Και πολίτες στα στρατιωτικά νοσοκομεία

Δημιουργία απάντησης


Αυτή η ερώτηση είναι ένα μέσο για την πρόληψη αυτοματοποιημένων υποβολών φόρμας από κακόβουλη χρήση.
Εικονίδια smilies
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

Το BBCode είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [img] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [url] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Τα εικονίδια είναι ΑΝΟΙΧΤΑ

Περίληψη Θέματος
   

Αναπτυγμένη προβολή Περίληψη Θέματος: Και πολίτες στα στρατιωτικά νοσοκομεία

Και πολίτες στα στρατιωτικά νοσοκομεία

από Nassos » Κυρ Δεκ 09, 2018 4:55 pm

Θα πρέπει να ρωτήσεις είτε το 424 είτε την επιτροπή που σου ανέφεραν.

Διαφορετικά θα ζητήσεις πληροφορίες από ΕΣΥ και Υπουργείο Υγείας.

Και πολίτες στα στρατιωτικά νοσοκομεία

από Κωνσταντίνα » Κυρ Δεκ 09, 2018 3:16 pm

Γεια σας. θελω την βοήθεια σας. ειμαι απλός πολίτης και δεν έχω πρόσβαση στα στρατιωτικά νοσοκομεία πέρα των ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία. Μετά από πτώση από μεγάλη σκαλα έπαθα ρίξη επιχείλιου χόνδρου στην δεξιά άρθρωση του ισχίου. σε οποίο ιατρό έξω η και σε δημόσια νοσοκομεία μου σύστησαν αρθροσκόπηση ισχίου. το δυσάρεστο της υπόθεσης είναι ότι σε κανένα δημόσιο νοσοκομείο δεν έχουν κατάλληλο εξοπλισμό όπως και το χειρουργικό κρεβάτι έλξης που χρειάζεται για να γίνει η επέμβαση. οποτε δεν μπορώ να χειρουργηθώ στο δημόσιο νοσοκομείο. μονόδρομος- ιδιωτικό... δεν έχω τα χρήματα που μου ζητάνε. Βρήκα λοιπόν στο διαδίκτυο ότι στο 424 γίνονται αρθροσκοπησεις ισχύων.Ερώτηση μου είναι μήπως μπορεί κανείς να ξέρει... αν υπάρχει κατά εξαίρεση περίπτωση να με δεχτούν στο 424 μιας και δεν υπάρχει άλλο δημόσιο νοσοκομείο να με καλύψει. δεν ξέρω αν αληθεύει αλλά μου ειπεί πως υπάρχει μια επιτροπή που διαχειρίζεται τέτοια περίπτωση. σας ευχαριστώ.

Και πολίτες στα στρατιωτικά νοσοκομεία

από billaras » Κυρ Αύγ 14, 2011 9:40 pm

Θα πω μια μικρη ιστορια
φετος εδωσα πανελληνιες για το στρατο
και επρεπε να παμε σε 2 στρατιωτικα νοσοκομεια...
Το πρωτο πραμα που μας ειπαν οι 2 λοχαγοι
"Εδω θα σεβεστε τους γιατρους και τους κανονες τους, γιατι εδω ειναι στρατοπεδο"
Τωρα θες να μπεις σε ενα στρατοπεδο μεσα να κανεις μπουγιο
Εγω ξερω οτι οταν πας να μπεις σε ξενο σπιτι, πρωτα χτυπας το κουδουνι και ΑΝ θελει ο αλλος σε αφηνει
(ακομα και στα σωματα ασφαλειας δεν μπαινεις χωρις ενταλμα) και μετα μπαινεις και παιζεις με τους κανονες του οικοδεσποτη. Οποτε θα παμε στα στρατιωτικα νοσοκομεια με τσαμπουκα να κανουμε τα δικα μας. Εκει εχει εναν ρυθμο, προφανως για να μπεις μεσα πρεπει να το σεβαστεις. Ξερω οτι ο σεβασμος ειναι συνεπεια 2 πραγματων :1) αξιωματικος =χωρις λογο απλα ξερεις οτι ετσι πρεπει να γινει και το κανεις ή 2) φοβου =φοβασαι μην σε κανει ντα ο αλλος

τωρα εμεις οι "ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ" ειμαστε αθεοφοβοι οποτε το 2ο εκτος τοπου και χρονου
τωρα το πρωτο... Σπανιο προσον
εδω περιμεναμε απεξω να μπουμε και ελεγε ο σκοπος να μην παταμε το γκαζον, και πεισματικα μερικοι το πατουσαν... Που στην τελικη ! Υποψηφιοι ηταν και επρεπε να σεβονται, ποσο μαλλον ακυροι που θελουν απλως μια εξυπηρετηση

Αν λοιπον ενας ανθρωπος που εχει συμφερον (το παιδι του να εχει καλη εικονα στους ομαδαρχες για Την σχολη που θελουν να μπουν) δεν μπορει να συμπιεστει λιγο να κανει το αυτονοητο (να μην πατας στο γκαζον) ΟΥΤΕ μετα απο παρακληση του φρουρου
ποσο μαλλον να σεβαστει πιο ουσιωδεις κανονες που επικρατουν μεσα
και οποιος διαφωνει αν μεινει στο παραδειγμα... Δεν θες καποιος να μπει σπιτι σου και να κανει καραγκιοζιλικια

Και πολίτες στα στρατιωτικά νοσοκομεία

από ανθυπολοχαγος » Κυρ Αύγ 14, 2011 8:33 pm

Με τις βαρδιες που κανουμε στο νοσοκομειο σε λιγο θα κανουμε ακρη τους ασθενεις για να νοσηλευτουμε εμεις οι ιδιοι! Δεν ειναι κακο να εχουμε πολιτες το ζητημα ειναι να υπαρχει μεριμνα και για κρεβατια για το προσωπικο των ΕΔ. Οταν οι μοναδες ειναι φουλ απο ιδιωτες οταν θα παθει κατι ενα στελεχος που θα το νοσηλευσουμε; Το παν ειναι η μεριμνα η οποια δεν υπαρχει για τα στρατιωτικα νοσοκομεια

Και πολίτες στα στρατιωτικά νοσοκομεία

από stratos. » Τρί Φεβ 22, 2011 3:35 pm

Και πολίτες στα στρατιωτικά νοσοκομεία

από yandr » Τετ Ιουν 16, 2010 1:39 pm

Ανοίγουν για τους πολίτες τα στρατιωτικά νοσοκομεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον υπ. Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο, που ανακοίνωσε 13 συνολικά μέτρα για τον τομέα της υγείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «δε θίγεται το γνωστό υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας των στρατιωτικών νοσοκομείων των Ενόπλων Δυνάμεων». Επίσης, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι στρατιωτικοί γιατροί θα ανταποκριθούν με «αίσθημα ευθύνης» στις αποφάσεις της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Τα μέτρα είναι τα ακόλουθα:

1. Όλοι οι πολίτες αποκτούν πρόσβαση στα στρατιωτικά νοσοκομεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη (401, ΓΝΑ, ΝΝΑ, ΝΙΜΤΣ,424).Ο αριθμός των ιδιωτών που θα μπορούν να εισαχθούν σε κάθε στρατιωτικό νοσοκομείο θα εξαρτάται από την πληρότητα του νοσοκομείου και τη βαρύτητα του περιστατικού, καθώς θα προτιμώνται περιστατικά με ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον που απαιτούν αντιμετώπιση από εξειδικευμένο προσωπικό. Θα λαμβάνονται επίσης υπόψιν ιδιαίτεροι κοινωνικοί λόγοι που μπορεί να συντρέχουν.

2. Στους δικαιούχους περίθαλψης των στρατιωτικών νοσοκομείων εντάσσονται, με τους ίδιους όρους με το στρατιωτικό προσωπικό, τα μέλη του πολιτικού προσωπικού του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς και όλο το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και οι απόστρατοί τους.

3. Κατά το πρότυπο των κλινών των ΜΕΘ των στρατιωτικών νοσοκομείων που διατίθενται μέσω του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), οι διαθέσιμες καθημερινά κλίνες των στρατιωτικών νοσοκομείων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα ανακοινώνονται κάθε πρωί στο ΕΚΕΠΥ, ώστε να εξυπηρετούνται ασθενείς που θα διακομίζονται μέσω του ΕΚΑΒ. Τα στρατιωτικά νοσοκομεία θα ορίζουν καθημερινά εκπρόσωπο εφημερίας στο ΕΚΕΠΥ για συντονισμό.

4. Τα εργαστήρια και τα ειδικά ιατρεία των νοσοκομείων των ΕΔ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης παρέχουν τη δυνατότητα διεξαγωγής εξειδικευμένων εξετάσεων για κάθε πολίτη. Αναρτάται στο Διαδίκτυο ενδεικτικός πίνακας ειδικών εξετάσεων που μπορούν να πραγματοποιούνται στα νοσοκομεία των ΕΔ είτε μέσω παραπομπής από νοσοκομεία του ΕΣΥ, στα οποία νοσηλεύεται ο ασθενής, είτε και με απευθείας ραντεβού.

5. Οι ειδικοί στρατιωτικοί γιατροί που υπηρετούν σε μονάδες εκστρατείας υγειονομικού στην περιφέρεια θα διατίθενται στα νοσοκομεία του ΕΣΥ για την κάλυψη τυχόν αναγκών τους. Με την ίδια λογική, οι υποδομές των νοσοκομείων του ΕΣΥ, όπου χρειάζεται, θα διατίθενται και για εξυπηρέτηση του στρατιωτικού προσωπικού και κυρίως για τη διεξαγωγή εξετάσεων για την πραγματοποίηση των οποίων απαιτείται τώρα μετακίνηση του στρατιωτικού προσωπικού σε άλλες περιοχές. Οι λεπτομέρειες θα οριστούν με κοινή απόφαση των υπουργών Εθνικής Άμυνας και Υγείας, αλλά το μέτρο εφαρμόζετεαι άμεσα ύστερα από συνεννόηση της διοίκησης κάθε ενδιαφερόμενου νοσοκομείου του ΕΣΥ με το ΓΕΣ.

6. Η απόφαση του υπουργείου Υγείας για ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων του ΕΣΥ επεκτείνεται και στρατιωτικά νοσοκομεία. Ήδη, σημαντικός αριθμός εργαστηρίων και ειδικών τμημάτων των στρατιωτικών νοσοκομείων λειτουργούν και απογεύματα. Αυτό τώρα γενικεύεται.

7. Τα στρατιωτικά νοσοκομεία βρίσκονται σε διαρκή εφημερία και ετοιμότητα.

8. Οι στρατιωτικοί γιατροί, αλλά και οι οπλίτες γιατροί που είναι τοποθετημένοι σε στρατιωτικές μονάδες για την πρωτοβάθμια περίθαλψη του στρατιωτικού προσωπικού θα συνεργάζονται με τα Κέντρα Υγείας της περιφέρειάς τους, ώστε αυτοί μεν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα Κέντρα Υγείας προς όφελος του γενικού πληθυσμού, οι δε υποδομές των Κέντρων Υγείας να διατίθενται και για το στρατιωτικό προσωπικό σε περίπτωση ανάγκης. Είναι προφανές ότι στις μονάδες που είναι απομακρυσμένες θα υπάρχει πάντα γιατρός της μονάδας.

9. Τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αττικής (401, ΝΝΑ, ΓΝΑ) αναλαμβάνουν να υποστηρίζουν την περίθαλψη των κατοίκων των νήσων της άγονης γραμμής του Αιγαίου (Σαμοθράκη, Σκύρος, Αγ. Ευστράτιος, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι, Ψαρά, Μικρές Κυ ...

Και πολίτες στα στρατιωτικά νοσοκομεία

από Legion » Τετ Φεβ 10, 2010 10:34 pm

Το παρασκηνιο ξερουμε τι κρυβει ΄΄΄να βαλουν το χερι τους στο υπολοιπο δημοσιο χρημα που δεν προλαβαν να φανε μεσα απο εξοπλισμους και αναλωσιμα υλικα των στρατιωτικων νοσοκομειων...

Και πολίτες στα στρατιωτικά νοσοκομεία

από Nosotromos » Τετ Φεβ 10, 2010 8:36 pm

Όσα ξέρετε τόσα λέτε τα στρατιωτικά νοσοκομεία και κυρίως το 251 ΓΝΑ είναι ήδη σε κατάσταση παρακμής για να μην χρησιμοποιήσω τον ευρέως διαδεδομένο όρο που είναι συνώνυμος με το "οίκο ανοχής". Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει το τι θα γίνει, αν και προτιμώ να νοσηλευτεί στα στρατιωτικά νοσοκομεία οποιοσδήποτε το έχει πραγματικά ανάγκη παρά το πελατακι του γιατρού. Αυτό όμως μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους όπως για πχ. Στην Αθήνα άσε ένα νοσοκομείο για ενστόλους και των τριών κλάδων και χάρισε όλα τα άλλα στο ΕΣΥ αφού υπάρχει ανάγκη και έχουμε κρίση. Αυτή η κίνηση του βενιζελου είτε είναι σωστή είτε λάθος πρέπει να παραδεχτούμε όλοι ότι δεν γίνετε μόνο για το καλό, την δικαιοσύνη κ. Τ. Λ. Αλλά κρύβει και κάτι στο παρασκήνιο.

Τώρα αν θεωρείτε ότι για πχ αιματολογικές εξετάσεις, μια ακτινογραφία ή ένα καρδιογράφημα θα πρέπει να πας σε στρατιωτικό νοσοκομείο και όχι σε αυτό που είναι διπλά από το σπίτι σου το θεωρώ παντελώς ηλίθιο και άτοπο. Επίσης η αναλογία καλών και κακών γιατρών είναι ίδια σε όλα τα μεγάλα νοσοκομεία μην απατάστε και αναμασάτε ότι βλακεία ακούτε. Το μόνο που αξίζει στα στρατιωτικά είναι η νοσηλεία λόγω του ότι οι κλινικές έχουν κάποια "+" που θα τα χάσουν μόλις μπουν στο ΕΣΥ :).

Και πολίτες στα στρατιωτικά νοσοκομεία

από XristosK » Τρί Φεβ 02, 2010 6:18 pm

GenerX έγραψε:"Τα στρατιωτικα νοσοκομεια ειναι υποδειγμα νοσοκομειων, ακριβως επειδη εξυπηρετουν συγκεκριμενο αριθμο ασθενων. "

Aν για εσένα είναι υπόδειγμα νοσοκομείων επειδή... Πρέπει να είναι υγιείς λίγοι, για μένα και για τον υπόλοιπο κόσμο τα στρατιωτικά νοσοκομεία είναι υπόδειγμα επειδή λειτουργούν με προγραμματισμό και αυστηρούς κανονισμούς.

Τα δημόσια νοσοκομεία δεν κάνουν τον προγραμματισμό που πρέπει.

Και αφού είστε υπερ των "λίγων", άντε γεια, μετακομίστε στο Υγεία, εκεί είναι όντως λίγοι αυτοί που έχουν δικαίωμα για περίθαλψη.

Περαστικά σας!

Πως επιβεβαιώνετε τον ρόλο σας ως δημόσιοι υπάλληλοι όμως...

Ρίχτε καμιά απεργία και διαμαρτυρηθείτε. Επειδή... "θα έρχονται πολλοί τώρα και δεν θα λειτουργούν σωστά τα νοσοκομεία όπως πριν" !

Περαστικά και πάλι.



Δηλαδή ρε παλικάρι Θα καταδέχεσαι Εσύ να σε εξετάζει ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ γιατρός;
Δεν φοβάσαι μην μολυνθείς;
Τα στρατιωτικά Νοσοκομεία ούτως η άλλως εξυπηρετούν και αρρώστους από άλλα ασφαλιστικά ταμεία.
Αλλα το τυφλό μίσος και η άγνοια που σε διατρέχει σε έκανε ακόμα μια φορά να ρίξεις χολή.
Δυο Νοσοκομεία στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη είναι... Αν όλοι τρέξετε εκεί, τότε μπείτε στην ουρά για ένα χρόνο.
Ήδη τώρα και είναι γεμάτα και ας λένε ότι δήθεν είναι άδεια κάποια εποχή.
Της επαρχίας καλύτερα να μη πας να δεις πως είναι.

Και πολίτες στα στρατιωτικά νοσοκομεία

από GenerX » Τρί Φεβ 02, 2010 5:24 pm

Η διοίκηση πρέπει να είναι κατά κύριο λόγο από το στρατιωτικό δυναμικό. Παρ' ότι και εκεί υπάρχουν κάποια τρωκτικά, σίγουρα μιλάμε για πιο αξιόπιστους και συρρικνωμένο πεδίο δράσης για τους υπόλοιπους αρουραίους.

Έχει βγει καμιά οδηγία, καμιά διάταξη, σχέδιο νόμου ή όλα αυτά θα γίνουν με... Προφορικές εντολές;

Και πολίτες στα στρατιωτικά νοσοκομεία

από yandr » Τρί Φεβ 02, 2010 12:08 pm

ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ μεγάλων στρατιωτικών νοσοκομείων με τα άλλα κρατικά νοσοκομεία προκειμένου να αξιοποιούνται στο μέγιστο οι δυνατότητες όλων προβλέπει, μεταξύ άλλων, το σχέδιο του υπουργείου Άμυνας για το άνοιγμα των στρατιωτικών νοσοκομείων στην κοινωνία.

Όπως έδειξε έρευνα, που διεξάγεται στο πλαίσιο σχετικής εντολής του κ. Ε. Βενιζέλου,διαπιστώθηκε ότι τα κενά κρεβάτια σε στρατιωτικά νοσοκομεία φτάνουν έως και το 45% ορισμένους μήνες του έτους, ενώ ανάλογες δυνατότητες μένουν ανεκμετάλλευτες στα εξωτερικά ιατρεία και εργαστήρια. Ενδεικτικό της κατάστασης- σε σχέση μάλιστα με την εικόνα του συνωστισμού και των ράντζων στους διαδρόμους σε άλλα μεγάλα νοσοκομεία- είναι ότι το μέσο ποσοστό ημερήσιας κάλυψης στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθήνας είναι 75%78%. Η πρόθεση του υπουργείου Άμυνας είναι να αξιοποιήσει τα στρατιωτικά νοσοκομεία, αφού πρώτα τα αναβαθμίσει σε προσωπικό και όπου χρειάζεται και σε μέσα, επ΄ ωφελεία και ασφαλισμένων άλλων Ταμείων πέραν των ενστόλων.

Παράλληλα όμως διατυπώνονται οργανωμένες αντιδράσεις τόσο από Ενώσεις αποστράτων όσο και από τον Σύνδεσμο Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ). Το βασικό επιχείρημα από την πλευρά των στρατιωτικών είναι ότι με νέες εισαγωγές θα μειωθεί η απόδοση των 13 στρατιωτικών νοσοκομείων.

Αμοιβαιότητα
Η ηγεσία του υπ. Άμυνας επιχειρεί να πείσει όσους αντιδρούν με βασικό επιχείρημα την αμοιβαιότητα. Όπως, λέει, οι στρατιωτικοί πάνε στα κρατικά για δύσκολες περιπτώσεις (καρδιοχειρουργικά κ. Λπ.) ή για ανάγκες που δεν καλύπτονται από τα «χακί» νοσοκομεία (π. Χ. Πυρηνική ιατρική, μαιευτήρια, κ. Ο. Κ.), έτσι και οι πολίτες μπορούν να κάνουν χρήση των δικών τους.

ΤΑ ΝΕΑ

Και πολίτες στα στρατιωτικά νοσοκομεία

από Velerefontis » Σάβ Ιαν 09, 2010 12:44 am

Μπουλντοζα λεγανε τον Εβερτ παλαιοτερα, αλλα ο Μπενι Χιλλ ειναι τριαξονικο

Και πολίτες στα στρατιωτικά νοσοκομεία

από Greek_Army » Σάβ Ιαν 09, 2010 12:36 am

Τα έχει γαμήσει όλα ο βενιζέλος αυτό βλέπω εγώ...

Και πολίτες στα στρατιωτικά νοσοκομεία

από illy » Σάβ Ιαν 09, 2010 12:32 am

Εεεεε, αφου δεν νευριασα βρεεεεεεεεεΕικόναΕικόνα Απλα υποστηριζω με ζηλο την αποψη μου!

Και πολίτες στα στρατιωτικά νοσοκομεία

από Velerefontis » Σάβ Ιαν 09, 2010 12:28 am

Ευτυχως που δε νευριασες δηλαδη...

Κορυφή