Απόσυρση στρατιωτικού υλικού συμμαχικών χωρών

Δημιουργία απάντησης


Αυτή η ερώτηση είναι ένα μέσο για την πρόληψη αυτοματοποιημένων υποβολών φόρμας από κακόβουλη χρήση.
Εικονίδια smilies
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

Το BBCode είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [img] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [url] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Τα εικονίδια είναι ΑΝΟΙΧΤΑ

Περίληψη Θέματος
   

Αναπτυγμένη προβολή Περίληψη Θέματος: Απόσυρση στρατιωτικού υλικού συμμαχικών χωρών

Απόσυρση στρατιωτικού υλικού συμμαχικών χωρών

από dn24 » Σάβ Ιαν 16, 2016 9:32 pm

yandr έγραψε:Συγγνώμη για να καταλάβω, σύμφωνα με τις ονειρώξεις ορισμένων η Ελλάδα θα παραλάβει 15 CH-47D Chinook και 70 ΟΗ-58D Kiowa;

Ας αφήσουμε κατά μέρος το κόστος συντήρησης όλων αυτών των ελικοπτέρων, τα 70 OH-58D πως ακριβώς θα αξιοποιηθούν;

Εάν είναι καλά διασταυρωμένες οι πληροφορίες του site και ισχύει αυτο τελικά, τότε η κατάληξη τους θα ειναι το έδαφος, λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, και κόστους καυσίμων, ως συνήθως δηλαδή.

Απόσυρση στρατιωτικού υλικού συμμαχικών χωρών

από yandr » Σάβ Ιαν 16, 2016 9:23 pm

Συγγνώμη για να καταλάβω, σύμφωνα με τις ονειρώξεις ορισμένων η Ελλάδα θα παραλάβει 15 CH-47D Chinook και 70 ΟΗ-58D Kiowa;

Ας αφήσουμε κατά μέρος το κόστος συντήρησης όλων αυτών των ελικοπτέρων, τα 70 OH-58D πως ακριβώς θα αξιοποιηθούν;

Απόσυρση στρατιωτικού υλικού συμμαχικών χωρών

από Nassos » Σάβ Ιαν 16, 2016 6:57 pm

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα Παραπολιτικά, τα μεταχειρισμένα CH-47D Chinook θα είναι τελικά 15 και θα παραδοθούν σε δύο παρτίδες έως το τέλος του χρόνου, ενώ προχωρά και η διαδικασία απόκτησης 70 ελικοπτέρων ΟΗ-58D Kiowa έναντι ποσού περίπου $50 εκατ. (εκ των οποίων τα $22 εκατ. για ανταλλακτικά και υποστήριξη) με ορίζοντα αποπληρωμής 15ετίας.

e-amyna.com

Απόσυρση στρατιωτικού υλικού συμμαχικών χωρών

από Ελλην καταδρομεας » Τετ Οκτ 16, 2013 7:52 pm

Καταρχην ας βρουνε μια λυση για την ελλειψη επανδρωσης των ειδικων δυναμεων και μετα ας παρουν οτι παρουν...

Απόσυρση στρατιωτικού υλικού συμμαχικών χωρών

από pao-13 » Τετ Οκτ 16, 2013 6:08 pm

Απόσυρση στρατιωτικού υλικού συμμαχικών χωρών

από yandr » Τρί Μαρ 20, 2012 12:26 pm

Πολύ σωστή η παρατήρησή σου Νάσο, αλλά σε κάθε περίπτωση σε κατάσταση οικονομικού χάους είναι ουτοπικό να ονειρεύεται κανείς καταδρομικά στο ελληνικό πολεμικό ναυτικό.

Απορώ με αμυντικά site που κάνουν και αναλύσεις υπέρ των καταδρομικών για την Ελλάδα. Εγώ λέω να πάρουμε και το αεροπλανοφόρο που θα αποσύρουν οι ΗΠΑ.

Είπαμε, υπάρχει ένδεια θεμάτων γιατί δεν αγοράζουμε απολύτως τίποτα, αλλά όχι και να προκρίνουμε 'λύσεις' τεράστιου κόστους για να γεμίζουμε (ιστο) σελίδες.

Απόσυρση στρατιωτικού υλικού συμμαχικών χωρών

από Nassos » Τρί Μαρ 20, 2012 12:19 am

Και να μπορούσαμε να τα επανδρώσουμε, καταδρομικά με ραντάρ AN/SPY-1 και αντιαεροπορικά SM-2 και SM-3 ούτε μια στο εκατομμύριο δεν θα μας έδιναν οι Αμερικάνοι.

Μήπως να θυμήσω το θέμα με τα SM-2 των Kidd;

Απόσυρση στρατιωτικού υλικού συμμαχικών χωρών

από yandr » Κυρ Μαρ 18, 2012 8:15 pm

Οι ανάγκες επάνδρωσης των καταδρομικών είναι εκτός ελληνικής πραγματικότητας.

Απόσυρση στρατιωτικού υλικού συμμαχικών χωρών

από hermes » Κυρ Μαρ 18, 2012 1:15 am

Οι έξι φρεγάτες κλάσης O.H.Perry, οι οποίες είχαν τεθεί σε υπηρεσία γύρω στο 1983 δεν ενδιαφέρουν το ΠΝ διότι οι S που κατέχει αυτήν την στιγμή έχουν την ίδια ηλικία.

Δυο από τα τέσσερα καταδρομικά κλάσης Ticonderoga τον ενδιαφέρουν αλλά εδώ υπάρχει πρόβλημα με τα συμφέροντα των Γερμανών και των Γάλλων που θίγονται, αφού με την αγορά αυτήν, το ΠΝ δεν θα σκεφτεί να αγοράσει νέο πλοίο για 10-15 χρόνια. Μόνο να εκσυγχρονίσει τις ΜΕΚΟ 200.

Απόσυρση στρατιωτικού υλικού συμμαχικών χωρών

από yandr » Παρ Μαρ 16, 2012 12:36 pm

Παρόλο που δεν υπάρχει θέμα προμήθειας ούτε καν δωρεάν παραχωρούμενου υλικού, διάφορες πηγές συνεχίζουν να αναφέρονται σε πιθανές 'ευκαρίες'.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπαρχηγού Ναυτικών Επιχειρήσεων του Αμερικανικού Ναυτικού, Αντιναύαρχου Τζων Μπλέικ, το τελευταίο πρόκειται να αποσύρει έξι φρεγάτες, τέσσερα καταδρομικά και ένα αεροπλανοφόρο. Θεωρείται βέβαιο ότι οι επιτελείς του Πολεμικού Ναυτικού γνωρίζουν τις λεπτομέρειες και έχουν μελετήσει το εάν και κατά πόσον θα υπήρχε κάτι το οποίο θα μπορούσε να ζητηθεί από τις ΗΠΑ, σε συμβολική τιμή προφανώς.

Ειδικότερα, θα αποσυρθούν και θα προσφερθούν προς πώληση σε ξένες ναυτικές δυνάμεις έξι φρεγάτες κλάσης O.H.Perry, οι οποίες είχαν τεθεί σε υπηρεσία γύρω στο 1983.

Έτσι, στις 31 Οκτωβρίου αποσύρεται η USS Crommelin, στις 15 Φεβρουαρίου η USS Curts, στις 15 Μαρτίου η USS Carr, στις 22 Μαρτίου η USS Klakring και στις 30 Αυγούστου η USS Reuben James.

Επιπλέον, θα αποσυρθούν τέσσερα καταδρομικά κλάσης Ticonderoga, τα οποία είχαν τεθεί σε υπηρεσία στις αρχές της δεκαετίας του '90. Πιο συγκεκριμένα, στις 31 Μαρτίου θα αποσυρθούν και θα διαλυθούν τα USS Cowpens,Anzio,Vicksburg και Port Royal.

Το αεροπλανοφόρο USS Enterprise αποσύρεται μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας επιχειρησιακής του αποστολής που ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες.

πηγή

Απόσυρση στρατιωτικού υλικού συμμαχικών χωρών

από yandr » Πέμ Δεκ 08, 2011 11:44 am

Σε μια αχανή έκταση στη Νεβάδα,9 έλληνες αξιωματικοί περνούν αυτές τις ημέρες από το μικροσκόπιο πάνω από 1.000 μεταχειρισμένα τανκς - απομάχους του Κόλπου, τύπου Μ1Α1 Abrams, για να ξεδιαλέξουν μέχρι 400, τα οποία οι ΗΠΑ προσφέρουν δωρεάν στην Ελλάδα.

Τα μεταχειρισμένα αυτά τεθωρακισμένα δεν είναι τα μόνα που μας έχει προσφέρει δωρεάν εδώ και πάνω από ένα έτος η κυβέρνηση Ομπάμα: Η προσφορά, που περιλαμβάνει και μερικές εκατοντάδες (περίπου 700) τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Μ113 (απλά, με αντιαρματικά TOW), αυτοκινούμενους σταθμούς διοικήσεως κ. λπ. εξέπληξε ευχάριστα την Αθήνα καθώς αναγνωρίζεται ο σταθεροποιητικός ρόλος της χώρας στα Βαλκάνια. Το δεύτερο σκέλος της προσφοράς έχει γίνει ήδη αποδεκτό μετά την αρχική οπτική επιθεώρηση το καλοκαίρι και απομένει πλέον η μεταφορά τους στην Ελλάδα. Το κόστος της επιχείρησης ανέρχεται σε 5 εκατ. ευρώ και ήδη το ΓΕΣ έχει ενημερώσει για το ζήτημα την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών και ζητά τη συνδρομή τους.

Καθώς ο Στρατός διαθέτει πολλά τέτοια τεθωρακισμένα, εκτιμάται ότι η ενσωμάτωσή τους θα γίνει ομαλά και χωρίς πρόσθετο κόστος υποστήριξης. Ωστόσο η πιο δύσκολη πτυχή είναι η πολιτικοδιπλωματική. Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες αυστριακός ακροδεξιός ευρωβουλευτής διαμαρτυρήθηκε προκαλώντας σωρεία δημοσιευμάτων σε ευρωπαϊκά ΜΜΕ ότι η Ελλάδα, ενώ δανείζεται από την Ευρώπη, αγοράζει νέα τανκς από τις ΗΠΑ, αποκρύπτοντας ότι είναι μεταχειρισμένα και δωρεάν!

πηγή
Αν και υπάρχει ήδη ανοικτό θέμα για τα Abrams , εδώ αναφέρεται πολύ περισσότερο υλικό προς παραχώρηση

Απόσυρση στρατιωτικού υλικού συμμαχικών χωρών

από BILL » Κυρ Νοέμ 27, 2011 8:35 pm

Αυτο το Βημα τι εχει παθει και του φταιει ο στρατος. Καθομαστε και του δινουμε και σημασια...

Απόσυρση στρατιωτικού υλικού συμμαχικών χωρών

από yandr » Κυρ Νοέμ 27, 2011 4:09 pm

Όταν άσχετοι άνθρωποι ασχολούνται με άσχετα θέματα, δημιουργούνται άσχετες απορίες. Προσωπικά έχω ταχθεί εναντίον της εισαγωγής του άρματος, αλλά τα επιχειρήματα της κυρίας (για όνομα του θεού, μη χρησιμοποιείτε γυναίκες για θέματα άμυνας) είναι γελοία.

Εδώ υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις για το θέμα και η κυρία Λωρη Κεζα (αντί να αναλάβει τη στήλη των πολιτιστικών) ασχολείται με τα 50 εκατομμύρια της μεταφοράς και μία γενική καταγγελία περί συντήρησης, χωρίς φυσικά να γνωρίζει το κόστος της.

Το θεμελειώδες ερώτημα για την προμήθεια των αρμάτων είναι ένα και μοναδικό. Η Ελλάδα θεωρεί απολύτως απαραίτητη την οροφή των 1000+ αρμάτων μάχης ή όχι. Αν η απάντηση είναι ναι, με δεδομένη την οικονομική συγκυρία και την μη διαθεσιμότητα επαρκή αριθμού μεταχειρισμένων Leopard 2A4 στη σωστή τιμή, τα Abrams φαντάζουν μονόδρομος.

Αν η απάντηση είναι όχι, τότε απλά αποσύρεις τις σακαράκες Μ-48A5 και πορεύεσαι με τα υπόλοιπα μέχρι να αλλάξουν οι παραπάνω 2 προϋποθέσεις. Οι βλακείες (για να μην χρησιμοποιήσω τον προσφιλέστερο χαρακτηρισμό που μου έρχεται στο μυαλό) περί 300 εκατομμυρίων εξοικονόμησης και τα σέρβις καταδεικνύουν την κατάντια της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα.

Απόσυρση στρατιωτικού υλικού συμμαχικών χωρών

από steamlocolover » Κυρ Νοέμ 27, 2011 1:17 pm

Μερικα δικα μου σχολια επι του θεματος του Βηματος. Οσον αφορα το ποσο των 50 εκ. Ευρω για την μεταφορα των αρματων το κρινω εξωφρενικο και υποπτο... Σε καποια αλλη πηγη αναφερεται το ποσο των μολις 6 εκ. Ευρω. Η συντηρηση αντιστοιχου αριθμου των υπάρχοντων γηραλεων πια Α Μ48 MOLF υπολογιζεται απο 80 εως 90 εκ. Ευρω. Η προταση των Αμερικανων εχει να κανει με θεματα στρατηγικης πωλησεων την στιγμη που ο Ελληνικος Στρατος εχει προμηθευθει αρματα γερμανικης προελευσης εδω και 25 ισως και 30 χρονια πριν... Οσον αφορα το ελαφρα μεταχειρισμενα. Το ποσοστο των καινουργων αρματων που εχει προμηθευθει κατα καιρους η Ελλαδα δεν πρεπει να ξεπερνα το 25%. Ουτως η αλλως τα Abrams Μ1Α1 θεωρουνται απο τα κορυφαια στην κατηγορια και το ειδος τους εαν θυμαμαι καλα απο εκθεσεις που εχουν αναφερθη σε αυτα σε εντυπα με την σχετικη θεματολογια. Οσον αφορα το θεμα των σερβις κλπ φαιδρων κατα την γνωμη μου επιχειρηματων της παρομοιωσης. Αλλο το αυτοκινητο και αλλο το αρμα μαχης. Ετσι κι αλλιως και απο αλλου να προμηθευομασταν το κοστος θα περεμενε χωρια που πολυ πιθανον να ειχαμε και τα εξτρα κοστη προμηθειας μιζας κλπ που ακομη ψαχνουν τα βρουν στην περιπτωση των Leopard ελλατωματικων και μη. Σε τετοια θεματα σκοπιμοτητας προμηθειας αυτου του ειδους και μεγεθους εξοπλισμου μονο το ΓΕΣ εχει την αρμοδιοτητα να εκφερει γνωμη και να αποφασισει να προωθησει την υπολοποιηση αυτης της προσφορας την στιγμη μαλιστα που αρκετα μεγαλος αριθμος αρματων χρηζουν αντικαταστασης. Επειδη υπαρχουν αρκετες σαν την ΛΩΡΗ ασχετες που ουτε τα πιατα δεν ξερουν να πλυνουν. Εφευρεθηκαν τα πλυντηρια πιατων. Εικαζω. Ειμαι σιγουρος οτι επειδη δεν καταλαβαινε η επι θεματων εξοπλισμων παντελως ασχετη. Ανετρεξε σε βοηθεια καποιου ημιμαθους... Ο οποιος με μια παρομοιοση την διαφωτισε... Και η φωστηρας εκατσε και την κατεγραψε... Χωρις καν να μπει στο κοπο να την διαβασει... Η να εκφρασει τις οποιες αποριες της...

Απόσυρση στρατιωτικού υλικού συμμαχικών χωρών

από steamlocolover » Κυρ Νοέμ 27, 2011 10:52 am

Ενα ενδιαφερον αρθρο απο μια δυστυχως αναρμοδια (την Λωρη Κεζα εννοω) να ασχολειται με αυτα τα θεματα στο ΒΗΜΑ.

Άρμα με κορδέλα δώρου

Ας υποθέσουμε ότι ένας ανυποψίαστος περιπατητής περνά έξω από συνεργείο αυτοκινήτων. Τον σταματά λοιπόν το αφεντικό και του λέει: «έλα μέσα, θέλω να σου χαρίσω ένα αμάξι, αλλά κοίτα να δεις, θα το φέρνεις σε μένα για τις επισκευές. Θα σου πουλάω και τα ανταλλακτικά». Βλέπει λοιπόν ο περιπατητής μια σακαράκα. Χρειάζεται άραγε να κάνει προχωρημένους υπολογισμούς για να καταλάβει ότι το δώρο είναι υστερόβουλο, ότι δηλαδή πρόκειται για καθαρή κοροϊδία; Αν συνυπολογίσουμε ότι ο περιπατητής έχει ήδη αυτοκίνητο και επιπλέον είναι άφραγκος, είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα το συζητήσει. Σε μια τέτοια κατάσταση έχει περιέλθει ο νεοδιορισθείς υπουργός Άμυνας κ. Δ. Αβραμόπουλος.

Ο αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα κ.Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ προτίθεται να παραχωρήσει δωρεάν 400 άρματα Abrams Μ1Α1. Πρόκειται για άρματα ελαφρώς μεταχειρισμένα_ για να μην γινόμαστε αχάριστοι. Δεν υπέστησαν καμιά ταλαιπωρία. Να, μέχρι εδώ πιο κάτω είχαν πάει, στον πόλεμο του Ιράκ, δηλαδή σιγά τη φθορά που υπέστησαν στην έρημο. Σχεδόν του κουτιού είναι. Κανονικά δεν θα έπρεπε να ακούγεται τίποτε για τούτη την προσφορά. Κανονικά ο νυν υπουργός αλλά και ο προκάτοχός του (που δεν απέκλεισε το δώρο) θα έπρεπε να ξεκαρδιστούν στα γέλια, δείχνοντας ότι το πέρασαν για αστειάκι. Εντούτοις κυκλοφορούν σενάρια και για να κυκλοφορούν σημαίνει ότι κάτι έχει ειπωθεί. Και μερικές λεπτομέρειες. Για την τυχόν μεταφορά των αρμάτων θα δαπανηθούν περί τα 50 εκατ. Ευρώ. Θα χρειαστούν άλλα τόσα χρήματα για τα πυρομαχικά.

Κι ακόμη δεν πιάσαμε τα ανταλλακτικά και το σέρβις. Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι υπάρχει ένας οικονομικός προγραμματισμός που θα ψηφιστεί από το Κοινοβούλιο υπό τον γενικό τίτλο «Προϋπολογισμός 2012». Εκεί λοιπόν βλέπουμε έναν περιορισμό των δαπανών στην άμυνα, κατά 300 εκατ. Ευρώ. Είναι δυνατόν να επιτευχθεί ο στόχος αν ταυτόχρονα αυξηθεί ο χρόνος της θητείας των κληρωτών και εισαχθούν τα 400 άρματα;

Συνέχεια: ΤΟ ΒΗΜΑ


Κορυφή