πρεπει να παω Θεσσαλονικη;
Jimmys

Δημοσίευση από Jimmys »

Στα χαρτια μ για τ στρατο 1η επιλογη εβαλα στρατολογικο. Αν δεν την δηλωσω στο μηχανογραφικο που θα δωσω τ αθληματα; Παρακαλω απαντηστε μου...
supermario
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Δημοσίευση από supermario »

Jimmys έγραψε:Στα χαρτια μ για τ στρατο 1η επιλογη εβαλα στρατολογικο. Αν δεν την δηλωσω στο μηχανογραφικο που θα δωσω τ αθληματα; Παρακαλω απαντηστε μου...
Αφου την εβαλες πρωτη επιλογη θα τα δωσεις στη σσας στη θεσαλονικη... Αυτο ειναι δεδομενο ειτε την δηλωσεις μετα στο μηχανογραφικο ειτε οχι... Και να ξερεις οτι μπορεις να αλλαξεις τη σειρα προτεραιοτητας στο μηχανογραφικο απο αυτη Που εβαλες στην αιτηση.
POLITIS

Δημοσίευση από POLITIS »

ChrPat έγραψε:
POLITIS έγραψε:

Πλακα μου κανετε... Δηλαδη εγω που μενω Αθηνα, θα πρεπει να παω Θεσσαλονικη;

Για να αποφύγεις να πας Θεσσαλονίκη βάλε 1η προτίμηση κάποια στρατιωτική σχολή της Αττικής. Η προκήρυξη το λέει καθαρά. ΠΚΕ περνάς στην σχολή της πρώτης σου προτίμησης.

Αυτό φυσικά δεν έχει να κάνει με το ποια σχολή θα βάλεις πρώτη στο μηχανογραφικό σου. Και τελικά αυτό είναι που μετράει.
Αν διαβάσεις τις οδηγίες της αίτησης το περιγράφουν ακριβώς:
"Οι υποψήφιοι που θα γίνουν δεκτοί από τον έλεγχο δικαιολογητικών,θα υποβληθούν σε Προκαταρκτικές Εξετάσεις (ΠΚΕ) από το ΑΣΕΙ ή ΑΣΣΥ πρώτης προτίμησής τους. Ειδικά, όσοι υποψήφιοι έχουν δηλώσει το Τμήμα Ιπταμένων (ΚΑ821) αλλά δεν έχουν δηλώσει ως πρώτη προτίμηση τις ΣΙ, ΣΤΥΑ, ΣΥΔ, ΣΙΡ θα υποβληθούν σε επιπλέον ψυχομετρικές και ιατρικές εξετάσεις με μέριμνα της ΔΑΕ/Α7. "

Όμως το θέμα έχει επαναδιατυπωθεί και νομίζω δεν χρειάζονται περισσότερες εξηγήσεις.

Xalvas7
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 7
Επάγγελμα: ΜΠΟΥΖΟΥΞΗΣ

Δημοσίευση από Xalvas7 »

Πρεπει να κρατησω αντιγραφο της αιτησης για τις προκαταρκτικες εξετασεις; αν ναι πρεπει να ειναι απλη φωτοτυπια η πρεπει να ειναι επικυρωμενο το αντιγραφο; παρακαλω απαντηστε γρηγορα.
Xalvas7
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από Xalvas7 »

Πηγα στην αστυνομια για γνησιο της υπογραφης μου αλλα μου ειπαν πως δεν γινεται σε μενα γιατι ειμαι ανηλικος αλλα μονο στους γονεις μου. ενας φιλος μου που πηγε το επικυρωσε κανονικα χωρις να του πουν τιποτα παροτι και εκεινος ειναι ανηλικος. τι να κανω?
19adonis92
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από 19adonis92 »

Μηπως ο φιλος σου εχει κλεισει τα 18; Εσυ τα εχεις κλεισει?
Xalvas7
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από Xalvas7 »

Οχι. και οι δυο ανηλικοι ειμαστε.
19adonis92
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Και πηγε χωρις να υπογραψουν οι γονεις του; Αυτο δεν γινετε. Πρεπει να εχεις κλεισει τα 18. Ρωτησε τον. Εμενα υπογραψαν και οι δυο
Xalvas7
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από Xalvas7 »

Και οι δικοι του γονεις υπεγραψαν αλλα υπεγραψε και ο ιδιος και του εβαλαν και γνησιο υπογραφησ
19adonis92
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Αααα. Καταλαβα. Στην τελευταια σελιδα υπογραφουν ολοι. Εσυ και οι γονεις σου... Εσυ δεν εχεις υπογραψει?
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης