Στρατονομία - Υπηρεσίες, έξοδοι, άδειες

Δημιουργία απάντησης


Αυτή η ερώτηση είναι ένα μέσο για την πρόληψη αυτοματοποιημένων υποβολών φόρμας από κακόβουλη χρήση.
Εικονίδια smilies
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

Το BBCode είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [img] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [url] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Τα εικονίδια είναι ΑΝΟΙΧΤΑ

Περίληψη Θέματος
   

Αναπτυγμένη προβολή Περίληψη Θέματος: Στρατονομία - Υπηρεσίες, έξοδοι, άδειες

Στρατονομία - Υπηρεσίες, έξοδοι, άδειες

από nikospe » Τετ Οκτ 02, 2019 10:33 pm

Παιδια καλησπερα. Να ρωτησω σχετικα με στρατονομια τι παιζει γιατι το σκεφτομαι να δηλωσω.1)Τι περιλαμβανει η εκπαιδευση των στρατονομων; Ποιες ειναι οι διαφορες με το πεζικο; Μετα την εκπαιδευση τι κανουν στην καθημερινοτητα οι στρατονομοι; Εκτος απο το βασικο τους καθηκον να ειναι εξω και να ελεγχουν εννοω.

2)Τι δεν περιλαμβανει η θητεια ενος στρατονομου σε σχεση με το πεζικο; Ισχυει οτι δεν κανουν σκοπιες και αγγαρείες;

3)Εχουν περισσοτερες αδειες και εξοδους ή τα ιδια με πεζικο;

4)Ειμαι 1,78 χωρις βυσμα με παιρνουν; Τα υπολοιπα κριτηρια τα ικανοποιω. Και αν ναι μεταθεσεις που θα με στειλουν παραμεθοριο ή κοντα στον τοπο μου(λαρισα);

Ευχαριστω προκαταβολικα

Στρατονομία - Υπηρεσίες, έξοδοι, άδειες

από kesn » Τετ Οκτ 05, 2016 9:47 pm

Με τη κριτηρια διαλεγουν; Πρεπει να εισαι πανω απο 1,80 και 21 χρονων;
τη σε τραβηξε στην στρατονομια;

Στρατονομία - Υπηρεσίες, έξοδοι, άδειες

από Κομπος » Τετ Οκτ 05, 2016 8:14 pm

Καλησπέρα παιδια για στρατονομια και εγω μπαίνω Δευτέρα εδω στο κεσν. μια ερώτηση απο εξόδους πως παει 3 μεσα 1εξω;

Στρατονομία - Υπηρεσίες, έξοδοι, άδειες

από cuervo » Πέμ Μαρ 05, 2015 3:15 pm

To Πάσχα όλοι οι φαντάροι παίρνουν άδεια, είναι υποχρεωτική.

Στρατονομία - Υπηρεσίες, έξοδοι, άδειες

από chris1988 » Πέμ Μαρ 05, 2015 12:19 pm

Καλησπέρα, θέλω να δηλώσω στρατονομία. Αν με πάρουν στη σχολή στην Καρδίτσα για τις 6 εβδομάδες, δικαιούμαι καθόλου άδεια Πάσχα; Ή δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο για τους στρατονομούς; Παρακαλώ ενημερώστε με αν γνωρίζετε. Ευχαριστώ.

Στρατονομία - Υπηρεσίες, έξοδοι, άδειες

από Κ » Τετ Ιούλ 11, 2012 12:39 am

Υπάρχει καιποια αδεια ονομασιας, οπως ηταν η αδεια ορκομωσιας απο το κεντρο; Θυμαται κανεις να μου πει; Και ποσες μερες?

Στρατονομία - Υπηρεσίες, έξοδοι, άδειες

από tsaks89 » Σάβ Δεκ 24, 2011 6:12 pm

Να σαι καλα paralogistis. Θα του τα μεταβιβασω.: Ρ. Δλδ για να καταλαβω. Σαν γλαστρα θα ειμαι;5 ωρες χοντρα χοντρα υπηρεσια και μετα Δ. Ν. Η μενεις μεσα;

Στρατονομία - Υπηρεσίες, έξοδοι, άδειες

από paralogistis » Σάβ Δεκ 24, 2011 4:16 pm

Να συμπληρώσω πως στο ΓΕΕΘΑ όσοι είχαν υπηρεσία και έμεναν Μέσα το βράδυ (κάπου στις 3-4 φορές το μήνα στη σειρά μου) η υπηρεσία ήταν πύλη μέσα στο κουβούκλιο του Υπουργείου μαζί με κάποιον Υπαξιωματικό από τα 3 σώματα επίσης η υποστολή και έπαρση σημαίας το βράδυ και το πρωί.

Την ημέρα σαν δραστηριότητες ήταν πάλι πύλη (η κεντρική και η άλλη του Ψυχικού από την πίσω μεριά του Υπουργείου) δύο δύωρα αν θυμάμαι καλά.

Επίσης άλλοι είχαν 2 δύωρα σαν φρουρά (γλάστρα όρθιος) έξω από την πόρτα του Αρχηγού ΓΕΣ και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ (για να βαράτε προσοχάρες όταν τους βλέπατε).

Και για το τέλος υπήρχε και ένα πεζό περίπολο για κλήσεις σε αυτοκίνητα, προσωπικό και στρατιώτες ναύτες ή αεροπόρους.

Στο 951 όμως οι στρατονόμοι κάνουν τα περίπολα στην πόλη, καθώς και τις μεταγωγές, φάλαγγες και γενικά έχει πολύ τρέξιμο και πάρα πολλά πράγματα.

Πράγματα που εγώ έκανα όταν πήγα στο νησί μετά την Αθήνα.

Στρατονομία - Υπηρεσίες, έξοδοι, άδειες

από kalou » Δευ Οκτ 17, 2011 8:29 pm

Φιλαρακι στρατονομος ειμαι 314 σειρα στο 951τσν (αθηνα) ! Στρατονομια πηγαινε ειναι πολυ καλα! Αδειες παιζουν και δεν χρειαζεται να παρακαλεσεις για να τις παρεις εκτος αν σας πηγαινει εμπλοκη! Σε νησια ειναι πολύ καλυτερα απ οτι στην αθηνα! Στον κεσν ειναι λιγο π. Τσα ειδικα στην αρχη αλλα μετα συνιθηζεις! Εκει αδεια το πολύ να παρεις ενα ΣΚ οπως και ολοι οι υποψηφιοι εκει! Οσο για το γραψιμο σε στρες δεν ειναι αναγκαιο να το κανεις αν εισαι μονος! Αν εχεις και στελεχος μαζι οτι σου πει κανε για να μην εχεις εσυ προβλημα μετά!

Στρατονομία - Υπηρεσίες, έξοδοι, άδειες

από paralogistis » Δευ Οκτ 17, 2011 2:05 pm

Λοιπόν... Στην Αθήνα ο Διοικητής στον Μικτό Λόχο που ήμουν δεν μας πίεζε να γράφουμε φαντάρους... Προσωπικά μόνο συστάσεις κάναμε.

Αλλά γράφαμε πολλά αμάξια στελεχών για διάφορα πράγματα.

Επίσης όποιος έβγαινε για πεζό περίπολο και έφερνε καμιά 4 κλήσεις που είχε γράψει σε στελέχη του στρατού (δηλαδή Μέχρι τον βαθμό του Αρχιλοχία γιατί μέχρι εκεί μπορεί ένας έφεδρος στρατονόμος να "κόψει" κλήση μόνος του αντί να φύγει 3 το μεσημέρι μπορούσε να φύγει με υπηρεσιακό από τις 12 το μεσημέρι (οπότε υπήρχε κίνητρο να βγεις και να γράψεις" αλλιώς καθόσουν στο ΚΨΜ και περίμενες να φύγεις.

Τώρα σε νησί που πήγα εγώ μετά βγαίναμε για ελέγχους κάθε μέρα στο και Ελέγχαμε ότι στρατιωτικό όχημα περνούσε. Μέχρι τον βαθμό του Αρχιλοχία δεν ρωτάς αν μπορείς να κάνεις έλεγχο και τους κοιτάς τα πάντα και αν θες γράφεις για τα πάντα... Από το ότι προβλήματα μπορείς να βρεις στο αμάξι μέχρι θέματα στο παρουσιαστικό τους.

Αν ο ελεγχόμενος είναι από τον Βαθμό του Ανθυπασπιστή Και πάνω ρωτάς για να κάνεις έλεγχο (αν δεν δεχτεί σημειώνεις τον αριθμό του αυτοκινήτου και το λες στον Διοικητή και αυτός ενημερώνει τον Ταξίαρχο του νησιού)

Όλοι Δεχόντουσαν... Κανείς δεν μας είχε πει όχι... Και μάλιστα είχαμε "γράψει" και το αμάξι Ενός Διοικητή Στρατοπέδου (αντισυνταγματάρχης) μιας και το αμάξι ήταν σε κακά χάλια! Μετά αν θέλει ο Διοικητής σου την στέλνει την κλήση... Οπότε σε μικρά νησιά η μέρη που όλοι γνωρίζονται μέχρι εσύ να γυρίσεις στην μονάδα σου έχει ήδη πέσει το τηλέφωνο στον τοπικό διοικητή στρατονομίας από αυτόν που έφαγε την κήση ή έναν γνωστό του κλαίγοντας και είναι στην Ευχέρεια του Διοικητή σου τι θα κάνει... Οπότε απλά είσαι ένας που κάνει τον έλεγχο και δεν εξαρτάται από εσένα αν θα "φάει" ποινή ο άλλος ή όχι!

ΥΓ... Απλά αν δεν γράψετε κάτι ο Διοικητής σας θα καταλάβει πως απλά βαριέστε γιατί τα πιο πολλά οχήματα είναι σε κακά χάλια...

Έχω να το λέω... Στα καλύτερα και πιο καθαρά και άψογα σε όλα τα είχαν οι ειδικές δυνάμεις... Επίσης τα στελέχη και οι στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων ήταν οι πιο άψογοι σε εμφάνιση και οι πιο ευγενικοί!

Στρατονομία - Υπηρεσίες, έξοδοι, άδειες

από TEIN » Κυρ Οκτ 16, 2011 7:28 pm

1. Λογικα θα σε πιεζουν να ελεγχεις καλα, λογικο αλλα στο χερι σου ειναι να γραφεις μονο τα ακρως σημαντικα για να μην εκτεθεις!

2. Ισως να προλαβεις να παρεις τι φοιτητικη, αλλα να ξερεις οτι αδεια δεν προβλεπεται να παρεις απο τα κεντρα εκπαιδευσεως, πλην κατι σαβ/κα.

Για τις φ. Αδειες εξαρτατε απο το διοικητη και οχι απο το οπλο-σωμα που ανηκεις!

Στρατονομία - Υπηρεσίες, έξοδοι, άδειες

από PSARI!! » Κυρ Οκτ 16, 2011 8:02 am

Ρε παιδια να ρωτησω 2 πραγματακια:

1. ως στρατονομος μπορεις να μην γραφεις κανεναν αν δεν το θες; η μπορει να σου πουν οι ανωτεροι οτι πρεπει να γραψεις και να το κανεις αναγκαστικα; γτ εγω θα ηθελα να παω στρατονομος αλλα δεν εχω την τρελα να γραφω φανταρακια... θα ηθελα να παω για την εκπαιδευση, την πειθαρχεια, και την εικονα...

δηλαδη θα μπορω να κανω την περιπολια μου πχ και να μην χρειαζεται να ρουφιανεψω καποιον η να κυνηγαω μπας και βρω παραπτωμα; αν βρω παραπτωμα και δεν γουσταρω να τον γραψω υπαρχει περιπτωση να βρω τον μπελα μου;

2. μπαινω 22/11/11 θηβα πυροβολικο. η εξεταστικη μου θα αρχισει λογικα μεσα φλεβαρη. θα προλαβω να τελειωσω το κεσν για να παρω φοιτητικη αδεια; γενικα με τις φοιτητικες αδειες τι παιζει; σαν το πυροβολικο, καλυτερα η χειροτερα;

ελπιζω καποιος παλιος και εμπειρος να λυσει τις αποριες μου!

ευχαριστω!Εικόνα

Στρατονομία - Υπηρεσίες, έξοδοι, άδειες

από paralogistis » Τετ Οκτ 12, 2011 8:13 pm

Φοιτητική άδεια στο κεσν;Καλά τραγούδα atsoumpalos.

Όταν τις πρώτες μέρες έβγαιναν στην αναφορά και ζήταγαν όλοι φοιτητικές άδειες ο λόχαγος αν θυμάμαι καλά δεν είχε δώσει καμία και έλεγε τώρα είστε στον στρατό να είχατε φροντίσει να τελειώνατε τις πολιτικές σας υποθέσεις πριν μπείτε.

Για να καταλάβεις όταν ήμουν στο ΚΕΣΝ πέθανε ο παππούς μου ημέρα Πέμπτη μεσημέρι... Παρασκευή πρωί έτρεξα κανονικά με όλους τα km που τρέχαμε πρωί πρωί φεύγω κατά τις 10 το πρωί από ΚΕΣΝ (η κηδεία ήταν 5 το απόγευμα την οποία ίσα που πρόλαβα) και Σάββατο βράδυ έπρεπε να ήμουν πίσω.

Στρατονομία - Υπηρεσίες, έξοδοι, άδειες

από Pretoras » Κυρ Οκτ 02, 2011 3:24 pm

Κοίτα να δεις φιλε μου τι συμβαινει. Κανονικά πρέπει να παρεις αδεια, την λεγομενη φοιτητικη αδεια Η οποια πανω κατω ειναι γυρω στις 5 μερες για να μπορεσεις να δωσεις τα μαθηματα. Ομως στην περιπτωση της στρατονομιας στο ΚΕΣΝ γενικά είναι δυσκολα τα πραγματα για να παρεις αδεια πχ 5 μερες. Η εκπαιδευση στο ΚΕΣΝ κραταει 6 εβδομαδες. Τις 2-3 πρωτες βδομαδες που θα σας παει αιμα, δεν προκειται να παρεις αδεια συμφωνα με εμπειρίες που εχω μαζεψει εχω συζητησει κτλ. Τώρα τις αλλες τρεις εβδομαδες είναι πιο εύκολο να παρεις και ισως τα καταφερεις. Αν εχεις μαλιστα και βυσμα θα ειναι πολυ πιο ευκολο. Αυτα... Α και κατι τελευταίο, χρωστας 2 μαθηματα, αν το ενα πεσει πχ 20 ιαναουριου και το αλλο 29 ιανουαριου, μονο το ενα θα καταφερεις να δωσεις μονο για το ενα θα σου δωσουν αδεια.

Στρατονομία - Υπηρεσίες, έξοδοι, άδειες

από atsoumpalos » Σάβ Οκτ 01, 2011 9:50 pm

Γεια σας παιδιά!
Κατατάσσομαι στον ΕΣ τον νοέμβριο του 11 (Δ εσσο) και σκέφτομαι να δηλώσω στρατονομία μιας και έχω ακούσει οτι η υπόλοιπη θητεία βγαίνει σχετικά καλά και χρειάζομαι κάπως τον χρόνο μου. Προτιμώ να περάσω δύσκολα στην αρχή και να έχω κάποιο χρόνο μετά παρά να είμαι μια ζωή σκοπιτάνθρωπος. Το ζήτημα μου είναι το εξής. Η καταταγή μας εφέτος γίνεται 22 νοέμβρη. Με κείνα και με τ'άλλα θα πιάσει μέσα τέλη γενάρη στο ΚΕΣΝ καρδίτσας φαντάζομαι. Από κεί παίρνει κανείς άδεια για να δώσει μαθημα πολυτεχνείου στη σαλονίκη που είμαι η να το ξεχάσω δε θα μ αφήσουν να δώσω μαθήματα καθόλου; Τελευταία 2 μαθήματα κρίμα να χάσω την περίοδο... Αν ξέρει κανείσ... Ευχαριστώ πολύ εκ των προτερων

Κορυφή