Βύσμα για επαγγελματίες οπλίτες
Ξένος είσαι ενδεικτικό δείγμα. Χάλασες 35000 ευρώ και έβγαλες και βαθμό 9,15 λες. Άστοχη η επιλογή σου.35000 για να βγούν στο στρατό θα δουλεύεις ΠΑΡΑ πολλά χρόνια. Μα πάρα πολλά. Ούτε οι ευέλπιδες παίρνουν τέτοια ποσά.
Εκτός απο αυτό. Όταν βγάζεις 9,15 σημαίνει οτι γούσταρες τη σχολή και αυτό που έκανες. Αν ακολουθούσες το συγκεκριμένο επάγγελμα θα πετύχαινες (εκτός αν φοβόσουν η δε σε αντιπροσώπευε το 9,15).
Δεν αποτελώ αλλαγή.
Σιχαίνομαι το μέσο όμως. Και τους χλιδάνεργους. Που μου θέλουν θέση κατευθείαν διευθυντική επειδή βγάλανε 9,15 και να παίρνουν και 3000 ευρώ πρώτο μισθό.
Βασικά ξέρεις τι γίνεται ; Εκτός απο το οτι είναι κακομοιριά το μέσο (πέρα απο αυτούς που το έχουν ανάγκη. Εσυ χάλασες τόσα για σπουδές και έβγαλες και 9,15 - δε το είχες ανάγκη κατα τη γνώμη μου) και η μιζέρια της Ελληνικής κοινωνίας, Είναι και αυτό που μας σμπρώχνει στον πάτο, αλλα δεν πειράζει.
Όσο και να προσπάθησες, όσο ψηλό βαθμό και να έβγαλες, να έχεις υπόψη σου κάτι.
Στο στρατό και σαν ΕΠΟΠ θα είσαι στην κατώτερη βαθμίδα. Δεν υποτιμάω τους ΕΠΟΠ δεν είναι στη φύση μου, είτε ξέρουν, είτε δε ξέρουν γράμματα, απλά να τσεκάρεις την ιεραρχία.
Θα σου κάνει καλό όμως. Μη νομίζετε οτι επειδή βγάλατε 9 και 10 είστε κάτι το ιδιαίτερο. Ίσοι μεταξύ ίσων και συγκεκριμένα ίσοι μεταξύ των κατωτέρων στο στράτευμα.
Κρίμα που άτομο που έχει βγάλει 9,15 στο πτυχίο του, πάει να γίνει ΕΠΟΠ. ΚΑΙ με βύσμα!
Χάθηκαν τα όνειρα, οι προσπάθειες ; Τόσο πολύ υποτιμάνε μερικοί τον εαυτό τους ;
Κακομοιριά φίλε μου, είναι το μέσο. Βέβαια, εγω δεν εχω καμιά επίπτωση, εσυ θα μετανιώσεις. Γιατί χρησιμοποιείς μέσο για ποιό λόγο ; Για να γίνεις ΕΠΟΠ!
Εκεί μας φτάσανε...
Yandr μια ψηφοφορία θα ήταν ενδιαφέρουσα. Αν πιστεύει ο κόσμος οτι το μέσο φτιάχνει, η χαλάει τον στρατό. Θα είχε πάρα πολύ ενδιαφέρον
Εκτός απο αυτό. Όταν βγάζεις 9,15 σημαίνει οτι γούσταρες τη σχολή και αυτό που έκανες. Αν ακολουθούσες το συγκεκριμένο επάγγελμα θα πετύχαινες (εκτός αν φοβόσουν η δε σε αντιπροσώπευε το 9,15).
Δεν αποτελώ αλλαγή.
Σιχαίνομαι το μέσο όμως. Και τους χλιδάνεργους. Που μου θέλουν θέση κατευθείαν διευθυντική επειδή βγάλανε 9,15 και να παίρνουν και 3000 ευρώ πρώτο μισθό.
Βασικά ξέρεις τι γίνεται ; Εκτός απο το οτι είναι κακομοιριά το μέσο (πέρα απο αυτούς που το έχουν ανάγκη. Εσυ χάλασες τόσα για σπουδές και έβγαλες και 9,15 - δε το είχες ανάγκη κατα τη γνώμη μου) και η μιζέρια της Ελληνικής κοινωνίας, Είναι και αυτό που μας σμπρώχνει στον πάτο, αλλα δεν πειράζει.
Όσο και να προσπάθησες, όσο ψηλό βαθμό και να έβγαλες, να έχεις υπόψη σου κάτι.
Στο στρατό και σαν ΕΠΟΠ θα είσαι στην κατώτερη βαθμίδα. Δεν υποτιμάω τους ΕΠΟΠ δεν είναι στη φύση μου, είτε ξέρουν, είτε δε ξέρουν γράμματα, απλά να τσεκάρεις την ιεραρχία.
Θα σου κάνει καλό όμως. Μη νομίζετε οτι επειδή βγάλατε 9 και 10 είστε κάτι το ιδιαίτερο. Ίσοι μεταξύ ίσων και συγκεκριμένα ίσοι μεταξύ των κατωτέρων στο στράτευμα.
Κρίμα που άτομο που έχει βγάλει 9,15 στο πτυχίο του, πάει να γίνει ΕΠΟΠ. ΚΑΙ με βύσμα!
Χάθηκαν τα όνειρα, οι προσπάθειες ; Τόσο πολύ υποτιμάνε μερικοί τον εαυτό τους ;
Κακομοιριά φίλε μου, είναι το μέσο. Βέβαια, εγω δεν εχω καμιά επίπτωση, εσυ θα μετανιώσεις. Γιατί χρησιμοποιείς μέσο για ποιό λόγο ; Για να γίνεις ΕΠΟΠ!
Εκεί μας φτάσανε...
Yandr μια ψηφοφορία θα ήταν ενδιαφέρουσα. Αν πιστεύει ο κόσμος οτι το μέσο φτιάχνει, η χαλάει τον στρατό. Θα είχε πάρα πολύ ενδιαφέρον
Θα επρεπε ολα τα σωματα να ηταν σαν τα ΟΥΚ. Εκει δειχνει καποιος την αξια του... Αξιοκρατια 0. Βυσματα και τα μυαλα στα καγκελα ρε γαμωτο. Ειναι δυνατον; Εχω πολλα νευρα διοτι με κοψανε στα ψυχοτεχνικα... Και τωρα αναγκαστικα πεζικο. Αλλα μου ειπαν πως αν μπω πεζικο μετα με μια αναφορα παω ΕΔ. ΕΛΕΟΣ ΝΕΥΡΑ!
Παιδια το πραγμα ειναι ενα αισχοσ και μισο εχω ξενερωσει με την ολη ιστορια ακουσ τον καθε μαλακα μεσα στα υγειονομικα ψυχοτεχνικα και σε ολεσ τησ αλλεσ διαδηκασηεσ να λεει το μακρυ και το κοντο του δηλ ελεοσ ειδα και κατι σουργελα που δν εχουν ιδεα που μανε η αλλη ερχεται με μινι η αλλη με γοβα η αλλη με ενα βαψινο λεσ και γυρισε απο ξενυχτη η αλλη βγαζει τον κολο και το στριν τησ εξω επητιδεσ τι να πω ξενερωσα ειναι μερικεσ ρε παιδια που δν το κατεχουν και πανε και για ειδικεσ ελεοοοοσσσσσσσσσσ! Τι φταινε τα ματακια μασ να βλεπυμε το καθε σουργελο πρωι πρωι ετσι ρε παιδια τι να πω πιστευω δν ειμαι η μονη που τα αναφερω αυτα θα τα εχετε δει και εσεισ σε καθε νοσοκομειο που πηγατε. Τι να πω ο υσχηροτεροσ περναει αυτο καταλαβα και εχω ξενερωσει με την ολη φαση αλλα δν τα παραταω, και κωσταντινε μην ξενερωνεισ γραφτουσ ρε φιλε μπεσ εσυ και μετα κανε οτι θεσ βρε φιλαρακι αντε καλη σου επιτυχια.
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 1
Καλα τα λες tzovana αυτες οι περιπτωσεις παντα θα υπαρχουν! !
GenerX έγραψε: Yandr μια ψηφοφορία θα ήταν ενδιαφέρουσα. Αν πιστεύει ο κόσμος οτι το μέσο φτιάχνει, η χαλάει τον στρατό. Θα είχε πάρα πολύ ενδιαφέρον
Οποιοσδήποτε μπορεί να φτιάξει ψηφοφορία, δεν χρειάζεται η δική μου επέμβαση.
Ωστόσο νομίζω η απάντηση είναι προφανής.
Το βύσμα δεν ωφέλησε ποτέ το σύνολο, μόνο το άτομο ωφελεί.
-
- Υποδεκανέας
- Posts in topic: 6
Λοιπον επειδη τελειωσα μια και καλη απτο 424 θα σας πω μ λίγα λογια τι γινεται... Η ταλαιπωρια και το ΒΙΣΜΑ ΤΟ ΙΔΙΟ. Εγω εδωσα αθληματα για το πεζικο... Οταν οι ειδικοδυναμιτες ( ταχα μου ταχα μου ) πεσαν να κανουν καμψεις ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ εκαναν καμψεις. Τρελα βυσματα αλανια. Τους συχαθηκα. Αν δεν ειχε τοσα λεφτα ο στρατος σιγα μη πηγαινα. Ειναι μεγαλοι βλακες παντως... Ολα χαλια μαυρα ειναι εκει μεσα.
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 91
Ναι Κώστα τωρα που μου εξηγησες εχεις δικιο! Απο την συνεντευξη κιολας που μιλησα με πολλα ατομα αυτο μου ειπαν, πως αν δεν περασουν στην ειδικοτητα που δηλωσαν δεν θα πανε καθολου! Οποτε θεωρω φετος ειναι η χρονια των ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ!Kostas_Topo έγραψε: Γιατι φετος ζητανε πολλα ατομα με συγκεκριμενο πτυχιο ΑΕΙ-ΤΕΙ οποτε τα ατομα αυτα αν περασουν σε αλλη ειδηκοτητα ή αν δουνε οτι δεν αντεχουν στον στρατο θα παραιτηθουν (πχ νηπιαγωγοι, επιμελητες χρηματικου). Πολλα ατομα φετος ενδιαφερονται να περασουν μονο στην ειδικοτητα που δηλωσαν διαφορετικα δεν θα πανε καθολου

-
- Στρατηγός
Τζοβάνα μου διολου απιθανο να δεις να περνανε αυτες που νομιζαν οτι πηγαν σε πασαρελα και να μενουν απεξω κοπελες πιο ικανες και πιο συνειδητοποιημενες! Τρανη αποδειξη η περιπτωση του Κωνσταντινου που δηλωσε οτι περασαν ατομα που δεν ηταν ικανοι να περασουν... Υποτιθεται κιολας πως στις ΕΔ θελουν ατομα με πολυ καλη φυσικη κατασταση και αντοχη... Κωνσταντινε μου τιποτα μην σε πτοει, κανε εσυ την προσπαθεια σου και μην σε ενδιαφερει τι ατομα θα συναντησεις μεσα, τουλαχιστον θα κανεις κατι που αγαπας! 

Οχι ιλλυ μου. Οποιος δε περναει στην ειδικοτητα που θελει συνεχιζει αλλου. ΠΧ αν εσυ δηλωσες ειδικες δυναμεις και κοπεις καπου συνεχιζεις στο πεζικο.illy έγραψε:Ναι Κώστα τωρα που μου εξηγησες εχεις δικιο! Απο την συνεντευξη κιολας που μιλησα με πολλα ατομα αυτο μου ειπαν, πως αν δεν περασουν στην ειδικοτητα που δηλωσαν δεν θα πανε καθολου! Οποτε θεωρω φετος ειναι η χρονια των ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ!Kostas_Topo έγραψε: Γιατι φετος ζητανε πολλα ατομα με συγκεκριμενο πτυχιο ΑΕΙ-ΤΕΙ οποτε τα ατομα αυτα αν περασουν σε αλλη ειδηκοτητα ή αν δουνε οτι δεν αντεχουν στον στρατο θα παραιτηθουν (πχ νηπιαγωγοι, επιμελητες χρηματικου). Πολλα ατομα φετος ενδιαφερονται να περασουν μονο στην ειδικοτητα που δηλωσαν διαφορετικα δεν θα πανε καθολου![]()

Θελω πραγματικα να κατσω να σας πω τι ειδα και τι ακουσα αλλα βαριεμαι να γραφω τοσο πολυ... Συγχωρεστε με...
-
- Στρατηγός
Κωνσταντινε μου εγω αναφερθηκα σε ειδικοτητες οπως πχ νηπιαγωγος, επιμελητης χρηματικου ή ο, τι αφορα τους η/υ στις οποιες αν δεν περασουν οι αμεσα ενδιαφερομενοι που εχουν το συγκεκριμενο πτυχιο σιγουρα δεν θα πανε σε αλλη ειδικοτητα απο αυτη που δηλωσαν οπως πχ πβ, πζ ή αλλο και ειναι και λογικο... Βασικά εγώ θα ήθελα να μας καταγράψεις τί είδες και τί άκουσες! Κάποια στιγμή όταν θα έχεις διαθεση κανε το
Καλη συνεχεια στα υπολοιπα

-
- Υποδεκανέας
Λοιπον παιδια... Οταν μου ειχανε πει να περιγραψω με λιγα λογια τον εαυτο μου ανεφερα και τη λεξη αυταρχικος... Την επομενη μερα που ηταν τα ψυχοτεχνικα, οταν μπηκα μεσα στην αιιθουσα με ρωτησε ενας τι εννοω οταν λεω αυταρχικος... Και εγω απαντησα πειθαρχιμενος, σοβαρος, " σκληρος " κτλπ κτλπ... Εμενα αυτα μου ηρθαν στο μυαλο! Και πεταγεται ενας και λεει παλικαρι μου οταν δεν ξερουμε τι σημαινει μια λεξη δεν την βαζουμε. Και εγω δεν απαντησα αν και ηθελα πολυ να τον βρισω. Οταν βγηκα και το ειπα στα παιδια εκει περα που γνωρισα μ ειπαν μη μασας ρε σιγα μη σε κοψουν για αυτο... και τελικα καλως η κακως με απαλλαξανε απο τις ΕΔ. Δυστυχως :( Εχω και ενα παραπονο βεβαια... Γνωρισα καποια παιδια τα οποια μπηκανε μεσα στο στρατο για το χαβαλε και τα λεφτα μονο... Εγω ηθελα να μπω ΕΔ γιατι ηθελα να φτασω ψηλα και να με καμαρωνω! Εκτος απο αυτο πηραν κοριτσια στις ΕΔ οι οποιες ηταν στρουμφακια κανονικα, εντελως χαζουλες στο μυαλο κτλπ. Εγω ομως δεν μπορουσα να να πω κατι γιατι δεν θα εβρισκα το δικιο μου... Και επισης στα αθληματα που διναμε εχθες ειδα αυτα που ακουγα και δεν ηθελα να ακουσω. Ειδα ατομα τα οποια περασανε για ειδικες δυναμεις και δεν μπορουσαν να βγαλουν ΟΥΤΕ 10 ΚΑΜΨΕΙΣ! Με το ζορι κανανε τις 10... Εκει ειναι που μου γυρισε το μυαλο. -2- Οταν εδινα τα αθληματα εχθες για πεζικο, ενας δεν καταφερε να περασει το αλμα εις υψος με τρεις προσπαθειες! και πηγε στον ομοδαρχη και του ειπε μπορειτε να μου δωσετε αλλη μια ευκαιρια σας παρακαλω; Και αυτος του εκλεισε το ματι και του ειπε " ενταξει εισαι φυγε ".
-3- Μια κοπελα που δηλωσε ΕΔ ερχοτανε με τν πατερα της που ειναι στρατιωτικος... Ομορφη κοπελα δεν μπορω να πω... Αλλα δεν εκανε για ΕΔ διοτι δεν μπορουσε να βγαλει το μιλι και τις καμψεις. Και ομως την περασανε.
-4- Τους κοιλιακους δεν τους καναμε στο πεζικο. Διοτι το ξεχασανε και εγω το θυμηθηκα εχθες το βραδυ και δεν μπορουσα να κανω κατι...
-5- Απο την δευτερα μεχρι και και την πεμπτη δεν καναμε τιποτα αλλο απο το να περιμενουμε... Μπεναμε μεσα μας εξεταζαν ΟΠΩΣ ΝΑ ΝΑΙ για 5 λεπτα και μετα ξαναπεριμεναμε για τις επομενες εξετασεις 1-2 ωρες... Την πρωτη μερα πηγα 7 στο 424 και εφυγα 7 το απογευμα.
Υ: γ. Συγγνωμη αν τα ειπα καπως μπερδεμενα αλλα μπηκα ισα ισα για 5 λεπτα για να σας τα Πω... Ευχομαι να καταλαβετε!
-3- Μια κοπελα που δηλωσε ΕΔ ερχοτανε με τν πατερα της που ειναι στρατιωτικος... Ομορφη κοπελα δεν μπορω να πω... Αλλα δεν εκανε για ΕΔ διοτι δεν μπορουσε να βγαλει το μιλι και τις καμψεις. Και ομως την περασανε.
-4- Τους κοιλιακους δεν τους καναμε στο πεζικο. Διοτι το ξεχασανε και εγω το θυμηθηκα εχθες το βραδυ και δεν μπορουσα να κανω κατι...
-5- Απο την δευτερα μεχρι και και την πεμπτη δεν καναμε τιποτα αλλο απο το να περιμενουμε... Μπεναμε μεσα μας εξεταζαν ΟΠΩΣ ΝΑ ΝΑΙ για 5 λεπτα και μετα ξαναπεριμεναμε για τις επομενες εξετασεις 1-2 ωρες... Την πρωτη μερα πηγα 7 στο 424 και εφυγα 7 το απογευμα.
Υ: γ. Συγγνωμη αν τα ειπα καπως μπερδεμενα αλλα μπηκα ισα ισα για 5 λεπτα για να σας τα Πω... Ευχομαι να καταλαβετε!
-
- Υποδεκανέας
Καμια 30 με 50 ατομα ειμασταν... Αλλα μπαινουν 10-10 μεσα στο σταδιο...
Γεια σας... Ξέρει κανείς να μου πει που βοηθάει το βύσμα; Μπορεί να επηρεάσει την επιτροπή απαλλαγών;
Παιδια καλημερα! εδωσε κανεις αθληματα την παρασκευη; ηταν καθολου ελαστικοι;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης