Aπό την ΣΜΥΝ/ΣΝΔ στο Λιμενικό;
Ρε μαστορες, γιατι εχω την εντυπωση πως και απο τη ΣΜΥΝ (Σχολη Μονιμων Υπαξιωματικων Ναυτικου) και απο τη ΣΝΔ (Ναυτικων Δοκιμων) μπορεις αργοτερα να ενταχθεις στο ΛΣ;
μηπως ειμαι off-side;
μηπως ειμαι off-side;
Ρε μαστορες, γιατι εχω την εντυπωση πως και απο τη ΣΜΥΝ (Σχολη Μονιμων Υπαξιωματικων Ναυτικου) και απο τη ΣΝΔ (Ναυτικων Δοκιμων) μπορεις αργοτερα να ενταχθεις στο ΛΣ;
μηπως ειμαι off-side;
ΝΑΙ. ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ...
μηπως ειμαι off-side;
ΝΑΙ. ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ...
-
- Υπολοχαγός
- Ενδιαφέροντα: Στρατ/κές-Αστ/κές Επιχειρήσεις
- Επάγγελμα: Υπαξ/κός ΛΣ
- Επικοινωνία:
j-sts έγραψε: Ρε μαστορες, γιατι εχω την εντυπωση πως και απο τη ΣΜΥΝ (Σχολη Μονιμων Υπαξιωματικων Ναυτικου) και απο τη ΣΝΔ (Ναυτικων Δοκιμων) μπορεις αργοτερα να ενταχθεις στο ΛΣ;
μηπως ειμαι off-side;
j-sts έγραψε:Ελα τωρα, αφου καταλαβες
εννοω αν κανω λαθος. Κανω;
ισως μπερδευεσαι επειδη οι σχολες υπαξ/κων και αξ/κων του ΛΣ ειναι μεσα στις σχολες υπαξ/κων και αξ/κων του ΠΝ αντιστοιχα
στο λιμενικο μπαινεις απο πολιτης με προκυρηξη
σχολες λιμενοφυλακων και υπαξ/κων με απολυτηριο λυκειου
σχολη αξ/κων με πτυχιο πανεπιστημιου
-
- Υπολοχαγός
- Ενδιαφέροντα: Στρατ/κές-Αστ/κές Επιχειρήσεις
- Επάγγελμα: Υπαξ/κός ΛΣ
- Επικοινωνία:
Στα ΑΣΕΙ μπαινεις με απολυτηριο στρατου και πτυχιο πανεπιστημιου;
πανελληνιες θα ειναι η ταφοπλακα
για ποια ευνοικη μεταχειριση μιλας; Που παιρνει τα λιγοτερα σε ολους τους τομεις σε σχεση με ΕΔ και ΣΑ;
οσο για το πατοκορφο γλυψιμο... Στο ΛΣ το ειδες μονο;
τελος δεν νομιζεις οτι εισαι αδικος με ενα σωμα το οποιο 24/7/365 μερες το χρονο βρισκεται σε κατασταση ετοιμοτητας για τα παντα;
η πιο χαλαρη ετοιμοτητα του ειναι 1 ωρα αλλα με τα εφαρμοσμενα ανα περιοδους σχεδια ΣΠΑΝΙΑ ζουμε καταστασεις μιας ωρας... Στο 90% της χρονιας ειμαστε σε ετοιμοτητα πολυ μικροτερη της ωρας
και μιλαω για το απλο προσωπικο και οχι για υπηρεσιες αμεσης ατοιμοτητας
για αυτο λιγο προσοχη τι γραφουμε γιατι διαβαζει ΠΟΛΥΣ κοσμος
πανελληνιες θα ειναι η ταφοπλακα
για ποια ευνοικη μεταχειριση μιλας; Που παιρνει τα λιγοτερα σε ολους τους τομεις σε σχεση με ΕΔ και ΣΑ;
οσο για το πατοκορφο γλυψιμο... Στο ΛΣ το ειδες μονο;
τελος δεν νομιζεις οτι εισαι αδικος με ενα σωμα το οποιο 24/7/365 μερες το χρονο βρισκεται σε κατασταση ετοιμοτητας για τα παντα;
η πιο χαλαρη ετοιμοτητα του ειναι 1 ωρα αλλα με τα εφαρμοσμενα ανα περιοδους σχεδια ΣΠΑΝΙΑ ζουμε καταστασεις μιας ωρας... Στο 90% της χρονιας ειμαστε σε ετοιμοτητα πολυ μικροτερη της ωρας
και μιλαω για το απλο προσωπικο και οχι για υπηρεσιες αμεσης ατοιμοτητας
για αυτο λιγο προσοχη τι γραφουμε γιατι διαβαζει ΠΟΛΥΣ κοσμος
-
- Στρατηγός
- Επικοινωνία:
Συμφωνω σπυρο
-
- Επιλοχίας
- Επικοινωνία:
Ξέρει κανείς αν κάποιος τελειώσει τη ΣΜΥΝ μπορεί μετά να δηλώσει να πάει στο λιμενικό; Γνωρίζω πως αυτό ισχύει από την Ναυτικών Δοκίμων αν τελειώσεις με υψηλή βαθμολογία!
-
- Στρατηγός
- Επικοινωνία:
Από ναυτικών δοκίμων μπορείς μετά να συνεχίσεις είτε στο εμπορικό ναυτικό είτε στο λιμενικό
Στο λιμενικο μπαινουν αποφοιτοι πανεπιστημιου που φτανουν ως την ανωτατη κλιμακα της ιεραρχιας και αποφοιτοι ακαδημιων εμπορικου ναυτικου που φτανουν ως πλοιαρχοι αυτο αφορα τους αξιωματικους, οι υπαξιωματικοι του λιμενικου τελειωνουν σχολη 9 μηνων τη ΔΥΛΣ που παιρνει συνηθως πτυχιουχους ΤΕΙ και λυκειου με βαθμο ανω του 14 με διαγωνισμο Τελος παιρνει και λιμενοφυλακες με γραπτες εξετασεις που φτανουν ως το βαθμο του αρχικελευστη. Απο τη ΣΜΥΝ μπορεις να δουλεψεις μετα την αποστρατεια σε συγκεκριμενες ειδικοτητες, πχ αν καποιος ειναι ηλεκτρονικος εχει δικαιωμα ν ανοιξει ενα μαγαζι με επισκευες ηλεκτρονικων κ. Ο. Κ
Απο ναυτικων δοκιμων εισαι υποχρεωμενος να μεινεις καποια χρονια στο ναυτικο οποτε θα εχεις ξεπερασει το οριο ηλικιας που δεχονται στο λιμενικο.
-
- Επιλοχίας
- Επικοινωνία:
Δηλαδη απο σμυν δεν γινεται να παω λιμενικο; Απο ναυτικων δοκιμων ξερω τι παιζει.
-
- Λοχίας - ΕΠΟΠ
- Ενδιαφέροντα: Πολεμικη Αεροπορια
- Επικοινωνία:
Παιδια ξερει κανεις πως μπορει καποιος να ενταχθει στο λιμενικο; Μεσα απο την ΣΜΥΝ και την ΣΝΔ;
...
...
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
- Επικοινωνία:
Παιδια θα ηθελα να μαθω αν απο εμποροπλοιαρχων μπορω να περασω στο λιμενικο χωρις μεσον και τατοια
-
- Α/ΓΕΝ
- Επικοινωνία:
pn007 έγραψε:Παιδια θα ηθελα να μαθω αν απο εμποροπλοιαρχων μπορω να περασω στο λιμενικο Μπορείς.χωρις μεσον και τατοια Πολύ σχετικό, άν και το σύστημα εισαγωγής για το Λιμενικό δεν είναι και τόσο 'αδιάτρητο'.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης