Άρβυλα ελληνικού στρατού
Άρβυλα ελληνικού στρατού
Ψάχνοντας εδώ κι'εκεί στο internet δε βρήκα κάποιο συγκεντρωτικό οδηγό για το πως συνίσταται να βάφουμε και να συντηρούμε τις αρβύλες. Έχω ακούσει διάφορα από άλλους αλλά είναι λίγο συγκεχυμένες οι πληροφορίες και δε μπορώ τελικά να καταλήξω σε μια μέθοδο, ούτε σε υλικά, γι'αυτό θα εκτιμούσα συμβουλές από πιο έμπειρους στο θέμα!
Για την ώρα η διαδικασία που ακολουθούσα είναι να απλώνω το βερνίκι που έδινε ο ΕΣ το προηγούμενο βράδυ (έβαζα μπόλικο) και το πρωι τρίψιμο με τη μεγάλη βούρτσα. Έβαφε (και κάπως μαλάκωνε) μεν, δε γυάλιζε δε. Επίσης το βερνίκι έμενε πάνω χωρίς να απορροφηθεί σε αρκετά μεγάλη ποσότητα και είχα μονίμως λεκέδες παντού στα ρούχα και στα νύχια. Το γύρισα στο κλασσικό Camel υγρό με βουρτσάκι, αλλά δε κάνει και τίποτα ιδιαίτερο. Μου είπαν να τρίψω το δέρμα με καλτσόν αλλά δεν είχε ιδιαίτερο αποτέλεσμα η συγκεκριμένη μέθοδοσ...
ΓΙα το μαλάκωμα τις πλάκωσα 2-3 φορές με βαζελίνη για ένα βράδυ (και παραπάνω σε άδειες) και τρίψιμο πάλι με τη βούρτσα την επόμενη μέρα (γιατί δεν απορροφήθηκε όλη) και μαλάκωσαν αρκετά. Κάποιοι λέγαν ότι με σωστό βερνίκωμα δε χρειάζεται βαζελίνη, οπότε είμαι ανοιχτός σε προτάσεις!
Για την ώρα η διαδικασία που ακολουθούσα είναι να απλώνω το βερνίκι που έδινε ο ΕΣ το προηγούμενο βράδυ (έβαζα μπόλικο) και το πρωι τρίψιμο με τη μεγάλη βούρτσα. Έβαφε (και κάπως μαλάκωνε) μεν, δε γυάλιζε δε. Επίσης το βερνίκι έμενε πάνω χωρίς να απορροφηθεί σε αρκετά μεγάλη ποσότητα και είχα μονίμως λεκέδες παντού στα ρούχα και στα νύχια. Το γύρισα στο κλασσικό Camel υγρό με βουρτσάκι, αλλά δε κάνει και τίποτα ιδιαίτερο. Μου είπαν να τρίψω το δέρμα με καλτσόν αλλά δεν είχε ιδιαίτερο αποτέλεσμα η συγκεκριμένη μέθοδοσ...
ΓΙα το μαλάκωμα τις πλάκωσα 2-3 φορές με βαζελίνη για ένα βράδυ (και παραπάνω σε άδειες) και τρίψιμο πάλι με τη βούρτσα την επόμενη μέρα (γιατί δεν απορροφήθηκε όλη) και μαλάκωσαν αρκετά. Κάποιοι λέγαν ότι με σωστό βερνίκωμα δε χρειάζεται βαζελίνη, οπότε είμαι ανοιχτός σε προτάσεις!
Άρβυλα ελληνικού στρατού
Ένας άλλος τρόπος για να γυαλίζει καλύτερα το άρβυλο είναι αντί για καλσόν να χρησιμοποιείς ένα κομμάτι βελούδο.
Όσο για το μαλάκωμα, ναι η βαζελίνη είναι πολύ καλύτερη. Άλλος τρόπος είναι να ρίξεις τα άρβυλα μέσα σε κουβά με καυτό νερο και να τα αφήσεις όλο τα βράδι εκεί.
Για συντήρηση αρβυλών, ψάξε για λίπος φώκιας Snoseal. Υπάρχουν σε μαγαζιά με στρατιωτικά/κυνηγετικά είδη.

Όσο για το μαλάκωμα, ναι η βαζελίνη είναι πολύ καλύτερη. Άλλος τρόπος είναι να ρίξεις τα άρβυλα μέσα σε κουβά με καυτό νερο και να τα αφήσεις όλο τα βράδι εκεί.
Για συντήρηση αρβυλών, ψάξε για λίπος φώκιας Snoseal. Υπάρχουν σε μαγαζιά με στρατιωτικά/κυνηγετικά είδη.

Άρβυλα ελληνικού στρατού
Ευχαριστω πολυ ξερεις ηταν το μονο πραγμα που με ανγωνε Γιατι μεθαυριο παρουσιαζομαι ασκετο πιστεται λογω βαρους να παρω απαλλαγη αν και δεν το θελω αυτο το θεωρο ντροπη και βλακια μπορει να με βαλουν ι2 αν το ζητησω ευχαριστω
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 4
Άρβυλα ελληνικού στρατού
frankos έγραψε:Ευχαριστω πολυ ξερεις ηταν το μονο πραγμα που με ανγωνε Γιατι μεθαυριο παρουσιαζομαι ασκετο πιστεται λογω βαρους να παρω απαλλαγη αν και δεν το θελω αυτο το θεωρο ντροπη και βλακια μπορει να με βαλουν ι2 αν το ζητησω ευχαριστω
Δεν μας έχεις πει ούτε βάρος ούτε ύψος, πως να σου απαντήσουμε;
Διάβασε εδώ και είμαι σίγουρος πως θα καταλάβεις
Άρβυλα ελληνικού στρατού
Υπερβολες ρε παιδια ενα χρωματακι απο το σουπερ για γρηγορη επικαλυψη αυτο ειναι το μονο ΣΟΣ για μένα
Άρβυλα ελληνικού στρατού
Τ καλιτερο μαλακομα τ κανει τ λυπος. Αλλα για ποσες μερες τ αρβιλα εισαι σκατα κ κολαει μ τ παραμικρο σκονη. Κ ολη την ωρα βγαζει κ βγαζει ασπραδια. Παρε τ γιαλιστικο π θ σε δωσουν. Κ τριβε με αυτα. Αν κ σιγα τ μαλακομα οτι κ να κανεις σε μια εβδομαδα τ πολυ μια χαρα θ σε ειναι...
Άρβυλα ελληνικού στρατού
Πολύ καλό προϊόν το λίπος φώκιας, ρωτήστε και τον Greckο που είναι βάζελος και το χρησιμοποιεί συχνά.Nassos έγραψε:
Άρβυλα ελληνικού στρατού
Επειδη το ολο πακετο ειναι οι μερες εκπαιδευσης.
ποιος ειναι ο καλυτερος πατος για τις αρβυλες
σιλικονης,gel, αλλο υλικο;
http://www.armyland.gr/catalogue2.asp?sub1=5&sub2=44&sub3=44&sub4=44&proionta=485&PTittle=5@485
ή
http://www.army-market.gr/advanced_search_result.php?keywords=%CF%80%CE%AC%CF%84%CE%BF%CE%B9&x=0&y=0
(υπαρχουν και αλλα μαγαζια ενδεικτικα αναφερω αυτα.)
πως θα μαλακωσει το δερμα
+
> Η βαζελινη εξωτερικα; Αυτο με το καυτο νερο θα ειναι το πολυ για 1 ωρα. Ζεστο νερο
ποιος ειναι ο καλυτερος πατος για τις αρβυλες
σιλικονης,gel, αλλο υλικο;
http://www.armyland.gr/catalogue2.asp?sub1=5&sub2=44&sub3=44&sub4=44&proionta=485&PTittle=5@485
ή
http://www.army-market.gr/advanced_search_result.php?keywords=%CF%80%CE%AC%CF%84%CE%BF%CE%B9&x=0&y=0
(υπαρχουν και αλλα μαγαζια ενδεικτικα αναφερω αυτα.)
πως θα μαλακωσει το δερμα
+
> Η βαζελινη εξωτερικα; Αυτο με το καυτο νερο θα ειναι το πολυ για 1 ωρα. Ζεστο νερο
Άρβυλα ελληνικού στρατού
Τους πάτους Magnum να προτιμάς (ή τους φθηνότερους Survivors και Woodland).
Όσο για το μαλάκωμα των αρβυλών, μέσα στο Στρατό αδύνατο έως απίθανο να μπορέσεις να τα μαλακώσεις με βραστό νερό. Αναγκαστικά ή βαζελίνη ή βερνύκι.
Όσο για το μαλάκωμα των αρβυλών, μέσα στο Στρατό αδύνατο έως απίθανο να μπορέσεις να τα μαλακώσεις με βραστό νερό. Αναγκαστικά ή βαζελίνη ή βερνύκι.
- _KOURSAROS_
- Συνταγματάρχης
- Posts in topic: 1
Άρβυλα ελληνικού στρατού
pantzos4 έγραψε:Η σηρα 311 η 312 δν θυμαμε Σε ενα κεντρο χοριγιθικαν τετοια αρβυλα.
Η 312 είχαμε τέτοια αν κατάλαβα πια εννοείς εγώ όμως ήμουν από τους ατυχους γιατί τα είχαν σε μικρά νούμερα 47άρι άρβυλο φορούσα, πάντως παιδιά να ξέρετε στην E'MK απογορευόταν αλλα αρβυλα, μονο τα στελέχη και οι δόκιμοι φορούσαν, σιγουρευτείτε για το τι Παίζει στην μονάδες και μετά αγοράστε, εγώ πάντως μια χαρά την έβγαλα με τα Ελληνικά ένα πάτο καλο να βάλεις και τέλος λίγο το τρέξιμο λίγο η θαλασσίτσα κάνα καψώνι θα μαλακώσουν μια χαρά, μην πετάτε τα λεφτά σας για 6-7 μήνες.
Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης.
Άρβυλα ελληνικού στρατού
Σχετικά με τα άρβυλα, μπορώ να αγοράσω δικά μου από κατάστημα με στρατιωτικά είδη (οπότε να μοιάζουν στην εμφάνιση με τα κανονικά) αλλά να είναι πιο ορθοπεδικά;
Έχω ακούσει ότι αυτά που φοράνε οι αξιωματικοί είναι καλύτερα, μπορώ να πάρω τέτοια;
Έχω ακούσει ότι αυτά που φοράνε οι αξιωματικοί είναι καλύτερα, μπορώ να πάρω τέτοια;
Άρβυλα ελληνικού στρατού
Δεν επιτρέπουν να φοράς άλλα άρβυλα πλην του Ελληνικού Στρατού. Αν είσαι ΔΕΑ ναι μπορείς.
Άρβυλα ελληνικού στρατού
Nassos έγραψε:Δεν επιτρέπουν να φοράς άλλα άρβυλα πλην του Ελληνικού Στρατού. Αν είσαι ΔΕΑ ναι μπορείς.
Ούτε αν μοιάζουν με του ΕΣ στην εμφάνιση;
Είδα κάποια σε αυτό το thread όπως:
Duetto Aeropelma ή Άρβυλο Ελληνικού Στρατού τ.Gore-Tex
Άρβυλα ελληνικού στρατού
Αν λές για τα Duetto με την αερόσολα, ούτε αυτά.
Όσο υπηρετείς είσαι αναγκασμένο να ακολουθείς πιστά το θέμα ομοιομορφίας. Μετά τη θητεία και σαν έφεδρος μπορείς να πάρεις όποιο άρβυλο θές. Ίσως με τα άλλα "νέας γενιάς" άρβυλα να είσαι ΟΚ, αλλά να ξέρεις κοστίζει 100+ και θέλουν και "στρώσιμο".
Αν πάς σε μονάδα που ο Διοικητής είναι χαλαρός σε αυτό το θέμα, τότε μπορείς να το σκεφτείς και να δείς αν συμφέρει να αγοράσεις ένα ζευγάρι άρβυλα από το εμπόριο.
Όσο υπηρετείς είσαι αναγκασμένο να ακολουθείς πιστά το θέμα ομοιομορφίας. Μετά τη θητεία και σαν έφεδρος μπορείς να πάρεις όποιο άρβυλο θές. Ίσως με τα άλλα "νέας γενιάς" άρβυλα να είσαι ΟΚ, αλλά να ξέρεις κοστίζει 100+ και θέλουν και "στρώσιμο".
Αν πάς σε μονάδα που ο Διοικητής είναι χαλαρός σε αυτό το θέμα, τότε μπορείς να το σκεφτείς και να δείς αν συμφέρει να αγοράσεις ένα ζευγάρι άρβυλα από το εμπόριο.
Άρβυλα ελληνικού στρατού
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Νέας γενιάς ποιά εννοείς;
Νέας γενιάς ποιά εννοείς;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες