Είχα απαντήσει σε αντίστοιχη ερώτηση του PANIC στις 3 Μαρτίου οπότε σου παραθέτω πάλι την άποψη μου γιατί ίσως να μην την είχες διαβάσει.
D.Y.K έγραψε:Αν εννοείς να δημοσιευτεί νέα προκήρυξη μέχρι να αποφοιτήσουν οι νέοι Δόκιμοι κατά την γνώμη μου δεν θα γίνει.
Είναι πολύ δαπανηρό όπως καταλαβαίνεις κάτι τέτοιο και στις εποχές που διανύουμε μόνο ως πολυτέλεια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αγνοούμε τα υπαρκτά, καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Σώμα σε αυτό το κομμάτι.
Ως πιο πιθανό βλέπω το ενδεχόμενο μονιμοποίησης των ΠΠΥ και επίσης πολύ πιθανόν να δικαιωθούν και να προσληφθούν τελικά οι περίπου 230 επιλαχόντες του 2011 που στην τελική δικαιωματικά και χωρίς να επιβαρύνουν το αντίστοιχο κονδύλι για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό.
Το έχω διαβάσει απλά ώς νέο άρθρο αυτό που έβαλες εδώ πρίν λίγο σχολιάζω το εξής: Ύστερα απο τις προτάσεις που κάνουν οι αξιωματικοί για να συνεχιστούν οι προσλήψεις μέχρι να αποφοιτήσουν οι πρώτοι σπουδαστές... Φαντάζομαι πως προσανατολίζονται σε μία ενδεχόμενη προκήρυξη... Αλλιώς ποιο το νόημα να κάνουν προτάσεις... Και ύστερα αυτό που λές φίλε... Αν κάνουν τους ΠΠΥ μόνιμους ακόμα και να πάρουν τους 230 επίσης επιλαχόντες στην ουσία θα έχουμε +230 πυροσβέστες... Επομένως τα κενά πώς θα καλυφθούν έως το 2018 αν όντος δεν βγεί καμία προκήρυξη... Εκτός και άν πάρουν εποχιακούς...
Υπό άλλες πιο ευνοϊκές συνθήκες θα μπορούσε κάποιος να το μεταφράσει και ως μία αισιοδοξία για ενδεχόμενο προκήρυξης αλλά θα σου πω το εξής απλό. Εδώ στις Ένοπλες Δυνάμεις που τα κενά έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη και δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από το 2009 και μετά. Σκέψου ότι πριν το 2011 η προηγούμενη προκήρυξη που ήταν αν το δούμε και έτσι καλύτερες οι εποχές είχε βγει το 2007 δηλαδή πέρασε ένα διάστημα 4 ετών μέχρι να βγει η επόμενη και θα τους πειράξει εν μέσω κρίσης να περιμένουν 2-3 χρόνια δεδομένου του ότι θα απορροφήσουν τους ΠΠΥ και τους επιλαχόντες συν τους εθελοντές κάθε χρόνο μέχρι να αποφοιτήσουν οι πρώτοι δόκιμοι;
Για ΠΠΥ και επιλαχόντες το ήξερα αλλα για τους εθελοντές τι εννοείς ακριβός φίλε; Πως θα τους παίρνει δηλαδή; Γιατί απο το 1991 και μετά πάντα είχε εθελοντές...
Εφικτό είναι να μην πάρει ούτε έναν μέχρι το 2018 αλλά δε νομίζω να μπορεί να ανταπεξέλθει η υπηρεσία κατά την γνώμη μου... Και αν το καταφέρει αυτό θα υπολειτουργεί τρομερά εκτός επιμένω αν πάρει εποχιακούς, μόνο έτσι μπορώ να φανταστώ να την παλέψει έως το 2018 χωρίς προσλήψεις μονίμων... Αυτα τα συμπεράσματα βγάζω μιλώντας με φίλους πυροσβέστες... Τελικά χρωστάμε ή έχουμε πεθάνει σαν έθνος...
Τα συμπαράσματα σου είναι απολύτως φυσιολογικά και έχουν βάση / ισχύουν. Το θέμα είναι να συγκινηθούν οι αρμόδιοι καθώς εμείς ότι και να πούμε στου κουφού την πόρτα που λέει!
Για πανελληνιες εχει περασει ο νομος αλλα δεν εχει εκδοθει ακομη προεδρικο διαταγμα οποτε ειναι σαν να μην ισχυει... Και οσον αφορα τους ππυ αυτοι θα γινουν μονιμοι εφοσον περασουν αθληματα εφοσον περασουν υγειονομικα εφοσον μπουν σε σχολη εφοσον εφοσον που ατομα 40+ μπορει ν μην τα πληρουν δεν ειναι τοσο απλα για μονιμοτητα τα πραγματα
Δε νομιζω να γινει γιατι χθες συζητουσα με στελεχη και μου ελεγαν οτι θα ειναι αποτυχημενο το συστυμα των πανελληνιων οπως με τους αστυφυλακες. Υπαρχει πιθανοτητα να βγει προκυρηξη για πυροσβεστες μην το δενετε κομπο. Θελουν αμεσα πυροσβεστες υπαρχουν αναγκες... Αν μπει οντως σε πανελληνιες ποτε θα το ξερουμε σιγουρα χωρις να βαισιζομαστε σε εικασιες και υπομνηματα... Ευχαριστω
Θεωρείς δηλαδή ότι μέχρι στιγμής το σύστημα ήταν αδιάβλητο και μάλιστα ότι ήταν και άκρως πετυχημένο; Και επίσης είμαι περίεργος και θα ήθελα να μου απαντήσεις εσύ ο ίδιος για ποιο λόγο ακριβώς θεωρείς ότι η διαδικασία εισαγωγής μέσω πανελληνίων θα είναι μία αποτυχημένη διαδικασία;
Το ότι το σώμα έχεις ανάγκες και χρίζει άμεσης στελέχωσης (όπως και άλλα σώματα ασφαλείας / ένοπλες δυνάμεις) είναι γνωστό. Το τι μπορεί να υλοποιηθεί στην παρούσα φάση είναι το ζητούμενο όμως.
wrc έγραψε:Δε νομιζω να γινει γιατι χθες συζητουσα με στελεχη και μου ελεγαν οτι θα ειναι αποτυχημενο το συστυμα των πανελληνιων οπως με τους αστυφυλακες. Υπαρχει πιθανοτητα να βγει προκυρηξη για πυροσβεστες μην το δενετε κομπο. Θελουν αμεσα πυροσβεστες υπαρχουν αναγκες... Αν μπει οντως σε πανελληνιες ποτε θα το ξερουμε σιγουρα χωρις να βαισιζομαστε σε εικασιες και υπομνηματα... Ευχαριστω
οτι θα ξεβολευε μερικους σιγουρα το πιστευω αλλα το οτι θα ηταν αναξιοκρατικο η αποτυχημενο δε το νομιζω.
Αλλο αδιαβλητο και αλλο πετυχημενο... Το να μπαινεις απο πανελληνιες αστρατευτος στα 18 και μονο και μονο επειδη εγραψες 5 μαθηματα δε ξερεις που μπαινεις γιατι πας για μονιμοτητα. Αρα δεν ειναι πετυχημενο. Υπαρχουν ατομα που εχουν χαλασει χρονο και χρημα και μαζευουν μορια απο το 2009 οπως και εγω για να μπουμε σε μια αξιοκρατικη προκυρηξη με μορια οχι φυσικα σαν το 2006,2007 που εμπεναν με βυσμα... Δε θεωρειται ξεβολεμα οταν μαζευεις μορια 6 χρονια και περιμενεις τι καλυτερο εχουν οι πανελληνιες που εεγραψες και τελος... Ειναι καλυτερα που καλυπτονται τα κενα απο τους ππυ που δεν εχεουν παει γυμνασιο και τα 2/3 ειναι ακαταλληλοι για μονιμοτητα; Αν δε λεγεται υποβαθμιση αυτο τοτε τι λεγεται και σε υποβαθμιζουν ατομα με προσοντα τριτοβαθμια δοκιμοι εθελοντ, διπλωματα κτλ κτλ που αγαπουν το σωμα και κατευθυνονται εκει ενω απο πανελληνιες θα παει για να μην πανε χαμενα τα μορια που εβγαλε και ουτε καν το γνωριζει στο μηχανογραφικο οτι εχει μπει...