Φυλακή στο στρατό

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
cuervo

Φυλακή στο στρατό

Δημοσίευση από cuervo »

Αννα έγραψε:Θα ηθελα να ρωτησω υπαρχει περιπτωση καποιος δοκιμος να μπορει να εξαγορασει την φυλακη που εχει;

Όχι οι δόκιμοι τις υπηρετούν όλες τις φυλακές από την πρώτη ημέρα και εννοείται δεν τις πληρώνονται.

apos-109
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Φυλακή στο στρατό

Δημοσίευση από apos-109 »

θα ηθελα να ρωτησω αν οι ποινή φυλακισης μετα απο αναφορα, ειναι εξαγορασημη. Ποινη που επεβληθηκε ειναι 40 ημερες 20+20.
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Φυλακή στο στρατό

Δημοσίευση από Terminator »

MΕγάλε οπως το γράφεις στο τοπικ είναι λες και καταδικάστηκες απο δικαστήριο καμία σχέση Οι 40 μέρες φυλακής που σου έριξαν στο στρατό Υπηρετούνται κανονικά σαν έξτρα θητεία και ειδικά όταν είναι τόσες πολλές οπως λες 40 μερες πάει να πει οτι ήταν σοβαρό παράπτωμα.
Άβαταρ μέλους
Kuanopilos
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Φυλακή στο στρατό

Δημοσίευση από Kuanopilos »

Αντιλαμβανόμενος την απορία όσων δεν έχουν πάει και θα πάνε τώρα στρατό, και θέλοντας να συνεισφέρω κι εγώ σε αυτό το φόρουμ που το είχα λιώσει λίγο πριν παώ στρατό, είπα να γραφτώ και να μοιραστώ κι εγώ γνώσεις και εμπειρίες που απέκτησα αναφορικά με τη θητεία... Αλλά ίσως και να θυμηθούμε ωραίες στιγμές και εμπειρίες που μόνο όοσι έχουν υπηρετήσει στο στρατό και σε "δύσκολες" μονάδες μπορούν να καταλάβουν.

Ξεκινάω από κάτι πολύ ασήμαντο, αλλά ίσως στο μέλλον συζητήσουμε και πιο ενδιαφέροντα πράγματα :)

Νομίζω οτι η μέγιστη διάρκεια φυλάκισης χωρίς παραπομπή σε άλλες διαδικασίες (στρατοδικείο κτλ) είναι 60 μέρες και η κάθε ιεραρχική κλίμακα έχει διαφορετικό αριθμό μέγιστων ημερών που μπορεί να επιβάλλει...

Οι ποινές γράφονται κανονικά πριν την ορκωμοσία αν θέλουν και πάνε κανονικά στη μονάδα... Απλά είναι ας πούμε πιο ελαστικοί πριν ορκιστείς και πας μονάδα, αλλά έχω δει ποινές πριν την ορκωμοσία να γράφονται και να περνάνε στις καρτέλες...

Οι ποινές πάνε πάντα προς ανώτερα ιεραρχικά κλιμάκια, είτε λεκτικά είτε από τις μονάδες προς την ταξιαρχία γραπτώς, όπου όπου μπορεί να γίνει είτε απομείωση της ποινής είτε προσαύξηση, και συνήθως γίνεται το δεύτερο... Γι'αυτό και πολλές φορές στη κονάδα αν κάνεις καμιά ***** χοντρή τύπου να κοιμηθείς στην υπηρεσία, μπορεί να γραφτεί στα χαρτιά ο, τι τρως ποινή 10 μέρες επειδή μίλησες απρεπώς σε ανώτερο αντί να γραφτεί ο πραγματικός λόγος, γιατί αν πάει ο πραγματικός λόγος στην ταξιαρχία, μιλάμε για δεκάδες μέρες φυλάκιση και μπορεί και πιο σοβαρά πράγματα...

Απολύθηκα πρόσφατα, και μιλάω τουλάχιστον για τη δική μου ταξιαρχία...

Όσον αφορά το αν υπηρετείς ή όχι τις φυλακές, μέχρι τις 20 μέρες δεν τις υπηρετείς, μετά υπηρετείς, εκτός κι αν σου χαριστούν οι ποινές σε καννα Πάσχα, Χριστούγεννα από τον ΠτΔ, από ΥΕΘΑ που συμβαίνει...

Γενικά αν φτάσεις τις 20 μέρες διστάζουν να σου ρίξουν ποινή, αν τις έχεις φτάσει από μικρές ***** και σε συμπαθούν (ναι γίνεται να έχεις φάει μπόλικες ποινές για πράγματα και να σε συμπαθούν αν είσαι μάχιμος στις εκπαιδεύσεις και κυρίως αν είσαι συνεπής στην υπηρεσία σου).

Επίσης παίζει να μπορείς να φας και φυλακή αφού απολυθείς (στη διπλανή μόνάδα κάποιος είχε κάνει ***** και τον φέρανε πίσω αφού απολύθηκε... Για να δώσει εξηγήσεις ΕΔΕ κτλ... ) Τώρα δεν ξέρω αν αυτό έγινε ψιλοάτυπα για να να μην έχει ακόμα πιο σοβαρές συνέπειες μιας και είχε κάνει κάτι χοντρό (δλδ αν έγραψαν στα χαρτιά την ποινή με πρότερη ημερομηνία), η απλά τον ξανακάλεσαν να κάνει τις μέρες φυλακής που έφαγε εξτρά... )
Άβαταρ μέλους
gimitrop
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός

Φυλακή στο στρατό

Δημοσίευση από gimitrop »

Kuanopilos έγραψε:Αντιλαμβανόμενος την απορία όσων δεν έχουν πάει και θα πάνε τώρα στρατό, και θέλοντας να συνεισφέρω κι εγώ σε αυτό το φόρουμ που το είχα λιώσει λίγο πριν παώ στρατό, είπα να γραφτώ και να μοιραστώ κι εγώ γνώσεις και εμπειρίες που απέκτησα αναφορικά με τη θητεία... Αλλά ίσως και να θυμηθούμε ωραίες στιγμές και εμπειρίες που μόνο όοσι έχουν υπηρετήσει στο στρατό και σε "δύσκολες" μονάδες μπορούν να καταλάβουν.

Ξεκινάω από κάτι πολύ ασήμαντο, αλλά ίσως στο μέλλον συζητήσουμε και πιο ενδιαφέροντα πράγματα :)

Νομίζω οτι η μέγιστη διάρκεια φυλάκισης χωρίς παραπομπή σε άλλες διαδικασίες (στρατοδικείο κτλ) είναι 60 μέρες και η κάθε ιεραρχική κλίμακα έχει διαφορετικό αριθμό μέγιστων ημερών που μπορεί να επιβάλλει...

Οι ποινές γράφονται κανονικά πριν την ορκωμοσία αν θέλουν και πάνε κανονικά στη μονάδα... Απλά είναι ας πούμε πιο ελαστικοί πριν ορκιστείς και πας μονάδα, αλλά έχω δει ποινές πριν την ορκωμοσία να γράφονται και να περνάνε στις καρτέλες...

Οι ποινές πάνε πάντα προς ανώτερα ιεραρχικά κλιμάκια, είτε λεκτικά είτε από τις μονάδες προς την ταξιαρχία γραπτώς, όπου όπου μπορεί να γίνει είτε απομείωση της ποινής είτε προσαύξηση, και συνήθως γίνεται το δεύτερο... Γι'αυτό και πολλές φορές στη κονάδα αν κάνεις καμιά ***** χοντρή τύπου να κοιμηθείς στην υπηρεσία, μπορεί να γραφτεί στα χαρτιά ο, τι τρως ποινή 10 μέρες επειδή μίλησες απρεπώς σε ανώτερο αντί να γραφτεί ο πραγματικός λόγος, γιατί αν πάει ο πραγματικός λόγος στην ταξιαρχία, μιλάμε για δεκάδες μέρες φυλάκιση και μπορεί και πιο σοβαρά πράγματα...

Απολύθηκα πρόσφατα, και μιλάω τουλάχιστον για τη δική μου ταξιαρχία...

Όσον αφορά το αν υπηρετείς ή όχι τις φυλακές, μέχρι τις 20 μέρες δεν τις υπηρετείς, μετά υπηρετείς, εκτός κι αν σου χαριστούν οι ποινές σε καννα Πάσχα, Χριστούγεννα από τον ΠτΔ, από ΥΕΘΑ που συμβαίνει...

Γενικά αν φτάσεις τις 20 μέρες διστάζουν να σου ρίξουν ποινή, αν τις έχεις φτάσει από μικρές ***** και σε συμπαθούν (ναι γίνεται να έχεις φάει μπόλικες ποινές για πράγματα και να σε συμπαθούν αν είσαι μάχιμος στις εκπαιδεύσεις και κυρίως αν είσαι συνεπής στην υπηρεσία σου).

Επίσης παίζει να μπορείς να φας και φυλακή αφού απολυθείς (στη διπλανή μόνάδα κάποιος είχε κάνει ***** και τον φέρανε πίσω αφού απολύθηκε... Για να δώσει εξηγήσεις ΕΔΕ κτλ... ) Τώρα δεν ξέρω αν αυτό έγινε ψιλοάτυπα για να να μην έχει ακόμα πιο σοβαρές συνέπειες μιας και είχε κάνει κάτι χοντρό (δλδ αν έγραψαν στα χαρτιά την ποινή με πρότερη ημερομηνία), η απλά τον ξανακάλεσαν να κάνει τις μέρες φυλακής που έφαγε εξτρά... )

Πότε απολύθηκες φίλε; Εγώ Νοέμβρη

Στρ (ΠΖ) Τ/Φ 2016 Β´ ΕΣΣΟ 343 Καλαμάτα --> Καστελλόριζο --> Πύργος
Άβαταρ μέλους
Kuanopilos
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Φυλακή στο στρατό

Δημοσίευση από Kuanopilos »

Λίγους μήνες πριν από σένα ;)
diminarmy21
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Φυλακή στο στρατό

Δημοσίευση από diminarmy21 »

Παιδιά καλησπέρα θέλω να κάνω μια ερώτηση. Μετά τις 20 ημέρες φυλακή αρχίζουν και μετράνε μέχρι τις 30 που κανείς ολόκληρο μήνα. Αυτές οι ημέρες φυλάκισης μπορούν να εξαγοραστούν ; Ισχύει αυτό το 3? την ημέρα ,90? τον μήνα δηλαδή ; Ευχαριστώ
sada

Φυλακή στο στρατό

Δημοσίευση από sada »

diminarmy21 έγραψε:Παιδιά καλησπέρα θέλω να κάνω μια ερώτηση. Μετά τις 20 ημέρες φυλακή αρχίζουν και μετράνε μέχρι τις 30 που κανείς ολόκληρο μήνα. Αυτές οι ημέρες φυλάκισης μπορούν να εξαγοραστούν ; Ισχύει αυτό το 3? την ημέρα,90? τον μήνα δηλαδή ; Ευχαριστώ

Όχι... Αυτή η εξαγορά ισχύει για πρόσθετη θητεία έπειτα από κακή χρήση αναβολής για λόγους σπουδών!

Ανδρεας

Φυλακή στο στρατό

Δημοσίευση από Ανδρεας »

Αν σε πιασουν με κινητο στη σκοπια τι προβλέπετε;
Nimda
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Φυλακή στο στρατό

Δημοσίευση από Nimda »

Ο διοικητής αποφασίζει...
Νοκιορι

Φυλακή στο στρατό

Δημοσίευση από Νοκιορι »

Καλησπέρα. Είμαι 3η εβδομάδα στο ΚΕΠΒ και αύριο έχουμε ορκομωσία. Γενικά είμαι ατομο πειθαρχημένο, με ηθικές αξίες και σεβασμό. Χτες το βράδυ είχα υπηρεσία (θαλαμοφύλακας) και στην από πάνω πυροβολαρχεία έκαναν φασαρία κατά τις 23:20 και ανέβηκε ο επιλοχίας πάνω. Αφού ούρλιαξε κατέβηκε κάτω και μοίρασε ΑΔΙΚΩΣ από πέντε μέρες φυλακή σε κάθε θαλαμοφύλακα. Στην πρωινή αναφορά ο λοχαγός προσπάθησε να μας βοηθήσει, αλλά ο επιλοχίας είχε ήδη στείλει τις ποινές στον διοικητή. Είμαι απελπισμένος, και ιδιαίτερα στεναχωρημένος επειδή δεν περίμενα να πάρω ούτε μια φυλακή. Δεν θα με ένοιαζε άμα την έτρωγα επειδή ήμουν αξύριστος ή άμα αντιμιλούσα, με πείραξε επειδή ήταν άδικη και αδικαιολόγητη. Ο επιλοχίας καθαρά χρησιμοποίησε τη δύναμη της εξουσίας του για να μας τιμωρήσει επειδή είχε θέματα. Πρέπει να πάω να το αναφέρω κάπου αυτό; Ευχαριστώ
Στρατιώτης

Φυλακή στο στρατό

Δημοσίευση από Στρατιώτης »

Η έξτρα θητεία λόγω φυλακής είναι εξαγοράσιμη;
fsafsa

Φυλακή στο στρατό

Δημοσίευση από fsafsa »

Στρατιώτης έγραψε:Η έξτρα θητεία λόγω φυλακής είναι εξαγοράσιμη;

Όχι.

apricot99
Λοχίας
Λοχίας

Re: Φυλακή στο στρατό

Δημοσίευση από apricot99 »

Να προσθεσω και εγω κατι, οι ποινες στον στρατο χωριζονται σε πειθαρχικες (φυλακη, κρατηση, στερηση εξοδου) και ποινικες (στρατοδικείο και μετα της αναλογες ποινες δλδ προστημο, αναστολη ποινης,actual φυλακηση). Αρκετα παραπτωματα στον στρατο οπως να κοιμασαι στην σκοπια εκτος απο πειθαρχικο ειναι και ποινικο αδικημα συμφωνα με τον στρατιωτικο ποινικο κωδικα, δηλαδη εκτος απο στερησεις εξοδου κλπ. Μπορει καποιος να παει στρατοδικείο (και σε καιρο πολεμου και σε καιρο ειρηνης). Στην πραγματικοτητα ομως το ποινικο κομματι για πολλα απο αυτα δεν εφαρμοζεται καθολου και απλα ολα αυτα τα παραπτωματα εινια μονο πειθαρχικα. Ειναι και λογικο κιολας γιατι εδω πολλες δικες παραγραφονατι επειδη εχει περασει ο μεγιστος χρονος για την δικη, φανταστητε να υπηρχαν και δικης για καθες φανταρο πιο εκανε βλακειες στην θητεια του.
Τελος να πω οτι οι μερες φυλακης στον στρατο νομικα δεν θεωρουνται προθετη θητεια, αλλα ΔΕΝ μετρανε σαν μερες θητειας γι'αυτο υπηρετεις παραπανω (δεν μετρανε στην θητεια σου δηλαδη).
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες