Χούντα - Δικτατορία

Δημιουργία απάντησης


Αυτή η ερώτηση είναι ένα μέσο για την πρόληψη αυτοματοποιημένων υποβολών φόρμας από κακόβουλη χρήση.
Εικονίδια smilies
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

Το BBCode είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [img] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [url] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Τα εικονίδια είναι ΑΝΟΙΧΤΑ

Περίληψη Θέματος
   

Αναπτυγμένη προβολή Περίληψη Θέματος: Χούντα - Δικτατορία

Αντιχουντικός αγώνας (το κίνημα του Ναυτικού)

από samloxias » Σάβ Ιαν 02, 2016 7:42 pm

; Δέν καταλαβένω

Αντιχουντικός αγώνας (το κίνημα του Ναυτικού)

από VALLGOX » Κυρ Ιουν 22, 2014 11:31 am

Πριν το Πολυτεχνιο, το κινημα του ναυτικου, ανταρσια του Α/Τ Βελος



Αντιχουντικός αγώνας (το κίνημα του Ναυτικού)

από yandr » Σάβ Μάιος 26, 2012 6:57 pm

Οι «Ελεύθεροι Ελληνες» και η ομάδα Οπρόπουλου

Ο αξιωματικός της Αεροπορίας Τάσος Μήνης τάχθηκε επικεφαλής της οργάνωσης ΑΑΑ (Αντίσταση, Απελευθέρωση, Ανεξαρτησία). Εχοντας πολεμήσει τη δεκαετία του 1940, γνώριζε πως για να επιβιώσει μια αντιστασιακή οργάνωση δεν πρέπει το ένα μέλος να γνωρίζει τους άλλους και τι κάνουν. Οταν η οργάνωση του Καράγιωργα στη δικτατορία ζητάει εκρηκτικούς μηχανισμούς, κατασκευάζει δεκατρείς και τους παραδίδει στον απόστρατο υποναύαρχο Ι. Μασουρίδη. Το Εκτακτο Στρατοδικείο Αθηνών συνεδριάζει στις 19 και 20 Φεβρουαρίου 1973. Καταδικάζει τον Μήνη σε 9 χρόνια και 10 μήνες κάθειρξη.

Δεν υπάρχει άλλη οργάνωση με στρατιωτικούς που να μην εξαρθρώθηκε παρότι συνελήφθησαν μερικά από τα μέλη της. Τούτο σημαίνει πως είχε κάτι ιδιαίτερο αυτή η ομάδα. Ηταν τα στεγανά μεταξύ των μελών της. Ετσι εξηγείται γιατί ο εν αποστρατεία τότε υποναύαρχος Ι. Μασουρίδης είναι σε λίγους γνωστός ως αντιστασιακός αξιωματικός μέλος της ΑΑΑ. Επίσης ο Μιχάλης Βαρδάνης και ο Σπύρος Μουστακλής, και οι δύο αξιωματικοί του Στρατού.

Σε πίνακα που συντάσσει ο στρατηγός Πανουργιάς, αναφέρει μεγάλο αριθμό αξιωματικών που είχαν και από τα τρία όπλα στην οργάνωση «Ελεύθεροι Ελληνες». Αναφέρει επίσης πως είχε επαφές με πολλούς τέως πολιτικούς και άλλα πρόσωπα της δημόσια ζωής.

Καταχωρίζει από μεν την Αεροπορία εννέα (9) αξιωματικούς ως μέλη, από δε τον Στρατό έξι (6) στρατηγούς με «επαφές και συνεργασίες» και εβδομήντα επτά (77) κανονικά μέλη. Στα μέλη περιλαμβάνονται και οι της Διοικούσας Επιτροπής που ήταν οι αντιστράτηγοι Τζανετής, Παπαγεωργίου, Πανουργιάς και Μπάλκος και ο υποστράτηγος Περιβολιώτης Γεώργιος («μόνον στις αρχές»). Για τον Βαρδουλάκη σημειώνει πως «υπήρξε διάστημα υπαρχηγός».

Το χαρακτηριστικό για την πολυπρόσωπη οργάνωση των ΕΕ είναι πως δεν πρόλαβε να αναπτύξει δραστηριότητα. Ωστόσο η ύπαρξη της οργάνωσης αυτής έδειξε πως σημαντικός αριθμός στελεχών του στρατού ήταν εναντίον της στρατιωτικής κυβέρνησης.

Αξιόλογη δράση ανέπτυξε και η ομάδα του συνταγματάρχη Οπρόπουλου, όπου συμμετείχε και ο Αλέκος Αρχάκης. Η ομάδα Οπρόπουλου σχεδίαζε την κατάληψη της ΑΣΔΕΝ στο πλαίσιο του κινήματος του βασιλιά. Ο Οπρόπουλος αναχωρεί στο εξωτερικό ύστερα από ατύχημα στην εξορία που τον αφήνει παράλυτο κάτω από τη μέση, και δραστηριοποιείται εκτός Ελλάδας με τους υπολοίπους αντιχουντικούς, στο Λονδίνο κυρίως.

Στρατιωτικοί συλλαμβάνονται με την οργάνωση ΕΑΝ (Ελληνική Αντιδικτατορική Νεολαία). Από έγγραφο της Υπηρεσίας Πληροφοριών του αστυνόμου Σπύρου Μιχελή, προκύπτουν τα ονόματα των: Σαββούρα Ιπποκράτη, Σπυριούνη Κυριάκου, Ρούμπου Ιωάννη, Παπανικολάου Νικόλαου, Μουστακλή Σπυρίδωνα, Ζαρκάδα Αλέξανδρου, Βασιλικόπουλου Λεωνίδα, Πανουργιά Πανουργιά, Βαρδουλάκη Ανδρέα και Μπερλεμπέ Αναστασίας.

Ενα τμήμα από την ιστορία της ΕΑΝ διαφαίνεται ότι έχει χτιστεί και από τον Σπύρο Μουστακλή.

πηγή

Αντιχουντικός αγώνας (το κίνημα του Ναυτικού)

από yandr » Σάβ Μάιος 26, 2012 6:55 pm

Αρχίζουν οι συλλήψεις και τα βασανιστήρια

Από τις πρώτες μέρες της δικτατορίας άρχισε να οργανώνεται και να δρα η Δημοκρατική Αμυνα. Μετά τις πρώτες συλλήψεις, άρχισαν οι διώξεις και στο Ναυτικό. Ο εκ των ηγετών της οργάνωσης, Γεράσιμος Νοταράς, που ήταν φυλακισμένος στου Αβέρωφ, μεταφέρεται στο αντιτορπιλικό «Ελλη» προς ανάκριση από τη Ναυτονομία. Εκεί συγκεντρώνονται οι συλληφθέντες υπαξιωματικοί, του κλιμακίου της Δημοκρατικής Αμυνας. Είναι αποφασισμένο να χρησιμοποιηθούν βασανιστήρια. Οι υπόλοιπες συλλήψεις αρχίζουν στις 23 Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται στις 17 Φεβρουαρίου 1968.

Το «Μαγιάτικο» κίνημα όπως αποκαλείται από πολλούς στο Πολεμικό Ναυτικό. Το πρώτο κύμα συλλήψεων ξεκινά στις 23 και σταματά στις 27 Μαΐου 1973. Συλλαμβάνονται σαράντα τέσσερις. Οι υπόλοιποι δεκαοκτώ συλλαμβάνονται κλιμακωτά στις 16 Ιουνίου. Τελευταίο αξιωματικό του Ναυτικού συλλαμβάνουν τον Μπουζάκη στις 20 Ιουνίου, του Στρατού τον Αλεξάκη στις 21 Ιουνίου και τους Ευ. Αβέρωφ, Χρ. Αποσκίτη και Κ. Αποσκίτη στις 2 Ιουλίου.
Οι «συνωμότες»

Την υπόθεση αναλαμβάνει ο Στρατός γνωρίζοντας πολύ καλά πως το ΕΑΤ/ΕΣΑ θα βασάνιζε σκληρά τους «συνωμότες». Μία εβδομάδα μετά την αποκάλυψη της οργάνωσης αποστρατεύθηκε ο Μαργαρίτης από Αρχηγός του ΓΕΝ. Ανέλαβε ο Αραπάκης. Ο τελευταίος παρέμεινε Αρχηγός του Ναυτικού και έξι μήνες μετά τη Μεταπολίτευση, προς επιβράβευση του ρόλου που έπαιξε τις ημέρες της κρίσης του Κυπριακού και της πτώσης της χούντας. Από τους ενεχόμενους στην οργάνωση προκύπτει πως οι 45 οργανωμένοι μάχιμοι αξιωματικοί αποτελούν το 17% περίπου των εν ενεργεία συναδέλφων τους των αντιστοίχων τάξεων.

Η ανταρσία του «Βέλος»

Η υπόθεση του αντιτορπιλικού ΒΕΛΟΣ αποτελεί τμήμα του Κινήματος του Ναυτικού. Είναι η «ανταρσία» του πληρώματός του υπό τον κυβερνήτη αντιπλοίαρχο Ν. Παππά. Ο σχεδιασμός προέβλεπε απόπλου του στόλου στις 23 Μαΐου με στόχο την ανατροπή της δικτατορίας. Εγινε προσπάθεια να καταλάβουν οι στασιαστές τα αντιτορπιλικά ΙΕΡΑΞ και ΑΕΤΟΣ. Δεν πέτυχε ο αντικειμενικός σκοπός, αλλά δημιούργησε πρόβλημα στη χούντα. Αλλη εκδήλωση αντίστασης ήταν η υποβολή παραιτήσεων. Κάποιες από τις παραιτήσεις συνιστούσαν δηλώσεις πως οι υπογράφοντες δεν συμπράττουν με το καθεστώς. Τέτοιες ήταν του αρχηγού ΓΕΝ Εγγολφόπουλου και αργότερα των Σούτσου, Κονοφάου, Τζανετάκη, Κάντα, Βερροιόπουλου, Βασιλομανώλη. Υπάρχουν και περιπτώσεις «λιποταξίας» στο εξωτερικό, όπως των αξιωματικών Κ. Μαρώτη - Λάνα, Κ. Κωστάκη, Κ. Βάρφη, Γ. Ράνου, Δ. Καλούλη, Κ. Βλαχοδήμου, Κ. Τριανταφυλλίδη, Ν. Μπάρδη. Δεν ήταν λίγες και οι σημαντικές ατομικές πράξεις.

(... Συνεχίζεται... )

Αντιχουντικός αγώνας (το κίνημα του Ναυτικού)

από yandr » Σάβ Μάιος 26, 2012 6:54 pm

Η υπόθεση του αντιτορπιλικού ΒΕΛΟΣ αποτελεί τμήμα του Κινήματος του Ναυτικού.

Στο Πολεμικό Ναυτικό έδωσαν το «παρών» στην αντιδικτατορική πάλη 151 στελέχη, ενώ καταδικάστηκαν μόνο 13. Αυτό συνέβη διότι προφανώς το χουντικό καθεστώς προτιμούσε τα βασανιστήρια, τις μακρόχρονες κρατήσεις στα σκοτεινά πειθαρχεία και τις προφυλακίσεις. Την παραπομπή στη Δικαιοσύνη (έστω στη Στρατιωτική Δικαιοσύνη εκείνης της εποχής) απέφευγε όσο μπορούσε το απριλιανό καθεστώς. Προσπαθούσε επίμονα να κρύψει τις διαστάσεις που είχε πάρει η Αντίσταση, ιδίως στους κόλπους του στρατεύματος.

Ειδικά το Πολεμικό Ναυτικό παρουσίαζε μαζικά τις προτιμήσεις του κατά της δικτατορίας και με τη μορφή «κινημάτων». Και συχνά με ομαδοποιήσεις, οργανώσεις και ανολοκλήρωτα σχέδια για επιχειρήσεις σύλληψης των πρωτεργατών, ακόμα και καταλήψεις νησιών. Η κατάληψη της Κρήτης αποτελεί διαχρονικό κοινό παρονομαστή για όλα σχεδόν τα στρατιωτικά κινήματα των τελευταίων εκατό χρόνων.

Το Κίνημα του βασιλιά που εκδηλώθηκε στις 13 Δεκεμβρίου του 1967 λήγει γρήγορα, αφού ο Κωνσταντίνος το εγκαταλείπει

Τα μαζικά αντιδικτατορικά εγχειρήματα ήταν τρία στο Πολεμικό Ναυτικό. Πρόκειται για το «κίνημα του Βασιλιά», την οργάνωση της «Δημοκρατικής Αμυνας» με υπαξιωματικούς και το κίνημα που εκδηλώθηκε με την ανταρσία του αντιτορπιλικού «Βέλος». Οι υπόλοιπες αντιχουντικές ενέργειες ήταν μεμονωμένες αντιδράσεις και εκδηλώθηκαν με συγκεκριμένες πράξεις, όπως παραιτήσεις και «λιποταξίες» στο εξωτερικό. Αφορμή για την πρώτη αντιδικτατορική εκδήλωση ήταν το Βασιλικό Κίνημα, στις 13 Δεκεμβρίου του 1967. Τέθηκαν σε συναγερμό και τα τρία Οπλα των Ενόπλων Δυνάμεων, είτε υπέρ του βασιλιά είτε εναντίον του.

Η ομάδα Οπρόπουλου σχεδίαζε την κατάληψη της ΑΣΔΕΝ στο πλαίσιο του κινήματος του βασιλιά

Η πρώτη απόπειρα με το άδοξο τέλος

Στη διάρκεια του κινήματος του τότε βασιλιά Κωνσταντίνου τα πλοία του Ναυτικού είναι μοιρασμένα στα τρία. Δώδεκα βρίσκονται στον ναύσταθμο Σούδας στην Κρήτη, τριάντα πέντε είναι στον ναύσταθμο Σαλαμίνας και τα υπόλοιπα επτά εν πλω.

Ο αρχηγός ΓΕΝ Δέδες τάσσεται με το μέρος του βασιλιά και κάνει το λάθος να φύγει από το Αρχηγείο του για τον υπουργό Αμυνας της χούντας που τον είχε καλέσει. Ολοι στο ΓΕΝ υπακούν στις εντολές των αντιστασιακών ανωτέρων τους, μέχρις ότου καταφτάνει ο νέος αρχηγός ΓΕΝ Περβαινάς και τα πράγματα παίρνουν άλλη τροπή.

Είναι η «ανταρσία» του πληρώματός του υπό τον κυβερνήτη αντιπλοίαρχο Ν. Παππά.

Το Κίνημα του βασιλιά λήγει γρήγορα, αφού ο Κωνσταντίνος το έχει εγκαταλείψει στην τύχη του. Μαζί με το Κίνημα χάνει έκτοτε και τον θρόνο του.

Εκκαθαρίσεις Ο Περβαινάς δεν προχωρεί σε ευρείες εκκαθαρίσεις στο Ναυτικό. Λιγότεροι από 10 αξιωματικοί αποστρατεύονται και κυρίως όποιοι έπαιξαν πρωτεύοντα ρόλο στο κίνημα αυτό.

...

Χούντα - Δικτατορία

από Sasuke » Πέμ Ιαν 06, 2011 5:43 pm

«Ήμασταν σε απόγνωση για το ποιοι ήταν οι πραξικοπηματίες.» Αμερικανός πρέσβης Κήλι για την 21η Απριλίου 1967 http://xryshaygh.files.Wordpress.com/2011/01/georgios-papadopoulos.jpg?W=89&h=108 Μία ακόμη ξεκάθαρη αναφορά αμερικανού παράγοντα πρώτης γραμμής αποδεικνύει πως οι Η. Π. Α. Δεν είχαν ιδέα για το τι επρόκειτο να συμβεί στην Ελλάδα τα ξημερώματα της 21ης Απριλίου 1967. Ο πρώην πρέσβης των Η. Π. Α. Στην Αθήνα Ρόμπερτ Κήλι στο βιβλίο του «Η αμερικανική πρεσβεία και η κατάρρευση της δημοκρατίας στην Ελλάδα 1966-1969» που κυκλοφόρησε πρόσφατα στα ελληνικά, παρουσιάζει τις εμπειρίες του, που σε συνδυασμό με αποχαρακτηρισμένα έγγραφα του State Department φωτίζουν πολλά από τα παρασκήνια εκείνων των ταραγμένων ετών.Σχετικά με την εκδήλωση του πραξικοπήματος των Συνταγματαρχών, ο πρέσβης Κήλι λέει ξεκάθαρα πως η πανταχού παρούσα αμερικανική κατασκοπία δεν είχε ιδέα για το τι συνέβαινε. Διπλωμάτες και πράκτορες εκείνες τις κρίσιμες ώρες βρίσκονταν σε απόγνωση.

Εν τέλει τη λύση έδωσε ο δεύτερος στην ιεραρχία αξιωματούχος της CIA, που σε μία αναφορά του Ιανουαρίου του 1967 (αναφορά σύντομη και καθόλου διαφωτιστική κατά τον Κήλι) ανακάλυψε πως γίνεται λόγος για κάποιον Συνταγματάρχη Παπαδόπουλο και για μία ομάδα Αξιωματικών του Στρατού που υπήρχε πιθανότητα να κάνουν ύποπτα σχέδια.

Όλα αυτά ως απάντηση στα γελοία υποκείμενα από άκρα αριστερά μέχρι άκρα δεξιά, που εδώ και δεκαετίες αναπαράγουν το παραμύθι της ξενοκίνητης 21ης Απριλίου, που είχε δήθεν οργανωθεί από την αμερικανική πρεσβεία. Για το ποιοι ήταν 100% όργανα της CIA και άνθρωποι των Η. Π. Α. την περίοδο εκείνη, γίνεται λόγος παρακάτω:«Η ομάδα των αποστατών κεντροδεξιών πολιτικών που βρισκόταν τότε στην κυβέρνηση ήταν πρακτικά δημιούργημα της CIA».Ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον όμως έχει μία άλλη αναφορά από το ίδιο βιβλίο, που αποδεικνύει πως η αμερικανική κυβέρνηση ήταν έτοιμη να επέμβει άμεσα στα ελληνικά πράγματα αμέσως μετά την εκδήλωση του πραξικοπήματος:«Μία μοίρα του Έκτου Στόλου βρισκόταν τότε σε ελληνικά ύδατα. Είχε έρθει εκεί μία μέρα μετά το πραξικόπημα, ως αποτέλεσμα του αιτήματος που υπέβαλε ο βασιλιάς στις 21 Απριλίου, όταν, φοβούμενος για τη ζωή του, ζήτησε μια πιθανή επιχείρηση απομάκρυνσης του ίδιου και της οικογένειάς του».

Δυστυχώς σε αυτό το εξαιρετικά ενδιαφέρον έργο δεν περιλαμβάνονται τα αρχεία της καυτής περιόδου 1973-74. Θα είχε τρομερά μεγάλη αξία να παρακολουθούσαμε τις αναφορές της CIA και του State Department αναφορικά με τα γεγονότα που οδήγησαν στην πτώση της 21ης Απριλίου. Κυρίως δε, με όσα σχετίζονταν με την έναρξη εξόρυξης πετρελαίου από το κοίτασμα του Πρίνου, αλλά και την ελληνική άρνηση να σταθμεύσουν στη χώρα μας τα αμερικανικά μαχητικά που ενίσχυσαν το Ισραήλ κατά τον αιφνιδιασμό του Γιομ Κιπούρ και την πανωλεθρία του Δ' αραβοϊσραηλινού πολέμου.

Χούντα - Δικτατορία

από yandr » Παρ Οκτ 15, 2010 4:43 pm

Το θέμα κλειδώνεται, καθώς το φόρουμ δεν υποστηρίζει την ανατροπή του πολιτεύματος.

Χούντα - Δικτατορία

από Legion » Παρ Οκτ 15, 2010 3:49 pm

yandr έγραψε:
Giannis Ni έγραψε:... Ή τουλάχιστον μια απολυταρχική δημοκρατία.
Απολυταρχική δημοκρατία; Όπως λέμε, δημοκρατική χούντα, ξανθός πακιστανός και κόκκινο στρουμφ;



Δυστχως οι Πολιτικοι Δικαιωσαν το πραξικοπημα της 21ης Απριλιου...

Χούντα - Δικτατορία

από yandr » Παρ Οκτ 15, 2010 1:56 pm

Αν πεις στους Γερμανούς ότι έχουν απολυταρχική δημοκρατία θα σε βρίσουν στα σίγουρα.

Χούντα - Δικτατορία

από Giannis Ni » Παρ Οκτ 15, 2010 5:02 am

Απολυταρχική δημοκρατία είναι μια αυστηρή δημοκρατία με δρακόντειους νόμους που τειρούνται κατά γράμμα. Σαν της Γερμανίας λόγου χάρη.

Χούντα - Δικτατορία

από yandr » Παρ Οκτ 15, 2010 4:29 am

Giannis Ni έγραψε:... Ή τουλάχιστον μια απολυταρχική δημοκρατία.
Απολυταρχική δημοκρατία; Όπως λέμε, δημοκρατική χούντα, ξανθός πακιστανός και κόκκινο στρουμφ;

Χούντα - Δικτατορία

από Giannis Ni » Παρ Οκτ 15, 2010 3:35 am

Πάντως οτι και να μου πουν κάποιοι από την σημερινή κατάντια από τον οικονομικό τομέα μέχρι τον εθνικόν χίλιες φορές μια χούντα ή τουλάχιστον μια απολυταρχική δημοκρατία. Άλλωστε όλα τα επιτεύγματα του κόσμου έγιναν με την δημοκρατία του ενός! Και αμα είναι μάκγες οι πολιτικοί μας να μας πουν τι έλλειμα και γενικά τι οικονομικά παράλεβαν μετά την πτώση της επανάστασης της 21ης Απριλίου.

Χούντα - Δικτατορία

από Nassos » Τετ Οκτ 06, 2010 12:36 pm

asimike έγραψε:Και ας μην ξεχναμε οτι οταν ΄'παραδοθηκε΄' η χωρα απο τους συνταγματαρχες ηταν η μοναδικη φορα που η οικονομια της ελλαδας ειχε πλεονασμα και οχι ελλειμα! Καθηστε τωρα και πληρωστε λεφτα και φορους για να το τρωνε οι 300... Οι εξυπνοι! Μπραβο!Εικόνα


Και με έναν σούπερ πληθωρισμό που τον τρώγαμε στη μάπα για καμμιά δεκαετία. Λεπτομέρειες...

Χούντα - Δικτατορία

από Guest » Τετ Οκτ 06, 2010 6:02 am

Επειδη βαριεμαι να ακουω τις μπουρδες περι χρεους της Ελλαδας στην χουντα και την μεταπολιτευση και τον μυθο οτι ειχαν φτιαξει τρομερη οικονομια οι δικτακτορες εχω να πω τα εξης:

1ον) Ολα τα φασιστακια λετε οτι το χρεος της Ελλαδας στην χουντα ηταν μικρο σε σχεση με αυτο της αντιπολιτευσης. Ξεχνατε ομως να μας πειτε ποσο ηταν πριν την χουντα. Μετα το τελος του εμφυλιου και με κατεστραμμενα οικονομικα αρχιζει μια τεραστια προσπαθεια ανασυγκροτησης απο τις τοτε κυβερνησεις. Τα χρεη τα οποια ηταν χωρισμενα σε προπολεμικα και μεταπολεμικα για να μπορουν να διαχειριστουν διακανονιζονται με αποτελεσμα το προπολεμικο να αρχιζει σιγα σιγα να εκμηδενιζεται και το μεταπολεμικο να ειναι λιγοτερο απο 600 εκατομμυρια δολαρια. Την περιοδο 1962-1967 δε εχει διακανονιστει το μεγαλυτερο μερος του προπολεμικου δημοσιου χρεους. Σε αυτο συντελεσε και οι 5 υποτιμησεις που γιναν εκεινη την περιοδο

2ον) Η χουντα οχι μονο δανειστηκε αλλα υπερδανειστηκε σε ελεεινο βαθμο για να χαρισει δανεια και χρεη και να αποκτησει υποστηρικτες (προφανως τους πατεραδες σας που σας γεμισαν το μυαλο με μπουρδες). Ο δανεισμος γινοταν μεσω εσωτερικου δανεισμου και εταιριων οι οποιες με την εγγυηση του ελληνικου δημοσιου επαιρναν δανεια τα οποια τα παραχωρουσαν στο ελληνικο δημοσιο για την εκτελεση δημοσιων εργων με αναδοχους τις ιδιες εταιριες. Το τι φαγωμα ειχε πεσει σε εκεινες τις δοσοληψιες δε λεγεται. Με αυτο το κολπακι τα λεφτα τα οποια δανειζοντουσαν δεν εμφανιζοντουσαν σαν εξωτερικο δημοσιο χρεος για να αισθανονται εθνικα υπερηφανα οι αδαεις και οι ασχετοι που εχουμε τοσο καλη οικονομικη πολιτικη.30 χρονια μετα ακριβως ακομα χειροτερα αδαεις αυτη την καταστροφικη πολιτικη την υπερασπιζονται.

3ον) Στη πολιτικη να προσελκυσουν ξενους επενδυτες υπεγραφαν αποικιοκρατικου τυπου συμβασεις με ξενες εταιριες (οποιαδηποτε σχεση με τις συμβασεις για το λιμανι του πειραια και το ελληνικο τωρα δεν ειναι καθολου συμπτωματικη). Επισης για εργασιακα δικαιωματα δεν μιλαμε καν. Οποτε του γουσταρε του αλλου σε απελυε αλλα η καλη χουντα φροντιζε αν ειχες καταλληλο μεσο να σε προσλαβει στο δημοσιο (οι συμπτωσεις που λεγαμε)

4ον) Το οτι οι δικτακτορες ειναι τωρα φτωχοι δε φταιει το οτι ειναι τιμιοι αλλα επειδη κατερρευσε η χουντα με τον τραγικο τροπο που κατερρευσε. Αυτοι ονειρευοντουσαν μια δημοκρατικη εναλλαγη καθεστωτος οπως στην τουρκια αλλα το πολυτεχνειο και η καταστροφη στη κυπρο τους εκοψε τα οποιαδηποτε ονειρα. Φιλοξενοντουσαν σε βιλλες πλουσιων επενδυτων και ζουσαν μεσα στην πολυτελεια.

Σε ολους λοιπον τους χρυσαυγιτες και λοιπους νοσταλγους της χουντας εχω να δωσω μια συμβουλη. Σταματειστε να τρωτε την προπαγανδα απο τους οργανωτες σας που σας πλασαρουν σκετους αριθμους και αν σας ενδιαφερουν τα οικονομικα να πατε να κατσετε να διαβασετε για να σπουδασετε στην ασοεε. Ως τοτε μην το παιζετε εξυπνοι γιατι αναπαραγετε τις μπαρουφες αλλων τραγικων τυπων και γινεστε διπλα τραγικοι

Χούντα - Δικτατορία

από asimike » Τρί Οκτ 05, 2010 10:57 pm

Και ας μην ξεχναμε οτι οταν ΄'παραδοθηκε΄' η χωρα απο τους συνταγματαρχες ηταν η μοναδικη φορα που η οικονομια της ελλαδας ειχε πλεονασμα και οχι ελλειμα! Καθηστε τωρα και πληρωστε λεφτα και φορους για να το τρωνε οι 300... Οι εξυπνοι! Μπραβο!Εικόνα

Κορυφή