Υπηρεσίες στο στρατό ανά μήνα
Παιδιά ο πίνακας μου φαίνεται υπεραισιόδοξος.20 υπηρεσίες/μήνα σημαίνει 2 μέσα 1 έξω. Αυτά στις περισσότερες μονάδες δεν γίνονται ούτε για πλάκα. Στο 95ΤΜΧΕΘ που υπηρέτησα σχετικά Πρόσφατα μας πήγαινε από 18-1 μέχρι 4-1, προς το τέλος. Και είμασταν και 12μηνα. Την προηγούμενη σειρά την πήγαινε 28-1 για πλάκα... Δηλαδή κάναμε τουλάχιστον 25 υπηρεσίες/μήνα. Αλλά τι περιμένεις όταν το τάγμα έχει δύναμη 35 άτομα! Οχι η διμοιρία, όχι ο λόχος, το τάγμα! Αυτά είναι ντροπής πράγματα... Τώρα με τα 9μηνα τα πράγματα πρέπει να είναι δραματικά φαντάζομαι. Αλλά αν δεν αδειάσει η Αθήνα και οι άλλες μεγάλες πόλεις από τα άχρηστα στρατόπεδα και τα βύσματα δεν πρόκειται να δούμε προκοπή...
Οταν λεμε υπηρεσια τι εννοουμε;
το να κανεις σκοπια πχ ενα τριωρο το θεωρειτε υπηρεσια;
ρωταω γιατι δε γνωριζω ετσι για να αρχιζουμε να παιρνουμε μυρωδια τι γινεται γενικως...
το να κανεις σκοπια πχ ενα τριωρο το θεωρειτε υπηρεσια;
ρωταω γιατι δε γνωριζω ετσι για να αρχιζουμε να παιρνουμε μυρωδια τι γινεται γενικως...
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 8
Κοίτα παραπάνω έχει απαντηθεί το ερωτημά σου
Επειδη κοιταξα το λεω...
"Σκοπιές-θαλαμόφυλακας, δεκανέας αλλαγής, περίπολο. Ότι υπηρεσίες κάνουνε οι φαντάροι στις μονάδες που είναι. "
αυτο δεν ειναι απαντηση...
ρωταω κατι με σαφηνεια : Μια υπηρεσια θεωρειται να κανεις μια τριωρη σκοπια ή ειναι 2 τριωρες σκοπιες σε μια μερα μια υπηρεσια...
εννοω τι θεωρειται μια υπηρεσια...
>> Μια σκοπια 3ωρη ειναι 1 υπηρεσια;
2 σκοπιες 3 ωρες ειναι 2 υπηρεσιες ή μια;
τωρα ελπιζω να καταλαβες τι ακριβως ρωταω
"Σκοπιές-θαλαμόφυλακας, δεκανέας αλλαγής, περίπολο. Ότι υπηρεσίες κάνουνε οι φαντάροι στις μονάδες που είναι. "
ρωταω κατι με σαφηνεια : Μια υπηρεσια θεωρειται να κανεις μια τριωρη σκοπια ή ειναι 2 τριωρες σκοπιες σε μια μερα μια υπηρεσια...

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nothing την Σάβ Απρ 10, 2010 12:23 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
- Στρατηγός
nothing έγραψε:Επειδη κοιταξα το λεω...
είναι μία υπηρεσία. Την ημέρα όταν έχεις υπηρεσία σκοπιά. Είναι συνήθως 3 2ωρα.
Οκ ευχαριστω πολυ!

3 x 2ώρα = 6 ώρες μέσα στο 24ωρο (από 14:00 μέχρι 14:00 την επόμενη μέρα) θεωρείτε ως μια υπηρεσία και τόσο είναι οι ένοπλες. Οι θαλαμοφύλακες μπορεί να κάνουν και 8 ώρες την ημέρα για να είναι τρεις αντί για τέσσερις, δηλαδή 3ωρο - 2ωρο - 3ωρο.
Πάντως εγώ όπου και αν πήγα εμπλοκή δεν έφαγα.
Αυλώνα 1 μήνας,2 ένοπλες και μερικές πυρασφάλειες.
Θήβα 44 μέρες,25 υπηρεσίες Ένοπλες - άοπλες
Διδυμότειχο 57 μέρες,26 υπηρεσίες ένοπλες - άοπλες, το περισσότερο που έκατσα μέσα ήταν 7 μέρες σε απομακρισμένο φυλάκιο. Υπήρχε εντολή απ' την Ταξιαρχία την οποία τηρούσαν και οι διοικητές να βγαίνουμε έστω με υπηρεσιακό για 3 ώρες κάθε 3 μέρες εκτός από τα φυλάκια που δεν γίνονταν.
Ναι Έφαγα κρύο, έκανα σκοπιά στους -12, έκανα 3 φορές την μέρα 3km περίπολο με χιόνι μισό μέτρο, έφαγα βροχή, πήρα άδεια να πάω σπίτι μου Χριστούγεννα και ξανά τις Απόκριες, αλλά εμπλοκή δεν έφαγα.
Εντάξει τώρα βρέθηκε μια μονάδα που με πηγαίνει 7 μέσα 7 έξω, χωρίς τεράστιο βύσμα, αλλά εκεί δεν θέλουν να πάνε τα βύσματα γιατί δεν έχει φοιτήτριες... Τόσο μυαλό έχει ο Έλληνας...
Πάντως εγώ όπου και αν πήγα εμπλοκή δεν έφαγα.
Αυλώνα 1 μήνας,2 ένοπλες και μερικές πυρασφάλειες.
Θήβα 44 μέρες,25 υπηρεσίες Ένοπλες - άοπλες
Διδυμότειχο 57 μέρες,26 υπηρεσίες ένοπλες - άοπλες, το περισσότερο που έκατσα μέσα ήταν 7 μέρες σε απομακρισμένο φυλάκιο. Υπήρχε εντολή απ' την Ταξιαρχία την οποία τηρούσαν και οι διοικητές να βγαίνουμε έστω με υπηρεσιακό για 3 ώρες κάθε 3 μέρες εκτός από τα φυλάκια που δεν γίνονταν.
Ναι Έφαγα κρύο, έκανα σκοπιά στους -12, έκανα 3 φορές την μέρα 3km περίπολο με χιόνι μισό μέτρο, έφαγα βροχή, πήρα άδεια να πάω σπίτι μου Χριστούγεννα και ξανά τις Απόκριες, αλλά εμπλοκή δεν έφαγα.
Εντάξει τώρα βρέθηκε μια μονάδα που με πηγαίνει 7 μέσα 7 έξω, χωρίς τεράστιο βύσμα, αλλά εκεί δεν θέλουν να πάνε τα βύσματα γιατί δεν έχει φοιτήτριες... Τόσο μυαλό έχει ο Έλληνας...
Το 'υπηρεσιες' ειναι πολυ, πολυ αυθαιρετο, τοσο που δεν εχει νοημα η συγριση.
Εγω που πλεον τελειωσα τη θητεια μου στο πολεμικο ναυτικο, εκανα κυριως 4ωριες σε πυλη.
ΑΛΛΑ: Αλλες φορες ηταν 2ωρες μονο, αλλες φορες 4, αλλες φορες μπορει να ηταν 2 4ωριες την μερα, αλλες φορες καμια τη μερα.
Δε μπορω να βγαλω ενα συμπερασμα υπηρεσιες ανα μηνα, και εστω οτι βγαζω (με βαση ποσες 4ωριες στην πυλη εκανα το μηνα), παλι αυτο δεν εχει νοημα για συγκριση με αλλες μοναδες, οπου οι σκοπιες είναι 2ωρες ας πουμε!
Δηλαδη εγω μπορει να βγαλω 25 υπηρεσιες το μηνα (4ωρες).
Ειναι το ιδιο με 20 διωρες που μπορει να βγαλει καποιος αλλος;
Πως ειναι δυνατον να συγκρινονται τετοια πραγματα;
Επισης το οτι, ολες τις ωρες που δεν ημουν σκοπια, αλλα ημουν στη μοναδα, εκανα συνεχως αγγαριες, καθαρισμους, σαρωσεις, κουβαληματα, κτλ κτλ κτλ, αυτο δε φαινεται πουθενα.
Αυτο που θέλω να πώ είναι ότι ο 'αριθμος υπηρεσιων ανα μηνα' δεν ειναι ουτε κατα το ελαχιστο ενδεικτικος του ποσο 'ζοριζεται' ο στρατιωτης στη μοναδα του.
Εγω που πλεον τελειωσα τη θητεια μου στο πολεμικο ναυτικο, εκανα κυριως 4ωριες σε πυλη.
ΑΛΛΑ: Αλλες φορες ηταν 2ωρες μονο, αλλες φορες 4, αλλες φορες μπορει να ηταν 2 4ωριες την μερα, αλλες φορες καμια τη μερα.
Δε μπορω να βγαλω ενα συμπερασμα υπηρεσιες ανα μηνα, και εστω οτι βγαζω (με βαση ποσες 4ωριες στην πυλη εκανα το μηνα), παλι αυτο δεν εχει νοημα για συγκριση με αλλες μοναδες, οπου οι σκοπιες είναι 2ωρες ας πουμε!
Δηλαδη εγω μπορει να βγαλω 25 υπηρεσιες το μηνα (4ωρες).
Ειναι το ιδιο με 20 διωρες που μπορει να βγαλει καποιος αλλος;
Πως ειναι δυνατον να συγκρινονται τετοια πραγματα;
Επισης το οτι, ολες τις ωρες που δεν ημουν σκοπια, αλλα ημουν στη μοναδα, εκανα συνεχως αγγαριες, καθαρισμους, σαρωσεις, κουβαληματα, κτλ κτλ κτλ, αυτο δε φαινεται πουθενα.
Αυτο που θέλω να πώ είναι ότι ο 'αριθμος υπηρεσιων ανα μηνα' δεν ειναι ουτε κατα το ελαχιστο ενδεικτικος του ποσο 'ζοριζεται' ο στρατιωτης στη μοναδα του.
Και κάτι άλλο. Πόσες ώρες περίπου την ημέρα κρατάει κάποιος σκοπιά; Είναι συνεχόμενες;
-
- Στρατηγός
Συνήθως την ημέρα κάνει κάποιος 3 2ωρα.
Μηχανικάριος έγραψε:Παιδιά ο πίνακας μου φαίνεται υπεραισιόδοξος.20 υπηρεσίες/μήνα σημαίνει 2 μέσα 1 έξω. Αυτά στις περισσότερες μονάδες δεν γίνονται ούτε για πλάκα. Στο 95ΤΜΧΕΘ που υπηρέτησα σχετικά Πρόσφατα μας πήγαινε από 18-1 μέχρι 4-1, προς το τέλος. Και είμασταν και 12μηνα. Την προηγούμενη σειρά την πήγαινε 28-1 για πλάκα... Δηλαδή κάναμε τουλάχιστον 25 υπηρεσίες/μήνα. Αλλά τι περιμένεις όταν το τάγμα έχει δύναμη 35 άτομα! Οχι η διμοιρία, όχι ο λόχος, το τάγμα! Αυτά είναι ντροπής πράγματα... Τώρα με τα 9μηνα τα πράγματα πρέπει να είναι δραματικά φαντάζομαι. Αλλά αν δεν αδειάσει η Αθήνα και οι άλλες μεγάλες πόλεις από τα άχρηστα στρατόπεδα και τα βύσματα δεν πρόκειται να δούμε προκοπή...
στο 95 ΤΜΧΕΘ σημερα η κατασταση ειναι τραγικη.35 ατομα για ενα ταγμα, με 30+ υπηρεσιες. Υπάρχουν μέρες πυο βγαίνει 1 και μοναδικός εξοδούχος. Οι σκοπιές πλέον έχουν γίνει 8ρες, γιατι αλλωις δε βγαίνει. Έχεις δλδ 9-12 και 4-6 το πρωί, κια αυτό μπορεί να συνεχιστεί όσο πάει μέχρι να βγείς εξοδούχος.
Καλά φαντάστηκα οτι τα πράγματα λόγω 9μηνου θα είναι τραγικά. Η πλάκα είναι οτι πολλοί βάζουν βύσμα για να πάνε στη συγκεκριμένη μονάδα! Κατα τα άλλα φίλε μου το στρατόπεδο τι λέει; Εξακολουθούν τα γνωστά;Μανόλης έγραψε:Μηχανικάριος έγραψε:Παιδιά ο πίνακας μου φαίνεται υπεραισιόδοξος.20 υπηρεσίες/μήνα σημαίνει 2 μέσα 1 έξω. Αυτά στις περισσότερες μονάδες δεν γίνονται ούτε για πλάκα. Στο 95ΤΜΧΕΘ που υπηρέτησα σχετικά Πρόσφατα μας πήγαινε από 18-1 μέχρι 4-1, προς το τέλος. Και είμασταν και 12μηνα. Την προηγούμενη σειρά την πήγαινε 28-1 για πλάκα... Δηλαδή κάναμε τουλάχιστον 25 υπηρεσίες/μήνα. Αλλά τι περιμένεις όταν το τάγμα έχει δύναμη 35 άτομα! Οχι η διμοιρία, όχι ο λόχος, το τάγμα! Αυτά είναι ντροπής πράγματα... Τώρα με τα 9μηνα τα πράγματα πρέπει να είναι δραματικά φαντάζομαι. Αλλά αν δεν αδειάσει η Αθήνα και οι άλλες μεγάλες πόλεις από τα άχρηστα στρατόπεδα και τα βύσματα δεν πρόκειται να δούμε προκοπή...
στο 95 ΤΜΧΕΘ σημερα η κατασταση ειναι τραγικη.35 ατομα για ενα ταγμα, με 30+ υπηρεσιες. Υπάρχουν μέρες πυο βγαίνει 1 και μοναδικός εξοδούχος. Οι σκοπιές πλέον έχουν γίνει 8ρες, γιατι αλλωις δε βγαίνει. Έχεις δλδ 9-12 και 4-6 το πρωί, κια αυτό μπορεί να συνεχιστεί όσο πάει μέχρι να βγείς εξοδούχος.
50 Λόχος Μηχανικού Κουφόβουνο Έβρου.27 μέσα... Θαλαμοφύλακας για 27 συνεχόμενες ημέρες και νύχτες μια ςκαι στο λόχο είμασταν 2 φαντάροι μόνο. Οι υπόλοιποι στα φυλάκια όπου πέρασαν 40-50 μέσα! ΤΡΑΓΙΚΟ!
Γνωρίζουμε πως οι υπηρεσιες των εφέδρων αξιωματικών κυμαίνονται από 5-10 υπηρεσίες το μήνα. Υπάρχει κάποιος κανονισμός που να καθορίζει το μέγιστο αριθμό αργιών που προβλέπεται να έχει υπηρεσία ο δόκιμος κάθε μήνα;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες