Θητεία με διπλή υπηκοότητα

Δημιουργία απάντησης


Αυτή η ερώτηση είναι ένα μέσο για την πρόληψη αυτοματοποιημένων υποβολών φόρμας από κακόβουλη χρήση.
Εικονίδια smilies
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

Το BBCode είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [img] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [url] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Τα εικονίδια είναι ΑΝΟΙΧΤΑ

Περίληψη Θέματος
   

Αναπτυγμένη προβολή Περίληψη Θέματος: Θητεία με διπλή υπηκοότητα

Θητεία με διπλή υπηκοότητα

από Nassos » Πέμ Μαρ 25, 2021 10:21 am

Η κληρωτή θητεία στη Γερμανία έχει σταματήσει από το 2011 και δεν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για επαναφορά αυτής.

Θητεία με διπλή υπηκοότητα

από Γεώργιος » Τετ Μαρ 24, 2021 11:24 pm

Καλησπέρα. Εχω την ελληνικη και την γερμανικη υπηκοοτητα. Αν παω να κανω την θητεία μου στη Γερμανία, θα παίρνω καποιο χρηματικο ποσο τον μηνα οσο κανω την θητεια μου; Εχω ακουσει απο εναν οικογενειακο φιλο πως σου δινουν 800 ευρω τον μηνα

Θητεία με διπλή υπηκοότητα

από 1 » Παρ Μαρ 19, 2021 9:40 pm

Καλησπέρα είμαι γεννημένος στην Μολδαβια ήρθα στην Ελλάδα 6 χρόνων όπου και μέσω μιας νομοθεσίας το 2012 πήρα ελληνική υπηκοότητα ήμουν 18 χρόνων πήρα αναβολή για σπουδές η οποία έληξε τώρα έχω υπηρετήσει στη Μολδαβια 3 μήνες τώρα είμαι 28 και η γυναίκα μου έγκυος ξέρετε να δικαιούμαι κάποια μείωση η απαλλαγή ;

Θητεία με διπλή υπηκοότητα

από Nassos » Πέμ Νοέμ 19, 2020 6:42 pm

1) Ναι.
2) Φυσικά, έτσι θα έχεις μειωμένη θητεία, πιθανώς και δικαίωμα εξαγοράς.
3) Θα κηρυχτείς ανυπότακτος εξωτερικού και θα σου επιβληθεί πρόστιμο 6000 Ευρώ.
4) 9 μήνες είναι στον Στρατό Ξηράς, ακόμη δεν έχει αποφασιστεί επίσημα πότε θα αυξηθεί σε 12μηνο.

Οι επιλογές είναι 2: Ή μένεις μέχρι τα 33 σου στη Φινλανδία ώς Μόνιμος Κάτοικος Εξωτερικού, άρα και διαγραφή του προστίμου των 6.000 Ευρώ, ή έρχεσαι Ελλάδα, εξαγοράζεις ή κάνεις μειωμένη θητεία στον Ελληνικό Στρατό.

Η Βικιπαιδεία λέει ότι έχεις δικαίωμα εξαγοράς του υπολοίπου χρόνου:
Ο χρόνος κατά τον οποίο Έλληνες, ακόμα και πριν την απόκτηση της Ελληνικής Ιθαγένειας, υπηρέτησαν οποτεδήποτε ενόπλως με στρατιωτική ιδιότητα σε τακτικές ένοπλες δυνάμεις συμμαχικού κράτους ή κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναγνωρίζεται ως χρόνος θητείας για την κάλυψη των στρατιωτικών υποχρεώσεων που υπέχουν στην Ελλάδα, δηλαδή αφαιρείται.

Ειδικά όσοι έχουν υπηρετήσει ενόπλως για τουλάχιστον 3 μήνες σε τακτικές ένοπλες δυνάμεις συμμαχικού κράτους ή κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά ο χρόνος δεν καλύπτει εξ ολοκλήρου τη διάρκεια των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων στην Ελλάδα, μπορούν να εξαγοράσουν το υπόλοιπο της θητείας τους εντός δύο μηνών από την ημερομηνία που αποδεδειγμένα έλαβαν γνώση της αναγνώρισης της προηγούμενης υπηρεσίας .

Σύμφωνα με κοινή απόφαση των Υφυπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, το χρηματικό ποσό που καταβάλλεται για την εξαγορά κάθε μήνα του υπολοίπου της θητείας καθορίστηκε σε 200 ευρώ.

Μετά την ημερομηνία αναγνώρισης της ένοπλης υπηρεσίας στα ανωτέρω κράτη, η τυχόν ανυποταξία και όλες οι σχετικές συνέπειες παραγράφονται.

Θητεία με διπλή υπηκοότητα

από Κωνσταντίνος » Πέμ Νοέμ 19, 2020 5:39 pm

Γεία σας

Έχω γεννηθεί κα μεγαλώσει Ελλάδα.

Λόγω της μητέρας μου έχω την Φινλανδική Ιθαγένεια.

Στα 19 μετακόμισα να μείνω Φινλανδια λόγω σπουδών. Αυτο εγινε το Δεκεμβρη το 2015.

Είμαι δηλαδή 5 χρόνια στο εξωτερικό. Σε σχολή μπήκα το 2018 και οι σπουδές διαρκούν μέχρι την άνοιξη του 2022.

Λόγω της διπλής ιθαγένειας έκανα στρατό στην Φινλανδία του οποίου η διάρκεια ηταν 6 μήνες.

Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξείς:

- Λόγω ιθαγένειας πρεπει να υπηρετήσω στον Ελληνικό Στρατό;

- Αν ναι πρέπει να κάνω αναγνώριση του Φινλανδικού Στρατού;

- Τι γίνεται αν δεν παρουσιαστώ σε περιπτωση που με καλέσουνε ενώ εχω εκτελέσει τα καθηκοντά μου

Στον Φινλανδικό στρατό;

- Αν μπορώ να κάνω μείωση της ελληνικής θητείας κατα πόσο θα μειωθεί;

- Ποσο είναι η θητεία τώρα; Εγω θυμάμαι οτι η δικιά μου ήταν 9μηνο

- Αν χρειαστεί να πληρώσω το υπόλοιπο της θητείας ποιο είναι το ποσό;

Θητεία με διπλή υπηκοότητα

από Guest » Παρ Απρ 24, 2020 11:20 pm

Ειμαι 13 χρονων Εχω γεννηθει Ελλαδα εχω Υπηκοοτητα Βουλγαρικη και Ελληνικη που παω στρατο και για ποσο καιρο;
Ειμαι τεταρτο παιδι της μητερας μου και ειναι Ηλικιωμενη

Θητεία με διπλή υπηκοότητα

από ΔημήτρηςΣ. » Κυρ Οκτ 06, 2019 4:33 pm

Ο γιός μου γεννήθηκε στις ΗΠΑ, είναι πολίτης των ΗΠΑ, ζει όλη του την ζωή στις ΗΠΑ και είναι τώρα 29 ετών. Όταν γεννήθηκε έκανα το λάθος να τον γράψω και ως Έλληνα πολίτη και να τον γράψω στην μερίδα μου του δήμου μου στην Ελλάδα σαν γιό μου αν και εγώ ζούσα στις ΗΠΑ με διπλή υπηκοότητα καθώς τον μεγάλωνα.Στα 18, πήγε στο Ελληνικό προξενείο και κατέθεσε χαρτιά για να απαλλαγεί από στρατιωτικές υποχρεώσεις στην Ελλάδα όπου και ποτέ δεν έχει ζήσει. Του χάσανε τα χαρτιά και τα ξανακατάθεσε. Τα ξαναχάσανε και δέκα χρόνια δεν βγάζουμε άκρη με το προξενείο, ενώ στην Ελλάδα πιστεύω ότι τον έχουν για ανυπότακτο. Τώρα, από το προξενείο, αντί να διορθώσουν το λάθος τους, του λένε "δέν πειράζει, δε βαρίεσε, μην πας στην Ελλάδα για πάνω από έξι μήνες".

Πως μπορούμε να λύσουμε αυτό το θέμα και να μην έχει στρατιωτκές υποχρεώσεις;

Ευχαριστώ πάρα πολύ.

Δημήτρης

Θητεία με διπλή υπηκοότητα

από k0nstantin0s » Τετ Ιαν 30, 2019 2:04 pm

Nassos έγραψε:Ρώτα τη Στρατολογία, δεν πιστεύω ότι είσαι αναγκασμένος να υπηρετήσεις υπολειπόμενο μέρος θητείας στον ΕΣ επειδή έκανες μειωμένη στην ΕΦ.


Θα ρωτησω και θα ενημερωσω

Θητεία με διπλή υπηκοότητα

από Nassos » Τετ Ιαν 30, 2019 2:01 pm

Ρώτα τη Στρατολογία, δεν πιστεύω ότι είσαι αναγκασμένος να υπηρετήσεις υπολειπόμενο μέρος θητείας στον ΕΣ επειδή έκανες μειωμένη στην ΕΦ.

Θητεία με διπλή υπηκοότητα

από k0nstantin0s » Τετ Ιαν 30, 2019 12:10 pm

Nassos έγραψε:Ανυπότακτο θα σε χαρακτηρίσουν, όχι λιποτάκτη.

Εννοείται αν τους προσκομίσεις απολυτήριο από Εθνική Φρουρά απαλλάσσεσαι από πρόστιμα και λοιπές ποινικές κυρώσεις.

Καλό θα ήταν να τους ενημερώσεις ότι πρόκειται να υπηρετήσεις ΕΦ, για να μη βρεθείς προ εκπλήξεων πριν φύγεις για Κύπρο.


Ευχαριστώ. Μπορείς να μου ξεκαθαρίσεις σε παρακαλώ αυτό γιατί έχω μπερδευτεί.

Κύπρο θα υπηρετήσω 3 μήνες. Όταν επιστρέψω Ελλάδα επειδή είναι 9 μηνες η θητεία εδώ. Τι απαιτήσεις θα έχουν από εμένα; Να υπηρετήσω 6 μηνες και εδω; Να εξαγορασω τους υπόλοιπους 6 μήνες; Η απλά τίποτα από τα πιο πάνω επειδή απαλλάσσομαι εξολοκλήρου λογο ότι υπηρέτησα Εθνική Φρουρά;

Θητεία με διπλή υπηκοότητα

από Nassos » Τετ Ιαν 30, 2019 7:21 am

Ανυπότακτο θα σε χαρακτηρίσουν, όχι λιποτάκτη.

Εννοείται αν τους προσκομίσεις απολυτήριο από Εθνική Φρουρά απαλλάσσεσαι από πρόστιμα και λοιπές ποινικές κυρώσεις.

Καλό θα ήταν να τους ενημερώσεις ότι πρόκειται να υπηρετήσεις ΕΦ, για να μη βρεθείς προ εκπλήξεων πριν φύγεις για Κύπρο.

Θητεία με διπλή υπηκοότητα

από k0nstantin0s » Τρί Ιαν 29, 2019 10:02 pm

Nassos έγραψε:Αν υπηρετήσεις στην Εθνική Φρουρά απαλλάσσεσαι της υποχρεώσης θητείας στον Ελληνικό Στρατό, όπως έγινε με τον αδερφό σου. Το αυτό και αντίστροφα, δηλ. Θητεία στον Ελληνικό Στρατό και απαλλαγή από την ΕΦ.

Η παρακάτω σελίδα της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα αναφέρει σχετικά για τους κατόχους Ελλαδικής και Κυπριακής ιθαγένειας.

Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα - Στρατιωτικές Υποχρεώσεις


Ευχαριστω οποτε επειδη ειμαι 10+ χρονια Ελλαδα πιανομαι στην κατηγορια

(4) Ηλικιας 26 - 50 η οποια ειναι 3 μηνες θητεια, κανω κανονικα το 3μηνο μου στην Ε. Φ. Και μετα ο ελληνικος στρατος οπως ειπες ΔΕΝ μπορει να με βαλει να καλυψω την 9 μηνη θητεια που ειναι εδω με το να μου ζητησει να κανω ακομα 6 μηνες.

Μια αλλη ερωτηση, με καλουν για στρατο εδω τωρα αλλα εγω φευγω για Κυπρο, δεν μπορω να επιστρεψω πισω αν δεν ερθω με απολυτηριο στρατου απο Ε. Φ. Γιατι θα με μπαγλαρώσουν και θα με θεωρουν λιποτάκτη; Και αν ερθω με απολυτηριο Ε. Φ. Και παω στρατολογικα να το δειξω ολα καλα;

Θητεία με διπλή υπηκοότητα

από Nassos » Τρί Ιαν 29, 2019 5:14 pm

Αν υπηρετήσεις στην Εθνική Φρουρά απαλλάσσεσαι της υποχρεώσης θητείας στον Ελληνικό Στρατό, όπως έγινε με τον αδερφό σου. Το αυτό και αντίστροφα, δηλ. Θητεία στον Ελληνικό Στρατό και απαλλαγή από την ΕΦ.

Η παρακάτω σελίδα της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα αναφέρει σχετικά για τους κατόχους Ελλαδικής και Κυπριακής ιθαγένειας.

Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα - Στρατιωτικές Υποχρεώσεις

Θητεία με διπλή υπηκοότητα

από k0nstantin0s » Τρί Ιαν 29, 2019 4:13 pm

Καλησπερα παιδια εχω ενα μπερδεμα και θα ηθελα βοηθεια παρακαλω.

Εχω γεννηθει Κυπρο το 1992, πατερας Κυπριος μητερα Ελληνιδα, εχω και κυπριακη και ελληνικη ταυτοτητα.

Οταν ημουν 6 ετων ηρθα μονημα Αθηνα μονο με την μητερα μου, εκανα εδω σχολεια κανονικα και πλεων στα 26 μου ακομα σπουδαζω αλλα φετος ειναι η τελευταια μου χρονια απο θεμα αναβολης. ΔΕΝ δικαιουμαι αλλη οποτε αυτο σημαινει οτι πρεπει να καταταγω στο στρατο σε λιγους μηνες λογικα (δεν εχω καποιο επισημο χαρτι απο τον Στρατο για την ωρα αλλα ξερω μεχρι Πασχα 2019 θα πρεπει να παω).

Εγω εχω το δικαίωμα και αυτο θελω να κανω, δηλαδη να υπηρετησω στον Κυπριακο στρατο για 3 η 6 μηνες δεν ειμαι σιγουρος ακομη ποσο δικαιουμαι επειδη στην Κυπρο αν εισαι Κυπριος κατοικος εξωτερικου απο 10+ χρονια εχεις μειωμένη θητεία, ειναι πολυ μικρες οι αποστασεις εκει, εχω οικογενεια, αδερφο και φιλους οποτε ειναι η επιλογη μου.

Η ερωτηση ειναι, τι νομιμη διαδικασια θα πρεπει να ακολουθησω εγω τωρα για να μην με ψαχνουν εδω να μην θεωρηθω λυποτακτης κτλ και αν απλα φυγω για Κυπρο και ερθω πισω με χαρτι οτι υπηρετησα εκει στρατο αμεσως απαλλάσσομαι απο τον ελληνικο; Και επισης αν υπηρετησω μονο 3μηνες Κυπρο θα πρεπει να υπηρετησω ξανα Ελλαδα τους υπολοιπους 6 αν η θητεια εδω ειναι 9 η δεν γινεται να υπηρετησεις σε 2 διαφορετικους στρατους;

Ο αδερφος μου παρολο που ειναι διαφορετικη περιπτωση, ζουσε Κυπρο απο μικρος μεγαλωσε εκει εκανε 24 μηνες και ηρθε Ελλαδα για σπουδες καποια στιγμη αμεσως του εστειλαν χαρτι απο Ελληνικο στρατο να παρουσιαστει για θυτεια αλλα οταν πηγε με το απολυτηριο των 24 μηνων προφανως δεν χρειαστηκε να υπηρετησει εδω.

Θητεία με διπλή υπηκοότητα

από Labrosf » Δευ Δεκ 24, 2018 2:33 pm

Γεια σας , είμαι γεννημένος στην Κούβα και έμεινα μέχρι 5 χρόνων εκεί , μετά ήρθα στην Ελλάδα και από τότε μένω μόνιμα εδώ και πάω στην Κούβα για διακοπές. Έχω και τις 2 υπηκοότητες , υπάρχει περίπτωση να κάνω μειωμένη θητεία ;

Κορυφή