Εξοπλισμοί για το Πολεμικό Ναυτικό

Δημιουργία απάντησης


Αυτή η ερώτηση είναι ένα μέσο για την πρόληψη αυτοματοποιημένων υποβολών φόρμας από κακόβουλη χρήση.
Εικονίδια smilies
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

Το BBCode είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [img] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [url] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Τα εικονίδια είναι ΑΝΟΙΧΤΑ

Περίληψη Θέματος
   

Αναπτυγμένη προβολή Περίληψη Θέματος: Εξοπλισμοί για το Πολεμικό Ναυτικό

Εξοπλισμοί για το Πολεμικό Ναυτικό

από Nassos » Τρί Φεβ 02, 2016 9:28 pm

Σε συνέχεια της προμήθειας υλικών για τις εργασίες τροποποίησης των ΤΠΚ Combattante-IIIB στην οποία αναφερθήκαμε τη προηγούμενη εβδομάδα, άλλοι δύο σχετικοί διαγωνισμοί προκηρύχθηκαν προ μερικών ημερών.

Μέσω αυτό θα υλοποιηθεί η προμήθεια νέων καλωδιώσεων και παρελκομένων (καλωδιόδρομοι, συνδετήρες κλπ.) αλλά και νέων συστημάτων διανομής ισχύος (τροφοδοτικά, μετασχηματισμές, μετατροπείς τάσης κλπ.) που είναι απαραίτητα για τη μετασκευή άλλων δύο ΤΠΚ Combattante-IIIB ώστε να εφοδιαστούν με βλήματα Harpoon (και να διασυνδεθούν/ολοκληρωθούν αυτά στο ΚΠΜ των σκαφών) αντί των Penguin που φέρουν σήμερα.

Ως πρότυπο για τις σχετικές εργασίες θα χρησιμοποιηθεί το ΤΠΚ P29 Σταράκης όπου η μετασκευή έχει ήδη ολοκληρωθεί και, μετά από τις σχετικές δοκιμές και ελέγχους αποδείχθηκε πλήρως επιτυχημένη. Αυτό το διάστημα οι αντίστοιχες εργασίες ολοκληρώνονται και στο P26 Ντεγιάννης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και σε ένα ακόμη σκάφος του ίδιου τύπου.

Η προϋπολογιζόμενη δαπάνη των παραπάνω διαγωνισμών δεν ξεπερνά τις 55.000 ευρώ συνολικά ενώ και το κόστος των σχετικών εργασιών είναι μηδαμινό καθώς αυτές εκτελούνται εξολοκλήρου από προσωπικό του Π. Ν.(σε 3 σκάφη στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας και σε 2 στο Ναύσταθμο Κρήτης, με ευθύνη των αντίστοιχων ΔΝΟ).

Σημειώνεται δε, πως στον διαγωνισμό προμήθειας νέων καλωδιώσεων συμπεριλαμβάνονται και εκείνες για την ολοκλήρωση της αποκατάστασης του P22 Μυκόνιος που επίσης γίνεται υπό την ευθύνη του Π. Ν. Στα ΝΒΕΕ.

Μέσω τον παραπάνω διαδικασιών, το Π. Ν. Αποκτά πολύτιμη εμπειρία για το προαναφερθέν πρόγραμμα ολοκλήρωσης των Super Vita No.6&7, αλλά και για ένα δυνητικό πρόγραμμα αντικατάστασης των βλημάτων MM-38 Exocet των Combattante-IIIA με νεότερα, η υλοποίηση του οποίου βρίσκεται υπό διερεύνηση.

e-amyna.com

Εξοπλισμοί για το Πολεμικό Ναυτικό

από Nassos » Δευ Ιούλ 06, 2015 8:39 pm

Είναι τροποποίηση του RIB 42 SF της Fabio Buzzi.

Εξοπλισμοί για το Πολεμικό Ναυτικό

από ziaba » Δευ Ιούλ 06, 2015 7:49 pm

Ωραιο σκαφακι αυτο που ειναι σαν rhib

Εξοπλισμοί για το Πολεμικό Ναυτικό

από Nassos » Δευ Ιουν 29, 2015 9:03 pm

Τελετή ένταξης ΣΑΠ στο Πολεμικό Ναυτικό

Την Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, συνοδεύοντας τον ΥΕΘΑ κ. Πάνο Καμμένο, παρέστη στην τελετή ένταξης στο ΠΝ των Σκαφών Ανορθοδόξου Πολέμου «ΩΚΥΑΛΟΣ» και «ΣΑΠ-12», η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ), στον Σκαραμαγκά.

ΓΕΕΘΑ
Εικόνα

Εικόνα

Εξοπλισμοί για το Πολεμικό Ναυτικό

από yandr » Δευ Μαρ 30, 2015 9:51 pm

Δεν υπάρχουν χρήματα φίλε μου.

Θα χρειαστούν κάποια χρόνια ακόμα για τόσο δαπανηρές εξελίξεις.

Εξοπλισμοί για το Πολεμικό Ναυτικό

από guest » Κυρ Μαρ 29, 2015 12:14 pm

Ρε παιδια, διαβασα τις προηγουμενες απαντησεις και καταλαβα οτι το πυθανοτερο η Ελλαδα να παρει επιτελους τις FREMM, αλλα ειδα τις ημερομηνιες και σχεδον περασαν 5-6 χρονια. Θα τις αγορασουμε τις Fremm ή εστω θα τις παρουμε δανεικες?

Εξοπλισμοί για το Πολεμικό Ναυτικό

από Nassos » Πέμ Μαρ 26, 2015 11:53 pm

Ο ΡΙΤΣΟΣ στη θάλασσα!

Η πυραυλάκατος ΡΙΤΣΟΣ άρχισε τις δοκιμές στη θάλασσα. Και οι εργαζόμενοι της Ελευσίνας είναι υπερήφανοι. Και καλώς είναι. Η ανακοίνωσή τους τα λέει όλα.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων:

"Το Δ. Σ του Σωματείου Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνος και οι 600 Εργαζόμενοι ήμαστε Περήφανοι γιατί μπορέσαμε κάτω από αντίξοες συνθήκες και μετά από μεγάλα βιοποριστικά προβλήματα που μας έχει δημιουργήσει η πολύμηνη καθυστέρηση της μισθοδοσίας μας να τελειώσουμε την 5η Τ. Π. Κ - ΡΙΤΣΟΣ του πολεμικού Ναυτικού και να την βλέπουμε σήμερα να βγαίνει στο Αιγαίο για τα τελικά δοκιμαστικά του Πλοίου.

Νιώθουμε την Ανάγκη να ευχαριστήσουμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει η Ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας και το Πολεμικό Ναυτικό μας. Εμείς οι Εργαζόμενοι μπορούμε να υποσχεθούμε ότι είμαστε σε θέση με την μεγάλη τεχνογνωσία και εμπειρία που έχουμε, να κατασκευάζουμε τα καλύτερα ποιοτικά και αξιόπιστα πλοία για το Πολεμικό μας Ναυτικό ".

Onalert.gr

Εξοπλισμοί για το Πολεμικό Ναυτικό

από Nassos » Σάβ Ιαν 10, 2015 11:39 am

ΠΝ: Ταχύπλοο τύπου RHIB ανορθοδόξου πολέμουΠρόσφατα το Πολεμικό Ναυτικό παρέλαβε ένα εξελιγμένο ταχύπλοο σκάφος τύπου RHIB, το οποίο θα επιχειρεί ως Σκάφος Ανορθοδόξου Πολέμου (ΣΑΠ), και θα αναβαθμίσει τις σχετικές δυνατότητες της ΔΥΚ.

Το σκάφος αποτελεί μια ευγενική δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών προς το Πολεμικό Ναυτικό, η οποία υλοποιήθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Η επίσημη ένταξη του σκάφους στο ΠΝ θα γίνει σύντομα σε ειδική τελετή.

Το εν λόγω σκάφος, το οποίο είναι εξοπλισμένο με σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα, καλύπτει πλήρως τις επιχειρησιακές προδιαγραφές, που έχει θέσει το ΠΝ, ενώ τα κυριότερα χαρακτηριστικά του είναι:

Μήκος περί τα 13 μ.
Πλάτος περί τα 3 μ.
Εκτόπισμα περί τους 7,5 τόνους
Ταχύτητα άνω των 50 κόμβων
Διαθέτει κλειστή καμπίνα επιβατών

Defence-point.gr

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εξοπλισμοί για το Πολεμικό Ναυτικό

από pao-13 » Σάβ Αύγ 10, 2013 2:21 am

κοιταξτε να δειτε καταρχιν πρεπει να παρουμε τα ναυπηγηθεντα υποβρυχια 214 πασην θυσια. οι fremm πιστευω ειναι πολυτελεια αυτη τη στιγμη , ισως το δουμε αργοτερα. πρεπει να αποκτηθουν ναρκοθηρευτικα και τα αποβατικα πρεπει να εκσυγχρονιστουν. τελος αν ειναι να δημιουργηθει ναυτικη αεροπορια θα πρεπει να αποκτηθουν νεα ΑΦΝΣ και καμποσα μαχητικα F/A-18 για ναυτικες επιχειρησεις τα οποια και παλι θεωρω πολυτελεια για την συγκεκριμενη στιγμη.

Εξοπλισμοί για το Πολεμικό Ναυτικό

από Αγγελος13 » Παρ Απρ 15, 2011 4:33 am

Ξερετε στην Ελλαδα να γινεται καμια σοβαρη μελετη για αξιοποιηση και αναμορφωση του υλικου της αντι να καταληγει βιδες για το τοιχο μου; Εκει βλεπω μελλοντικα τις S, στον τοιχο μου.

Εξοπλισμοί για το Πολεμικό Ναυτικό

από Giannis Ni » Σάβ Φεβ 12, 2011 1:11 am

Digenis έγραψε:Το καλο με τις S ειναι οτι μπορουμε να τις κανουμε βιδες και να τις ξαναφτιαξουμε.
Το ΠΝ εχει γνωση πανω σε αυτες τις φρεγατες


Ίσως να μπορούσαμε να αναμορφώσουμε αυτά τα πλοία για διάφορες χρήσεις.
Εφόσον κάτι τέτοιο είναι οικονομικά εφικτό. Πάντως, ας γίνει και μια μελέτη για το τι μέλλει γενέσθαι με αυτά τα σκάφη κρίμα είναι.

Εξοπλισμοί για το Πολεμικό Ναυτικό

από Digenis » Τετ Οκτ 13, 2010 4:40 am

Το καλο με τις S ειναι οτι μπορουμε να τις κανουμε βιδες και να τις ξαναφτιαξουμε.
Το ΠΝ εχει γνωση πανω σε αυτες τις φρεγατες

Εξοπλισμοί για το Πολεμικό Ναυτικό

από Digenis » Τετ Οκτ 13, 2010 4:35 am

15-20 ηταν οι φρεγατες απο τη μερα που καθελκηστηκαν. Και ειναι οι κυριες μοναδες Του στολου. Εγιναν ενα καρο αλλαγες, και επεσε χρημα πανω σε αυτες τις φρεγατες για να γινουν ετσι οπως ειναι τωρα.

Δεν ξερω, αν ειναι δηλαδη να παρουμε μια γαλλικη για να λεμε οτι εχουμε LPD και μετα να δωσουμε παλι ενα καρο χρημα.

Μεσες λυσης ειναι αυτα. Αν ειναι ετσι να μην παρουμε Fremm και να παρουμε καποιες σαν τις Kortenaer.

New και ελληνικες απο ελληνικα ναυπηγια με ελληνικη σχεδιαση οσω γινετε περισσοτερο

http://en.Wikipedia.org/wiki/Kortenaer_class_frigate

Και βλεπεις τι γινετε με την Μπουμπουλινα 9 χρονια μετα που την πηραμε. Σε λιγο θα γινει στοχος για ασκησεις.

Εξοπλισμοί για το Πολεμικό Ναυτικό

από hermes » Τετ Οκτ 13, 2010 3:16 am

20-25 χρονών ήταν οι "S" όταν τις αγοράσαμε.

Εξοπλισμοί για το Πολεμικό Ναυτικό

από Digenis » Τετ Οκτ 13, 2010 2:58 am

20 ετων σκαφος και τζαμπα να μου το δειναν παλι θα το σκεφτομουν.

Καπου αλλου θα ειναι ποιο χρησιμα τα αντισταθμηστικα.

Κορυφή