Βαλλιστικοί πύραυλοι για τον Ελληνικό Στρατό

Δημιουργία απάντησης


Αυτή η ερώτηση είναι ένα μέσο για την πρόληψη αυτοματοποιημένων υποβολών φόρμας από κακόβουλη χρήση.
Εικονίδια smilies
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

Το BBCode είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [img] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [url] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Τα εικονίδια είναι ΑΝΟΙΧΤΑ

Περίληψη Θέματος
   

Αναπτυγμένη προβολή Περίληψη Θέματος: Βαλλιστικοί πύραυλοι για τον Ελληνικό Στρατό

Βαλλιστικοί πύραυλοι για τον Ελληνικό Στρατό

από pao-13 » Τετ Ιουν 25, 2014 5:22 pm

πραγματι ενα τετοιο οπλο προσφερει πολλα στην αμυνα. Μας ειχε προσφερθει καποτε και το απορριψαμε για τα bmp-3 δυστυχως... πιστευω δεν εχουμε παρα να το ξαναζητησουμε με σοβαρη διαπραγματευση και οχι χαζομαρες του στυλ " αφου δεν με αφηνουν οι εταιροι δεν το αγοραζω "

Βαλλιστικοί πύραυλοι για τον Ελληνικό Στρατό

από amomos2 » Τρί Ιουν 24, 2014 6:10 pm

Θα μας ηταν πολυ χρησιμο αυτο το οπλο...

Βαλλιστικοί πύραυλοι για τον Ελληνικό Στρατό

από pao-13 » Τετ Ιουν 18, 2014 12:05 pm

http://www.redstar.gr/Foto_red/Other/IskanderE.html Παραπανω μπορει καποιος να δει τα χαρακτηριστικα του πυραυλου...

Βαλλιστικοί πύραυλοι για τον Ελληνικό Στρατό

από pao-13 » Πέμ Μαρ 13, 2014 11:56 pm

amomos2 έγραψε: Iskander η καλυτερη λυση αλλα προεχουν να γινουν αλλα πρωτα λογω οικονομικης κρισης Αλλα οποιον βαλλιστικο πυραυλο και να παρεις πρεπει ναγορασεις και αντιαεροπορικα/αντιβαλιστικα συστηματα για να τον π[ροστατεψεις οπως και συστηματα αντιπυροβολικου.
Λογικα δεν εχουμε παρα να το ζητησουμε. Εκει θα φανει εαν οι Ρωσοι πραγματι εννοουν οσα λενε η εαν το μονο που τους νοιαζει ειναι να παρουν τα λεφτα μας. Αυτο το οπλικο συστημα προσφερει νεες δυνατοτητες στην Ελλαδα και μπορει να διαχειριστει αλλιως μια κριση

Βαλλιστικοί πύραυλοι για τον Ελληνικό Στρατό

από amomos2 » Παρ Μαρ 07, 2014 1:19 pm

Iskander η καλυτερη λυση αλλα προεχουν να γινουν αλλα πρωτα λογω οικονομικης κρισης Αλλα οποιον βαλλιστικο πυραυλο και να παρεις πρεπει ναγορασεις και αντιαεροπορικα/αντιβαλιστικα συστηματα για να τον π[ροστατεψεις οπως και συστηματα αντιπυροβολικου.

Βαλλιστικοί πύραυλοι για τον Ελληνικό Στρατό

από pao-13 » Κυρ Δεκ 15, 2013 11:21 pm

Αν ειχαμε πυροβολαρχιες Iskander να χτυπανε Τουρκια , τοτε θα διαμορφωνονταν πιο ολοκληρωμενα το συστημα αεραμυνας της χωρας μας. Μερικες μαζικες βολες απο το συστημα αυτο και θα μπορουσε να καταστραφει ολοκληρο Σωμα Στρατου ( εγκαταστασεις) καθως και κομβικα σημεια

Βαλλιστικοί πύραυλοι για τον Ελληνικό Στρατό

από Pavlos30 » Τετ Ιαν 04, 2012 7:41 pm

Μακάρι η Ελλάδα να διέθετε βαλιστικούς πυραύλους που θα έφταναν να χτυπήσουν οποιοδήποτε σημείο της Τουρκίας ακόμα και το πιο μακρινό. Το καλύτερο θα ήταν να είχαμε και πυρηνικές κεφαλές όπως το Ισραήλ ή ακόμα και βιολογικά ή χημικά όπλα. Θα σου έλεγα εγώ εάν θα προκαλούσαν τότε οι Τούρκοι. Όλα αυτά βέβαια τώρα δε γίνονται, γιατί οι μεγάλες δυνάμεις κυρίως οι ΗΠΑ δεν αφήνουν καμιά άλλη μικρότερη χώρα να αποκτήσει τέτοιες δυνατότητες. Εξαίρεση βέβαια για σχετικά μικρές χώρες αποτελεί το Ισραήλ, που είναι πλήρως προστατευόμενο από τους Αμερικανοεβραίους μεγιστάνες που ελέγχουν τις ΗΠΑ, κάπως η Βόρεια Κορέα που είναι πλήρως απομονωμένη και το Ιράν που είδατε τι πόλεμο δέχεται από τη νέα τάξη πραγμάτων
για το πυραυλικό του πρόγραμμα και τα πυρηνικά που θέλει να αποκτήσει. Εγώ πάντως θα προτιμούσα ρώσικους πυραύλους με πολλαπλές πυρηνικές κεφαλές.

Βαλλιστικοί πύραυλοι για τον Ελληνικό Στρατό

από Κώστας » Δευ Ιαν 02, 2012 1:04 am

Εκτώς και αν προμιθευόμασταν s 400 και έτσι θα ενισχύαμε ακόμα περισότερο την αντιαεροπορική/αντιπυραυλική μας άμυνα και θα μπορούσαμε να τους χρησιμοποιήσουμε ως βαλλιστικούς

Βαλλιστικοί πύραυλοι για τον Ελληνικό Στρατό

από ΕΛ » Σάβ Ιαν 15, 2011 10:09 pm

Topol-m έγραψε:Εμενα με ξίνισε λίγο το απόλυτο του στύλ... Δεν παίρνουμε ΤΕΛΟΣ.
Τόση βεβαιότητα πια.
Ακόμα και αν ισχύει τότε ας μας πει που το μάθε ή ποιός του το είπε.
Αλλιώς θα έχουμε άλλον έναν ξερόλα ακόμα.


Προφήτης και αυτός, έχουν τοποθετηθεί παντού.
...

Βαλλιστικοί πύραυλοι για τον Ελληνικό Στρατό

από Giannis Ni » Πέμ Οκτ 21, 2010 2:58 am

Θα πρότεινα οσοι από εμας υποστηρίζουν τον Ισκάντερ να τον εντάξουν στο δικό τους ΕΜΠΑΕ για το ΠΒ μας και να αναρτήσουν τις προτάσεις τους στο νεο θέμα που έκανα με τίτλο " Η απειλή του Τουρκικού Π. Β"

Βαλλιστικοί πύραυλοι για τον Ελληνικό Στρατό

από Giannis Ni » Πέμ Οκτ 21, 2010 2:54 am

Κοιτάξτε το Iskander- E είναι μια πολύ καλή λύση για την πατρίδα μας (όχι για να λένε κάποιοι οτι είμαι κατά των ρωσικών συστημάτων). Παρόλα αυτά οι ενστάσεις μου εστιάζονται σε τρείς τομείς:1ον) Κατά πόσο θα μας το δώσουν οι Ρώσοι παρά τις Νατοϊκες αντιδράσεις,2ον) ποιό θα είναι το κόστος του λόγου χάρη για 6 πυροβολαρχίες,3ον) Εαν θα το παραλάβουμε το σύστημα με τα πλήρη χαρ/κα (εμβέλεια, ακρίβεια βολής κτλ) χωρίς να υποστεί σημαντικές μειώσεις, δεν θα με ενοχλούσε αν στην χιερότερη τα 250 χλμ ήταν 200. Πάντως είμαι υπερ επιπλέον αγοράς των Αμερικανικών Himars που έχουν μια σειρά από καίρια πλεονεκτήματα και τα οποία θα εκτιξεύουν τις Ισραηϊλινές ρουκέτες της IAI με εμβέλεια 120χλμ αλλά νομίζω και πάλι την κάνουν την δουλεία τους. Βέβαια, δεν είναι και καλυτερα από τον Ισκάντερ αλλά την κάνουν την δουλεία τους και δεν δημιουργούν προβλήματα διπλωματικών εντάσεων, πολυτυπίας, υποστήριξης νεου λογισμικού και διαλειτουργικότητας και γενικά οτι θέλει ένα ενο οπλικό σύστημα. Επαναλαμβάνω πάντως είναι μια καλή λύση. ...

Βαλλιστικοί πύραυλοι για τον Ελληνικό Στρατό

από monty2 » Δευ Οκτ 18, 2010 1:22 am

Και μην ξεχνάμε ότι πέραν από τον εκτοξευτή και τον πύραυλο, χρειάζεται και ταυτοποίηση του στόχου (αναγνωριστικό, δορυφόρος, ειδικές δυνάμεις). Πήρε πάντως το αυτί μου Ότι ετοιμάζεται εκτόξευση του scalp και από υποβρύχια (πέραν αεροσκάφους και σκάφους επιφανείας).

Βαλλιστικοί πύραυλοι για τον Ελληνικό Στρατό

από monty2 » Δευ Οκτ 11, 2010 10:53 pm

Θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι μιλάμε για θέμα επιστημονικής φαντασίας. Η απάντηση είναι ATACMS που διαθέτουμε. Οι πύραυλου τύπου SCUD δεν αποτελούσαν ποτέ στρατηγικό όπλο, παρά μόνο Ψυχολογίας. Εκτός και αν μιλάμε για πυρηνικά ή χημικού πολέμου κεφαλές. Αν πάντως θέλεται πλήγμα βαθιά στην Τουρκική ενδοχώρα, ένα άλλο σενάριο φαντασίας είναι η αεροπορική υπεροχή και η προμήθεια ΤU-160 με τους αντίστοιχους πυραύλους. ΥΓ. Δεν είναι απίθανη όμως η ιδέα των Ρώσων για τετραπλό εκτοξευτή επιφανείας-επιφανείας (άρα και εδάφους) από κοντέινερ σε εμπορικά πλοία.

Βαλλιστικοί πύραυλοι για τον Ελληνικό Στρατό

από Su-35 » Τετ Σεπ 08, 2010 5:37 pm

Το προσθεσα και στην ψηφορια. Πλεον τα αποτελεσματα στην ουσια δεν εχουν αλλοιωθει μετα την επισκεψη του φαρσερ! Οχι οτι εχει και καποια σημασια φυσικα.

Βαλλιστικοί πύραυλοι για τον Ελληνικό Στρατό

από Su-35 » Τετ Σεπ 08, 2010 5:33 pm

hermes έγραψε: Αν οι ρώσοι σου πουλάνε τον iskander σου πουλάνε και τον Club-Μ/K.


Ε τοτε μαλλον εχουμε διαφορετικες πηγες.

Κορυφή