ΕΤΑ - Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών

Πληροφορίες και συζητήσεις για τις στρατιωτικές σχολές,την εκπαίδευση, τους μισθούς, τη βαθμολογική εξέλιξη και τη ζωή των στρατιωτικών
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Frogie

Δημοσίευση από Frogie »

fideas emk Φρόγκι, επείδή είσαι νέος εδώ μέσα και΄από ότι καταλαβα είσαι και πιτσιρικάς πρόσεχε πρίν σχολιάσεις και σε ποιον αναφέρεσε. [/QUOTE έγραψε:[quote=fideas emk Φρόγκι, επείδή είσαι νέος εδώ μέσα και΄από ότι καταλαβα είσαι και πιτσιρικάς πρόσεχε πρίν σχολιάσεις και σε ποιον αναφέρεσε.

Μπορει να ειμαι μικρος αλλα χαζός δεν ειμαι.

Λοιπόν πηγα σημερα στο σπίτι του θειου μου.

Πήρε πτυχίο αλεξιπτωτιστου στις 05/06/1980 και εγραφε ότι ειναι αλεξιπτωτιστης απο 29/05/1980.

Υπογράφουν Δ/ντης Ειδικών Δυναμεων Ηλιοπουλος Παναγιωτης

Διοικητης Σχολης (Δεν φαινότανε καλά) Σκουνάκης νομίζω.

Ο θειος μου μου ειπε οτι ηταν 140 σειρά. Τι σηναίνει δεν ξέρω.

Ειχε την ιδια ακριβώς φωτογραφία με τα κόκκινα παπούτσια και μάλιστα επέμενε ότι ηταν αυτός στην φωτογραφία.

aetos-lok
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 15

Δημοσίευση από aetos-lok »

aetos-lok έγραψε:
frogie έγραψε:
fideas emk φρόγκι, επείδή είσαι νέος εδώ μέσα και΄από ότι καταλαβα είσαι και πιτσιρικάς πρόσεχε πρίν σχολιάσεις και σε ποιον αναφέρεσε.[/QUOTE έγραψε:[quote=fideas emk φρόγκι, επείδή είσαι νέος εδώ μέσα και΄από ότι καταλαβα είσαι και πιτσιρικάς πρόσεχε πρίν σχολιάσεις και σε ποιον αναφέρεσε.

μπορει να ειμαι μικρος αλλα χαζός δεν ειμαι.

λοιπόν πηγα σημερα στο σπίτι του θειου μου.

πήρε πτυχίο αλεξιπτωτιστου στις 05/06/1980 και εγραφε ότι ειναι αλεξιπτωτιστης απο 29/05/1980.

υπογράφουν δ/ντης ειδικών δυναμεων ηλιοπουλος παναγιωτης

διοικητης σχολης (δεν φαινότανε καλά) σκουνάκης νομίζω.

ο θειος μου μου ειπε οτι ηταν 140 σειρά. τι σηναίνει δεν ξέρω.

ειχε την ιδια ακριβώς φωτογραφία με τα κόκκινα παπούτσια και μάλιστα επέμενε ότι ηταν αυτός στην φωτογραφία.

το ετα μεχρι εκεινη την περιοδο δεν ειχε εφεδρους ελευθερας. απο το 1982 ανεπισημα πρωτα απο συσκευαστες και μετα απο ετα αρχισε η ομαδα ελευθερας με πουλοπουλο, σβαρνα και αλλους να παιρνει εφεδρους και να τους εκπαιδευη ατυπα. ο λογος ηταν οτι επειδη εκαναν 7-8 αλματα καθε ημερα ηθελαν μαζι τους εφεδρους για να τους συσκευαζουν υπευθυνα και γρηγορα τα αλεξιπτωτα. γι αυτο αν δεις το βιβλιο εκπαιδευσεων και μεταβολων του θειου σου θα φοραει πουλαδα με αστερι και αν ηταν ετα με αστερι και δαφνη τουλαχιστον. επισης εκει μπορει να δεις αν ηταν ετα η οχι. διοικητης της σχολης ηταν ο σκουνακης και δ. ε. δ ο ηλιοπουλος.
Άβαταρ μέλους
Nicolas_mk2
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 10
Επάγγελμα: Υπάλληλος Μ.Ι.Τ.
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nicolas_mk2 »

ΛΟΚfor έγραψε:Τα βληματα περασανε διπλα μας. Στο ΕΤΑ ημουν 2 χρονια και της γνωριζο και εχω δη περισοτερες απο σενα.

Συγχαρητήρια Εικόνα
Frogie

Δημοσίευση από Frogie »

aetos-lok έγραψε:το ετα μεχρι εκεινη την περιοδο δεν ειχε εφεδρους ελευθερας. Απο το 1982 ανεπισημα πρωτα απο συσκευαστες και μετα απο ετα αρχισε η ομαδα ελευθερας με πουλοπουλο, σβαρνα και αλλους να παιρνει εφεδρους και να τους εκπαιδευη ατυπα. Ο λογος ηταν οτι επειδη εκαναν 7-8 αλματα καθε ημερα ηθελαν μαζι τους εφεδρους για να τους συσκευαζουν υπευθυνα και γρηγορα τα αλεξιπτωτα. Γι αυτο αν δεις το βιβλιο εκπαιδευσεων και μεταβολων του θειου σου θα φοραει πουλαδα με αστερι και αν ηταν ετα με αστερι και δαφνη τουλαχιστον. Επισης εκει μπορει να δεις αν ηταν ετα η οχι. Διοικητης της σχολης ηταν ο σκουνακης και δ. Ε. Δ ο ηλιοπουλος.
Εισαι σίγουρος γιάυτό που γράφεις;

Γιατί κάποιοι εδω γράφουν ότι υπήρχαν έφεδροι πριν το 1982.

aetos-lok
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

frogie έγραψε:
aetos-lok έγραψε:το ετα μεχρι εκεινη την περιοδο δεν ειχε εφεδρους ελευθερας. απο το 1982 ανεπισημα πρωτα απο συσκευαστες και μετα απο ετα αρχισε η ομαδα ελευθερας με πουλοπουλο, σβαρνα και αλλους να παιρνει εφεδρους και να τους εκπαιδευη ατυπα. ο λογος ηταν οτι επειδη εκαναν 7-8 αλματα καθε ημερα ηθελαν μαζι τους εφεδρους για να τους συσκευαζουν υπευθυνα και γρηγορα τα αλεξιπτωτα. γι αυτο αν δεις το βιβλιο εκπαιδευσεων και μεταβολων του θειου σου θα φοραει πουλαδα με αστερι και αν ηταν ετα με αστερι και δαφνη τουλαχιστον. επισης εκει μπορει να δεις αν ηταν ετα η οχι. διοικητης της σχολης ηταν ο σκουνακης και δ. ε. δ ο ηλιοπουλος.
εισαι σίγουρος γιάυτό που γράφεις;

γιατί κάποιοι εδω γράφουν ότι υπήρχαν έφεδροι πριν το 1982.

ελευθερη εκαναν ισως και απο τα μεσα 81 δεν κοβω και το χερι μου. αλλα ατυπα. ηταν το μεσοδιαστημα που ξεκινησαν πιλοτικα να σκεφτονται αν οι εφεδροι γινουν ελευθερας. αλλαζαν πολλα και πολυ γρηγορα, ας πουμε η συνεκπαιδευση με s.a.s που πρωτοξεκινησε μεσα 81. δηλ μια σειρα μπορει να εχασε την συνεκπαιδευση και η επομενη να την εκανε. καποιοι περναγαν σχολειο ανιχνευτων αλλοι οχι. σημασια εχει οτι απο τοτε αλλαξαν πολλα. και το ετα αρχισε να συμμετεχει σε παρα πολλα. διαβασα για τον τραχανατζη. πραγματικα οταν ηρθε αυτος ξεκινησαν ολα. βγηκε απο τις αποθηκες αρτιοτατος για τοτε εξοπλισμος. ας πουμε οταν το s.a.s φορουσε λαριγγοφωνα (σαν ακουστικα walkman αλλα ακουμπουσαν στις αμυγδαλες τα βλεπαμε και τριβαμε τα ματια μας, οι μικροκαμερες σαν καλωδια δεν το πιστευαμε. τα προμηθευτηκε λοιπον τοτε το ετα αυτα. απο μεσα 81 και μετα.
Μακεδονας
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 28

Δημοσίευση από Μακεδονας »

Τα ονοματα Τσακαλος και Τουρικης γνωστα ακουγοντε.

Την ζωνη στα Μεγαρα τελικα την εξαγορασε ο στρατος;
Ειχε αρχησει κατι Οταν ηλθε ο Σκουνακης.

aetos-lok
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Ρε συ μακεδονα σουτυχε ποτε κατα την απογειωση του noratlas να ειναι βαρυ; να κανει τροχοδρομηση, να μην μπορει να σηκωθει ; να σταματαει και να κατεβασει 1η 2 ατομα για να ξαναπροσπαθησει; και στο τελος σηκωνοταν τσιμα -τσιμα πανω απο τα μπουρια της χαλιβουργικης. εσυ προλαβες και dakota ετσι; θα ειναι σαν να πεφτεις απο chinook μαλλον
Μακεδονας
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Μια φορα... Μετα απο 3 προσπαθεις... Εβαλε την ουρα στο φραχτη του αεροδρομιου και εφυγε με το ζορι... Γεματο το αεροπλανο και με φορτιο

Πηγαμε Σαλονικι... Και αλμα στην Γεωργικη Σχολη (Κοντα στο αεροδρομιο ειναι για οσους δεν ξερουν) και μετα για καποια εκπαιδευση.

aetos-lok
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

5-6 αλματα εχω μονον με noratlas αλλα ρε φιλε ηταν τα πιο γλυκα. το c-130 σε φτιαχνει περιεργα, παρακαλας να βγεις.Εικόνα
Μακεδονας
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Αν δεν εχεις κανει απο Dakota... Αλλο πραμα... Σαν να πηδας απο το πυργο σχεδον... Καταλαβαινες οτι εεεεεεεεπεφτες.
Κοιτουσες πανω προς τον θολο και τον εβλεπες να ανοιγει... Σε αργη κινηση... Εικόνα

aetos-lok
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Το ειχα ακουσει απο τους παλιοτερους. μια κωλοφτιαγμενη ντακοτα μαλλον ασπρη η ασημι δεν θυμαμαι αλλα μου ειχε κανει εντυπωση, στην ελευσινα την ειχες δει ρε φιλε; τι να ηταν αυτη;
Μακεδονας
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Συγνωμη φιλε... Εισαι οριτζιναλ παπους.
Να σας ζησει!

Μακεδονας
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Χτες εκανα 140 χλμ πηγαινε ελα για να παω σε μια ελληνικη εκλησια... Εκει βγαζουν τον επιταφειο γυρω στο τετραγωνο... Απο τον στρατο ειχα να δω επιταφειο εξω απο εκλησια... Το ευχαριστηθηκαμε ολη η οικογενεια.
Εδω στην Στοκχολμη δεν αφηνουν ουτε την καμπανα ουτε πυροτεχνηματα μια που ειναι στο κεντρο τής πολις η εκλησια... Ασε που θα εχουμε και γυρω στο 0 ... Ζεστη!

Για ψησιμο ειναι ΟΚ αλλα με τετιοες θερμοκρασιες... Και τι να ψησεις;
κατσικακι δεν εχει... Και αρνακι πρεπει να ειναι τουλαχιστον 3 χρονων για να το σφαξουν.

fideas emk
Λοχαγός
Λοχαγός

Δημοσίευση από fideas emk »

Καλα ποιος ειναι ο σνεικσιτ; Ασε τους λεουρες να τα πουνε... Νταξει λες και θα πεσει εξω το συνεδριο! Καλη ανασταση παιδες και να σου ζησει το εγγονακι Ακη και καλες προσγειωσεις!Εικόνα
νυχτοπούλι

Δημοσίευση από νυχτοπούλι »

Ρε παιδια ο αετος - λοκ ειναι ο κυριος ακης;
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες