Δίπλωμα οδήγησης στο στρατό

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 16

Δημοσίευση από Greek_Army »

zaxos έγραψε:Οχι ρε το δηλωσα ομως τι να κανω τωρα; Πω καταστροφη; Πως θα γινει οταν μπω αμα δεν το αναφερω σωζεται; Αμα τους πω οτι δεν θελω να παω μπορει να με βαλουν με το ζορι;

Καλά δεν σημαίνει ότι επειδή δήλωσες το δίπλωμα θα σε κάνουνε και οδηγό χαλάρωσε
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

ge0rgio έγραψε:Όταν παρουσιαστώ θα πρέπει να έχω το αυθεντικό δίπλωμα (είναι το καινούργιο σαν πιστωτική κάρτα) ή πρέπει να έχω επικυρωμένο αντίγραφο; Αν μου δώσουν Στρατιωτικό δίπλωμα θα μπορώ να οδηγήσω πολιτικά οχήματα;
Ας μου απαντήσει κάποιος γιατί ακούω διάφορα
Ευχαριστώ

Αντίγραφο επικυρωμένο θα δώσεις και δεν μπορείς να οδηγήσεις πολιτικό όχημα με το στρατιωτικό
YKOA EM

Δημοσίευση από YKOA EM »

Ξέρεις αν τα διπλώματα Γ' κατηγορίας μπορούμε, με την νέα νομοθεσία για το στρατό, να τα κάνουμε πολιτικά, πληρώνοντας απλά ένα αντίτιμο;- και αυτο για να χτυπήσει η κυβέρνηση τις σχολές οδηγών και να βγάλει λεφτά.

...
REPAINER
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από REPAINER »

YKOA EM έγραψε:Ξέρεις αν τα διπλώματα Γ' κατηγορίας μπορούμε, με την νέα νομοθεσία για το στρατό, να τα κάνουμε πολιτικά, πληρώνοντας απλά ένα αντίτιμο;- και αυτο για να χτυπήσει η κυβέρνηση τις σχολές οδηγών και να βγάλει λεφτά.

οχι φιλε δε γινεται πλεον, γινοταν αρκετα παλιοτερα

ασε που και στο μηχανικο να πας να υπηρετησεις. Πλεον οχηματα σκαπτικα-νταλικες και οδοστρωτηρες οδηγουν μονο οι μονιμοι, και μονο οι μονιμοι εχουν εκπαιδευσεις πανω τους

οι φανταροι μονο με ναρκοπεδια (και αυτο σπανια) , και με γεφυρες εκσπιδευονται
...
oldie158
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από oldie158 »

YKOA EM έγραψε: Ξέρεις αν τα διπλώματα Γ' κατηγορίας μπορούμε, με την νέα νομοθεσία για το στρατό, να τα κάνουμε πολιτικά, πληρώνοντας απλά ένα αντίτιμο;- και αυτο για να χτυπήσει η κυβέρνηση τις σχολές οδηγών και να βγάλει λεφτά.

...
αυτά φίλε γίνονταν στη δική μου εποχή πριν 30 χρόνια, κάποιοι έφευγαν και με Ε', και νάταν μόνο αυτό, στο μηχανικό οι χειριστές εκσκαφέων γκρέιντερ κλπ έβγαζαν κατευθείαν πολιτική άδεια, ήταν τότε πολλές οι ειδικότητες που έφευγες απ το στρατό με μιά δουλειά στα χέρια, τώρα μας έφαγε ο εκμοντερνισμός και οι εννιαμηνίες

Βαγγελης

Δημοσίευση από Βαγγελης »

Παιδια καλησπερα αυτες τις μερες θα παω να κοψω την αναβολη μου το διπωλμα αδηγησης το δηλωνω εκει στη στρατολογια η θα πρεπει να εχω αντιγραφο του οταν θα παω στο κεντρο;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Βαγγελης έγραψε:Παιδια καλησπερα αυτες τις μερες θα παω να κοψω την αναβολη μου το διπωλμα αδηγησης το δηλωνω εκει στη στρατολογια η θα πρεπει να εχω αντιγραφο του οταν θα παω στο κεντρο;

μπορείς να το δηλώσεις και στην στρατολογία και στο κέντρο
john

Δημοσίευση από john »

Καλησπέρα παιδιά! Πολύ καλη δουλειά στο site!

Μία γρήγορα ερώτηση! Εχω δίπλωμα αυτοκινήτου, αλλά δεν θέλω να παω για οδηγός, οπότε λέω να μην το πάρω μαζί μου. Τι λέτε;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 15
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

john έγραψε:Καλησπέρα παιδιά! Πολύ καλη δουλειά στο site!

Μία γρήγορα ερώτηση! Εχω δίπλωμα αυτοκινήτου, αλλά δεν θέλω να παω για οδηγός, οπότε λέω να μην το πάρω μαζί μου. Τι λέτε;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Δεν παίζει ρόλο. Και να μην ξέρεις να οδηγείς, αν σε βάλουν Οδηγό σε 4x4 όχημα θα σε μάθουν.

Αν δεν είσαι Ι1 (κοινώς άριστα υγιείς) δεν θα σε πάρουν.
vandrad
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από vandrad »

Καλησπερα! Ειμαι μονιμος, δεν εχω διπλωμα αυτοκινητου. Μπορω να βγαλω στρατιωτικο διπλωμα; Ξερω οτι δεν ισχυει εξω αλλα εγω το θελω για να οδηγω τα υπηρεσιακα αυτοκινητα της μοναδος. Γινεται; Και αν ναι πως μπορω να μαθω; Ευχαριστω προκαταβολικα
Άβαταρ μέλους
dimitris mak
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από dimitris mak »

Ο πατερας μου οταν ηταν φανταρος πηρε το διπλωμα μεσα στον στρατο... ! Και φυσικα και για μεγαλα αυτοκινητα...
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

vandrad έγραψε:Καλησπερα! Ειμαι μονιμος, δεν εχω διπλωμα αυτοκινητου. Μπορω να βγαλω στρατιωτικο διπλωμα; Ξερω οτι δεν ισχυει εξω αλλα εγω το θελω για να οδηγω τα υπηρεσιακα αυτοκινητα της μοναδος. Γινεται; Και αν ναι πως μπορω να μαθω; Ευχαριστω προκαταβολικα

καλησπερα φιλε. Βεβαιως κ μπορεις να βγαλεις διπλωμα. Κ εμενα οταν μου απαιτησαν να εκδοσω την καταλληλοτητα δεν ειχα ακομη πολιτικο διπλωμα. Τσιμπητο θα σε βαλουν μεσα στο σχολειο οδηγων δεν υπαρχει θελω, υπαρχει πρεπει. Κ στους εποπ ειναι υποχρεωτικο τουλαχιστον η καταλληλοτητα για GD-240 και GD-290 για την μονιμοποιηση. Κ αναλογα με την ειδικοτητα σου σε υποχρεωνουν να βγαλεις κ τα αναλογα διπλωματα. Το πως θα το μαθεις, μια ωραια πρωια στην αναφορα ταγματος, θα βγει ο αξ/κος του 2ου γρ. Που ειναι κ το αρμοδιο γραφειο για τις καταλληλοτητες, και θα ανακοινωσει ποιοι θα συμμετασχουν στο σχολειο.

Μάριος

Δημοσίευση από Μάριος »

Στο άρθρο 16, παρ.2, κεφ. Δ' του Ν.3710/2008,ΦΕΚ τ. Α' 216/23-10-2008, αναφέρεται ότι είναι δυνατή η μετατροπή των αδειών ικανότητας οδήγησης υπηρεσιακού οχήματος που εκδίδονται από την Ελληνική Αστυνομία σε αντιστοίχων κατηγοριών αδειών οδήγησης αυτοκινήτων, τρίτροχων οχημάτων και μοτοσικλετών, χωρίς θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις.

Με την υπ' αριθμ,47272/5763/27-8-2009 ΚΥΑ των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, καθορίστηκαν οι όροι και προϋποθέσεις μετατροπής άδειας ικανότητας οδήγησης υπηρεσιακού οχήματος που εκδίδεται από την Ελληνική Αστυνομία, σε άδεια οδήγησης αντίστοιχων κατηγοριών, χωρίς θεωρητική εξέταση και δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς. Το ερώτημα είναι αν Μελετάται το ενδεχόμενο από το Υπουργείο το παραπάνω ευεργέτημα -το οποίο ίσχυε παλαιότερα και καταργήθηκε -να ισχύει και για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Έτσι το υπουργείο απάντησε

Η μετατροπή των στρατιωτικών αδειών ικανότητας οδήγησης σε αντίστοιχες πολιτικού τύπου κα­ Ταργήθηκε με απόφαση του τότε Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών από 17-6-1996.

Η εκπαίδευση του στρατιωτικού προσωπικού (μόνιμου και οπλιτών) στην οδήγηση οχημάτων για την έκδοση άδειας ικανότητας οδηγού, γίνεται σύμφωνα με την ΠαΔ 3-7/201Ο/ΓΕΣ/ΔΕΚΠ, στην οποία Έχουν ενσωματωθεί οι προβλέψεις της Υπουργικής Απόφασης 34861/79, ΠΔ 19/95 και ΚΟΚ2007.

Στο πλαίσιο της απόφασης ταυ ΥΠΕΘΑ για την σύνδεση της θητείας με την αγορά εργασίας, τα Κέντρα Εκπαιδεύσεως Εφοδιασμού Μεταφορών (ΚΕΕΜ) και Κέντρα Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού (ΚΕΠΒ), έχουν χαρακτηριστεί ως ΚΕΚ για την εκπαίδευση οδηγών. Σε αυτά εκπαιδεύονται Ανθυπολοχα­ Γοί, Λοχίες καθώς και ειδικότητες οδηγού ΕΠΟΠ και οπλιτών θητείας. Στην παρούσα φάση μελετάται τα ενδεχόμενα της μετατροπής των ανωτέρω αδειών οδήγησης από τα ΚΕΚ, σε άδειες οδήγησης αντίστοιχων κατηγοριών πολιτικών οχημάτων και πολύ σύντομα θα υποβληθεί σχετική πρόταση στα Υπουργεία Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Μάριος έγραψε:

Η μετατροπή των στρατιωτικών αδειών ικανότητας οδήγησης σε αντίστοιχες πολιτικού τύπου κα­ Ταργήθηκε με απόφαση του τότε Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών από 17-6-1996.

Η εκπαίδευση του στρατιωτικού προσωπικού (μόνιμου και οπλιτών) στην οδήγηση οχημάτων για την έκδοση άδειας ικανότητας οδηγού, γίνεται σύμφωνα με την ΠαΔ 3-7/201Ο/ΓΕΣ/ΔΕΚΠ, στην οποία Έχουν ενσωματωθεί οι προβλέψεις της Υπουργικής Απόφασης 34861/79, ΠΔ 19/95 και ΚΟΚ2007.

Στο πλαίσιο της απόφασης ταυ ΥΠΕΘΑ για την σύνδεση της θητείας με την αγορά εργασίας, τα Κέντρα Εκπαιδεύσεως Εφοδιασμού Μεταφορών (ΚΕΕΜ) και Κέντρα Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού (ΚΕΠΒ), έχουν χαρακτηριστεί ως ΚΕΚ για την εκπαίδευση οδηγών. Σε αυτά εκπαιδεύονται Ανθυπολοχα­ Γοί, Λοχίες καθώς και ειδικότητες οδηγού ΕΠΟΠ και οπλιτών θητείας. Στην παρούσα φάση μελετάται τα ενδεχόμενα της μετατροπής των ανωτέρω αδειών οδήγησης από τα ΚΕΚ, σε άδειες οδήγησης αντίστοιχων κατηγοριών πολιτικών οχημάτων και πολύ σύντομα θα υποβληθεί σχετική πρόταση στα Υπουργεία Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

προσωπικη-υποκειμενικη αποψη, οτι δεν θα γινει. Αν γινει, μακαρι να διαψευστω, οφελος θα εχω κιολας. Δεν συμφερει το κρατος να χανει εσοδα απο τα παραβολα εκδοσης των διπλωματων οδηγησης. Μακαρι τελικα να γινει παντως. Ειδικα για τους κληρωτους.

TEIN
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από TEIN »

Και εγω χλωμο το κοβω...
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες