Φωτογράφισαν σκληρό καψόνι υπολοχαγού
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 5
Δεν εννοώ για μένα Legion :) , σαν παράδειγμα το έθεσα... και σαφώς δε μάθαμε ίδια πράγματα... Αναφέρομαι στους πολλούς που με το χαρτι της σχολής τους νομίζουν πως είναι πιο εξυπνοι απο τους αξιωματικούς τους... μπορεί να είναι, αλλά όχι για το στρατό, όπως είπες... εκεί χάνετε η πειθαρχία...
-
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 10
- Επάγγελμα: XARAKIRI
- Επικοινωνία:
Οκ λαθος μου !
Όποιος ξεχνάει την ιστορία του είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει. (Σανταγίανα Ισπανός Φιλόσοφος)₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪
-
Ο έξυπνος και ο μορφομένος έχει μέσα του το 'γιατι'... 'γιατί να το κάνω αυτό αφού είναι παράλογο'... ο αμόρφοτος απλά κάνει ότι του λένε χωρίς να ρωτάει γιατί...
Καταλαβαίνεις που το πάω;
Καταλαβαίνεις που το πάω;

-
- Αντισυνταγματάρχης
- Επικοινωνία:
Οι διαταγες ειναι διαταγες ας ειναι καμια φορα και παραλογες σκεψου να εβγαζαν οι 300 παραλογο τον Λεωνιδα...
Όποιος ξεχνάει την ιστορία του είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει. (Σανταγίανα Ισπανός Φιλόσοφος)₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
Στρατος χωρις οπλα γινεται, χωρις πειθαρχια δεν γινεται. Οκ Το θεμα ειναι οτι η πειθαρχια κατακτιεται δεν χαριζεται!
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
Οσο αναφορα την διαταγη οκ! Η διαταγη ειναι διαταγη! Εαν σας γιαταχουν να σφαξεται ενα παιδι ή να βιασεττε μια κοπελα θα το κανετε;
Ολα λοιπον ειναι σχετικα!
-
- Αντισυνταγματάρχης
- Επικοινωνία:
Προσεξε και στις διαταγες υπαρχουν κανονες, κανενας κανονας δεν θα σε αφηνε σαν ανθρωπο να κανεις κατι τετοιο... Τοτε γινεσαι αυτοματως δολοφονος οχι Στρατιωτης...tigionapas έγραψε:Οσο αναφορα την διαταγη οκ! Η διαταγη ειναι διαταγη! Εαν σας γιαταχουν να σφαξεται ενα παιδι ή να βιασεττε μια κοπελα θα το κανετε;
-
Γινεσαι δολοφονος... αλλα τι επιλογή έχεις... ; εν καιρό πολέμου αν παραβιάσεις διαταγή σε εκτελούνε επι τόπου...
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
Ειδατε; Γιατι εχουμε ορκιστη κιολας... προθημως και ανευφ αντιλογιας... που λεμε! Εγω παντως αν μου δωσει καπιος καμια τετοια ή παρομοια διαταγη θα του χωσω το g3a4 μου στο... Ξερετε που!
Φιλε αναλογα τη θα εχεις βιωσει και εχεις δει θα πραξεις και μια και οι γειτονες δεν εχουν ηθικο φραγμο και το εχουν αποδειξη με βασανιστηρια και εκτελεσης ισως και εσυ να παραβεις καποιους κανονες χωρις να σου πει μαλιστα και ο αξιωματικος ΤΠτ τωρα που μιλαμε κανεις δεν θα εκανε ΤΠτ αλλα ο πολεμος σε κανει ζωο οσα βιβλια και να εχεις διαβασει
yandr διαφωνώ με κάποιες τοποθετήσεις σου γενικά στο φόρουμ, αλλα ρε μάγκα... απο τις λίγες λογικές φωνές εδω μέσα. Πως αντέχεις;
Πειθαρχεία. Γνωρίζεις το αντικείμενο σου οσο καλύτερα γίνεται. Αν ξέρεις τι να κάνεις με... κλειστά μάτια, ακόμη καλύτερα.
Το να μου κάνει ο άλλος καψώνι δείχνει πολλά πράγματα.
1. Την αμορφωσιά του
2. Το σεβασμό που δείχνει σε εναν άνθρωπο ο οποίος θα πολεμήσει για την ίδια πατρίδα
3. Το σεβασμό προς τον ίδιο του τον εαυτό. Αν δε μπορείς να κάνεις τον φαντάρο να εκτιμήσει οσο περισσότερο γίνεται αυτό που κάνει, η έστω να μη το βλέπει σαν αγγαρεία συνέχεια, δυστυχώς για αυτή τη χώρα που θα έχει σε πόλεμο τέτοιο στέλεχος.
4. Ο μάγκας διοικητής θα πεθάνει πρώτα απόλα για τους φαντάρους του.
Μπράβο και στην ΑΝΝΑ η οποία βλέπει σφαιρικά και οχι μονόχνωτα, υπο το καθεστώς πνευματικής ανεπάρκειας και σύγχισης.
Μια απάντηση για το αν σε πιάσουν αιχμάλωτο σε περίοδο πολέμου. Δε νομίζω εκεί Θα είσαι χαλυβδωμένος Επειδή ο "διοικητής" σου, σου έβριζε τη μάνα, σε έβαζε να χαιδεύεις κώλους, να μαζεύεις γόπες το βράδυ χωρίς φως...
Αν σε πιάσουν αιχμάλωτο η ελπίζεις να γίνει κάτι και να σωθείς, η προσπαθείς να δραπετεύσεις. Δε κάνεις φλας μπάκ ωστε να θυμηθείς εναν άχρηστο που επειδή δε πήγε μετάθεση στο μέρος που ήθελε, δε πήρε προαγωγή, σου έκανε μαγκιές και προσπαθούσε να σου σπάσει το ηθικό με προσβολές που μόνο κάποιος καθυστερημένος θα εκτόξευε.
Ο διοικητής, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάει είναι η επαγγελματικότητά του και να προσέχει τους φαντάρους του.
Διοίκηση ανθρώπινη, οχι απλή εφαρμογή με το γράμμα του νόμου. Όποιον και να βάλεις σε ενα πόστο, μπορεί να κάνει τα πάντα με 2 εγχειρήδια στα χέρια του.
Διοίκηση είναι πολλά παραπάνω. Το να σε βλέπει ο άλλος και να σε σέβεται, ιδίως όταν είναι φαντάρος άσχετος, που δεν ήθελε να είναι στο στρατό, θέλει μαγκιά αληθινή.
Όταν ο φαντάρος σε "σέβεται", σε φοβάται στην πραγματικότητα, το παιχνίδι είναι χαμένο.
Οι 300 του Λεωνίδα, δεν υπακούγανε τυφλά λόγω ιεραρχίας. Πρώτα υπακούγανε επειδή ο Λεωνίδας θα σκοτωνόταν για αυτούς, επειδή τους αγαπούσε και τους σεβότανε και στο κατόπι έρχεται η τυπική (πραγματικά για εκείνους) ιεραρχία.
Άλλο σεβασμός, άλλο φόβος.
Άλλο πειθαρχία, άλλο γελοίες μέθοδοι απο τον κάθε μίζερο και ανίκανο Μπαγλαμά που μπήκε στρατό για τον σίγουρο μισθό.
Και μαρέσει που εδω μέσα κάποιοι κάνουν κήρυγμα για τα βίσματα κτλ κτλ αλλα τις ερωτήσεις για το αν παίρνεις μόρια για πρόσληψη στο δημόσιο, τις κάνουν και είναι και οι βασικές τους ανησυχίες.
Σεβασμός-Επαγγελματισμός για μένα στο στρατό.
Τα καψώνια τα κάνουν οι κομπλεξικοί και άνοοι. Επίσης τα δέχονται και είναι υπέρμαχοι των καψονιών οι ανελεύθεροι υποταγμένοι μαζί με τους πραγματικά ανασφαλείς και τους φοβισμένους. Άτομα τα οποία δε μπορούν να διαχωρίσουν στοιχειώδεις έννοιες και συμπεριφορές.
Πειθαρχεία. Γνωρίζεις το αντικείμενο σου οσο καλύτερα γίνεται. Αν ξέρεις τι να κάνεις με... κλειστά μάτια, ακόμη καλύτερα.
Το να μου κάνει ο άλλος καψώνι δείχνει πολλά πράγματα.
1. Την αμορφωσιά του
2. Το σεβασμό που δείχνει σε εναν άνθρωπο ο οποίος θα πολεμήσει για την ίδια πατρίδα
3. Το σεβασμό προς τον ίδιο του τον εαυτό. Αν δε μπορείς να κάνεις τον φαντάρο να εκτιμήσει οσο περισσότερο γίνεται αυτό που κάνει, η έστω να μη το βλέπει σαν αγγαρεία συνέχεια, δυστυχώς για αυτή τη χώρα που θα έχει σε πόλεμο τέτοιο στέλεχος.
4. Ο μάγκας διοικητής θα πεθάνει πρώτα απόλα για τους φαντάρους του.
Μπράβο και στην ΑΝΝΑ η οποία βλέπει σφαιρικά και οχι μονόχνωτα, υπο το καθεστώς πνευματικής ανεπάρκειας και σύγχισης.
Μια απάντηση για το αν σε πιάσουν αιχμάλωτο σε περίοδο πολέμου. Δε νομίζω εκεί Θα είσαι χαλυβδωμένος Επειδή ο "διοικητής" σου, σου έβριζε τη μάνα, σε έβαζε να χαιδεύεις κώλους, να μαζεύεις γόπες το βράδυ χωρίς φως...
Αν σε πιάσουν αιχμάλωτο η ελπίζεις να γίνει κάτι και να σωθείς, η προσπαθείς να δραπετεύσεις. Δε κάνεις φλας μπάκ ωστε να θυμηθείς εναν άχρηστο που επειδή δε πήγε μετάθεση στο μέρος που ήθελε, δε πήρε προαγωγή, σου έκανε μαγκιές και προσπαθούσε να σου σπάσει το ηθικό με προσβολές που μόνο κάποιος καθυστερημένος θα εκτόξευε.
Ο διοικητής, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάει είναι η επαγγελματικότητά του και να προσέχει τους φαντάρους του.
Διοίκηση ανθρώπινη, οχι απλή εφαρμογή με το γράμμα του νόμου. Όποιον και να βάλεις σε ενα πόστο, μπορεί να κάνει τα πάντα με 2 εγχειρήδια στα χέρια του.
Διοίκηση είναι πολλά παραπάνω. Το να σε βλέπει ο άλλος και να σε σέβεται, ιδίως όταν είναι φαντάρος άσχετος, που δεν ήθελε να είναι στο στρατό, θέλει μαγκιά αληθινή.
Όταν ο φαντάρος σε "σέβεται", σε φοβάται στην πραγματικότητα, το παιχνίδι είναι χαμένο.
Οι 300 του Λεωνίδα, δεν υπακούγανε τυφλά λόγω ιεραρχίας. Πρώτα υπακούγανε επειδή ο Λεωνίδας θα σκοτωνόταν για αυτούς, επειδή τους αγαπούσε και τους σεβότανε και στο κατόπι έρχεται η τυπική (πραγματικά για εκείνους) ιεραρχία.
Άλλο σεβασμός, άλλο φόβος.
Άλλο πειθαρχία, άλλο γελοίες μέθοδοι απο τον κάθε μίζερο και ανίκανο Μπαγλαμά που μπήκε στρατό για τον σίγουρο μισθό.
Και μαρέσει που εδω μέσα κάποιοι κάνουν κήρυγμα για τα βίσματα κτλ κτλ αλλα τις ερωτήσεις για το αν παίρνεις μόρια για πρόσληψη στο δημόσιο, τις κάνουν και είναι και οι βασικές τους ανησυχίες.
Σεβασμός-Επαγγελματισμός για μένα στο στρατό.
Τα καψώνια τα κάνουν οι κομπλεξικοί και άνοοι. Επίσης τα δέχονται και είναι υπέρμαχοι των καψονιών οι ανελεύθεροι υποταγμένοι μαζί με τους πραγματικά ανασφαλείς και τους φοβισμένους. Άτομα τα οποία δε μπορούν να διαχωρίσουν στοιχειώδεις έννοιες και συμπεριφορές.
Συμφωνώ μαζί σου...
-
- Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
- Posts in topic: 3
Δεν ξερω το λες εσυ ρε GenerX, εμενα παντως που υπηρετησα πριν 20 και πλεον χρονια (που τα πραγματα ηταν πολυ πιο "μαυρα") κανενας Διοικητης και κανενας αξιωματικος ΔΕΝ μου εβρισε την μανα... ΚΑΝΕΙΣ Αν το ειχε κανει, ο Θεος ο ιδιος να ηταν, θα το μετανιωνε με τον ενα η τον αλλο τροπο... ομως ΔΕΝ το εκανε...
Τωρα το τι λες εσυ επετρεψε μου να το ακουω βερεσε...
Ολα τα καλα στο στρατο σας βρισκουν... και το καλσον σημερα στο στρατο σκιζεται...
Ηρεμηστε ρε... ηρεμηστε
Δηλωνω υπεθυνως και εν γνωσει των συνεπειων του Νομου περι ψευδους δηλωσεων οτι στην θητεια μου ΔΕΝ με σκοτωσε... ΔΕΝ με εδειρε... ΔΕΝ με βιασε... ΔΕΝ μου εβρισε την μανα ΚΑΝΕΙΣ
Τωρα πως συμβαινουν σε εσας; Τι να Πω!!!
Τωρα το τι λες εσυ επετρεψε μου να το ακουω βερεσε...
Ολα τα καλα στο στρατο σας βρισκουν... και το καλσον σημερα στο στρατο σκιζεται...
Ηρεμηστε ρε... ηρεμηστε
Δηλωνω υπεθυνως και εν γνωσει των συνεπειων του Νομου περι ψευδους δηλωσεων οτι στην θητεια μου ΔΕΝ με σκοτωσε... ΔΕΝ με εδειρε... ΔΕΝ με βιασε... ΔΕΝ μου εβρισε την μανα ΚΑΝΕΙΣ
Τωρα πως συμβαινουν σε εσας; Τι να Πω!!!
"... του Ξέρξου γράψαντος πέμψων τα όπλα, αντέγραψε μολών λαβέ".
yersinia pestis έγραψε:μονο που οι δορυφοροι και το εαρθ δεν μπωρει να δει μεσα απο κτηρια φρεγατες υπογειες αποθηκες κτλ.
Θα ειχαν βρει και τον λαντεν αν ηταν ετσι απλα δεν θα μελετουσαν τα βιντεο αλλα ειπε εμπειρο ματι εμεις ακομα δεν πηγαμε στρατο
Ξέρεις, οι σύγχρονοι δορυφόροι έχουν και συστημα FLIR που μπορούν να δουν, έστω και θερμικά τι γίνεται μέσα στα κτήρια.
Οι Helios και SPOT 4 τέτοιου είδους δορυφόροι είναι.
-
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 1
JrHellas το οτι δεν συνέβη σε σένα το οτιδήποτε, δε σημαίνει οτι δε συμβαίνει και σε άλλους.
Και δεν είπα πουθενά οτι μου έβρισαν τη μάνα. Απλά έδωσα παράδειγμα για το οποίο φυσικά και δε συμφέρει το κινητό στα στρατόπεδα.
Και βρίσιμο πέφτει στο στρατό αβέρτα. Που αν ο φαντάρος γνώριζε τα δικαιώματά του σύμφωνα με τον στρατιωτικό κώδικα, ο οποιοσδήποτε τον έβριζε, θα παρακάλαγε τον φαντάρο να αποσύρει τις κατηγορίες. Και αμα είχε και το κινητό σα μάρτυρα ; Εκεί... (αν δέχονται τα κινητά - δε ξέρω τις προυποθέσεις) δε τον σώζει τίποτα. ΑΝ λειτουργούσαν οι νόμοι.
Πήγαινε διάβασε λίγο απο τον στρατιωτικό κώδικα. Είναι αυστηρότατος και σε κανένα σημείο δεν είναι γραμμένος τυχαία για πάρα πολλούς λόγους.
Το θέμα είναι οτι οι συντεχνίες υπάρχουν παντού, το οτι ο φαντάρος δε ξέρει τα δικαιώματά του αν δε τα ψάξει μόνος και ταυτόχρονα, αν κάνει κίνηση εναντίον ανωτέρου, την έχει βάψει απο τους υπόλοιπους.
Αλλα αυτό δεν έχει σχέση με το τόπικ.
Και δεν είπα πουθενά οτι μου έβρισαν τη μάνα. Απλά έδωσα παράδειγμα για το οποίο φυσικά και δε συμφέρει το κινητό στα στρατόπεδα.
Και βρίσιμο πέφτει στο στρατό αβέρτα. Που αν ο φαντάρος γνώριζε τα δικαιώματά του σύμφωνα με τον στρατιωτικό κώδικα, ο οποιοσδήποτε τον έβριζε, θα παρακάλαγε τον φαντάρο να αποσύρει τις κατηγορίες. Και αμα είχε και το κινητό σα μάρτυρα ; Εκεί... (αν δέχονται τα κινητά - δε ξέρω τις προυποθέσεις) δε τον σώζει τίποτα. ΑΝ λειτουργούσαν οι νόμοι.
Πήγαινε διάβασε λίγο απο τον στρατιωτικό κώδικα. Είναι αυστηρότατος και σε κανένα σημείο δεν είναι γραμμένος τυχαία για πάρα πολλούς λόγους.
Το θέμα είναι οτι οι συντεχνίες υπάρχουν παντού, το οτι ο φαντάρος δε ξέρει τα δικαιώματά του αν δε τα ψάξει μόνος και ταυτόχρονα, αν κάνει κίνηση εναντίον ανωτέρου, την έχει βάψει απο τους υπόλοιπους.
Αλλα αυτό δεν έχει σχέση με το τόπικ.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης