Μειωμένη στρατιωτική θητεία

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Στρατός και θητεία
ΓΙΩΡΓΟΣ
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από ΓΙΩΡΓΟΣ »

pfp14 έγραψε:Επίσης συγνώμη για το υποδεκανέας, δεν γνωρίζω πως καταχωρήθηκε ακριβώς και πως να το αλλάξω...

δεν χρειαζεται να ζητας συγνωμη αμα μεινεις καιρο στο φορουμ θα καταλαβεις τι παιζει με τους βαθμους...
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από Rafale »

Η στρατιωτική υποχρέωση (θητεία) διακρίνεται σε πλήρη και μειωμένη.

Η διάρκεια της πλήρους θητείας είναι 24μηνη, ενώ της μειωμένης εννιάμηνη ή εξάμηνη. Ωστόσο δύναται ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας να αποφασίζει περαιτέρω μείωση της διάρκειας αυτών. Σήμερα, με την υπουργική απόφαση Φ.421.4/204367/Σ.969/19-6-2009/ Αποφ ΥΕΘΑ (ΦΕΚ 1224/22-6-2009, τ. Β) η διάρκεια της πλήρους θητείας των Δοκίμων Εφέδρων Αξιωματικών (ΔΕΑ) και των οπλιτών είναι 14 μήνες και 9 μήνες αντίστοιχα, ενώ η διάρκεια της μειωμένης θητείας εννιάμηνης διάρκειας είναι οκτώ μήνες.

ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΘΗΤΕΙΑ

Σύμφωνα με το άρθρο 7 του Ν.3421/2005 (ΦΕΚ 302/13-12-2005 τ. Α´) μεταφέρονται στους υπόχρεους μειωμένης θητείας, εφόσον επιθυμούν οι παρακάτω κατηγορίες οπλιτών:

α.Εξάμηνης διάρκειας:

(1) Όλοι οι αδελφοί από έξι ή περισσότερα ζώντα αδέλφια, καθώς και οι δύο μεγαλύτεροι αδελφοί από πέντε ζώντα αδέλφια.

(2) Ο μόνος ή μεγαλύτερος γιος του οποίου και οι δύο γονείς είναι ανίκανοι για κάθε εργασία ή έχουν πεθάνει.

(3) Ο πατέρας δύο ζώντων τέκνων.

(4) Όσοι έχουν σύζυγο ανίκανο για κάθε εργασία.

(5) Οι μόνιμοι κάτοικοι Εξωτερικού.

(6) Όσοι υπηρέτησαν ενόπλως με στρατιωτική ιδιότητα σε τακτικές ένοπλες δυνάμεις άλλου κράτους, πλην συμμαχικού ή μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για χρονικό διάστημα Τουλάχιστον έξι μηνών.

(7) Όσοι μετά την συμπλήρωση του τριακοστού πέμπτου έτους της ηλικίας τους αποκτούν την Ελληνική Ιθαγένεια με πολιτογράφησης Ή εγγράφονται σε Μητρώα Αρρένων ως αδήλωτοι, Επειδή απέκτησαν την Ελληνική Ιθαγένεια, λόγω γέννησης τους στο έδαφος της Ελληνικής Επικράτειας, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 1 του Ν.3284/2004 (ΦΕΚ 217/Α)

β.Εννιάμηνης Διάρκειας (σήμερα υπηρετούν 8 μήνες) :

(1) Οι δύο μεγαλύτεροι αδελφοί από τέσσερα ζώντα αδέλφια.

(2) Ο Μόνος ή μεγαλύτερος αδελφός από τρία ζώντα αδέλφια.

(3) Ο μόνος ή μεγαλύτερος γιος γονέα που είναι ανίκανος για κάθε εργασία ή έχει συμπληρώσει το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας του ή διατελεί σε χηρεία.

(4) Ο μόνος ή μεγαλύτερος γιος γονέα ή άγαμης μητέρας.

(5) Ο πατέρας ενός Ζώντος τέκνου.

πιο πανω αναφερονται ποιοι δικαιουνται μειωμενη θητεια www.army.gr

Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

mixalsi έγραψε:1. Δηλαδη υπαρχη περιπτωση να το αποκλήσουν οι στρατιωτικοι γιατροι κ να πουν οτι οχι μπορει να εργαστεί διοτι καπου στο φορουμ κατι τετοιο διαβασα
2. Ποτε κ τι χαρτεια πρεπη να καταθεσο;
3. Ποσο χρονο κραταει αυτη η διαδικασια δηλ εξετασει απο στρατιωτική ιατρική επιτροπή

ευχαριστω.

1. Νομίζω ότι σε παιδί που έψαχνε το ίδιο είπαν ότι σαν αναπηρία γονέα για να κάνεις 8μηνο γι'αυτούς ισχύει η παραπληγία (καροτσάκι) ή η πλήρης κώφωση. Τώρα για την κάθε περίπτωση βέβαια μπορει να κρινουν διαφορετικά. Πάντως υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μη το δεχθούν

2. Απο την αρχή -στο στρατολογίκο γραφείο όπου θα παρουσιαστεις ρώτα τί χαρτια χρειάζεσαι. Πιθανον θα σου ζητήσουν χαρτί απο το ασφαλιστικό ταμείο της μητέρας σου (π. Χ ΙΚΑ) που δειχνει το ποσοστό αναπηρίας και τον λόγο για τον οποιοο κρινεται ως 67% αναπηρία. Εχε το μαζι σου αλλά πιθανο να σου ζητησουν να περάσει εκ νεου απο επιτροπη...

3. Δεν ξέρω
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

απλος αλλοι λενε οτι καποιος για να κάνει 8μηνο γι'αυτούς ισχύει η παραπληγία (καροτσάκι) ή η πλήρης κώφωση αλλα στο φεκ δεν αναφερει κατι τετοιο. Δηλ υπαρχει καπου ποιες ασθενειες δεχονται;

neos7
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από neos7 »

cristi αυτο το link που δινεις ειναι προσφατα ενημερωμενο στα σιγουρα; ... δηλαδη για παντρεμενους χωρις παιδια δεν ισχυει κατι περι μειωμενης θετειας με βαση αυτα που διαβαζω σ'αυτο που εδωσες... Ετσι;
Themis

Δημοσίευση από Themis »

Καλησπερα και συγχαρητηρια για το site σας. Θελω να ρωτησω το εξης. Πριν ενα μηνα γεννηθηκε η κορη μου και ακομα δεν εχω παρουσιαστει λογω σπουδων. Ποσους μηνες θα υπηρετισω; Ευχαριστω προκαταβολικα!
NIK

Δημοσίευση από NIK »

Ειμαστε 2 αδερφια και ο ενας γονεας εχει πεθανει.
νομιζω προβλεπεται μειωμενη θητεια για τον πρωτοτοκο γιο.
Τι γινεται ομως, εαν ο πρωτοτοκος παρουσιαστει και παρει απαλλαγη;
Η μειωμενη θητεια μεταφερεται στον δευτεροτοκο;
stelou4
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από stelou4 »

Καλησπέρα! Θα ΄ηθελα να μάθω επειδή σκεφτόμαστε με το αγόρι μου να κάνουμε πολιτικό γάμο κ υπηρετεί ήδη, υπάρχει περίπτωση αν καταθέσει τα χαρτιά του γάμου να κάνει τελικά 8 μηνο; Ή μπορεί να έρθει πιο κοντά στο σπίτι με μετάθεση ή κάτι τετοιο; Σας παρακαλώ λύστε μου τις αποριές ![:D] ευχαριστώ!
NICK

Δημοσίευση από NICK »

Καλησπέρα σας

Πίστευα εως σήμερα ότι ήμουν υπόχρεος μειωμένης θητείας (6μηνο) λογω του ότι έχω χάσει την μητέρα μου και ο πατέρας μου είναι ανίκανος για κάθε εργασία λογω προβλημάτων υγείας. Όταν πήγα να καταθέσω τα δικαιολογητικά στο στρατολογικό γραφείο που ανήκω (Ηγουμενίτσας) μου είπαν ότι δεν την δικαιούμαι για τον λόγο ότι η μητέρα μου είχε αποκτήσει παιδί από προηγούμενο γάμο μεγαλύτερο από εμένα και δεν θεωρούμαι προστάτης.

Είμαι το μοναδικό όμως παιδί από τον γάμο της μητέρας μου με τον πατέρα μου, ενώ δεν έχουμε σχέσεις ούτε εγώ ούτε ο πατέρας μου με αυτό το παιδί καθώς ζει μόνιμα στην Αυστραλία. Ο πατέρας μου ζει μόνιμα στην Ελλάδα, και χρειάζεται την βοήθεια μου σε καθημερινή βάση λόγο της ηλικίας του (75 ετών) σε συνδυασμό με τα προβλήματα υγείας.

Ο νόμος αναφέρει ότι εξάμηνο δικαιούται ο μόνος ή μεγαλύτερος γιος της οικογένειας του οποίου και οι δύο γονείς είναι ανίκανοι για κάθε εργασία ή έχουν πεθάνει. Απλά μου κάνει εντύπωση διότι είμαι ο μοναδικός γιος του πατέρα μου και το πιστοποιητικό οικογενειακής μου κατάστασης αναφέρει μόνο εμένα ως τέκνο.

Θα ήθελα απλώς αν είναι δυνατόν να μου πείτε τι ισχύει πραγματικά;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Τετ Απρ 21, 2010 1:47 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 95

Δημοσίευση από Greek_Army »

Εγώ στο μόνο πράγμα που θα σε διορθώσω είναι ότι δεν υπάρχει 6μηνη θητεία. Αν δικαιούσαι μειωμένη θητεία θα κάνεις 8μηνο
Μειωμένη θητεία

Δημοσίευση από Μειωμένη θητεία »

Ειμαι τελειόφοιτος και εκοψα την αναβολη μου για να παρουσιαστω τον αυγουστο. Ο πατέρας μου είναι περίπου 70 χρονών και παλιότερα είχα ακούσει οτι έπαιζε κάποιο ρόλο στην διαμόρφωση της διάρκειας της θητείας. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
ΒΜ

Δημοσίευση από ΒΜ »

Το πλέον σύνηθες είναι η 8άμηνη θητεία. Για να κάνετε 6άμηνο, πρέπει να συντρέχουν πολλοί λόγοι που είναι δύσκολο να υπάρχουν."Προετοιμαστείτε" εσείς για 8άμηνο, και ΑΝ σας κάτσει 6άμηνο, ακόμα καλύτερα!

Γιαννης

Δημοσίευση από Γιαννης »

Χερεται σε ολους βασικα εχω ενα ερωτημα που με προβληματιζει!

Λοιπον, ειμαι γεννημενος στο εξωτερικο... Αλλα απο τα παιδικα μου χροννια εζησα και μεγαλωσα στην ελλαδα... Τωρα επι τα τελευταια 8 χροννια στο βρισκομαι Ξανα στο εξωτερικο μεχρι και το σημερα!

1) Ποσο (χρονολογικα) εχω να εκπληρωσω την θητεια μου;

2) Πρεπει να παρουσιαστω η θα με ειδοποιησουν;

3) και τι δικαιολογητικα χρειαζομαι να εχω;

4) Μπορω να παρω αναβολη για ενα τουλαχιστον χρονικο διαστημα;

Σας ευχαριστω για την βοηθεια σας

Άβαταρ μέλους
OMEGA
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 2
Ενδιαφέροντα: Game Developer-Μπασκετ-Πολο
Επάγγελμα: Web Designer

Δημοσίευση από OMEGA »

Παιδια υπαρχει αντιστοιχο αρθρο που λεει αναλυτικα ποιος δικαιουται μειωμενη θητεια και ποιος οχι
Άβαταρ μέλους
OMEGA
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 2
Ενδιαφέροντα: Game Developer-Μπασκετ-Πολο
Επάγγελμα: Web Designer

Δημοσίευση από OMEGA »

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση