Κοριοί στο στρατό

Δημιουργία απάντησης


Αυτή η ερώτηση είναι ένα μέσο για την πρόληψη αυτοματοποιημένων υποβολών φόρμας από κακόβουλη χρήση.
Εικονίδια smilies
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

Το BBCode είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [img] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [url] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Τα εικονίδια είναι ΑΝΟΙΧΤΑ

Περίληψη Θέματος
   

Αναπτυγμένη προβολή Περίληψη Θέματος: Κοριοί στο στρατό

Κοριοί στο στρατό

από Armyforce » Τετ Ιούλ 20, 2022 11:39 pm

Θα ζητήσεις αμέσως γιατρό όταν δεις ότι κάτι δεν πάει καλά. Επειδή μερικοί λένε κουνούπια είναι ή αλλεργία και θα περάσει και κάτι τέτοια. Μετά αναλόγως, μπορεί να σου πει να πάρεις κάποια αλοιφή και να κάνεις και συχνά μπάνια. Το σίγουρο είναι ότι μόλις εντοπιστεί κάτι θα πρέπει να καθαριστεί πλήρως ο θάλαμος.

Κοριοί στο στρατό

από Dysmen » Σάβ Ιούλ 16, 2022 1:39 am

Εχει κάποιος να προτείνει κάποια λύση αντιμετ πισης κοριών απ τη στιγμή που θα σε φάνε;

Κοριοί στο στρατό

από Armyforce » Δευ Ιούλ 11, 2022 12:49 pm

Ναι, γίνεται το αντίθετο αλλά υπάρχουν λόγοι γι' αυτό. Πρώτον, τους ΕΠΟΠ δεν του έχουν σε ότι να 'ναι θάλαμους και δεύτερον, οι ΕΠΟΠ μένουν μέσα μόνο όταν έχουν υπηρεσίες σε αντίθεση με τους στρατιώτες που είναι σε ένα θάλαμο αρκετά άτομα και καθημερινά.

Κοριοί στο στρατό

από Dysmen » Δευ Ιούλ 11, 2022 1:28 am

Nassos έγραψε:Στη μονάδα μου στη Λέσβο ο θάλαμος των οπλιτών σπανίως είχε κοριούς, στον θάλαμο των ΕΠΟΠ όμως, παρέλαση κανονική!
Συνήθως γίνεται το αντιθετο

Κοριοί στο στρατό

από Armyforce » Παρ Ιούλ 08, 2022 1:50 pm

Σε καταλαβαίνω γι' αυτά που λες αλλά ότι κι αν κάνει ο στρατός μερικά πράγματα εξαρτώνται και από εμάς. Πρώτον, δε μπορείς να μπαίνεις μέσα στο θάλαμο να ξαπλώνεις με την παραλλαγή πάνω στο κρεβάτι. Είχα φάει στην Αλεξανδρούπολη τέσσερις μέρες κράτηση από μια ανθυπολοχαγό γι' αυτό το λόγο. Δεύτερον, πολλοί για να δέσουν τα κορδόνια από τα άρβυλα πάταγαν πάνω στο σίδερο που είναι στο κάτω μέρος του κρεβατιού. Αυτά τα δύο είναι η βασική αιτία κοριών σε θαλάμους κατά τη γνώμη μου.

Δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα από τη στιγμή που θα κάνετε καθημερινά το απαραίτητο καθάρισμα θαλάμων και όταν θα έχει απογευματινές συνήθως θα σας λένε να βγάλετε τις κουβέρτες και τα σεντόνια έξω και να τα τινάξετε. Μετά δε θα ξαπλώνεις πάνω στο κρεβάτι με τα ρούχα από ασκήσεις και από σκοπιές και λοιπές υπηρεσίες και ιδιαίτερα χωρίς καθόλου ρούχα από πάνω, γιατί πολλοί το κάνουν κι αυτό και φταίνε μετά οι κοριοί. Γενικά, τις αρβύλες το βράδυ έξω από το θάλαμο και λόγω δυσοσμίας και λόγω του κινδύνου των κοριών καθώς λόγω του σχήματος που έχει το κάτω μέρος των αρβύλων είναι πολύ εύκολο να εισχωρήσουν. Τέλος, θα παίρνεις σπρέϋ ειδικό για κοριούς που θα βρεις και σε καταστήματα που έχουν στρατιωτικά είδη και θα ρίχνεις κάθε λίγο πάνω στην κουβέρτα.

Κοριοί στο στρατό

από Stelliosn » Παρ Ιούλ 08, 2022 8:13 am

Μπαίνω σε λίγες ημέρες και αυτό είναι ένα θεματάκι που με προβληματίζει εφόσον είναι καλοκαίρι. Εϊμαι άνθρωπος γενικά που απεχθάνεται τα ζωύφια και αναπτύσσω εύκολα δερματικές αντιδράσεις (με τσίμπησε ψύλλος μια φορά και έγιναν κόκκινα τα χέρια μου!). Δε ξέρω πως το μιλάτε όλοι τόσο χαλαρά για το ότι μας τρωνε οι κοριοί εκεί μέσα.

Οκ ναι, στρατός είναι, και τη βρωμιά κάποιων να ανεχτούμε, και έντομα θα μας τσιμπήσουν στην ύπαιθρο και στα προαύλια αλλά να είναι τέτοιες οι συνθήκες του ύπνου στον στρατό... Κατοχή έχουμε; Δισεκατομμύρια κοστίζει να αλλάζουν στρώματα κουβέρτες και να κάνουν απεντομώσεις που και που;

Κοριοί στο στρατό

από Nassos » Τρί Απρ 17, 2018 7:50 pm

Στη μονάδα μου στη Λέσβο ο θάλαμος των οπλιτών σπανίως είχε κοριούς, στον θάλαμο των ΕΠΟΠ όμως, παρέλαση κανονική!

Κοριοί στο στρατό

από zlatan » Τρί Απρ 17, 2018 2:55 pm

aniko1 έγραψε:Ρε παιδια να ρωτησω. Εχουμε καψει ολα τα κρεβατια και ως επι το πλειστον ειναι ολα οκ αλλα που κ που τσουπ οι κοριοι. Σε καποια φαση λαγοκοιμομουν κ νιωθω μια φαγουρα ξυνομαι, ξυπναω κ βλεπω τον κοριο να πεφτει κ να τρεχει να φυγει. Αλλα φαγουρα μηδεν ουτε εξογκωμα. Επισης ενα αλλο παιδι οπου κ να εχει κοιμηθει τον εχουν γαζωσει αλλα αλλα παιδια που εχουν κοιμηθει στα ιδια κρεβατια τιποτα. Παιζει να γινεται κατι λαθος απο συγκεκριμενα ατομα; Υπαρχει θεμα ανοσιας στο τσιμπιμα; Εγω ας πουμε ενω με τσιμπισε γιατι δεν παρουσιασα κανενα συμπτωμα; Τι παιζει επιτελους με τα σιχαμενα;Εικόνα
Ναι, δεν αντιδρούν όλοι οι οργανισμοί το ίδιο. Στην διπλανή κουκέτα ένα παλικάρι είχε τρομερό θέμα. Κατακόκκινο το πόδι του κάθε μέρα γεμάτο σπυριά. Πήγαινε στο γιατρό κι αυτός δεν ήξερε τι φταίει. Του δινε κάτι αλοιφές αλλά τίποτα. Κάποια μέρα του λέω, κάτσε λίγο τα τραβήξουμε την κουκέτα (ήταν στον τοίχο) να δούμε. Οι σούστες γεμάτες κοριούς σαν τσαμπιά. Εγώ πάλι -βέβαια δεν ήμουν τοίχο και αυτό παίζει ρόλο- ποτέ δεν είχα θέμα. Μια νύχτα όμως,3 η ώρα, ξύπνησα στον ύπνο μου από φαγούρα, κάνω ένα πλαφ στο σβέρκο και νιώθω να γεμίζει το χέρι μου υγρό. Το κοιτάω, είχε μια μεγάλη κόκκινη κηλίδα. Σαν μπαλονάκι θα 'χε γίνει το σιχαμένο. Κατά τα άλλα δεν είχα ούτε φαγούρες ούτε εξανθήματα γενικά στη θητεία μου, παρότι ήμασταν γεμάτοι κοριούς. Να προσθέσω βέβαια ότι το χειμώνα λόγω χαμηλών θερμοκρασιών δεν είχαμε πρόβλημα γιατί αραιώνουν πάρα πολύ.

Το πρόβλημα γενικά είναι ότι οι κοριοί ζουν παντού. Εμείς βγάζαμε κάθε λίγες βδομάδες τις κουκέτες έξω κι ερχόταν ο γιατρός να τις ψεκάσει με εντομοκτόνο. Μια φορά μας δώσαν πετρέλαιο και κάψαμε τα σίδερα. Το θέμα είναι ότι δεν κάναμε τίποτα στα σεντόνια και κουβέρτες, και κυρίως στα στρώματα. Στα στρώματα εκεί που είναι κομμένο το αφρολέξ έχει σχεδόν πάντα φωλιές κοριών. Στο δικό μου στρώμα έπαιρνα αναπτήρα και έκαιγα μία μία κάθε τρύπα. Αλλά το αφρολέξ λιώνει κι αυτό, οπότε δεν είναι λύση.

Κοριοί στο στρατό

από aniko1 » Σάβ Απρ 14, 2018 9:53 am

Ρε παιδια να ρωτησω. Εχουμε καψει ολα τα κρεβατια και ως επι το πλειστον ειναι ολα οκ αλλα που κ που τσουπ οι κοριοι. Σε καποια φαση λαγοκοιμομουν κ νιωθω μια φαγουρα ξυνομαι, ξυπναω κ βλεπω τον κοριο να πεφτει κ να τρεχει να φυγει. Αλλα φαγουρα μηδεν ουτε εξογκωμα. Επισης ενα αλλο παιδι οπου κ να εχει κοιμηθει τον εχουν γαζωσει αλλα αλλα παιδια που εχουν κοιμηθει στα ιδια κρεβατια τιποτα. Παιζει να γινεται κατι λαθος απο συγκεκριμενα ατομα; Υπαρχει θεμα ανοσιας στο τσιμπιμα; Εγω ας πουμε ενω με τσιμπισε γιατι δεν παρουσιασα κανενα συμπτωμα; Τι παιζει επιτελους με τα σιχαμενα; Εικόνα

Κοριοί στο στρατό

από KYNIGOSDK » Δευ Ιαν 23, 2012 12:31 am

Θυμαμαι στο κεμχ οταν ημουν στο λοχο οδηγων την ημερα που ηταν να φυγουμε για τις μοναδες μας βαλανε να καθαρισουμε τους θαλαμους να βγαλουμε τις κουβερτες στο ηλιο και τα κρεβατια πετραιλεωσειΕικόναΚαποια στιγμη ακουω τον λοχαγο να φωναζει στο κρεβατι μου=ρε ποιος κοιμοτανε εδωωω; Λεω εγω κυριε λοχαγε. Ρε εδω η κουβερτες ειναι γεματο κοριουςΕικόνακαλα δεν σε τσιμπησαν; Η αληθεια ηταν οτι ηταν γεματο κοριους οι κουβερτες αλλα εμενα δεν με ειχαν τσιμπησει καθολου τωρα πως εγινε αυτο δεν ξερωΕικόναΕικόνα

Κοριοί στο στρατό

από D.Y.K » Παρ Ιαν 20, 2012 6:26 pm

Μιχαλης έγραψε:Μπορει ο κοριος να ζησει σε καθαρο περιβαλλον;


Φυσικά, άλλωστε πως ζεί σε τόσους και τόσους θαλάμους;Εικόνα

Κοριοί στο στρατό

από Μιχαλης » Παρ Ιαν 20, 2012 3:09 pm

Μπορει ο κοριος να ζησει σε καθαρο περιβαλλον;

Κοριοί στο στρατό

από Sotirist8 » Τρί Οκτ 04, 2011 6:27 pm

MΙα ευκολη λυση που μου ειχε προτεινει ενας φιλος, ειναι να παρεις ενα καινουριο αναπτηρα μαζι, να τον αναψεις στην μεγιστη φλογα και να περασεις ολα τα μεταλλικα σημεια του κρεβατιου

Μια φορα τιναξαμε της κουβερτες στην Αυλωνα, ειχαν τοση σκονη που ηταν σα τα καπνογονα που ριχνανε τα ΜΑΤ

Κοριοί στο στρατό

από Aranruth » Δευ Οκτ 03, 2011 12:16 am

Οπότε με βλέπω να ψεκάζω και τα κρεβάτια περιμετρικά του δικού μου για σιγουριά... Εικόνα

Κοριοί στο στρατό

από Nassos » Κυρ Οκτ 02, 2011 9:30 pm

Σε απευθείας επαφή έρχεσαι αν ξαπλώσεις πάνω σε αυτήν. Μπορείς βέβαια να βάλεις ένα σεντόνι σαν επένδυση αλλά θα πρέπει να το αφαιρείς κάθε πρωϊ πριν την επιθεώρηση θαλάμου.

Υπάρχει και η κουβέρτα που στην επιθεώρηση καλύπτει το μαξιλάρι (φάκελος), και μια άλλη κάτω από τον φάκελο (υποφάκελος).

Κάτω από τη κουβέρτα υπάρχει πάντα σεντόνι.

Κορυφή