Επιτρέπονται τα κινητά στο στρατό;
Καλησπερα! Θα ήθελα να κανω μια ερωτηση!
Μολις βγήκα με αδεια ορκομωσιας απο το 11οΣΠ της Τριπολης!
Θα ηθελα να ρωτήσω οποιον ξερει.
Οταν επιστρεψω απο την αδεια μπορω να περασω ευκολα κινητο με καμερα απο την πυλη; Ακουσα οτι ψάχνουν και με ανιχνευτή μεταλλων!
Τους σακους τους ψαχνουν καλα ή οπως στην καταταξη... Έτσι επιφανειακα "για τα ματια του κοσμου; "
Όποιος ξερει σιγουρα, ας μου απαντησει παρακαλω!
Ευχαριστώ...
Μολις βγήκα με αδεια ορκομωσιας απο το 11οΣΠ της Τριπολης!
Θα ηθελα να ρωτήσω οποιον ξερει.
Οταν επιστρεψω απο την αδεια μπορω να περασω ευκολα κινητο με καμερα απο την πυλη; Ακουσα οτι ψάχνουν και με ανιχνευτή μεταλλων!
Τους σακους τους ψαχνουν καλα ή οπως στην καταταξη... Έτσι επιφανειακα "για τα ματια του κοσμου; "
Όποιος ξερει σιγουρα, ας μου απαντησει παρακαλω!
Ευχαριστώ...
1) Όχι, και καλό θα ήταν να πειθαρχήσεις στο κανονισμό που λέει όχι κινητά με κάμερα. Οι μαγκιές στο Στρατό δεν περνάνε.
2) Εξαρτάται από το Κέντρο, τον Διοικητή του Κέντρου και τον εκάστοτε Αξιωματικό Υπηρεσίας που είναι Επόπτης του Κέντρου. Τελευταίως έχουν γίνει περισσότερο αυστηροί λόγω διακίνησης ναρκωτικών.
Καλό θα ήταν να είσαι τυπικός. Δεν θα πάθεις και τίποτα.
2) Εξαρτάται από το Κέντρο, τον Διοικητή του Κέντρου και τον εκάστοτε Αξιωματικό Υπηρεσίας που είναι Επόπτης του Κέντρου. Τελευταίως έχουν γίνει περισσότερο αυστηροί λόγω διακίνησης ναρκωτικών.
Καλό θα ήταν να είσαι τυπικός. Δεν θα πάθεις και τίποτα.
Ναι δεν αντιλεγω. Αλλα εμενα δεν με ενδιαφερει η καμερα που εχει το κινητο.
Απλα θελω το κινητο μου γιατι με βολευει κλπ κλπ κλπ...
...
Απλα θελω το κινητο μου γιατι με βολευει κλπ κλπ κλπ...

Ασε να λενε για κανονισμους και τα Οτι γουσταρουν. Στρατο#$λοι και αλητες Που μπαινουν εδω και Εκφοβιζουν τα παιδακια Παντου υπαρχουν. Ακου μαγκα τι θα κανεις και θα εισαι μια χαρα. Αυτο που σου λεω ειναι σιγουρο. Θα παρεις την κινηταρα σου και οτι αλλο θες psp κτλ και αυτο που θα κανεις μονο ειναι να βγαλεις την μπαταρια. Αλλου η μπαταρια αλλου η συσκευη. Και ετσι τιποτα δεν θα καταλαβει το μηχανημα. Αν και αμφιβαλλω να σας περασουν απο μηχανημα απλα σας το λενε για να σας σπασουν το τσαμπουκα.
Στο μόνο μέρος που δεν υπάρχει περίπτωση να σε ψαξουν είναι το φυλάκιο.
Απο'κει και πέρα, με ή χωρίς μηχάνημα, παίζει να σου ζητήσουν να δείξεις το κινητό, όπως έκαναν σε εμάς λίγους μήνες μετά τη διαταγή του ΓΕΣ.
Απο'κει και πέρα, με ή χωρίς μηχάνημα, παίζει να σου ζητήσουν να δείξεις το κινητό, όπως έκαναν σε εμάς λίγους μήνες μετά τη διαταγή του ΓΕΣ.
Δηλαδή φίλε o_etsi_kai_giouvetsi λες ότι αν εχω βγαλει την μπαταρια και την εχω στον σάκο και το κινητο στην τσεπη δεν θα το πιάσει ο ανιχνευτής (σιγουρα) ; Πώς γινεται αυτό;
Και στον φίλο Nassos . Δηλαδή περνάς την πυλη χωρίς να σε ελεγξουν καν... Απλα μπαινεις και πας στον λοχο σου; ...
Και στον φίλο Nassos . Δηλαδή περνάς την πυλη χωρίς να σε ελεγξουν καν... Απλα μπαινεις και πας στον λοχο σου; ...
Όσο υπηρετούσα, στον Αυλώνα μας έψαχναν συνέχεια για τυχόν σουβλάκια/ναρκωτικά, λίγο μετά τη διαταγή του ΓΕΣ μας έλεγχαν και για τα κινητά (όσο ήμουν δεν υπήρχε μηχάνημα, πριν 1,5 χρόνο).
Στη Μονάδα δεν μας ήλεγχαν για κινητά άν και είχαμε φοβερά κομπλεξικούς που ακολουθούσαν τη διαταγή σαν Ευαγγέλιο, ιδίως οι εξωτερικοί έφοδοι.
Σε άλλες Μονάδες που είχαν φυλάκιο, πολλοί φαντάροι έπαιρναν ολόκληρο γραφείο.
Στη Μονάδα δεν μας ήλεγχαν για κινητά άν και είχαμε φοβερά κομπλεξικούς που ακολουθούσαν τη διαταγή σαν Ευαγγέλιο, ιδίως οι εξωτερικοί έφοδοι.
Σε άλλες Μονάδες που είχαν φυλάκιο, πολλοί φαντάροι έπαιρναν ολόκληρο γραφείο.
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 1
σε λίγες μέρες θα είμαι πλέον νεοσύλλεκτος και θέλω να ρωτήσω κάτι σχετικά με το κινητό που θα έχω μαζί μου, αν έχει κάμερα θα με αφήσουν να το έχω η θα μου το πάρουν; Έχω ακούσει άλλους να λένε δεν υπάρχει πρόβλημα και άλλους να μου λένε αγόρασε ένα άλλο. Ας μου απαντήσετε όσοι γνωρίζεται να ξέρω αν είναι και απαγορεύεται να ψάχνω για άλλο τηλέφωνο αλλιώς να έχω το κεφάλι μου ήσυχο
- D.S.
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 2
Καλημέρα φιλαράκο μου!SpellStormer έγραψε: σε λίγες μέρες θα είμαι πλέον νεοσύλλεκτος και θέλω να ρωτήσω κάτι σχετικά με το κινητό που θα έχω μαζί μου, αν έχει κάμερα θα με αφήσουν να το έχω η θα μου το πάρουν; Έχω ακούσει άλλους να λένε δεν υπάρχει πρόβλημα και άλλους να μου λένε αγόρασε ένα άλλο. Ας μου απαντήσετε όσοι γνωρίζεται να ξέρω αν είναι και απαγορεύεται να ψάχνω για άλλο τηλέφωνο αλλιώς να έχω το κεφάλι μου ήσυχο
Ναι θα έχεις πρόβλημα με το κινητό που έχει camera! Αυτό είναι το μόνο σίγουρο! Καλό θα ήταν να μην πάρεις κινητό από την πρώτη μέρα κατάταξής σου για να μην έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα και την πρώτη Κυριακή από την ημέρα της κατάταξης σου θα έχεις επισκεπτήριο όπου θα μπορέσουν οι δικοί σου να σου φέρουν ένα κινητό αλλά αυτό να μην έχει camera (αυτό στο λέω για να μην έχεις προβλήματα από τη μέρα που θα μπεις μέσα και σε βάλουν στο μάτι) !
Α! Και να στο φέρουν στο επισκεπτήριο μην κάνεις μετά την εξυπνάδα και το δείχνεις από 'δω και από 'κει γιατί πάντα υπάρχουν "καλοθελητές" να τα πουν όλα στα άτομα που δεν πρέπει!
Καλή θητεία να έχεις!

- D.S.
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 2
Παίδες τώρα μόλις μιλούσα με τον κολλητό μου ο οποίος παρουσιάστικε σήμερα στο ΚΕΕΜ στη Σπάρτη!
Όλα κομπλέ με τα κινητά!
Απλά τους ρώτησαν αν έχουν και αν ναι τους ρώτησαν αν έχει camera! Ο κολλητός μου έχει ένα χωρίς camera και αυτό πήρε μαζί του!
Του επέτρεψαν να το πάρει μαζί του κανονικά!
Όλα κομπλέ με τα κινητά!
Απλά τους ρώτησαν αν έχουν και αν ναι τους ρώτησαν αν έχει camera! Ο κολλητός μου έχει ένα χωρίς camera και αυτό πήρε μαζί του!
Του επέτρεψαν να το πάρει μαζί του κανονικά!
Ηλεκτρονικούς «σπιούνους» για τα κινητά τηλέφωνα παράλληλα με επικίνδυνους για την υγεία «κόφτες» που μπλοκάρουν τη λειτουργία τους χρησιμοποιούν οι Ένοπλες Δυνάμεις.
Oι ηλεκτρονικοί «σπιούνοι» είναι ειδικές ηλεκτρονικές συσκευές που εντοπίζουν όσα κινητά τηλέφωνα είναι ενεργοποιημένα σε χώρους όπως οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις, στους οποίους απαγορεύεται πλην εξαιρέσεων η χρήση κινητής τηλεφωνίας.
Το παράδοξο είναι, πέραν του νομικού ενδεχομένου η χρήση αυτών των συσκευών εντοπισμού των ανοιχτών κινητών να ακουμπά το ευαίσθητο κεφάλαιο της παραβίασης προσωπικών δεδομένων, ότι οι «κόφτες» έχουν χαρακτηρισθεί επικίνδυνοι για την υγεία ακόμα και από αρμόδιους φορείς του ελληνικού «Πενταγώνου».
...
Όμως τέτοιες συσκευές λειτουργούν εδώ και αρκετά χρόνια σε διάφορα τμήματα είτε του «Πενταγώνου» είτε άλλων στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην Αθήνα και στην επαρχία, ενώ τελευταία έχει διευρυνθεί η χρήση τους. Από αξιωματικούς και πολιτικό προσωπικό έχουν γίνει κατά καιρούς παράπονα για πονοκεφάλους. Τελευταία λέγεται ότι έχουν παραγγείλει και άλλους «κόφτες». Μάλιστα ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας στη Βόρεια Ελλάδα διαφημίζει την πώληση τέτοιων συσκευών απενεργοποίησης κινητών σε συγκεκριμένες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ωστόσο, εκτός από τους «κόφτες», εδώ και λίγους μήνες έχουν μπει στο οπλοστάσιο και νέες τεχνολογίες. Έγγραφο της Διεύθυνσης Πληροφοριών Ασφαλείας του ΓΕΣ του περασμένου Απριλίου που υπογράφει ο Α΄ υπαρχηγός Στρατού Ξηράς, αφού επισημαίνει ότι έπειτα από ελέγχους διαπιστώθηκε «αλόγιστη και ανεξέλεγκτη» χρήση των κινητών «με αποτέλεσμα να τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο η ασφάλεια πληροφοριών- προσωπικού και εγκαταστάσεων», αποκαλύπτει την ύπαρξη των ηλεκτρονικών «σπιούνων»:
«Δεδομένης της σημασίας του θέματος, το ΓΕΣ προτίθεται να ενεργοποιήσει στις εγκαταστάσεις του ειδικά ηλεκτρονικά συστήματα για τον εντοπισμό των μη απενεργοποιηθέντων κινητών τηλεφώνων του προσωπικού που ενδεχομένως να κάνει χρήση αυτών, κατά παρέκκλιση των καθοριζόμενων στα σχετικά έγγραφα». Μάλιστα για να δεσμευτεί το προσωπικό (στρατιωτικό και πολιτικό) σε ένα θέμα που άπτεται προσωπικών δεδομένων ζητήθηκε από όλους να λάβουν ενυπογράφως γνώση.
Αρμόδιες στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι «δεν τίθεται θέμα προσωπικών δεδομένων» και ότι ο στόχος είναι να εντοπίζεται απλώς ένα ανοιχτό κινητό και να επισημαίνεται στον κάτοχό του ότι πρέπει να το κλείσει. Και όλα αυτά, προσθέτουν, καθαρά και μόνο για θέμα ασφαλείας.
TA NEA
Ρε παιδια να ρωτησω κατι; Στα δωματια των φανταρων υπαρχει πριζα; Που φορτιζατε τα κινητα σας;
- Nicolas_mk2
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 3
- Επάγγελμα: Υπάλληλος Μ.Ι.Τ.
- Επικοινωνία:
mixalis έγραψε:Ρε παιδια να ρωτησω κατι; Στα δωματια των φανταρων υπαρχει πριζα; Που φορτιζατε τα κινητα σας;
Υπαρχει αλλα θα πρεπει καποιος να παρει μαζι του και ενα πολυμπριζο γιατι γινετε ψιλοπανικος!

- Nicolas_mk2
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 3
- Επάγγελμα: Υπάλληλος Μ.Ι.Τ.
- Επικοινωνία:
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης