Φυσική κατάσταση και σωματικές προϋποθέσεις
-
- Λοχίας - ΕΠΟΠ
- Posts in topic: 13
Mπράβο Τζοβάνα. Δείχνεις πολύ ψυχωμένη εν αντιθέση με πολλές άλλες. Έδωσες τα τεστ; Μην σε απασχολεί πολύ η αντοχή. Φτιάχνει σιγά σιγά. Αν θες συμβουλές μπορώ να βοηθήσω καθώς είναι η ειδικότητά μου. Είμαι αθλητής στίβου μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων.
Η μεγαλοσύνη των εθνών δε μετριέται με το στρέμμα. Με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και το αίμα. Ι-ΜΑΚ
Η μεγαλοσύνη των εθνών δε μετριέται με το στρέμμα. Με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και το αίμα. Ι-ΜΑΚ
Το θεμα ειναι οτι λαχανιαζω στον πρωτο κιολας γυρω και φαντασου δν καπνιζω δν μπορω να καταλαβω το γιατη, φοβαμαι και το μικος μην σπασω τιποτα, τα κανιστρα τα βγαζω ανετα, το μονοζυγο με φοβιζει πολυ , τους κοιλιακους τους βγαζω σε δευτερολεπτα, τα πουσασφ ετσι και ετσι, το αλμα το βγαζω, και φαντασου προπονουμε καθε μερα μονο 2 μερες ξεκουραζομαι οι προπονυσεις μου διαρκουν ωρες δν το αφηνω εγω εχω θεληση και θελω πραγματικα να μπω, σε ευχαριστω πολυ που προσφερθηκες να με βοηθησεις, θα περιμενω μυνημα σου, φιλακια.
-
- Λοχίας - ΕΠΟΠ
H αντοχή φτιάχνει σιγά σιγά και θέλει αρκετή υπομονή. Πόσο καιρό προπονείσαι; Στην αντοχή θα δεις βελτίωση μετά από 2 περίπου μήνες. Η δική μου συμβουλή είναι να μην βιάζεσαι να φτιάξεις καλή αντοχή κάνοντας γρήγορα κομμάτια στον στίβο σαν σπριντ γιατί αυτά δεν θα σε οφελήσουν πολύ, ενω αντιθέτως θα σε κουράσουν. Αρχικά, τους πρώτους μήνες προπόνησης ένας αρχάριος χρειάζεται να βγάζει πολλά χιλιόμετρα χαλαρά σε σημείο που να μην κουράζεται για να μάθει η καρδιά να δουλεύει. Πχ , την 1η βδομάδα 20 λεπτά τρέξιμο, την 2η 30λεπτά, την 3η 45 λεπτά και μετά πάει μέχρι και μία ώρα σταδιακά. Το σημαντικό είναι να δουλεύεις κυρίως αερόβιο ρυθμό δηλαδή μέχρι 180 παλμούς περίπου το λεπτό. Μετά αφού καταφέρεις αυτό μπορείς να κάνεις και αλλαγές μέσα στην προπόνηση, δηλαδή αύξηση του ρυθμού τρεξίματος για ένα λεπτό-μείωση ξανά-αύξηση κλπ. Έτσι αποκτάς σταδιακά αντοχή αερόβια και μετά μπορείς να κάνεις και αναερόβια κομμάτια, πχ 200μ,400μ,1000μ την λεγόμενη διαλλειματική προπόνηση. Με αντοχική προπόνηση χάνεις και πολλά κιλά σαν λίπος και έτσι βελτιλώνεσαι και στις κάμψεις-έλξεις σε συνδυασμό βέβαια και με λίγη προπόνηση με βάρη. Μην κάνεις το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι στο τρέξιμο που ξεκινούν με διαλλειματική, σπριντ προπόνηση για να πετύχουν γρήγορα αποτελέσματα. Ελπίζω να σε βοηθώ. Τα λέμε...
Ι μακ
Ι μακ
Με βοηθησες αρκετα αλλα σημερα εκανα το μιλι χωρις να σταματησω εκανα αυτο που μου ειπες το μικος το εκανα τελεια ειμαι πολυ χαρουμενη αστα να πανε, τωρα φοβαμε για αυριο που βγαινουν τα αποτελεσματα για το επομενο σταδιο και φοβαμαι μην ειμαι ακαταλληλη, δν ξερω θα στεναχωρηθω παρα πολυ, ελπιζω να εχω καλα νεα, οχι μονο εγω αλλα και ολοι οσοι το θελετε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.

-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 5
Να ρωτησω και εγω κατι βγαζω ανετα το μιλι αρκει αυτο η να προσπαθησω περισσοτερο; Για τα λοκ φτανει αυτο;
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 4
Ηλυσιακε μπορεις να γινεις λιγο πιο συγκεκριμενος σε ο, τι αφορα την σταδιακη προπονηση; Τι 180; Καθε φορα που κανω σπριντακια πανω 240 σφυγμους το λεπτο! !
Αυτο το γαλακτικο οξυ σε σακατευει
Καθως τρεχω νιωθω να παραλυουν ολο και πιο πολυ τα ποδια μου... Ειναι αρκετα δυσκολη η αναεροβια ασκηση! Χθες εκανα 4*200μετρα-με διαλειμματα- Σε 75" και βλεπω οτι δεν μπορω να κρατησω αυτον τον ρυθμο για 2 ολοκληρους γυρους! Δωσε μας κι αλλες συμβουλες αν μπορεις εφοσον εισαι αθλητης στιβου

-
- Λοχίας - ΕΠΟΠ
Απλά αν είσαι αρχάριος αθλητής δεν θα σε οφελείσουν πολύ τα γρήγορα κομμάτια, αλλά αντιθέτως μπορεί να σε κάψουν και να σε τραυματίσουν. Χρειάζεται αρχικά πολλά χιλιόμετρα σε αργό ρυθμό μέχρι 180 παλμούς το πολύ στο τέλος της προπόνησης. Είναι βαρετό το ξέρω, αλλά μόνο έτσι αρχίζεις να φτιάχνεις αντοχή. Με λίγα 200άρια και 400άρια γρήγορα δεν φτιάχνεις αντοχή. Διαλλειματική προπόνηση αντοχής μπορείς να κάνεις πχ 15 400άρια με πιο ελεγχόμενο-αργό ρυθμό με 1-1,5 λεπτό διάλλειμα ανάμεσα. Επίσης θέλει υπομονή. Μόνο όταν φτιάξεις αντοχή σε σημείο πχ να τρέχεις 10 χιλιόμετρα τουλάχιστον κάτω από 50 λεπτά χωρίς να καταλαβαίνεις τίποτα είσαι έτοιμος να περάσεις στα γρήγορα κομμάτια. Χρειάζεται λοιπόν πολύ υπομονή και προσπάθεια για αυτό και άλλωστε τα αγωνίσματα αυτά στο στίβο έχουν λίγους αθλητές αφού οι περισσότεροι προτιμούν τα 100μέτρα (και λόγω U.Bolt τώρα τελευταία) ή πχ το μήκος που έχουν αρκετά πιο ευχάριστη προπόνηση.
Ι -ΜΑΚ
Ι -ΜΑΚ
-
- Στρατηγός
Σ'ευχαριστώ πολύ
Να εισαι καλα

Καλησπέρα! Παιδιά θα ήθελα να ρωτήσω κάτι... Παρουσιάζομαι το Φλεβάρη και θελω να πάω για αμφίβιος... Είμαι αρκετά αθλητικός τύπος -αν και ελαφρώς υπέρβαρος- καθώς κάνω κολύμβηση -όχι αγωνιστική- για περίπου 6 χρόνια και τρέχω 5 χλμ 2 φορές την εβδομάδα. Το θέμα είναι ότι ειχα ένα ψιλοτράβηγμα με τη μέση μου πριν 8 χρόνια αλλά δεν με έχει ξαναενοχλήσει από τότε, απλώς υπάρχει. Θα με κόψουν στις ιατρικές εξετάσεις ή θα αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα αργότερα;
-
- Λοχίας - ΕΠΟΠ
Δεν σε κόβουν σε εξετάσεις και κυρίως αν δεν το αναφέρεις. Τώρα αν σε ενοχλήσει είναι άλλο θέμα. Θα κάνεις αρκετά χιλιόμετρα πορεία με μπεργκιν περίπου 25 κιλών, θα κάνεις στίβο μάχης, ατέλειωτες ώρες σκοπία ορθοστασία με 10 κιλά εξάρτηση-τελαμόνα-οπλισμό οπότε βγάλε συμπέρασμα, εσύ ξέρεις. Πάντως όλοι κάπου είχαν ή έχουν ένα ψιλοπροβληματάκι αλλά συνήθως δεν εμποδίζει.
Τούρκοι δεν ξεχνώ, θα εκδικηθώ. Ι-ΜΑΚ
Τούρκοι δεν ξεχνώ, θα εκδικηθώ. Ι-ΜΑΚ
Ε τότε στις εξετάσεις απλώς θα το κάνω γαργάρα!
Πιστεύω πως δεν θα αντιμετωπίσω ιδιαίτερο πρόβλημα. Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία! 

-
- Στρατηγός
Ηλυσιακέ θελω να σου πω ενα μεγαλο ευχαριστω, οι συμβουλες σου με βοηθησαν καθως σημερα δοκιμασα ξανα το 1000αρι και το εβγαλα μεσα στον χρονο
Να σε ρωτησω κατι; Απο τις απαντησεις σου καταλαβαινω οτι γουσταρες πολυ που ησουν στις ΕΔ, πως και δεν ασχοληθηκες επαγγελματικα;
Εχεις φυσικα και την φυσικη κατασταση λογω πρωταθλητισμου...

Παιδια μην δινετε βαση μονο στην φυσικη κατασταση... Υπαρχει και το ψιχολογικο κομματι στο οποιο πρεπει να δοθει προσοχη... Εκει σου σπανε τα νευρα χωρις να θελω να πω περισσοτερα... Οι πιο πολλοι αποχωρουν απο τις ΕΔ λογω της κακης ψυχολογιας... και πιστεψτε με... Δεν ειναι καθολου ευκολο να κανεις υπομονη...
-
- Δεκανέας - ΟΒΑ
- Posts in topic: 6
Δεν ξερω αν στις μοναδες ειναι διαφορετικα αλλα στο μεγαλο πευκο μπορω να πω πως η ψυχολογική καταπίεση ειναι γελοία. Πχ ενω ειμασταν σε μπουλουκι για να παρουμε τις ταυτοτητες (προχθες εγινε αυτο) επειδη μιλουσαμε μας εβαλε να τρέξουμε συνολο 3 100αρια + καμια 10-15 φορες πανω κατω (θεση για καμψεις) μπορεί καποιοι να "εχασαν" την ψυχραιμία τους ; αλλα ελεος σιγα την ψυχολογική καταπίεση
-
- Λοχίας
- Posts in topic: 2
Κατσε ρε john μολις παρουσιαστικαμε! Χτες ορκιστικαμε! Κατσε να φυγουμε πρωτα απο το πευκο και μετα πες τους αν εχει πιεση!
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης