Ανυπότακτοι εσωτερικού
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 2
Ανυπότακτοι εσωτερικού
Και μετά τι?
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 20
Ανυπότακτοι εσωτερικού
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ99 έγραψε:Και μετά τι;
Διάβασες αυτό που σου έδωσα η με γράφεις;
Ανυπότακτοι εσωτερικού
Καλησπερα παιδες. Εχει τελειωσει η αναβολη μου και ρωτησα στο ρουφ και μου ειπαν οτι παρουσιαζομαι μαιο. Χαρτι ομως δεν μου εχει ερθει και εγω μπαρκαρω σε μια εβδομαδα... Ξερω οτι 8α βγω ανυποτακτος και θα φαω προστιμο, μηππως γνωριζετε κατι για να μην ταλαιπωρηθω;
Ανυπότακτοι εσωτερικού
Μάϊο θα σου έρθει το χαρτί, λίγες ημέρες πριν τη κατάταξη σου. Για τα υπόλοιπα διάβασε τα προηγούμενα μηνύματα.
-
- Στρατηγός
Ανυπότακτοι εσωτερικού
ανδρεας έγραψε:Καλησπερα παιδες. Εχει τελειωσει η αναβολη μου και ρωτησα στο ρουφ και μου ειπαν οτι παρουσιαζομαι μαιο. Χαρτι ομως δεν μου εχει ερθει και εγω μπαρκαρω σε μια εβδομαδα... Ξερω οτι 8α βγω ανυποτακτος και θα φαω προστιμο, μηππως γνωριζετε κατι για να μην ταλαιπωρηθω;
αυτό το έχεις ψάξει;Αναβάλλεται η κατάταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις όσων, κατά την ημερομηνία που υποχρεούνται για κα− τάταξη λόγω αρχικής πρόσκλησης της κλάσης τους, είναι ναυτολογημένοι σε εμπορικά πλοία άνω των χιλίων ΚΟΧ με ελληνική ή ξένη σημαία, συμβεβλημένα ασφαλιστικά με το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (Ν. Α. Τ.).
Η αναβολή αυτή διαρκεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του έτους που προκύπτει, αν, στην ημερομηνία που οι ενδιαφερόμενοι υποχρεούνται να καταταγούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, προστεθεί ένα έτος και μπορεί να διακοπεί με αίτησή τους. Για τη χορήγηση της αναβολής κατάταξης του άρθρου αυτού, οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν στο αρμόδιο στρατολογικό γραφείο, με σχετική αίτησή τους, πιστοποίηση ή βεβαίωση αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ή της ελληνικής προξενικής αρχής, από την οποία να προκύπτει ότι κατά την ημερομηνία που έπρεπε να καταταγούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, λόγω αρχικής πρόσκλησης της κλάσης τους, ήταν ναυτολογημένοι σε εμπορικά πλοία άνω των χιλίων κ. Ο. Χ.
Συμβεβλημένα ασφαλιστικά με το Ν. Α. Τ. Τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στην προηγούμενη παράγραφο υποβάλλονται εντός έξι μηνών από την ημερομηνία που οι ενδιαφερόμενοι έπρεπε να καταταγούν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αν υποβληθούν αργότερα, η αναβολή κατάταξης χορηγείται εφόσον οι προϋποθέσεις υπήρχαν κατά την ημερομηνία κα− τάταξης.
Ανυπότακτοι εσωτερικού
ο γιος μου αντιμετωπιζει καποια μορφη καταθλιψης πραγμα που τον οδηγησε να εγκαταλειψει την τελευταια ταξη του σχολειου και να μεινει απο απουσιες δεν πηγε να παρουσιαστει και τωρα μαλλον ειναι ανυποτακτος πρεπει νομιζω να τελειωσει το σχολειο του αλλα δεν ξερω εφ οσον ειναι ανυποτακτος τι πρεπει να γινειd
Ανυπότακτοι εσωτερικού
Τι εννοειτε με το 'μαλλον ειναι ανυποτακτος'; Του ηρθε χαρτι να παρουσιαστει; Αν ναι, και δεν πηγε, τοτε ειναι. Αυτο μπορειτε να το μαθετε Απο το αρμοδιο στρατολογικο του γραφειο. Επισης Θα το μαθετε οταν η εφορια θα σας πιστοποιησει το Προστιμο (6.000 ευρω).
Για οσο ειναι μαθητης. Μπορει να παρει αναβολη, ως τα 21 του. Επισης μπορει να παρει αναβολη, αν οντως εχει γνωματευση για ψυχολογικα προβληματα. Καλο θα ηταν να απευθυνθειτε στο στρατολογικο γραφειο αμεσα.
Για οσο ειναι μαθητης. Μπορει να παρει αναβολη, ως τα 21 του. Επισης μπορει να παρει αναβολη, αν οντως εχει γνωματευση για ψυχολογικα προβληματα. Καλο θα ηταν να απευθυνθειτε στο στρατολογικο γραφειο αμεσα.
Ανυπότακτοι εσωτερικού
Είμαι ανυπότακτος και θέλω να καταταγώ με την επόμενη εσσο (Σεπτεμβρίου). Ποία η διαδικασία; Παρουσιάζομαι στη στρατολογία δηλώνοντας την πρόθεσή μου αυτή και μετά; Θα μου έρθει χαρτί όπου αναγράφονται ΚΕΝ, ημερομηνία; Τέλος: Πρέπει να παρουσιαστώ αυτοπροσώπως στο σταρτολογικό γραφείο ή μπορώ και τηλεφωνικά να δηλώσω την επιθυμία μου να παρουσιαστώ;(είμαι εκτός Ελλάδος). Ευχαριστώ!
-
- Στρατηγός
Ανυπότακτοι εσωτερικού
hms έγραψε:Είμαι ανυπότακτος και θέλω να καταταγώ με την επόμενη εσσο (Σεπτεμβρίου). Ποία η διαδικασία; Παρουσιάζομαι στη στρατολογία δηλώνοντας την πρόθεσή μου αυτή και μετά; Θα μου έρθει χαρτί όπου αναγράφονται ΚΕΝ, ημερομηνία;Τέλος: Πρέπει να παρουσιαστώ αυτοπροσώπως στο σταρτολογικό γραφείο ή μπορώ και τηλεφωνικά να δηλώσω την επιθυμία μου να παρουσιαστώ;(είμαι εκτός Ελλάδος). Ευχαριστώ!
3. Η ανυποταξία διακόπτεται: Με την παρουσίαση του ανυπότακτου σε στρατιωτική δικαστική αρχή ή στο στρατολογικό γραφείο για τη διακοπή της ανυποταξίας του.
όπως καταλαβαίνεις πρέπει να παρουσιαστείς Αυτοπροσώπως
μετά θα σου έρθει το χαρτί κατάταξης που θα αναγράφει το ΚΕΝ και την ημερομηνία που πρέπει να παρουσιαστείς
Ανυπότακτοι εσωτερικού
Greek_Army έγραψε:hms έγραψε:Είμαι ανυπότακτος και θέλω να καταταγώ με την επόμενη εσσο (Σεπτεμβρίου). Ποία η διαδικασία; Παρουσιάζομαι στη στρατολογία δηλώνοντας την πρόθεσή μου αυτή και μετά; Θα μου έρθει χαρτί όπου αναγράφονται ΚΕΝ, ημερομηνία;Τέλος: Πρέπει να παρουσιαστώ αυτοπροσώπως στο σταρτολογικό γραφείο ή μπορώ και τηλεφωνικά να δηλώσω την επιθυμία μου να παρουσιαστώ;(είμαι εκτός Ελλάδος). Ευχαριστώ!
3. Η ανυποταξία διακόπτεται: Με την παρουσίαση του ανυπότακτου σε στρατιωτική δικαστική αρχή ή στο στρατολογικό γραφείο για τη διακοπή της ανυποταξίας του.
όπως καταλαβαίνεις πρέπει να παρουσιαστείς Αυτοπροσώπως
μετά θα σου έρθει το χαρτί κατάταξης που θα αναγράφει το ΚΕΝ και την ημερομηνία που πρέπει να παρουσιαστείς
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου και τη βοήθειά σου. Αν και θα τηλεφωνήσω στη στρατολογία μετά το Δεκαπενταύγουστο μήπως θα μπορούσες να μου δώσεις μια ιδέα των χρονικών ορίων και περιθωρίων;
Διάβασα στο ΦΕΚ ότι η επόμενη ΕΣΣΟ μπαίνει 10-13 Σεπτεμβρίου. Αν παρουσιαστώ στο στρατολογικό γραφείο στις 4-5 Σεπτεμβρίου προλαβαίνω;
Ευχαριστώ!
-
- Στρατηγός
Ανυπότακτοι εσωτερικού
hms έγραψε:Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου και τη βοήθειά σου. Αν και θα τηλεφωνήσω στη στρατολογία μετά το Δεκαπενταύγουστο μήπως θα μπορούσες να μου δώσεις μια ιδέα των χρονικών ορίων και περιθωρίων;Διάβασα στο ΦΕΚ ότι η επόμενη ΕΣΣΟ μπαίνει 10-13 Σεπτεμβρίου.Αν παρουσιαστώ στο στρατολογικό γραφείο στις 4-5 Σεπτεμβρίου προλαβαίνω;
Ευχαριστώ!
αυτό θα το ρωτήσεις όταν θα πας να διακόψεις την ανυποταξία σου
Ανυπότακτοι εσωτερικού
Καλησπέρα.
Έχω το εξής πρόβλημα.
Τον ιούλιο ήταν να καταταγώ αλλα πήρα αναβολή λόγο υγείας από το στρατιωτικό νοσοκομείο της περιοχής μου. Όπου και έστειλα όλα τα απαιτούμενα έγγραφα μέσο κεπ στο στρατολογικό γραφείο όπου ανήκω.
Το περίεργο είναι ότι σήμερα ήρθε σπίτι χαρτί ανυποταξίας ενώ ο γιατρός του στρατιωτικού νοσοκομείου μου έδωσε 1 χρόνο αναβολή...
Ξέρει κανεις τι μπορεί να συμβαίνει.
Ευχαριστώ
Έχω το εξής πρόβλημα.
Τον ιούλιο ήταν να καταταγώ αλλα πήρα αναβολή λόγο υγείας από το στρατιωτικό νοσοκομείο της περιοχής μου. Όπου και έστειλα όλα τα απαιτούμενα έγγραφα μέσο κεπ στο στρατολογικό γραφείο όπου ανήκω.
Το περίεργο είναι ότι σήμερα ήρθε σπίτι χαρτί ανυποταξίας ενώ ο γιατρός του στρατιωτικού νοσοκομείου μου έδωσε 1 χρόνο αναβολή...
Ξέρει κανεις τι μπορεί να συμβαίνει.
Ευχαριστώ
Ανυπότακτοι εσωτερικού
Γεια χαρα,
ευχαριστω προκαταβολικα για καθε πιθανη βοηθεια μου προσφερετε.
Ηταν να παρουσιαστω μαρτιο του 2012
Δεν παρουσιαστηκα καθολου. Και σημερα μου ηρθε το χαρτι με το προστιμο των 6.000 ευρω για ανυποταξια. Κανενα αλλο χαρτι. Ουτε στρατοδικειο ουτε παρουσιασης εκ νεου.
Δυστυχως ανακαλυψα οτι μπορει να λειτουργησεις μεσω φρουραρχειου για Ι5 ψυχολογικο πολυ αργα, μετα την ημερομηνια καταταξης μου. Υπαρχει περιπτωση να κινησω θεμα με ψυχολογο τωρα ή ειναι ηδη πολυ αργα;
ευχαριστω προκαταβολικα για καθε πιθανη βοηθεια μου προσφερετε.
Ηταν να παρουσιαστω μαρτιο του 2012
Δεν παρουσιαστηκα καθολου. Και σημερα μου ηρθε το χαρτι με το προστιμο των 6.000 ευρω για ανυποταξια. Κανενα αλλο χαρτι. Ουτε στρατοδικειο ουτε παρουσιασης εκ νεου.
Δυστυχως ανακαλυψα οτι μπορει να λειτουργησεις μεσω φρουραρχειου για Ι5 ψυχολογικο πολυ αργα, μετα την ημερομηνια καταταξης μου. Υπαρχει περιπτωση να κινησω θεμα με ψυχολογο τωρα ή ειναι ηδη πολυ αργα;
-
- Στρατηγός
Ανυπότακτοι εσωτερικού
Η ανυποταξία διακόπτεται:
- Με τη συμπλήρωση του τεσσαρακοστού πέμπτου έτους της ηλικίας του ανυπότακτου
- Με την κατάταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις
- Με τη σύλληψη για την ανυποταξία
- Με την παρουσίαση του ανυποτάκτου στην αρμόδια στρατιωτική δικαστική αρχή
- Με την κρίση του ανυποτάκτου, από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή των Ενόπλων Δυνάμεων, ως ακαταλλήλου για στράτευση ή με τη χορήγηση αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας
Ανυπότακτοι εσωτερικού
Ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση.
Ναι τα γνωριζω ολα αυτα που ανεφερες.
Απλα για τη διαδικασια απο εδω και στο εξης αγωνιω και γι'αυτο και Ρωτησα.
Δεν θα πρεπει να μου ερθει καποιο χαρτι καταταξης για νεα καταταξη; Αν ναι τοτε μπορω να προσκομισω χαρτι αναβολης καταταξης για λογους υγειας Και ετσι να κυλησει ξανα η διαδικασια. Σωστα;
ή μπορει να μην ερθει ποτε χαρτι νεας καταταξης και να περασω κατευθειαν απο στρατοδικειο;
Ευχαριστω κ παλι.
Ναι τα γνωριζω ολα αυτα που ανεφερες.
Απλα για τη διαδικασια απο εδω και στο εξης αγωνιω και γι'αυτο και Ρωτησα.
Δεν θα πρεπει να μου ερθει καποιο χαρτι καταταξης για νεα καταταξη; Αν ναι τοτε μπορω να προσκομισω χαρτι αναβολης καταταξης για λογους υγειας Και ετσι να κυλησει ξανα η διαδικασια. Σωστα;
ή μπορει να μην ερθει ποτε χαρτι νεας καταταξης και να περασω κατευθειαν απο στρατοδικειο;
Ευχαριστω κ παλι.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες