Ατύχημα εν ώρα άσκησης

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Margarita31
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Ατύχημα εν ώρα άσκησης

Δημοσίευση από Margarita31 »

Καλησπέρα σε όλους.
Καταρχήν θα ήθελα να συγχωρήσετε τυχόν λανθασμένους χαρακτηρισμούς όσον αφορά στο στρατό και στη στράτευση γενικότερα, αλλά ο λόγος που πήρα την απόφαση να γραφτώ στον συγκεκριμένο ιστότοπο είναι ένα σοβαρό θέμα του ανηψιού μου, όπου ο ίδιος είναι φαντάρος.

Θα ήθελα μια μεγάλη βοήθεια σχετικά με ένα θέμα που αντιμετώπισα πρόσφατα.Ο ανηψιός μου κατατάχθηκε τον Φεβρουάριο του 2010 στο στρατό ξηράς. Στην πρώτη του μετάθεση που πήρε μετά το κέντρο, ακριβώς την πρώτη βδομάδα της μετάθεσης στην άσκηση που είχαν, πηδώντας από το ρεο γύρισε το γόνατό του και μετά την διακομηδή του στο 424 διεπιστώθει ρήξη του μοσχεύματος του εμπρόσθιου χιαστού.
Για να σας ενημερώσω πλήρως, είχε γίνει εγχείρηση στο γονατό του 1 χρόνο πριν (Απρίλιο 2009) Με σωστή αποθεραπεία όπως δείχνει και η μαγνητική του τον Δεκέμβριο του 2009.

Μετά από τις κλασικές 15μερες άδειες που του έδωσαν, του είπαν από το 424 ότι η εγχείρησή του θα γίνει σε κανένα 2μηνο ή 3μηνο.
Ενέργειες ως προς το στρατόπεδό του δεν έγιναν. Θα έπρεπε; Γιατί κανένας δεν μας είπε να κάνουμε το οτιδήποτε; !
Ποια πίεση μπορούμε να ασκήσουμε ως προς όλους τους αρμόδιους (Διοικητή και μη) ούτως ώστε να επισπεύσουμε το χειρουργείο του; Σημειωτέον ότι υπηρετεί 9μηνο.
Τους μήνες που θα περάσει ολοκληρώνοντας την αποθεραπεία του θα τους υπηρετήσει;
Το σημαντικότερο όλων βέβαια δεν είναι αν θα υπηρετήσει το διάστημα της αποθεραπείας του αλλά το ότι αντιμετωπίζει φοβερούς πόνους στο γόνατο με πρήξιμο και δεν βλέπω χειρουργείο γρήγορα.

Θα μπορούσα να γίνω ακόμα πιο αναλυτική αλλά σας έχω δώσει την γενική εικόνα της κατάστασης.
Θα εκτιμούσα πάρα πολύ εαν γνώριζε κάποιος να μου απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματά μου γιατί δυστυχώς δεν μπορώ να ενημερωθώ για τις διαδικασίες από κάπου αλλού.

Είναι ο πρώτος στην οικογένεια που πηγαίνει φαντάρος μετά από 20 χρόνια και ο μοναδικός που του συνέβει ατύχημα.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Μ. Τ.

Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 6

Ατύχημα εν ώρα άσκησης

Δημοσίευση από Rafale »

Margarita31 έγραψε:Καλησπέρα σε όλους.
Καταρχήν θα ήθελα να συγχωρήσετε τυχόν λανθασμένους χαρακτηρισμούς όσον αφορά στο στρατό και στη στράτευση γενικότερα, αλλά ο λόγος που πήρα την απόφαση να γραφτώ στον συγκεκριμένο ιστότοπο είναι ένα σοβαρό θέμα του ανηψιού μου, όπου ο ίδιος είναι φαντάρος.

Θα ήθελα μια μεγάλη βοήθεια σχετικά με ένα θέμα που αντιμετώπισα πρόσφατα. Ο ανηψιός μου κατατάχθηκε τον Φεβρουάριο του 2010 στο στρατό ξηράς. Στην πρώτη του μετάθεση που πήρε μετά το κέντρο, ακριβώς την πρώτη βδομάδα της μετάθεσης στην άσκηση που είχαν, πηδώντας από το ρεο γύρισε το γόνατό του και μετά την διακομηδή του στο 424 διεπιστώθει ρήξη του μοσχεύματος του εμπρόσθιου χιαστού.
Για να σας ενημερώσω πλήρως, είχε γίνει εγχείρηση στο γονατό του 1 χρόνο πριν (Απρίλιο 2009) Με σωστή αποθεραπεία όπως δείχνει και η μαγνητική του τον Δεκέμβριο του 2009.

Μετά από τις κλασικές 15μερες άδειες που του έδωσαν, του είπαν από το 424 ότι η εγχείρησή του θα γίνει σε κανένα 2μηνο ή 3μηνο.
Ενέργειες ως προς το στρατόπεδό του δεν έγιναν. Θα έπρεπε;Γιατί κανένας δεν μας είπε να κάνουμε το οτιδήποτε;
Ποια πίεση μπορούμε να ασκήσουμε ως προς όλους τους αρμόδιους (Διοικητή και μη) ούτως ώστε να επισπεύσουμε το χειρουργείο του; Σημειωτέον ότι υπηρετεί 9μηνο.
Τους μήνες που θα περάσει ολοκληρώνοντας την αποθεραπεία του θα τους υπηρετήσει;
Το σημαντικότερο όλων βέβαια δεν είναι αν θα υπηρετήσει το διάστημα της αποθεραπείας του αλλά το ότι αντιμετωπίζει φοβερούς πόνους στο γόνατο με πρήξιμο και δεν βλέπω χειρουργείο γρήγορα.

Θα μπορούσα να γίνω ακόμα πιο αναλυτική αλλά σας έχω δώσει την γενική εικόνα της κατάστασης.
Θα εκτιμούσα πάρα πολύ εαν γνώριζε κάποιος να μου απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματά μου γιατί δυστυχώς δεν μπορώ να ενημερωθώ για τις διαδικασίες από κάπου αλλού.

Είναι ο πρώτος στην οικογένεια που πηγαίνει φαντάρος μετά από 20 χρόνια και ο μοναδικός που του συνέβει ατύχημα.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Μ. Τ.

καλημερα. Απο το 424 του Ειπαν μονο προφορικα για την εγχειρηση οτι πρεπει να γινει σε 2-3 μηνες; Δεν του εδωσαν καποιο χαρτι που να το αναφερει αυτο; Αυτο το χαρτι το παει στο γιατρο της μοναδος του να λαβει γνωση κι αυτος. Μετα το περας του 2-3 μηνων ζηταει Απο το γιατρο της μοναδος του παραπεμπτικο για 424.

ας κανει πρωτα αυτες τις ενεργειες να δειτε τι θα του πουν απο το νοσοκομειο σχετικα με την εγχειρηση. Αν δειτε οτι δεν γινεται τιποτα δηλ αν δεν ειπωθει κατι για εγχειρηση ενω πρεπει να την κανει συνοδεψτε τον εσεις στο γσν ελατε σε επαφη με τους γιατρους και αν χρειαστει με το διευθυντη του νοσοκομειου ο οποιος ειναι ενας αξιολογος ανθρωπος. Ο διοικητης σε τετοιες περιπτωσεις δεν μπορει να κανει τιποτα. Καθως ειναι θεμα ιατρικο. Με λιγα λογια οτι πουνε οι γιατροι.

σε περιπτωση που υπερβει το οριο των αναρρωτικων αδειων υπηρετει παραπανω. Παραθετω και το αναλογο λινγκ για μια γενικη σας ενημερωση. /stratologia/adeies_3.asp Καλη επιτυχια και περαστικα σας

Margarita31
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Ατύχημα εν ώρα άσκησης

Δημοσίευση από Margarita31 »

Κατ' αρχήν σας ευχαριστώ για την απάντηση.
Δεν του έχουν δώσει κανένα χαρτί που να αναφερεται ότι θα κάνει εγχείρηση παρα μόνο τις κακώσεις που έχει το γόνατό του και την αναρρωτική που του έδωσαν. Μακάρι να γινόταν να αποφύγει το χειρουργείο γιατί είναι μόλις 20 ετών με ένα χειρουργείο στην πλάτη στο ίδιο σημείο. Αλλά δυστυχώς ο χιαστός δεν διορθώνεται από μόνος του αλλά μόνο με επέμβαση και μόσχευμα.
Η απάντησή σας με κατατόπισε πολύ, θα πάμε στο 424, λίγο να ξεκαθαρίσουμε με τους γιατρούς τι γίνεται γιατί αν όντως πρέπει να υπάρχει χαρτί για την εγχείρησή του η λογική λέει ότι προσπαθούν να αποφύγουν το χειρουργείο.
Ευχαριστώ και για το link με τις αναρρωτικές άδειες.

Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Ατύχημα εν ώρα άσκησης

Δημοσίευση από Rafale »

Margarita31 έγραψε:Κατ' αρχήν σας ευχαριστώ για την απάντηση.
Δεν του έχουν δώσει κανένα χαρτί που να αναφερεται ότι θα κάνει εγχείρηση παρα μόνο τις κακώσεις που έχει το γόνατό του και την αναρρωτική που του έδωσαν. Μακάρι να γινόταν να αποφύγει το χειρουργείο γιατί είναι μόλις 20 ετών με ένα χειρουργείο στην πλάτη στο ίδιο σημείο. Αλλά δυστυχώς ο χιαστός δεν διορθώνεται από μόνος του αλλά μόνο με επέμβαση και μόσχευμα.
Η απάντησή σας με κατατόπισε πολύ, θα πάμε στο 424, λίγο να ξεκαθαρίσουμε με τους γιατρούς τι γίνεται γιατί αν όντως πρέπει να υπάρχει χαρτί για την εγχείρησή του η λογική λέει ότι προσπαθούν να αποφύγουν το χειρουργείο.
Ευχαριστώ και για το link με τις αναρρωτικές άδειες.

πρεπει να υπαρχει ενδειξη στο χαρτι οτι επροκειτο να χειρουργηθει για να λαβει γνωση και ο γιατρος της μοναδος του για την κατασταση του. Μακαρι να καταφερει να αποφυγει το χειρουργειο αλλα πατε και σεις μαζι του οπως ειπατε για να μιλησετε με τους γιατρους που θα τον εξετασουν. Να ειστε καλα και παλι περαστικα σας.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 1

Ατύχημα εν ώρα άσκησης

Δημοσίευση από Greek_Army »

Δυστηχώς με το σύστημα που δουλεύουνε τα στρατιωτικά νοσοκομεία και για μια απλή επέμβαση σου κλείνουνε ραντεβού μετά από 2 μήνες. Σίγουρα θα πρέπει να του δώσουνε χαρτί από το 424 η να το στείλουνε στην μονάδα ωστε να γνωρίζουνε οτί το παιδί θα μπει στο χειρουργείο
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Ατύχημα εν ώρα άσκησης

Δημοσίευση από Rafale »

Δυστηχώς με το σύστημα που δουλεύουνε τα στρατιωτικά νοσοκομεία και για μια απλή επέμβαση σου κλείνουνε ραντεβού μετά από 2 μήνες. πως το λες αυτο γμακ; Ειχες φιλο που του ετυχε τετοιο περιστατικο; Η ετσι το Λες επειδη το ακουσες;

Strouthos
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Ατύχημα εν ώρα άσκησης

Δημοσίευση από Strouthos »

Εγω απο την αλλη πιστευω πως θα ηταν πιο σωστο να κινηθει δικαστικα, εφοσον αλλιως θα τον βαλουν να υπογραψη εν χαρτι πως ο στρατος δεν φερει καμια ευθυνη και δεν προκειται να κινηθει δικαστικα στο μελλον για οποιεσδηποτε ενοχλησεις. Εαν λεω κατι λαθος παρακαλω διορθώστε με. Αλλα υποψη πως εαν ειχε προβλημα απο πριν και δεν εφερε καποιο δικαιολογητικο στο στρατο ή δεν το ειπε σε κανενα, αυτο μπορει να χρησημοποιηθει σαν "αμυνα" απο το στρατο.
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Ατύχημα εν ώρα άσκησης

Δημοσίευση από Rafale »

Δεν την βρισκω σωστη κινηση γιατι θα μπλεχτει περισσοτερο και ακρη δεν θα βγει. Ας μην ξεχναμε πως αν κινηθουν τετοιου ειδους διαδικασιες ο στρατιωτης θα συνεχισει να βρισκεται στη μοναδα και αυτο δεν θα ειναι ευχαριστο για τον ιδιο απο ολες τις αποψεις. Αλλωστε δεν χρειαζεται να κινηθει δικαστικα. Καμια σχεση με το ατυχημα του.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος cristi την Τετ Απρ 28, 2010 1:04 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Strouthos
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Ατύχημα εν ώρα άσκησης

Δημοσίευση από Strouthos »

Νομιζω ομως, πως απο το στρατιωτη καθημερινα ζητουντε ευθυνες και πολλες φορες μπορει να τιμωρείτε για οχι δικο του λαθος. Τωρα πιο εχει ευθυνη και για τη δεν περνουν την ευθυνη σαν παραδειγμα. Εξαλου καθημερινα ο καθενας φορολογείται, γιατι να μην τα παρει τουλαχιστον καποιος που υπεφερε απο το στρατο?
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Ατύχημα εν ώρα άσκησης

Δημοσίευση από Rafale »

Στη συγκεκριμενη περιπτωση ο στρατευσιμος εν ωρα ασκησης το επαθε. Πηδηξε απο το ρεο και γυρισε το γονατο του. Ο στρατος δεν ειναι υπευθυνος για το πως πηδαει ο στρατιωτης απο το ρεο. Οποτε δικαστικα ς αυτη την περιπτωση δεν νομιζω να βγει κατι. Ισα ισα μπορει να κανει και κακο στον ιδιο. Καθως ακομα υπηρετει τη θητεια του.
Margatita31

Ατύχημα εν ώρα άσκησης

Δημοσίευση από Margatita31 »

Σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας, απλά αυτό το οποίο οφείλω να ξεκαθαρίσω είναι οτι δεν ζητάμε να αποδοθούν ευθύνες στο στρατό ή στους διοικούντες του λόχου του.
Για το αν φταίει ο ίδιος ή ο στρατός για το ατύχημά του, θα ήθελα να μάθω και εγώ τι θεωρείται ατύχημα στο στρατό. Γιατί αν πιάσουμε ατυχήματα και δικαστήρια τα οποία έχουν γίνει με παιδιά που έπαθαν από το πιο απλό μέχρι το μοιραίο, είναι ελάχιστα τα περιστατικά όπου ο στρατεύσιμος δικαιώθηκε.
Απλά, από τη στιγμή που έπαθε ατύχημα ενώ ήταν σε άσκηση και ο χιαστός δεν είναι αυτοιάσιμος αλλά απαιτείται χειρουργείο για να επανέλθει, όφειλαν να ενημερώσουν για τις διαδικασίες που ακολουθούνται μέσα στο στρατό.
Το παιδί όπως και όλοι όσοι υπηρετούν στο στρατό δυστυχώς ή ευτυχώς μέχρι να ολοκληρώσουν τη θητεία τους ανήκουν στο στρατό. Και επειδή δεν μπορώ να τον παρω και να τον πάω σε μια ιδιωτική κλινική να χειρουργηθεί, γιατί θα πρεπει να παρει αναβολή και δεν πρέπει, έπρεπε να ενημερώσουν τους γονείς τι διαδικασία εγγράφων ακολουθείται.
Ενημέρωση για το ιατρικό του ιστορικό στο κέντρο όπου παρουσιάστηκε υπήρξε προσκομίζοντάς τους εκτός από το εξιτήριό Του και την τελευταία μαγνητική που έκανε 2 μήνες πριν παρουσιαστεί. Παρόλα αυτά δεν κρίθηκε Ι4.
Τελικά όπως συμβαίνουν ΟΛΑ σε αυτή τη χώρα βρέθηκε γνωστός χειρουργός άλλης ειδικότητας αλλά εργαζόμενος στο 424 οποίος και μας ενημέρωσε αλλά και βοήθησε για να οριστεί χειρουργείο. Δυστυχώς, γιατί ούτε και Εγώ ήθελα να υποχρεωθώ, για άλλη μια φορά κατάλαβα ότι χωρίς "γνωστό" ταλαιπωρείσαι!
Και επειδή πρώτη μου φορά εμπλέκομαι σε θέματα που έχουν να κάνουν με το στρατό, αυτό που έχω να δηλώσω είναι ότι είναι Η πρώτη στη λίστα δημόσια "υπηρεσία" που έχει ΤΟΣΟ μεγάλη γραφειοκρατια όπου εγώ προσωπικά αν δεν έψαχνα στο ιντερνετ και κατ' επέκταση στη συγκεκριμένη σελίδα, δε μιλούσα με γνωστούς μου που έχουν συνταξιοδοτηθεί, δε ψαχνόμουν γενικότερα, ακόμα θα περιμέναμε να οριστεί χειρουργείο.
Δεν με απασχολεί στο αν θα υπηρετήσει τους μήνες της αποθεραπείας του, αλλά να μην πάθει μεγαλύτερη ζημιά στο πόδι του.
Ειλικρινά σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο και τη βοήθειά σας.

Μαργαρίτα
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Ατύχημα εν ώρα άσκησης

Δημοσίευση από Rafale »

Να εισαι καλα μαργαριτα. Καλη επιτυχια στο χειρουργειο. Καλη αναρωση και οτι χρειαστεις εδω ειμαστε παλι. Απλα θελει προσοχη το ηδη ταλαιπωρημενο ποδι του απο δω και μπρος
XxMikexX
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 3

Ατύχημα εν ώρα άσκησης

Δημοσίευση από XxMikexX »

Και εγω παρομοιο προβλημα ειχα με στρατιωτικο νοσοκομειο (οχι χειρουργειο αλλα γενικα καποιο προβλημα υγειας) την πρωτη φορα που εκανα εισαγωγη και ειχα ενζιμικο προβλημα και επειδη δεν ειχαν πολλα ελευθερα κρεβατια μου δωσανε αναρωτικη για το στρατοπεδο (σωστη κινηση!).την 2η φορα ομως που ξαναχρειαστικε να κανω εισαγωγη με ειχανε μεσα 10 μερες! Και ο λογος που με ειχαν 10 μερες; Για να κανω μια απλη εξεταση την οποια τελικα δεν εκανα γιατι το μηχανημα ηταν χαλασμενο! Τις 2 πρωτες μερες εκανα εξετασεις κανονικα απλα για μια τελευταια εξεταση περιμενα και ταλαιπωρηθηκα αλλες 8! Στην ουσια το προβλημα που ειχα το ειχανε βρει και το μονο που θελαμε ηταν μια ΤΥΠΙΚΗ εξεταση για να ειμαστε 100% σιγουροι.

και αν δεν επεμβεναι καποιος "γνωστος" ακομα μεσα θα ημουν για μια ΑΠΛΗ ΕΞΕΤΑΣΗ! Τα στρατιωτικα νοσοκομεια για μενα δεν εχουν οργανωση. Εχουν ναι μεν πολυ καλους γιατρους, σε βοηθανε παρα πολυ αλλα στο θεμα οργανωση ειμαστε κατι αιωνες πισω. Και κατι τελευταιο μιας και θηξαμε τα νοσοκομεια... Πολλες φορες οι γιατροι πρατωντας σωστα και μοιραζοντας αναβολες επειδη καποιοι πανε και κανουν θεατρο οτι δηθεν εχουν το ενα το αλλο κλπ πολλες φορες παιρνει η μπαλα και παιδια που εχουν οντως προβληματα... Και ξαναλεω οτι γιατροι με γνωσεις υπαρχουν! Εξυπηρετηση υπαρχει! Η οργανωση ειναι αυτη που λειπει...

ΥΓ. Μαργαριτα περαστικα στον ανιψιο σου και ευχομαι να βγαλεις μια ακρη με ολο αυτο.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος XxMikexX την Τετ Μάιος 12, 2010 4:19 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
cristina
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Ατύχημα εν ώρα άσκησης

Δημοσίευση από cristina »

Παντως για μερικους Οπλιτες αυτο δηλ η παραμονη σε νοσοκομειο ειναι το καλυτερο τους.
XxMikexX
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 3

Ατύχημα εν ώρα άσκησης

Δημοσίευση από XxMikexX »

cristina έγραψε:Παντως για μερικους Οπλιτες αυτο δηλ η παραμονη σε νοσοκομειο ειναι το καλυτερο τους.
για καποιον που βρισκεται σε μοναδα του εβρου η εχει να δει τους γονεις του πολυ καιρο η δεν του αρεσει η μοναδα του και κανει θεατρο ναι του αρεσει. Εγω τους το ελεγα ενιωθα πολυ ασχημα εκει μεσα... Ηταν και ενα παλικαρι που ειχε πεσει απο μηχανακι και του εχει ανοιξει το προσωπο και εκανε ραματα και γενικα εβλεπα καποια περιστατικα και ειχα ψυχοπλακοθει... Τους ελεγα ρε παιδια να κανω την εξεταση σε 10 μερες αλλα. Ενταξει δεν πειραζει ολα αυτα πλεον περασανε... Πλεον σε λιγες μερες θα ειμαι πολιτης.

με το παραπανω ποστ μου δεν κατακρινω τους γιατρους ισα ισα που ειναι αστερια ολοι γιαυτο και ειναι εκει μεσα! Απλα το συστημα θελει περισσοτερη οργανωση...

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος XxMikexX την Τετ Μάιος 12, 2010 4:53 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες