Μείωση θητείας (2009)

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 37

Μείωση θητείας (2009)

Δημοσίευση από Markos_Hdi »

Εντελώς άλλο αυτό φίλε πειραιώτη. Σε αυτό είμαι μέσα. Βέβαια όταν όντως γίνεται για να του κόψεις την μαγκιά.

Πάντως δεν έχω ακούσει ποτέ για τέτοιο σκηνικό. Αντιθέτως έχω ακούσει φαντάρους να κόβουνε τον τσαμπουκά σε αξιωματικούς και να μην τους αγγίζει κανείς, για να μην "μπλέξει". Αποτέλεσμα; Τον πληγωμένο τους εγωισμό προσπαθούνε αυτοί οι "αξιωματικοί" να τον επουλώσουνε χώνοντας άτομα που δεν το αξίζουνε.

10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 26

Μείωση θητείας (2009)

Δημοσίευση από 10κωστας50 »

Markos_Hdi έγραψε:Εντελώς άλλο αυτό φίλε πειραιώτη. Σε αυτό είμαι μέσα. Βέβαια όταν όντως γίνεται για να του κόψεις την μαγκιά.

Πάντως δεν έχω ακούσει ποτέ για τέτοιο σκηνικό. Αντιθέτως έχω ακούσει φαντάρους να κόβουνε τον τσαμπουκά σε αξιωματικούς και να μην τους αγγίζει κανείς, για να μην "μπλέξει". Αποτέλεσμα; Τον πληγωμένο τους εγωισμό προσπαθούνε αυτοί οι "αξιωματικοί" να τον επουλώσουνε χώνοντας άτομα που δεν το αξίζουνε.

Σε αυτο συμφωνώ...
Άντρας λογάται, όποιος μπορεί να σκύβει το κεφάλι, όπου πουλάν παλικαριές κ' εγωισμούς οι άλλοι...
πειραιωτης
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 20

Μείωση θητείας (2009)

Δημοσίευση από πειραιωτης »

Μαρκο πλεον οι αξιωματικοι φοβουνται να σου μιλησουν δυνατα ή να σε βρισουν γιατι δε ξερουν τι βυσμα εχεις και φοβουνται οτι μετα απο λιγο θα τους καλεσει ο διοικητης και θα τους πει οτι περνουν μεταθεση για καστελοριζο(γιατι φυσικα πηρε ο υπουργος και ειπε οτι θα πεσουν κεφαλια και θα κοπουν γαλονια και αστερια! )!
Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Μείωση θητείας (2009)

Εγώ πάντως πειραιώτη μόνο για φόβο σε βυσματίες δεν έχω ακούσει. Έχω ακούσει πολλά μα πάρα πολλά περιστατικά για τους πλέον αβυσματιούχους που απλά ήτανε πραγματικά τσαμπουκάδες και δεν σηκώνανε και πολλά και κόβανε τον αέρα από όλους τους αξιωματικούς ή τους μόνιμους γενικά. Καμία σχέση με βύσματα, υπουργούς και Καστελόριζα.

Απλά θρασυδειλία των αξιωματικών και κοτίλα.

skalkomis
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Μείωση θητείας (2009)

Δημοσίευση από skalkomis »

Ισχυει το 9μηνο τελικα;
argeadas
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 1
Ενδιαφέροντα: διάβασμα,κυνήγι,πουλιά

Μείωση θητείας (2009)

Δημοσίευση από argeadas »

Προς το παρόν όχι.
kostas pharm
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 4
Ενδιαφέροντα: μουσικη, σινεμα, βιβλια, αθλητισμος
Επάγγελμα: Ασκουμενος φαρμακοποιος

Μείωση θητείας (2009)

Δημοσίευση από kostas pharm »

Εστω οτι μειωνεται η θητεια κατα 3 μηνες. θα ισχυσει το ιδιο και για τους δοκιμους; απο 17 σε 14 μηνες;
10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Μείωση θητείας (2009)

kostas pharm έγραψε:Εστω οτι μειωνεται η θητεια κατα 3 μηνες. θα ισχυσει το ιδιο και για τους δοκιμους; απο 17 σε 14 μηνες;

Λογικά ναι...
Κανονική θητεία +5 παραπάνω, αρα θα κανουν 14... Εικόνα
Άντρας λογάται, όποιος μπορεί να σκύβει το κεφάλι, όπου πουλάν παλικαριές κ' εγωισμούς οι άλλοι...
Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Μείωση θητείας (2009)

Kαλά θα ήτανε αλλά προσωπικά πιστεύω ότι δεν υπάρχει περίπτωση.
10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Μείωση θητείας (2009)

Markos_Hdi έγραψε:Kαλά θα ήτανε αλλά προσωπικά πιστεύω ότι δεν υπάρχει περίπτωση.

Φιλε εγω δεν θέλω να μειωθει να σου πω την αλήθεια!
Ειναι απίθανο να μειωθει αυτη τη στιγμή η θητεία, ΤΏΡΑ με την κρίση...
Αλλα και πάλι δεν θα μειωνόταν πιστεύω, ποσο μάλλον τώρα που έχει και δικαιολογία η κυβέρνηση!
Για τις επομενες 2 σειρες τουλάχιστον το βλεπω απιθανο!
Μη σου πω για το 2009... !
Αλλα και πάλι θα δειξει!
Anonymous

Μείωση θητείας (2009)

Δημοσίευση από Anonymous »

Kalhmera.Xthes to vrady pou eida eidhseis ston Alpha eipan gia meiwsh oti o meimarakhs tha katathesei ston prwthypourgo to sxedio gia meiwsh ths theitias stous 9 mhnes.To mono pou menei einai na pshfistei.Eipe epishs oti nai men yparxei piesh apo ton strato,alla exei meletithei hdh to sxedio meiwshs ths theitia.
10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Μείωση θητείας (2009)

Stelios έγραψε:Kalhmera.Xthes to vrady pou eida eidhseis ston Alpha eipan gia meiwsh oti o meimarakhs tha katathesei ston prwthypourgo to sxedio gia meiwsh ths theitias stous 9 mhnes.To mono pou menei einai na pshfistei.Eipe epishs oti nai men yparxei piesh apo ton strato,alla exei meletithei hdh to sxedio meiwshs ths theitia.

Mη βλέπεις και πολλες ειδήσεις...
Και εγω είδα οτι βγήκε ο Υπουργος οικονομίας χθες στις ειδήσεις και είπε οτι τα 28δις απ το δάνειο της χωρας, οτι θα δωθεί στον κόσμο απο τις τράπεζες...
Δε νομίζω να το πιστευεις αυτο;
Ο κόσμος πεινάει, και ακολουθούν χειρότερα...
Ξεχασέ την τη μείωση της θητείας τουλάχιστον για τις 2 πρώτες σείρες του 09...
Μην ελπίζετε ολοι...
Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Μείωση θητείας (2009)

Kώστα δεν μπορείς να κάνεις σύγκριση αυτά τα 2. Το πρώτο είναι κάτι το χειροπιαστό, ενώ το 2ο είναι κάτι που μπορεί απλά να το ισχυριστεί κανείς ότι συμβαίνει ή ότι θα συμβεί. Πάντως μακάρι να γίνει, έτσι ώστε τον Μάιο που θα μπω να πάω για ΔΕΑ χωρίς δεύτερη σκέψη. :)

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 24

Μείωση θητείας (2009)

Δημοσίευση από yandr »

Μείωση της θητείας στους 9 μήνες πριν από τις εκλογές προανήγγειλε χτες ο Β. Μεϊμαράκης δηλώνοντας ότι έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις με μια σειρά μέτρων που ελήφθησαν την τελευταία πενταετία.

...

Οπως εξήγησε ο κ. Μεϊμαράκης, έχουν ήδη ληφθεί μέτρα εκσυγχρονισμού και συγχώνευσης στρατοπέδων εξασφαλίζοντας μεγάλο αριθμό προσωπικού. Ταυτόχρονα -όπως τόνισε- προχωράει κανονικά το μακροπρόθεσμο σχέδιο πρόσληψης 15.000 Επαγγελματιών Οπλιτών. Τα μέτρα αυτά, σύμφωνα με τον υπουργό Αμυνας, είναι ικανά άμεσα να εξασφαλίσουν μείωση της θητείας!

Μείωση μονάδων

Οπως διευκρίνιζε αρμόδια πηγή του Γενικού Επιτελείου, ήδη με την τροποποίηση της υφιστάμενης Δομής Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων προβλέπεται δραστική μείωση μονάδων, όπως προέβλεπε το αρχικό σχέδιο του 2003. Με βάση τα νέα δεδομένα και με την προϋπόθεση ότι θα γίνουν οι προγραμματισμένες προσλήψεις Επαγγελματιών Οπλιτών θα υπάρξει δυνατότητα μείωσης της θητείας. Επομένως η όποια κυβερνητική εξαγγελία για μείωση της θητείας θα έχει τη σύμφωνη γνώμη της στρατιωτικής ηγεσίας.

Ωστόσο, θετική ήταν η αντίδραση των Πολιτικών Νεολαιών στο χτεσινοβραδινό άκουσμα από το στόμα του αρμόδιου υπουργού Αμυνας ότι είναι έτοιμος να μειώσει τη θητεία.

ΕΘΝΟΣ

Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Μείωση θητείας (2009)

Πέφτει γερό δούλεμα.
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 8 επισκέπτες