Ατομικός εξοπλισμός αποστολών εξωτερικού

Δημιουργία απάντησης


Αυτή η ερώτηση είναι ένα μέσο για την πρόληψη αυτοματοποιημένων υποβολών φόρμας από κακόβουλη χρήση.
Εικονίδια smilies
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

Το BBCode είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [img] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [url] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Τα εικονίδια είναι ΑΝΟΙΧΤΑ

Περίληψη Θέματος
   

Αναπτυγμένη προβολή Περίληψη Θέματος: Ατομικός εξοπλισμός αποστολών εξωτερικού

Ατομικός εξοπλισμός αποστολών εξωτερικού

από Θεοδόσης » Σάβ Νοέμ 14, 2015 7:06 pm

Οι φώτο είναι απο νατοϊκή στην Αίγυπτο που πήρε μέρος η 32 ΤΑΞΠ/Ν

Ατομικός εξοπλισμός αποστολών εξωτερικού

από hetfield » Τετ Ιαν 20, 2010 7:06 pm

ΝΟΜΙΖΩ πως το ΑΚ-74 θα ηταν καλο για το ΤΕΣΑΦ. Ειναι πολυ ανθεκτικο οπλο και ιδιετερα στην αμμο και σκονη.

(εγραψα αυτο το μηνυμα χωρις να ξερω καλα τις συνθικες του ΤΕΣΑΦ γιαυτο μπορει να ειπα μαλακια)

Ατομικός εξοπλισμός αποστολών εξωτερικού

από Interceptor » Τετ Μαρ 18, 2009 4:47 am

Οι φωτογραφίες στην έρημο είναι απο την άσκηση "Bright Star" στην Αίγυπτο το 2001. Πολλοί στρατοί παρόλο που έχουν αναπτύξει δική τους φόρμα παραλλαγής ερήμου ή έχουν ασπαστεί το καμουφλάζ κάποιας άλλης χώρας δεν κάνουν τα περιτά έξοδα για να αποκτήσουν εξαρτύσεις στο ίδιο χρώμα. Το επιχειρησιακό κέρδος είναι σχετικά μικρό απο κάτι τέτοιο νομίζω. Οι βρετανοί Royal Marine Commando μάλιστα φορούσαν στο Αφγανιστάν στις αρχές του πολέμου το κλασικό χιτώνιο DPM στο στάνταρ χρώμα του (πράσινο-καφέ-αμμώδες) με παντελόνι σε χρώμα ερήμου αν και διέθεταν και το αντίστοιχο χιτώνιο ερήμου! Μάλιστα λέγετε οτι αυτό γινόταν εσκεμένα για λόγους καλύτερης παραλλάγής.

Ατομικός εξοπλισμός αποστολών εξωτερικού

από Markos_Hdi » Τετ Φεβ 04, 2009 5:43 am

Έλεος! Ακόμα και τα άρβυλα μεταχειρισμένα!!! Αν είναι δυνατόν δηλαδή... Κάτι το οποίο είναι και εντελώς ανθυγιεινό να φοράς παπούτσια ήδη φορεμένα εκτός των άλλων...

Ατομικός εξοπλισμός αποστολών εξωτερικού

από Antonis21 » Τετ Φεβ 04, 2009 5:32 am

Λοιπον παμε παλι...
Οι φωτογραφιες αυτες ειναι οντως απο την ΕΛ. Δ. ΑΦ.
Οι εξαρτυσεις ειναι αυτες που χρησιμοποιουν και οι ειδικοδυναμητες στην Ελλαδα, προφανως τις ειχαν προχειρες και μας τις εδωσαν, υπηρχαν και αλλοι στρατοι με παραλλαγες ερημου και εξαρτυσεις woodland, χωρις να σημενει οτι ειναι σωστο βεβαια.

Οσον αφορα για τα αρβυλα τωρα... Ο καθενας πηρε μαζι του οτι αρβυλα ειχε, κανεις δεν εκατσε να αγορασει αρβυλα ερημου μονο και μονο για 4 μηνες που θα ξοδευε εκει! Το περιεργο ειναι, οτι μαζι με τις φορμες, που ελεγα οτι περνουσαν απο χερι σε χερι, το ιδιο γινοταν και με τα αρβυλα, πραγμα πολυ αλλοπροσαλο, γιατι αντε τα ρουχα τα πλενεις, τα παπουτσια τι να τα κανεις, να τα βαλεις στο πλυντηριο; Ισως οι συγκεκριμενοι της φωτο να μην προλαβαν αρβυλα σε καλη κατασταση, η ειτε λογω σιχαμαρας του μεταχειρισμενου, να παρθηκε η αποφαση απο τον συγκεκριμενο διοικητη να μην τα φορεσουν. Δε μπορουμε να ξερουμε με ακριβεια...

Ατομικός εξοπλισμός αποστολών εξωτερικού

από Markos_Hdi » Τετ Φεβ 04, 2009 3:58 am

E νομίζω ότι για θα ήτανε λογικότερο να προμηθευτούνε αυτής της παραλλαγής, παρά αυτά που έχουνε στις φωτογραφίες τουλάχιστον.

Ατομικός εξοπλισμός αποστολών εξωτερικού

από Nassos » Τετ Φεβ 04, 2009 3:49 am

Ας δούμε και τη γνώμη του Antonis21.

Ένα τέτοιο γιλέκο μάχης σε παραλλαγή ερήμου κοστίζει γύρω στα 130 Ευρώ.

Ατομικός εξοπλισμός αποστολών εξωτερικού

από Markos_Hdi » Τετ Φεβ 04, 2009 3:37 am

Mόνο που στην δική μας περίπτωση νάσο δεν νομίζω να έγινε συνειδητά η επιλογή αυτή, αλλά επειδή η οργάνωση είναι σε παιδικά επίπεδα.

Ατομικός εξοπλισμός αποστολών εξωτερικού

από Nassos » Τετ Φεβ 04, 2009 3:34 am

Δεν είναι οι μόνοι που φοράνε γιλέκο με την παραλλαγή δάσους. Και σε άλλους Στρατούς το έχω δεί (έχω δει και μαύρο γιλέκο σε παραλλαγή ερήμου).

edit: Μου φαίνεται ότι ένας εκ των Ελλήνων φοράει άρβυλο Magnum.

Ατομικός εξοπλισμός αποστολών εξωτερικού

από Markos_Hdi » Τετ Φεβ 04, 2009 3:27 am

XAXAXA! Καλά το γιλέκο αυτό που φοράνε και είναι διαφορετικής παραλλαγής... ; Χαλάει όλο το καμουφλάζ. Ποιος ο λόγος να φοράνε δηλαδή την παραλλαγή ερήμου... ; Ας μας πει βέβαια ο Αντώνης αν είναι όντως από εκεί οι φωτογραφίες.

Ατομικός εξοπλισμός αποστολών εξωτερικού

από Nassos » Τετ Φεβ 04, 2009 3:24 am

Και άλλες φωτογραφίες από Αφγανιστάν. Δεν ξέρω εάν είναι πρόσφατες ή όχι.

Εικόνα

Εικόνα

Πηγή

Καλά, τόσο δύσκολο και ακριβό είναι να φορέσουν άρβυλα ερήμου; Δεν λέω να πάνε να αγοράσουν Meindl Desert Fox, αλλά έστω κάτι φθηνότερο;

Ατομικός εξοπλισμός αποστολών εξωτερικού

από Nassos » Πέμ Ιαν 29, 2009 2:31 am

Πω, πω λεπτομέρειες που μαθαίνουμε.

Καλά για τους "καριερίστες" Αξιωματικούς το ξέρω από πρώτο χέρι (είχα Διοικητή Ίλης που προσπαθούσε να βρεί μέσον για να πάει Ισπανία - ΝΑΤΟ).

Όσο για το Μηχανικό, βασικά για αυτό το λόγο δεν πήγαμε; Και καλά υποστήριξη - κατασκευή σχολείων (τα καταστρέφουν οι Ταλιμπάν) και δρόμων; Βέβαια οι Αμερικανοί μας πιέζουν να στείλουμε Απάτσι και F-16.

Σίγα μη στέιλουμε. Και στο κάτω-κάτω γιατί βρισκόμαστε εκεί, αφού πλέον οι ίδιοι οι Αμερικανοί και Βρετανοί παραδέχονται ότι έχει χαθεί ο πόλεμος;

Στο Αφγανιστάν οι εταιρείες PMC (Private Military Contractors) κάνουν χρυσές δουλειές. Με θωρακισμένα οχήματα, όπλα κάθε είδους, γιλέκα, τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό.

Ατομικός εξοπλισμός αποστολών εξωτερικού

από Antonis21 » Πέμ Ιαν 29, 2009 2:08 am

Λοιπον...
Τα VBL προσπαθουσαμε να ειναι σε οσο πιο καλη κατασταση γινοταν, ειχαμε και καποιο stock ανταλλακτικων, αλλα τα πραγματα δεν ηταν ιδανικα ουτε απο αποψη υλικων/εργαλειων ουτε απο αποψη καταρτισης προσωπικου. Αλλες φορες τυχαινε οι τεχνιτες να ειναι καλοι αλλες οχι.

Catering δεν υπηρχε, ουτε θελαμε να υπαρχει, το μαγειρευτο ειναι παντα σε εκτιμηση.

Σε σχεση με τους αλλους στρατους, σε επιπεδο εξοπλισμου ειμασταν χαλια, ειχαμε ομως καλυτερα μηχανηματα μηχανικου και χειριστες απο αυτους, και καταφεραμε να φερουμε σε περας με μεγαλη ταχυτητα και επιτυχια οποια εργασια αναλαμβαναμε, λογω μαλλον του Ελληνικου φιλοτιμου. Απο αποψη εκπαιδευσης, οτι εχουμε στην Ελλαδα ειχαμε και εκει. Οι συγκεκριμενοι αξιωματικοι που πετυχα εγω στην πλειονοτητα τους ηταν ανθρωποι αδιαφοροι, με μοναδικα σκεπτικα την εξωτερικη σου εμφανιση(γυαλισμα-ξυρισμα) και γενικα το τι θα πουν οι "αλλοι" για μας. Μονοι τους μετεδιδαν την εντυπωση προς εμας οτι ειμαστε κατωτεροι απο τους αλλους, μαλιστα ορισμενοι κυνηγουσαν επαφες με υψηλοβαθμα στελεχη αλλων στρατων, με την ελπιδα να ανοιξουν καποια "πορτα" για την καριερα τους στο μελλον. Δεν ενθουσιαστηκα, οπως δεν ειμαι ενθουσιασμενος απο τους αξιωματικους μας γενικα. Οι υπαξιωματικοι ειμασταν ανθρωποι για ολες τις δουλειες, αγγαρειομαχοι για να περναν καλα αλλοι. Τελικα καναμε τα παντα εκτος της ειδικοτητας μας...

Fennek δεν ειδα καθολου. Τα Dingo τα κοιτουσαμε με δεος, απιστευτα οχηματα. Ωραια ηταν και τα IVECO και τα Puma που ειχαν οι Ιταλοι, καθως και BTR-90 των βουλγαρων. Εμεις δεν ειχαμε οχηματα τετοιας κατηγοριας, δηλαδη τεθωρακισμενα τροχοφορα μεταφορας προσωπικου.

G-wagon ειδα μονο πολιτικα, τα ειχαν κατι Αγγλοι υπερκομαντο με τοπικη πολιτικη ενδυμασια και μουσια, χειλοφωνα και κατι τετοιους εξοπλισμους. Φαινοταν πολυ καλο και ακριβο οχημα. Και παντα τα ειχαν πεντακαθαρα...

Οταν λεω Ελληνικο C-130 εννοω αεροπλανο προορισμενο για την εξυπηρετηση των Ελληνων και οχι της Ελληνικης ΠΑ. Τα Ελληνικα C-130 σταματουσαν στα Ηνωμενα Αραβικα Εμιρατα, και απο εκει εξυπηρετουμασταν με Ιταλικα, ακριβως για τον λογο που ανεφερες.

Ατομικός εξοπλισμός αποστολών εξωτερικού

από Nassos » Τετ Ιαν 28, 2009 12:55 pm

Ευχαριστώ Antonis21 για τις άκρως ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Είναι ίσως η πρώτη φορά που μαθαίνουμε κάτι από Αφγανιστάν.

Όσον αφορά το M14, ναι, ελεύθεροι σκοπευτές το έχουν. Απλώς ανέφερα ότι τα έβγαλαν από τις αποθήκες για να τα χρησιμοποιήσουν ξανά.

Για το πιστόλι, μου κάνει εντύπωση που έχουν ακόμη το Μ1911A1 όταν η Αστυνομία έχει το USP Standard. Καλά για Beretta,Glock ή FN FiveseveN που έχουν ξένες δυνάμεις δεν το συζητάμε.

Το VBL, ενώ είναι ό, τι πρέπει για τέτοιες αποστολές, το θεωρώ πολύ λίγο όσον αφορά σε θέματα προστασίας από νάρκες ή IEDs. Το Fennek των Γερμανών/Ολλανδών και το Dingo 2 αρμόζουν καλύτερα. Για να μη μιλήσω για τα Cougar MRAP.

Μήπως κατά τη διάρκεια της παραμονής σου είδες και κανένα Mercedes Serval (τροποποιημένο G Wagen) του Γερμανικού Στρατού;

Μάρκο, το catering έχει 4πλάσιο (και παραπάνω θα έλεγα) κόστος απ'ότι η απλή σίτιση στρατιωτών. Και έχει γίνει μεγάλος ντόρος στις ΗΠΑ γιατί το κόστος του πολέμου έχει αυξηθεί κατακόρυφα εξ'αιτίας αυτού του είδους outsourcing.

Τα C-130 και C-27J έχουν συστήματα αυτοπροστασίας ή όχι; Κάποια στιγμή αναφέρθηκε ότι εξ'αιτίας της μη υπάρξεως τέτοιων συστημάτων, η Ελληνική αποστολή πέταγε με Ιταλικά C-130!

Ατομικός εξοπλισμός αποστολών εξωτερικού

από Markos_Hdi » Τετ Ιαν 28, 2009 4:17 am

Δηλαδή τα VBL ήτανε σε καλή κατάσταση απ'ότι καταλαβαίνω έτσι; Αμερικανικά πρότυπα εννοώ catering.

Σε σχέση με άλλους στρατούς σε τι κατάσταση ποιότητας κρίνεις πως ήμασταν εμείς; Από άποψη οργάνωσης, εκπαίδευσης, εξοπλισμού, κατάρτιση των αξιωματικών και των οπλιτών και ότι άλλο μπορείς να σκεφτείς.


Κορυφή