Ποία Στρατιωτική Σχολή να επιλέξω;

Δημιουργία απάντησης


Αυτή η ερώτηση είναι ένα μέσο για την πρόληψη αυτοματοποιημένων υποβολών φόρμας από κακόβουλη χρήση.
Εικονίδια smilies
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

Το BBCode είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [img] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [url] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Τα εικονίδια είναι ΑΝΟΙΧΤΑ

Περίληψη Θέματος
   

Αναπτυγμένη προβολή Περίληψη Θέματος: Ποία Στρατιωτική Σχολή να επιλέξω;

Ποία Στρατιωτική Σχολή να επιλέξω;

από Pel02 » Κυρ Απρ 26, 2020 5:58 pm

Πρόκειται φέτος να δώσω εξετάσεις για στρατιωτικές σχολές υπαξιωματικών. Ήμουν ανάμεσα σε ΣΜΥ και ΣΜΥΝ και πέρασα από μεγάλο δίλημμα μέχρι να αποφασίσω ποια από τις 2 σχολές θα δήλωνα ως 1η επιλογή στο μηχανογραφικό. Λόγου του ότι έχω καλή σχέση με τη θάλασσα επέλεξα τελικά το ναυτικό ως 1η επιλογή, ανησυχώ όμως για την απόφαση μου μιας και δεν γνωρίζω εάν μπορώ να παρακολουθήσω κάποια σχολεία που μπορείς μέσα απο ΣΜΥ (σβεα) . Το θέμα είναι ότι εάν περάεω ΣΜΥΝ πρέπει να πάω εκεί , δεν έχω δυνατότητα να αλλάξω τη σειρά του μηχανογραφικού εάν περάσω στη 1η επιλογή. Θα ήθελα κάποιο άτομο που γνωρίζει πραγματικά να μου πει εάν γίνεται να περάσεις σβεα απο ναυτικό και πώς είναι η διαφορά ανάμεσα σε ναυτικό και στρατό ξηράς. Ευχαριστω.

Ποία Στρατιωτική Σχολή να επιλέξω;

από φαμπιαν » Τετ Ιαν 01, 2020 3:16 pm

Καλύτερα ΣΣΑΣ για μένα και η ΣΜΥΑ πολύ καλή είναι αλλά στη ΣΣΑΣ είσαι αξιωματικός ενώ στη ΣΜΥΑ είσαι υπαξιωματικός. Η επιλογή είναι δική σου εύχομαι καλή επιτυχία στην επιλογη σου... ΕικόναΕικόναΕικόνα

Ποία Στρατιωτική Σχολή να επιλέξω;

από Konmp » Σάβ Αύγ 31, 2019 4:19 pm

Γεια σας! Θέλω να πάω σε στρατιωτική σχολή γιατί μου αρέσει πάρα πολύ από μικρή. Έχω επικεντρωθεί σε 2 σχολες. Η μια είναι ΣΣΑΣ οικονομικό και η άλλη ΣΜΥΑ Κατεύθυνση διοικητικής και εφοδιαστικής υποστήριξης. Όμως δεν ξέρω ποια να επιλέξω. Αν μπορούσατε θα ήθελα να μου πείτε ποια σχολή είναι προτιμότερη να επιλέξω.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!Εικόνα

Ποία Στρατιωτική Σχολή να επιλέξω;

από Jimmel » Παρ Ιουν 28, 2019 9:33 pm

Το τμήμα ραδιοναυτιλων δεν λειτουργεί πλέον, έχει πολλά χρόνια να πάρει άτομα και γενικά θα πρέπει να θεωρήσεις πως δεν υπάρχει πια.

Η πλειοψηφία των ειδικοτήτων της πρώην ΣΥΔ έχουν ενσωματωθει στη ΣΜΥΑ - Διοικητική Κατεύθυνση και είναι οι εξής 3: Στρατολογος (Θεωρητική ειδικότητα, θέματα προσωπικού μονάδας κτλ, δουλειά γραφείου), Ταμιακος (Δουλειά γραφείου, διαχείριση οικονομικών μονάδας) και Υλικονομος (από πρώην ΣΤΥΑ) (τεχνική/πρακτική ειδικότητα σχετική με τον εφοδιασμό και τη διαχείριση υλικού στις μονάδες της Π. Α.).

Λοιπές ειδικότητες της ΣΥΔ που πλέον ανήκουν στην Επιχειρησιακη Κατεύθυνση της ΣΜΥΑ είναι αυτές του Μετεωρολόγου, Αμύνης Αεροδρομίων και Πληροφοριών.

Ποία Στρατιωτική Σχολή να επιλέξω;

από Τασος » Κυρ Ιουν 23, 2019 8:12 pm

ΣΙ δεν μπορω γιατι εχω μυωπια, Για ραδιοναυτιλος τα ορια μυωπιας ειναι ιδια με ΣΙ ιπταμενων; Και με τι ακριβως ασχολειται η ΣΥΔ;

Ποία Στρατιωτική Σχολή να επιλέξω;

από Τασος » Κυρ Ιουν 23, 2019 8:09 pm

Κατατοπιστικες οι απαντησεις σας, αναμενουμε για αποτελεσματα και οτι απορια προκυψει...

Ποία Στρατιωτική Σχολή να επιλέξω;

από Jimmel » Κυρ Ιουν 23, 2019 12:33 am

Επειδή είμαι σε στρατιωτική σχολή και ξέρω δυο πράγματα. Καταρχάς πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές σχολές. Από άποψη μεταθέσεων, η αεροπορία είναι κλασικά μονόδρομος. Καμία σχέση με ΣΞ όπου θα λιώνεις στις μεταθέσεις κάθε 2-3 χρόνια, ειδικά στην αρχή. Η χρηματική διαφορά πίστεψέ με δεν είναι τόσο μεγάλη όσο νομίζεις (κάπου στα 100-150? το πολύ, ειδικά τα πρώτα χρόνια). Το πρόγραμμα της στρατιωτικής/αθλητικής εκπαίδευσης στη ΣΣΕ (4 έτη φοίτησης) είναι σαφώς πολύ πιο απαιτητικό από αυτό της ΣΜΥΑ (3 έτη φοίτησης) (σημείωση: Δεν υπάρχει πλέον η ΣΤΥΑ, έχει συγχωνευτεί με την πρώην ΣΥΔ και μαζί αποτελούν τη ΣΜΥΑ [Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας] με 3 κατευθύνσεις και έδρα στο Τατόι). Αν τρελαίνεσαι με την παραδοσιακή ιδέα του στρατού και σε ενδιαφέρει πολύ η βαθμολογική εξέλιξη, τότε θα σου πρότεινα και εγώ τη ΣΣΕ. Για κάτι πιο χαλαρό και ανθρώπινο (κακά τα ψέματα, το κλίμα στην αεροπορία είναι με διαφορά το καλύτερο), καλό θα ήταν να προσπαθήσεις για ΣΜΥΑ και, γιατί όχι, ΣΙ.

Ποία Στρατιωτική Σχολή να επιλέξω;

από TheloNaPaoSnd » Παρ Ιουν 21, 2019 7:43 pm

Εγώ ΣΣΕ θα σου πρότεινα. Αν θες να μάθεις πόσα θα παίρνεις μπορείς να το βρεις, πάει αντίστοιχα με τον βαθμό εκτός αν παίρνεις συντήρηση πχ αλεξιπτωτιστή. Μπορείς να το βρεις στην αναζήτηση.

Ποία Στρατιωτική Σχολή να επιλέξω;

από Τασος » Παρ Ιουν 21, 2019 12:18 pm

Γεια χαρα, εδωσα πανελληνιες και ειμαι σε διλλημα σχετικα με ποια σχολη να επιλεξω. Ειμαι αναμεσα σε Ευελπιδων( σωματα-οπλα) και στυα. Αν μπορειτε να με βοηθησετε καθως τα κριτηρια μου στην παρουσα φαση ειναι οι μεταθεσεις και η μισθοδοσια. Ευχαριστω εκ των προτερων

Ποία Στρατιωτική Σχολή να επιλέξω;

από Δόκιμος » Δευ Δεκ 05, 2016 5:54 pm

Ωραία ευχαριστώ

Ποία Στρατιωτική Σχολή να επιλέξω;

από Terminator » Δευ Δεκ 05, 2016 5:50 pm

Αυτό που λές δεν γίνεται Εκτός και αν έχεις τρελό βύσμα.

Ποία Στρατιωτική Σχολή να επιλέξω;

από Gr_Ar » Δευ Δεκ 05, 2016 4:29 pm

Άλλαξε νοοτροπία μεγάλε, δεν μπαίνεις σε τέτοια επαγγέλματα και να βάζεις πάντα σαν στόχο να μη φύγεις από την Αθήνα.

Ποία Στρατιωτική Σχολή να επιλέξω;

από Δόκιμος » Δευ Δεκ 05, 2016 3:03 pm

Δηλ. Αφότου βγεις απο την σχολη υπάρχει ενδεχόμενο να είσαι Αθήνα;(για το ναυτικο το γνωριζω)

Ποία Στρατιωτική Σχολή να επιλέξω;

από Δόκιμος » Δευ Δεκ 05, 2016 2:59 pm

Ευχαριστώ

Ποία Στρατιωτική Σχολή να επιλέξω;

από Bill » Δευ Δεκ 05, 2016 12:14 pm

Στυα επίσης κοντά και καλή σχολή.

Κορυφή