Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
Καλησπέρα σε όλους και καλή θητεία σε αυτούς που επιλέχθηκαν στην πρώτη προκήρυξη.Εκτελω ήδη την στρατιωτική μου θητεία σε μονάδα της Καστοριάς με ειδικότητα Χειριστής Ψηφιακών Τερματικών Συσκευών και Κρυπτομηχανων παίζει το σενάριο αν κάνω τα χαρτιά μου για όβα στους τόπους προτιμηαης-μοναδες αν επιλέξω Καστοριά την ήδη υπάρχουσα μονάδα που είναι η και Κοζάνη να είμαι σε αυτές τις επιλογής μου η για Έβρο για αρχή;
Ευχαριστώ
Ευχαριστώ
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
καλησπερα σε ολα τα κομαντο!!!πληρω ολα αυτα που γραφει η προκυριξη εκτος απο τις φυλακες.. εχει οριο 20 και εγω εχω 25 μερες.. λετε να ειναι χοντρο προβλημα?
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
Καλησπέρα, ξέρει κάποιος αν την Δευτέρα πού μπαίνουμε ΚΕΕΔ, αν θα πρεπει να έχουμε μαζί μας τα καταδρομοσημα και τον πράσινο μπερε; Και επίσης θα ξανά ορκιστουμε;
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
Ξέρει κάποιος ποία είναι τα διακριτικά για ΟΒΑ (Ειδικές δυνάμεις); Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
Καλησπέρα, ξέρει κάποιος ποία είναι τα διακριτικά για ΟΒΑ (Ειδικες Δυνάμεις) .
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
Tasos96 έγραψε:Καλησπέρα, ξέρει κάποιος ποία είναι τα διακριτικά για ΟΒΑ (Ειδικες Δυνάμεις) .
Καταδρομόσημα, Τολμωνικη και Οπλοσημο. Δεν γνωρίζω αν το καινούργιο διακριτικό με τον Αγιο Γεώργιο είναι απαραίτητο. Δεν ήταν όταν απολύθηκα. Επίσης, αν απολύθηκες με βαθμό, φέρεις και το διακριτικό (αλλά μην μπερδευτείς και πάρεις αυτό των ΕΠΟΠ).
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ ! Απολύθηκα χωρίς βαθμό φίλε μου, για τα επόμενα 3 χρόνια σαν Ο. Β. Α δεν θα έχω κάποιο βαθμό π. χ δνεας ; Στο αριστερό πέτο, δεν θα έχουμε κάποια επωμιδα η βαθμό; Επίσης κάτι τελευταίο όταν ανακαταταταχθουμε σαν Ο. Β. Α και μπουμε στο κεντεο (ΚΕΕΔ) να έχω μαζί μου τον πράσινο μπερε και τα καταδρομοσυμα; Ευχαριστώ.
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
Θα ρωτήσω κάτι μπορεί να φανεί χαζό και αυτονόητο... Τώρα στο κέντρο θα μας δώσουν τα πάντα; Πετσέτες, παντόφλες κλπ; Αν είναι μην κουβαλάμε τζάμπα
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
Tasos96 έγραψε:Σε ευχαριστώ πάρα πολύ ! Απολύθηκα χωρίς βαθμό φίλε μου, για τα επόμενα 3 χρόνια σαν Ο. Β. Α δεν θα έχω κάποιο βαθμό π. Χ δνεας ; Στο αριστερό πέτο, δεν θα έχουμε κάποια επωμιδα η βαθμό; Επίσης κάτι τελευταίο όταν ανακαταταταχθουμε σαν Ο. Β. Α και μπουμε στο κεντεο (ΚΕΕΔ) να έχω μαζί μου τον πράσινο μπερε και τα καταδρομοσυμα; Ευχαριστώ.
Αν δεν είχες βαθμό, τότε όχι. Φυσικά μπορεί αυτοί να μας κάνουν υποδεκανείς, αλλά μην το περιμένεις.
Δεν είμαι σίγουρος. Πάντως ο μπερές είναι χορηγια του στρατού. Πρέπει να δώσουν. Αλλά εσύ πάρε τον παλιό σου καλου κακου. Για τα καταδρομοσημα τι να πω... Ισως δωσουν, ίσως και οχι.
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
ριπτης έγραψε:καλησπερα σε ολα τα κομαντο!πληρω ολα αυτα που γραφει η προκυριξη εκτος απο τις φυλακες. Εχει οριο 20 και εγω εχω 25 μερες. Λετε να ειναι χοντρο προβλημα;
Δυστυχώς είναι. Οι 25 μέρες φυλακή, είναι λόγος απόρριψης.
-
- Ανθυπασπιστής
- Posts in topic: 94
- Επάγγελμα: RIGGER - AIR DROPS
- Επικοινωνία:
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
Διακριτικά βαθμού
Όποιος δεν ήταν βαθμοφόρος (Δνέας ή Λχιας) κατά τη θητεία του, δεν φέρει βαθμό σαν ΟΒΑ. Δηλαδή δεν φέρει κάποιο διακριτικό στα αριστερά. Στα δεξιά φέρει το διακριτικό του όπλου - σώματος που υπηρετεί.
Επίσης δεν παίρνει κάποιο βαθμό κατά τη διάρκεια της θητείας του ως ΟΒΑ. Υπάρχει η δυνατότητα ο διοικητής της Μονάδος του να τον κάνει Υδνεα. Όταν και αν γίνει αυτό, φέρει στα αριστερά το διακριτικό του ΟΒΑ Υδνεα (δύο παύλες).
Για όσους τώρα είχαν υπηρετήσει ως βαθμοφόροι (Δνεις, Λχιες) κατά τη διάρκεια της θητείας τους, θα φέρουν στα αριστερά το διακριτικό του ΟΒΑ Δνεα ή Λχια αντίστοιχα. Είναι το ίδιο με αυτό που είχαν στη θητεία τους, μόνο που τώρα θα έχει μια παύλα στο επάνω μέρος.;Προσοχή! Δεν πρέπει να είναι αυτό με τη φλόγα! Θα έχει δηλαδή το ένα (για Δνεις) ή δύο (για Λχιες) ν, με μια παύλα στην κορυφή.
Ιματισμός και λοιπά
Λογικά θα δοθούν όλα ή τα περισσότερα από τα αναγκαία - προβλεπόμενα είδη. Παρόλα αυτά, καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας:
1.1 μεγάλη πετσέτα
2.1 μικρή πετσέτα
3. Μπερέ
4. Καταδρομόσημα (επωμίδες &Τολμονίκη) / για τους δικαιούχους (καταδρομείς)
5. Οπλόσημο (πχ Πεζικού)
6. Βαθμό ΟΒΑ (για τους έχοντες τον βαθμό)
7. Γυαλιστικά
8. Ωτοασπίδες
9.2-3 ζεύγη κάλτσες (πράσινες - στρατιωτικές)
10.4-5 κοντομάνικες φανέλες παραλλαγής (χωρίς στάμπες τύπου ¨ο θάνατος έρχεται από ψηλά¨, ΟΥΚ κτλ)
11.1 σετ παραλλαγής
12.1 ζευγάρι άρβυλα (τα οποία τα έχετε περπατήσει - χρησιμοποιήσει και έχετε δει ότι σας βολεύουν και δεν σας χτυπούν)
13.4-5 εσώρουχα
14. Ξυριστικά (αφρός - ξυριστική μηχανή)
15. Οδοντόκρεμα &Οδοντόβουρτσα
16. Σαπούνι - σαμπουάν - αποσμητικό κτλ
17. Απαραίτητα έγγραφα (ταυτότητα, βιβλιάριο υγείας, φ/α του βιβλιαρίου, κάρτα αναλήψεων, ΑΦΜ κτλ)
18. Χρήματα - μετρητά (περίπου στα 50? για έκτακτες και μη ανάγκες)
19.2-3 λουκέτα (Σάκος εκστρατείας, φοριαμός, όπλο κτλ)
20. Ιματισμό αθλητικής περιβολής (αθλητικά παπούτσια,1-2 σορτσάκια,4-5 φανέλες ή κοντομάνικες μπλούζες)
Πιστεύω πως δεν ξέχασα κάτι.
;Καλή θητεία σε όλους!
Όποιος δεν ήταν βαθμοφόρος (Δνέας ή Λχιας) κατά τη θητεία του, δεν φέρει βαθμό σαν ΟΒΑ. Δηλαδή δεν φέρει κάποιο διακριτικό στα αριστερά. Στα δεξιά φέρει το διακριτικό του όπλου - σώματος που υπηρετεί.
Επίσης δεν παίρνει κάποιο βαθμό κατά τη διάρκεια της θητείας του ως ΟΒΑ. Υπάρχει η δυνατότητα ο διοικητής της Μονάδος του να τον κάνει Υδνεα. Όταν και αν γίνει αυτό, φέρει στα αριστερά το διακριτικό του ΟΒΑ Υδνεα (δύο παύλες).
Για όσους τώρα είχαν υπηρετήσει ως βαθμοφόροι (Δνεις, Λχιες) κατά τη διάρκεια της θητείας τους, θα φέρουν στα αριστερά το διακριτικό του ΟΒΑ Δνεα ή Λχια αντίστοιχα. Είναι το ίδιο με αυτό που είχαν στη θητεία τους, μόνο που τώρα θα έχει μια παύλα στο επάνω μέρος.;Προσοχή! Δεν πρέπει να είναι αυτό με τη φλόγα! Θα έχει δηλαδή το ένα (για Δνεις) ή δύο (για Λχιες) ν, με μια παύλα στην κορυφή.
Ιματισμός και λοιπά
Λογικά θα δοθούν όλα ή τα περισσότερα από τα αναγκαία - προβλεπόμενα είδη. Παρόλα αυτά, καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας:
1.1 μεγάλη πετσέτα
2.1 μικρή πετσέτα
3. Μπερέ
4. Καταδρομόσημα (επωμίδες &Τολμονίκη) / για τους δικαιούχους (καταδρομείς)
5. Οπλόσημο (πχ Πεζικού)
6. Βαθμό ΟΒΑ (για τους έχοντες τον βαθμό)
7. Γυαλιστικά
8. Ωτοασπίδες
9.2-3 ζεύγη κάλτσες (πράσινες - στρατιωτικές)
10.4-5 κοντομάνικες φανέλες παραλλαγής (χωρίς στάμπες τύπου ¨ο θάνατος έρχεται από ψηλά¨, ΟΥΚ κτλ)
11.1 σετ παραλλαγής
12.1 ζευγάρι άρβυλα (τα οποία τα έχετε περπατήσει - χρησιμοποιήσει και έχετε δει ότι σας βολεύουν και δεν σας χτυπούν)
13.4-5 εσώρουχα
14. Ξυριστικά (αφρός - ξυριστική μηχανή)
15. Οδοντόκρεμα &Οδοντόβουρτσα
16. Σαπούνι - σαμπουάν - αποσμητικό κτλ
17. Απαραίτητα έγγραφα (ταυτότητα, βιβλιάριο υγείας, φ/α του βιβλιαρίου, κάρτα αναλήψεων, ΑΦΜ κτλ)
18. Χρήματα - μετρητά (περίπου στα 50? για έκτακτες και μη ανάγκες)
19.2-3 λουκέτα (Σάκος εκστρατείας, φοριαμός, όπλο κτλ)
20. Ιματισμό αθλητικής περιβολής (αθλητικά παπούτσια,1-2 σορτσάκια,4-5 φανέλες ή κοντομάνικες μπλούζες)
Πιστεύω πως δεν ξέχασα κάτι.
;Καλή θητεία σε όλους!

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
KΑλημερα, βασικα θελω να πω και εγω κατι; Δεν θα επρεπε να ξερουμε ποσες μερες θα ειμαστε εκει;
Συγνωμη κιολας που θα το θεσω ετσι αλλα για παντα ενα ***** θα ειμαστε σα κρατος. Εχουμε φτασει μια μερα πριν μπουμε και δεν ξερουμε ακριβως την μισθοδοσια μας, ποσες μερες θα μεινουμε στο ΚΕΕΔ, και που θα παμε μετα!
Δηλαδη τι να πω, δεν θα επρεπε να ξερουμε τουλαχιστον που θα παμε μετα για να ψαξουμε να βρουμε σπιτι;
Εγω αν και μικρος σ ηλικια εχω οικογενεια και παιδι, πως θα ξερω τι να κανονισω με την οικογενεια μου;
Και πες πως καθομαστε 5 μερες στο κεντρο, μετα ποτε θα πρεπει να παρουσιαστουμε στην μοναδα που θα εχουμε υπηρεσσια; Θα μας δωθει χρονος για να μπορεσουμε να ρυθμισουμε τα διαφορα θεματα που θα προκυψουν αν ειμαστε μακρια απο το τοπο κατοικιας (σπιτι, μεταφορα προσωπικων αντικειμενων και αλλα διαφορα).
Γιατι αν ειμαστε για κανα νησι, πολυ πιθανων, τοτε τετοια περιοδο ουτε σπιτι κατω απο 300 ευρω θα βρουμε, λογο καλοκαιριου, και θα πρεπει να εχουμε ενα ευλογο χρονικο διαστημα για να κανονισουμε τα διαφορα αυτα ζητηματα. Τι να πω για αλλη μια φορα θυμαμαι γιατι εκραζα οταν ειμουν φανταρος.
Συγνωμη κιολας που θα το θεσω ετσι αλλα για παντα ενα ***** θα ειμαστε σα κρατος. Εχουμε φτασει μια μερα πριν μπουμε και δεν ξερουμε ακριβως την μισθοδοσια μας, ποσες μερες θα μεινουμε στο ΚΕΕΔ, και που θα παμε μετα!
Δηλαδη τι να πω, δεν θα επρεπε να ξερουμε τουλαχιστον που θα παμε μετα για να ψαξουμε να βρουμε σπιτι;
Εγω αν και μικρος σ ηλικια εχω οικογενεια και παιδι, πως θα ξερω τι να κανονισω με την οικογενεια μου;
Και πες πως καθομαστε 5 μερες στο κεντρο, μετα ποτε θα πρεπει να παρουσιαστουμε στην μοναδα που θα εχουμε υπηρεσσια; Θα μας δωθει χρονος για να μπορεσουμε να ρυθμισουμε τα διαφορα θεματα που θα προκυψουν αν ειμαστε μακρια απο το τοπο κατοικιας (σπιτι, μεταφορα προσωπικων αντικειμενων και αλλα διαφορα).
Γιατι αν ειμαστε για κανα νησι, πολυ πιθανων, τοτε τετοια περιοδο ουτε σπιτι κατω απο 300 ευρω θα βρουμε, λογο καλοκαιριου, και θα πρεπει να εχουμε ενα ευλογο χρονικο διαστημα για να κανονισουμε τα διαφορα αυτα ζητηματα. Τι να πω για αλλη μια φορα θυμαμαι γιατι εκραζα οταν ειμουν φανταρος.
-
- Ταγματάρχης
- Posts in topic: 8
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
Όπως τα λέει o SKY DIVER. Μόνο που οι Στρατιώτες πέραν από το οπλόσημο (στα δεξιά) φέρουν στον αριστερό γιακά το διακριτικό του Στρατιώτη (ΟΒΑ), δηλαδή μία παύλα. Κι από εμένα καλή επανακατάταξη στους επιτυχόντες!
-
- Ανθυπασπιστής
- Posts in topic: 94
- Επάγγελμα: RIGGER - AIR DROPS
- Επικοινωνία:
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
Καταδρομέας έγραψε:Όπως τα λέει o SKY DIVER. Μόνο που ; οι Στρατιώτες πέραν από το οπλόσημο (στα δεξιά) φέρουν στον αριστερό γιακά το διακριτικό του Στρατιώτη (ΟΒΑ), δηλαδή μία παύλα.Κι από εμένα καλή επανακατάταξη στους επιτυχόντες!
Δεν ισχύει αυτό που λες. Νομίζω πως εξήγησα αναλυτικά για τα διακριτικά των βαθμών - διακρίσεων (Υδνεας) που φέρουν οι ΟΒΑ.
Η παύλα που λες είναι το διακριτικό των έφεδρων (κληρωτών - οπλιτών υποχρεωτικής θητείας) Υδνεων. Όπως έχω ξαναγράψει,ο Υποδεκανέας δεν είναι βαθμός αλλά τιμητική διάκριση.
-
- Ταγματάρχης
- Posts in topic: 8
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
Οπλόσημο χωρίς βαθμό έφεραν (όταν υπήρχαν) οι Στρατιώτες (ΕΠΟΠ). Όταν η παύλα φέρετε χωρίς οπλόσημο (στα δεξιά) δηλώνει Εφ. Υποδεκανέα.(Δεν είπα εγώ ότι δεν είναι τιμητική διάκριση!). Όταν φέρετε με οπλόσημο δηλώνει Στρατιώτη (ΟΒΑ). Γι' αυτό και οι Υποδεκανείς (ΟΒΑ) φέρουν 2 παύλες. Τυχαίνει να γνωρίζω (όχι προσωπικά) ένα παλικάρι ΟΒΑ. Αν δεν ήξερα κάτι, δεν θα μιλούσα.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες