Ναυπήγηση φρεγατών FREMM

Συζητήσεις για τον εξοπλισμό του Πολεμικού Ναυτικού, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τα τρέχοντα ή μελλοντικά προγράμματα προμήθειας
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
F-15EAGLE

Ναυπήγηση φρεγατών FREMM

Δημοσίευση από F-15EAGLE »

Όταν κάποιος χρησιμοποιεί την δημοσιογραφική ταυτότητα και την επιχείρησή του για να αναδείξει προφανώς κάποια όπλα και αντίστοιχα να σπιλώσει κάποια άλλα, είναι αυτονόητο ότι και θα προκαλέσει και θα κατηγορηθεί (δικαίως ή αδικώς δεν ξέρω) πόσο μάλλον όταν όλοι ξέρουμε τι έχει συμβεί στο παρελθόν και τι συμφέροντα παίζονται γύρω από τους εξοπλισμόυς και φυσικά στην πλάτη του Έλληνα φορολογούμενου.
F-15EAGLE

Ναυπήγηση φρεγατών FREMM

Δημοσίευση από F-15EAGLE »

Και για να το κλείσω αφού υπενθυμίσω ότι η δημοσιογραφία είναι λειτούργημα ας ρίξει μια ματιά ο φίλος εδώ στον κώδικα δεοντολογίας (http://elawyer.blogspot.com/2007/03/blog-post_08.html) και συγκεκριμένα στο άρθρο 1 περί εμπορεύσιμότητας και προπαγάνδας
Ίσως θυμηθεί κάποιες βασικές αρχές.
TOPOL-M
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 21

Ναυπήγηση φρεγατών FREMM

Δημοσίευση από TOPOL-M »

Giannis Ni έγραψε: hermes θα σου απαντήσω και εσένα απλά κάτι άλλο προς το παρον. ΤOPOL-M δεν θα έχεις καλά ξεμπερδέματα... Αν είσαι μάγκας δώσε μου και εσυ το e-mail για να μην κάθομαι να ψάχνω το IP σου...

Ωπα Εικόνα

Να τα Να τα

Αρχισαν και τις απειλές οι παπαγάλοι του Δ Ράιχ.

χαχαχαχαχαχα

Ε ρε γλέντια.

Αμα θες σου δίνω Εκτός από την IP μου και το mail και το XT600 μου.

Το τελευταίο για να πάρεις φόρα κιεσύ και οι υπόλοιποι "έγκριτοι" (χαχα)

Υγ. Συμβουλή: Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα φροντίστε να έχετε φάει φασολάδα και να μην έχετε αεριστεί για πολλές ώρες.

...
Su-35
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 34
Ενδιαφέροντα: Τα πάντα όλα!
Επάγγελμα: Κατάσκοπος των εξωγήινων!
Επικοινωνία:

Ναυπήγηση φρεγατών FREMM

Δημοσίευση από Su-35 »

Δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας

«Ως προς τα εξοπλιστικά προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού και ειδικότερα ως προς το πρόγραμμα των φρεγατών ισχύουν όσα έχω πει, χωρίς να υπάρχει τίποτε το καινούργιο.
Δεν πρέπει να συγχέονται εμπορικού χαρακτήρα συνεργασίες μεταξύ ναυπηγείων με τις στρατιωτικοπολιτικές αποφάσεις που λαμβάνει η Κυβέρνηση στον τομέα των εξοπλισμών».
DefenceNet

Η νέα φρεγάτα του ΠΝ (Fremm) χαρακτηρίζεται και ως στρατιωτικοπολιτική απόφαση από τον υπουργό άμυνας. Αυτό που μένει να ξεκαθαρίσει είναι απλά ποιοι θα πάρουν το κατασκευαστικό έργο καθώς και οι λεπτομέρειες της διακρατικής συμφωνίας.
DasBoot
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 5
Επάγγελμα: Μηχανικος

Ναυπήγηση φρεγατών FREMM

Δημοσίευση από DasBoot »

Κακα τα ψεμματα δεν υπαρχει καμια προμηθεια με ΚΑΘΑΡΑ
στρατιωτικα κριτηρια. Και οχι μονο στην Ελλαδα και οι γειτονες
και αλλες χωρες τα ιδια κανουν.

Η διαφορα ειναι αν παιρνεις την 2η καλυτερη επιλογη η
την χειροτερη επιλογη για να φανεις αρεστος...
Πολεμικό ναυτικό

Ναυπήγηση φρεγατών FREMM

Δημοσίευση από Πολεμικό ναυτικό »

Γειά σε όλους και σε όλες, είμαι αξιωματικός του ναυτικού και υπηρετώ στην διοίκηση Φρεγατών του στόλου μας και συγκεκριμένα σε μια μάχιμη μονάδα επιφανείας. Παρακολουθώ το φόρουμ σας εδω και αρκετό καιρό και παρά το οτι είμαι αρνητικός στο να συμμετέχω αποφάσισα με ευκαιρία τα όσα ακούστηκαν να πάρω θέση στο θέμα.

