από yandr » Δευ Φεβ 08, 2010 5:19 pm
Το βράδυ Της Δευτέρας 1 Φεβρουαρίου κι ενώ η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ συνόδευε, Σαν μέρος της αποστολής της στην επιχείρηση ATALANTA, το εμπορικό πλοίο M/V MASAR TRADE του παγκόσμιου επισιτιστικού προγράμματος (WFP), από τη Μομπάσα Κένυας στο λιμένα Μποσάσο της Σομαλίας, έλαβε την πληροφορία ότι το ελληνικών συμφερόντων εμπορικό πλοίο M/V FILITSA, που Βρισκόταν σε ομηρία από τον προηγούμενο Νοέμβριο, απελευθερώθηκε από τους πειρατές.
Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 2 Φεβρουαρίου, το ελληνικό πολεμικό πλοίο απονήωσε το ελικόπτερό του, το οποίο Έφτασε κοντά Του M/V FILITSA για βοήθεια, ενώ και το ίδιο το πλοίο προσέγγισε την περιοχή παράλληλα με τα καθήκοντα συνοδείας του M/V MASAR TRADE.
Η πτήση στην περιοχή του ελικοπτέρου της Φ/Γ ΣΑΛΑΜΙΣ, απέτρεψε κι άλλα; Πειρατικά πλοία να προσεγγίσουν παρέχοντας έτσι αίσθημα ασφάλειας στο πλήρωμα (3 Έλληνες και 19 Φιλιππινέζους ναυτικούς) ενώ Παράλληλα με το ταχύπλοο σκάφος της ελληνικής Φ/Γ επιχειρήθηκε η μεταφορά βοήθειας στο εμπορικό πλοίο (βαρέλια με 5.500 λίτρα πετρελαίου Diesel, πόσιμο νερό, τρόφιμα πέντε ημερών, ηλεκτρολογικά εργαλεία, αντίγραφα ναυτιλιακών χαρτών, ιατρικά εφόδια κλπ.).
Μετά το τέλος της Παροχής βοήθειας το εμπορικό M/V FILITSA έπλευσε προς Τη Μομπάσα της Κένυας ενώ η Φ/Γ ΣΑΛΑΜΙΣ συνέχισε συνοδεία πλοίου παγκόσμιου επισιτιστικού προγράμματος.
ΤΑ ΝΕΑ
[quote]Το βράδυ Της Δευτέρας 1 Φεβρουαρίου κι ενώ η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ συνόδευε, Σαν μέρος της αποστολής της στην επιχείρηση ATALANTA, το εμπορικό πλοίο M/V MASAR TRADE του παγκόσμιου επισιτιστικού προγράμματος (WFP), από τη Μομπάσα Κένυας στο λιμένα Μποσάσο της Σομαλίας, έλαβε την πληροφορία ότι το ελληνικών συμφερόντων εμπορικό πλοίο M/V FILITSA, που Βρισκόταν σε ομηρία από τον προηγούμενο Νοέμβριο, απελευθερώθηκε από τους πειρατές.Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 2 Φεβρουαρίου, το ελληνικό πολεμικό πλοίο απονήωσε το ελικόπτερό του, το οποίο Έφτασε κοντά Του M/V FILITSA για βοήθεια, ενώ και το ίδιο το πλοίο προσέγγισε την περιοχή παράλληλα με τα καθήκοντα συνοδείας του M/V MASAR TRADE.Η πτήση στην περιοχή του ελικοπτέρου της Φ/Γ ΣΑΛΑΜΙΣ, απέτρεψε κι άλλα; Πειρατικά πλοία να προσεγγίσουν παρέχοντας έτσι αίσθημα ασφάλειας στο πλήρωμα (3 Έλληνες και 19 Φιλιππινέζους ναυτικούς) ενώ Παράλληλα με το ταχύπλοο σκάφος της ελληνικής Φ/Γ επιχειρήθηκε η μεταφορά βοήθειας στο εμπορικό πλοίο (βαρέλια με 5.500 λίτρα πετρελαίου Diesel, πόσιμο νερό, τρόφιμα πέντε ημερών, ηλεκτρολογικά εργαλεία, αντίγραφα ναυτιλιακών χαρτών, ιατρικά εφόδια κλπ.).Μετά το τέλος της Παροχής βοήθειας το εμπορικό M/V FILITSA έπλευσε προς Τη Μομπάσα της Κένυας ενώ η Φ/Γ ΣΑΛΑΜΙΣ συνέχισε συνοδεία πλοίου παγκόσμιου επισιτιστικού προγράμματος.[url=http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4559357&ct=1]ΤΑ ΝΕΑ[/url] [/quote]