Προκήρυξη ΕΠΟΠ Στρατός Ξηράς (2010)
- dimitris mak
- Ταξίαρχος
- Posts in topic: 151
Υπό συζήτηση βρίσκεται και στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας το ενδεχόμενο πρόσληψης νέων Επαγγελματιών Οπλιτών. Ενα από τα σενάρια καταλήγουν στην τοποθέτηση 1.000 οπλιτών, αλλά όχι Επαγγελματιών Οπλιτών.
Τη θέση τους για το επόμενο διάστημα ενδέχεται να πάρουν οι λεγόμενοι Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ). Πρόκειται για οπλίτες που θα υπηρετήσουν έως 3 χρόνια και οι υποψήφιοι πρέπει είτε να διανύουν τη στρατιωτική τους θητεία είτε να την έχουν ολοκληρώσει πρόσφατα.
Οι αποδοχές των ΟΒΑ σε σχέση με των ΕΠ. ΟΠ. Είναι ελάχιστα λιγότερες, ενώ όσοι ενταχθούν στο Σώμα θα έχουν πριμοδότηση και σε περίπτωση έκδοσης προκήρυξης για Επαγγελματίες Οπλίτες.
Τη θέση τους για το επόμενο διάστημα ενδέχεται να πάρουν οι λεγόμενοι Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ). Πρόκειται για οπλίτες που θα υπηρετήσουν έως 3 χρόνια και οι υποψήφιοι πρέπει είτε να διανύουν τη στρατιωτική τους θητεία είτε να την έχουν ολοκληρώσει πρόσφατα.
Οι αποδοχές των ΟΒΑ σε σχέση με των ΕΠ. ΟΠ. Είναι ελάχιστα λιγότερες, ενώ όσοι ενταχθούν στο Σώμα θα έχουν πριμοδότηση και σε περίπτωση έκδοσης προκήρυξης για Επαγγελματίες Οπλίτες.
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 147
Στην ουσία 3 χρόνια χωρίς μέλλον. Να δούμε ποιος θα πάει
Ρε παιδια δεν καθετε κανενας οβα. Εγω ειχα σειρες μου που καθησαν 1 μηνα οβα και δεν την παλεψαν καθολου λογο της αντιμετοπισης που ειχαν... Ασε που ολοι θελουν να απολυθουν και να φυγουν. Συγα μην αντεξει ο στρατος χωρις εποπ... Δεν παιζει. Και δεν υπαρχει λογος να γινει αυτο γιατι η διαφορα μισθου οβα και εποπ ειναι ελαχιστη...
Γιωργος 35 μοι καταδ έγραψε:Ρε παιδια δεν καθετε κανενας οβα. Εγω ειχα σειρες μου που καθησαν 1 μηνα οβα και δεν την παλεψαν καθολου λογο της αντιμετοπισης που ειχαν... Ασε που ολοι θελουν να απολυθουν και να φυγουν. Συγα μην αντεξει ο στρατος χωρις εποπ... Δεν παιζει. Και δεν υπαρχει λογος να γινει αυτο γιατι η διαφορα μισθου οβα και εποπ ειναι ελαχιστη...
Υπαρχουν αρκετοι ΟΒΑ και φυσικα τι καθε εκαστοτη κυβερνυση την συμφερει να παρεο ΟΒΑ γιατι καθε τρια χρονια θα τους αλλαζει ενας Εποπ μενει και μετα δικαιουται κ συνταξη ενω ο ΟΒΑ παιρνει τα μπογαλακια του και σε αλλη παραλια. Θα πανε αρκρτα ατομα που δεν εχουν τι να κανουν και θα περιμενουν τι νεα προκηρυξη, αυτοι πριμοδοτουνται
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος yandr την Τρί Μάιος 11, 2010 1:54 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Εγω φιλε ερωτηματικε δεν συμφωνω οτι θα γινει αυτο... Υπαρχουν συγχρωνα οπλικα συστηματα που για να τα μαθει καποιος αυτα πρεπει να ξοδεψει το κρατος πανωτου χρονο και χρημα. Αρα δεν συμφερουν οι ανακυκλωσιμοι οβα καθολου... Ο στρατος χριαζετε κατι ποιο μονιμο. Και σου ξαναλεω οτι ο στρατιωτης που απολυεται δεν καθετε να σκεφτει αν εχει δουλεια εξω η οχι. Αυτο που κοιταει ειναι να τελειωνει να σηκωθει να φυγει. Οι οβα ειναι μετρημενοι στα δαχτυλα.
Καλησπερα παιδια. Ειμαι καινουριος εδω. Λοιπον ακουσα οτι συντομα θα βγει προκυρηξη για εθελοντες και οχι για εποπ. Ξερει κανεις κατι παραπανω;
Γιωργος 35 μοι καταδ έγραψε:Εγω φιλε ερωτηματικε δεν συμφωνω οτι θα γινει αυτο... Υπαρχουν συγχρωνα οπλικα συστηματα που για να τα μαθει καποιος αυτα πρεπει να ξοδεψει το κρατος πανωτου χρονο και χρημα. Αρα δεν συμφερουν οι ανακυκλωσιμοι οβα καθολου... Ο στρατος χριαζετε κατι ποιο μονιμο. Και σου ξαναλεω οτι ο στρατιωτης που απολυεται δεν καθετε να σκεφτει αν εχει δουλεια εξω η οχι. Αυτο που κοιταει ειναι να τελειωνει να σηκωθει να φυγει. Οι οβα ειναι μετρημενοι στα δαχτυλα.
Συμφωνω μαζι σου και εγω περιμενω την προκηρυξη αλλα τωρα την συγκεκριμενη χρονικη στιγμη την κυβερνηση δεν την ενδιαφερει αυτο που λες αλλα πως θα καλειψη την ελλειψη του προσωπικου χωρις μεγαλο κοστος. Για να βγει μια προκηρυξη χρειαζονται και χρηματα ενω με τους ΟΒΑ θα τα καλειψη κανκιν κακως. Εδω ακουγετε και η καταργηση των ΕΠΟΠ αλλα μηντα σηζηταμε αυτα τωρα.
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 147
Οι οβα πέρνουνε 600 ευρώ το μήνα. Πως θα ζήσει ο άλλος; Δεν πιστεύω ότι υπάρχουνε θετικά στοιχεία για να πάει κάποιος οβα
- dimitris mak
- Ταξίαρχος
Προκυρηξη οβα μπορει να βγει οκ... Αλλα δεν θα παει κανεις και μετα θα βγαλουν εποπ... Εγω ετσι το κοβω...
- dimitris mak
- Ταξίαρχος
Οπως θα γινει και με τους εθοπ... Ποιος θα παει εθελοντης οπλιτης; Κανενας...
- dimitris mak
- Ταξίαρχος
Προκυρηξη εποπ θα βγαλουν θελουν δεν θελουν... Αλλα θα αργησουν ειναι απλο...
- dimitris mak
- Ταξίαρχος
Εγω το κοβω να βγαζουν του χρονου τετοια εποχη... Και τους λογους τους γνωριζουμε... Αφηστε που μεχρι να αποφασησουν τι θα κανουν θα περασει ο καιρος... Εθοπ; Οβα; Εποπ; Τι θα βγαλουμε ρε παιδια... ; χαχαχαχαχα
Ρε παιδια εγω μια ερωτιση θελω να κανω.
ποτε βγαινει η προκηρυξη για ΕΠ. ΟΠ ξηρας για το 2010 ;
απαντηστε μου παρακαλω οσο πιο γρηγορα μπορειτε!
Ευχαριστω!
ποτε βγαινει η προκηρυξη για ΕΠ. ΟΠ ξηρας για το 2010 ;
απαντηστε μου παρακαλω οσο πιο γρηγορα μπορειτε!
Ευχαριστω!

- dimitris mak
- Ταξίαρχος
Αν διαβασεις φιλε γιαννη τις προηγουμενες σελιδες του θεματος θα καταλαβεις τι γινετε... 

Δηλαδη τι θα γινει φιλε Δημητρη ;
εξηγησε το λιγο σε παρακαλω!
εξηγησε το λιγο σε παρακαλω!
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Eleonora, NikhtasK και 4 επισκέπτες