Καταρχάς πριν αναφερθώ στον πρόγραμμα των φρεγατών θα ήθελα να σας τονίσω ορισμένα πραγματάκια. Το πρώτο και βασικό είναι πως ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΧΑΖΟΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Το λέω αυτό γιατί κάποιοι κατηγορούν συνέχεια ένα άτομο, που δεν το γνωρίζουν προσωπικά και μάλιστα έχουν φτάσει και σε σημείο να το κατηγορούν οτι τους κλέβει τα λεφτά. Με αυτό το άτομο αν θα χρειαστεί θα είναι συμπολεμιστές και τότε να ξεχάσουν τα ράιχ και τα μίση γιατί αυτός θα είναι ο συμπολεμιστής σας που αν χρειαστεί θα διακυνδινεψει για να σας σώσει. Και φυσικά το αντίστροφο οτι και εσείς θα χρειαστεί να τον σωσετε γιατί ούτε στον παραδεισό δεν πας μόνος... Θέλω να πω πως οι διχόνοιες μόνον καταστροφές και ήττες φέρνουν. Παιδιά καταλαβετέ το! Αν χρειαστεί θα πολεμάτε μαζί για τα ίδια πράματα! Τώρα για το εαν εσείς θέλετε Ρενό και όχι μερσεντές αυτό δεν είναι λόγος να μαλώνετε. Βαριές εκφράσεις δεν είναι καλό να ακούγονται του στύλ γερμανόφιλοι, κλέφτες, απατεώνες. Λες και αμα ο άλλος τα παίρνει θα κάτσει να μιλάει στα φόρουμ και να μαλώνει. Αυτοί αδέρφια το βουλώνουν, δεν μιλάνε Και λένε όλο ναι αμα τους λέτε και τίποτα. Συνέλληνες μαζί, ενωμένοι θα πάμε μπροστα!

Τώρα για τα καράβια εγώ και οι πιο πολλοί αξιωματικοί στο ναυτικο ως επι το πλείστον συνφωνούν με τον Giannis Ni. Εγώ θα σας πω το πιο απλό που δεν λέει κανένας: Τα γαλλικά καράβια τα πήραν χωρίς να ρωτήσουν αυτούς που θα τα χειριστούν όπως γινόνταν και πάντοτε. Μόνον που κάποτε πρέπει να αλλάξει παιδιά. Σε αυτά περι συστημάτων πάλι συμφωνώ με την προυπόθεση οτι τα δίνουν τα αμερικανάκια, γιατί αλήθεια είναι οτι είναι πολύ καλά και εμείς τα έχουμε δει σε ασκήσεις να πετάνε.Μετά οι Γάλλοι όσο βλακεία και αν σας φαίνεται ποτέ δεν ήταν καλοί στον ναυτικό αγώνα και το δείχνει η ιστορία και η ιστορία επαναλαμβάνεται συνέχεια.Αλλά δεν είναι μόνον αυτό είναι και άλλα όπως η μικρή ταχύτητα του καταβιού, τα μικρής εμβέλειας ραντάρ του, τα λίγα πυραυλάκια που έχει, το ραντάρ vsr που δεν έχει που κάτι λένε οτι θα κάνουν οι Γάλλοι. Γενικά, πέρσι στην Σικελία σε νατοϊκή άσκηση τα γαλλικά καράβια δεν είχαν καλές επιδόσεις στην αναχαίτηση βαλλιστικών βλημάτων, αεροπλάνων, επικοπτέρων, μη επανδρωμένων. Αντιίθετα, σκίζαν στην αυτοπτοστασία και στα χτυπήματα σε άλλα καράβια με επιφανείας επιφανείας τους τέλοιους exoset block 3. Φανταστείτε ρε παιδιά στην αναχαίτηση όλων των παραπάνω εμείς με essm είχαμε ίδιες επιδόσεις. Όμως οι Fremm έχουν το ατου των scalp navale αλλά αυτό δεν είναι πανάκεια και μόνον με αυτά δεν νικάς όπως και να το κάνεις εκτός πια και αν όλα τα πλοία και τα αεροπλάνα μας ρίξουν τους scalp απροειδιποίητα και έχουμε το πρώτο πλήγμα, αλλά θα το κάνουμε; Κακά τα ψέματα δεν θα το κάνουμε είτε το θέλουμε είτε όχι. Τα υπόλοιπα τα είπε ο Giannis Ni και τις πάρλες δεν τις μπορώ. Οτι θέλετε ρωτήστε με χωρίς να πρίξετε με φιλολογίες. Όχι εντάξει πλάκα κάνω. Απλά θέλω να δέχεστε όλες τις απόψεις είτε τις γουστέρετε είτε όχι ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. Αυτή είναι η αλήθεια. Γιατί με την ίδια λογική να κατηγορήσετε και εμένα ως γερμανόφιλο και αμερικανόφιλο.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΡΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!

Πολεμικό ναυτικό

Ναυπήγηση φρεγατών FREMM

Α και κάτι τελευταίο. Αυτά περί στρατηγικών αρχών είναι εντελώς λάθως. Αυτά να τα κρίνουν οι αξιωματικοί και οι επιτελείς. Εμείς να λέμε απλά και ταπεινά την αποψή μας. Πάμε να πούμε στο γήπεδο και όσοι είναι οι θεατές είναι και οι προπονητές...
Άβαταρ μέλους
hermes
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 18

Ναυπήγηση φρεγατών FREMM

Δημοσίευση από hermes »

Ποια πλοία από γαλλικής μεριάς έλαβαν μέρος στην άσκηση;
Su-35
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Ναυπήγηση φρεγατών FREMM

Δημοσίευση από Su-35 »

Πολεμικό ναυτικό; Και οι άλλοι αξιωματικοί του Π. Ν "καράβια"τα λένε;
Το θέμα με τις φρεγάτες έχει κλείσει. Δεν θα πάρουμε ποτέ Aegis, ακόμα και αν επιλέγαμε άλλη φρεγάτα. Και για πολιτικούς αλλά και για επιχειρησιακούς λόγους.

ΥΓ. Αν είναι δυνατόν εσύ και o Giannis Ni ας αφήνετε κανά κενό στα γραπτά σας διότι είναι δυσανάγνωστα... Και να μην γράφετε με κεφαλαία αν μπορείτε...
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 35

Ναυπήγηση φρεγατών FREMM

Δημοσίευση από yandr »

Su-35 έγραψε:Πολεμικό ναυτικό; Και οι άλλοι αξιωματικοί του Π. Ν "καράβια"τα λένε;
Να ήταν μόνο αυτό 'περίεργο' στο ποστ του φίλου μας.

Η ΙΡ ήταν μεν διαφορετική, αλλά το ύφος του μηνύματος δεν καταδεικνύει σε καμία περίπτωση αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού.

Σε κάθε περίπτωση η άποψή του είναι ευπρόσδεκτη στο φόρουμ.

Su-35
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Ναυπήγηση φρεγατών FREMM

Δημοσίευση από Su-35 »

Όπως ξέρεις καλύτερα, η ip δεν είναι τίποτα. Όλοι μπορούν να αλλάξουν 1000 ip ή να μπένουν από διαφορετικό pc και να γράφουν ότι συμφωνούν με τον Su-35 κτλ. Τεσπα. Εννοείτε ότι όλες οι απόψεις είναι ευπρόσδεκτες.
Alex

Ναυπήγηση φρεγατών FREMM

Δημοσίευση από Alex »

Συγνώμη παιδιά, αλλά εμένα κάτι δεν μου αρέσει στο μήνυμα του φίλου μας "αξιωματικού" του Π. Ν. Εκτός απ' τα απαράδεκτα ελληνικά του (μαλωμένος με την ορθογραφία και το συντακτικό) το όλο ύφος του και ο τρόπος γραφής, το λιγότερο, με θλίβουν για το επίπεδό του. Όσο για τις απόψεις του για τα "καράβια", καλοδεχούμενες και συζητήσιμες
Πολεμικό ναυτικό

Ναυπήγηση φρεγατών FREMM

Δηλάδη από τα όσα σας είπα εσείς μείνατε στην χρησιομοποίηση της λέξης καράβια; Αμα τα έλεγα πλοία, σκάφη επιφανείας θα με αντιμετωπίζατε διαφορετικά; Προφανώς με αυτά που διαβάσατε στην αρχή του κειμένου μου είναι λογικό να μην με θεωρείτε αξιωματικό αλλά οι αξιωματικοί δεν προορίζονται μόνον για την μέγιστη αξιοποίηση των οπλικών συστημάτων αλλά και για την εμψύχωση των στρατιωτών και συνεπώς την τόνωση του εθνικού φρονήματος.
Πολεμικό ναυτικό

Ναυπήγηση φρεγατών FREMM

Από την άλλη μεριά δεν μου άρεσε πως κάποιοι με θεωρούν βαλτό επειδή συμφώνησα με ένα άτομο, και όσο για τα ελληνικά μου σίγουρα δεν είναι αντάξια με των αντίστοιχων από άτομα που ασχολούνται με την γραφή κειμένων, εξάλλου γι αυτό σας είπα και στην αρχή πως είμαι αρνητικός με το να γράφω στα φόρουμ λόγω ελλειπών γνώσεων γραφής και τεκμηρίωσης ενός σοβαρού κειμένου. Βλέπετε μας κέρδισαν οι θετικές επιστήμες. Ξέρετε κανέναν μαθηματικό, φυσικό ή χημικό να γράφει και να εκφράζεται σαν έναν φιλλόλοφο ή έναν δημοσιογράφο. Τα πλοία του Γαλλικού ναυτικού ήταν τα κλάσης formidable. Πάντως δεν πρέπει να είμαστε τόσο μα τόσο αρνητικοί με το εαν κάποιος συμφωνεί με κάποιον...
Άβαταρ μέλους
hermes
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 18

Ναυπήγηση φρεγατών FREMM

Δημοσίευση από hermes »

Τα σκάφη κλάσης formidable πέτυχαν υψηλές επιδόσεις με τους EXOCET;

...
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση