άντε να το δούμε, θα περιμένουμε να βγεί, γιάτι όντως άμα το ρίξουν το όριο ο ανταγωνισμός μεγαλώνει όπως είπε σωστά η Evi, λύσε όμως αν μπορείς την απόρια γιατί το κάνανε αυτό; Επείδη δεν δήλωναν πολλές κοπέλες στις στρατιωτικές σχολές λόγο ανερπακή ύψους και δεν είχαν αρκετές γυναίκες ή βγήκε κάποια διάταξη από την Ε. Ε για το όριο ύψους των γυναικών στο στρατό;illy έγραψε:Ναι οτι αλλαξε το υψος αλλαξε, εγινε 1,60 για τις γυναικες για τις στρατιωτικες σχολες... Θα δειξει στην προκηρυξη των εποπ αν ξαναβγει κ οταν βγει αν θα ειναι 1,65 ακομη ή αν θα υιοθετησουν το νεο υψος
Όριο ύψους για ΕΠΟΠ (2011)
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 4
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 21
αυτο το θεμα με το υψος γινεται μονο στην Ελλαδα, δεν υπαρχει πουθενα... Κ ισως επειδη πολλες γυναικες εκαναν ενστασεις για το υψος μπορει να το θεωρησαν σωστο οτι πρεπει να κατεβει... Μην ξεχναμε οτι το υψος της μεσης ελληνιδας ειναι 1,61nandy24 έγραψε:άντε να το δούμε, θα περιμένουμε να βγεί, γιάτι όντως άμα το ρίξουν το όριο ο ανταγωνισμός μεγαλώνει όπως είπε σωστά η Evi, λύσε όμως αν μπορείς την απόρια γιατί το κάνανε αυτό; Επείδη δεν δήλωναν πολλές κοπέλες στις στρατιωτικές σχολές λόγο ανερπακή ύψους και δεν είχαν αρκετές γυναίκες ή βγήκε κάποια διάταξη από την Ε. Ε για το όριο ύψους των γυναικών στο στρατό;illy έγραψε:Ναι οτι αλλαξε το υψος αλλαξε, εγινε 1,60 για τις γυναικες για τις στρατιωτικες σχολες... Θα δειξει στην προκηρυξη των εποπ αν ξαναβγει κ οταν βγει αν θα ειναι 1,65 ακομη ή αν θα υιοθετησουν το νεο υψος
Dum spiro spero
Καμια διαταξη illy.. απλως το εκαναν για ψηφοθηρικους σκοπους για τις εποπ ωστε να υπαρχουν περ/ρες θυληκες ψηφοι αν κ οταν τωρα ξαναβγει προκυρηξη, και κατα 2ον για τις στρατιωτικες σχολες για να υπαρχουν περ/ρες υποψηφιες.
- evi85
- Ταγματάρχης
- Posts in topic: 9
προσωπικά πιστεύω πως αν βγει προκήρυξη και θα είναι για λίγα άτομα συνεπώς(βάση λογικής) θα αυξήσουν τα όρια στο ύψος.. μην εκπλαγείτε αν φτάσουμε στο σημείο να ζητάνε εποπ με ενιαίο ύψος γυναίκων-ανδρών στο 1.70 όπως στην αστυνομία
...
...
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 13
yandr έγραψε:Στοπ στο αλαλούμ με το κατώτερο όριο αναστήματος για την εισαγωγή ανδρών- και κυρίως γυναικών- στο Στράτευμα θέτει το υπουργείο Αμυνας. Με σχέδιο νόμου που έχει έτοιμο ο Ε. Βενιζέλος,καθιερώνεται ενιαίο όριο για υποψήφιους αξιωματικούς και Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠ. ΟΠ.) το 1,60 μ. Για τις γυναίκες και το 1,70 για τους άνδρες.
...
Δικαστικές αποφάσεις
Πολλοί υποστηρίζουν ότι μέσα από τη μεγαλύτερη αύξηση του ορίου για τις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες (10 cm έναντι 5 cm) κόβονται περισσότερες γυναίκες, που είναι εν πολλοίς ανεπιθύμητες για μάχιμες ειδικότητες. Μέχρι που ήρθαν οι δικαστές και με αλλεπάλληλες αποφάσεις δικαίωναν όσες προσέφευγαν κατεβάζοντας το όριο αφού ο βασικός νόμος για τους ΕΠ. ΟΠ.- που δεν είχε αλλάξει- ήταν σαφής:1,55 μ. Για τις γυναίκες και 1,60 μ. Για τους άνδρες. Η διαφορά των 10 πόντων που προβλέπει το σχέδιο νόμου προέκυψε ύστερα από αξιολόγηση που έχουν κάνει αρμόδιοι και ειδικοί φορείς.
TA NEA
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 13
Eλπίζω να μην ξανατεθεί απορία για το ύψος..
-
- Στρατηγός
αποκλειεται Ευη!!! ηδη αλλαξε στις στρατιωτικες σχολες... τωρα θα φανει στις νεες προκηρυξεις των εποπ τι ορια θα εχει...evi85 έγραψε: προσωπικά πιστεύω πως αν βγει προκήρυξη και θα είναι για λίγα άτομα συνεπώς(βάση λογικής) θα αυξήσουν τα όρια στο ύψος.. μην εκπλαγείτε αν φτάσουμε στο σημείο να ζητάνε εποπ με ενιαίο ύψος γυναίκων-ανδρών στο 1.70 όπως στην αστυνομία
...
Dum spiro spero
evi85 έγραψε: προσωπικά πιστεύω πως αν βγει προκήρυξη και θα είναι για λίγα άτομα συνεπώς(βάση λογικής) θα αυξήσουν τα όρια στο ύψος.. μην εκπλαγείτε αν φτάσουμε στο σημείο να ζητάνε εποπ με ενιαίο ύψος γυναίκων-ανδρών στο 1.70 όπως στην αστυνομία
...
Εχουμε κ λεμε, αξιοτιμη φιλη Έυη. αναφερεσαι στην προκυρηξη, κ απο τις λεξεις που χρησιμοποιεις, ενας χρηστης του forum,(πολυ περ/ρο μια χρηστρια), η οποια/ος δεν γνωριζει τι θα πει στρατος(οπως δεν γνωριζα κ εγω μια εποχη), θα παραπληροφορηθει, αθελα σου. επισης, η γνωμη που διατυπωνεις, ειναι δυσνοητη, δεν ειναι ορθα συνταγμενη. η ειμαι χαζος,(μπορει), η μεσα στο μυαλο σου δεν επεξεργαστηκες πολυ καλα αυτο που ηθελες να πεις, κ εξεφρασες μια αποψη η οποια κυμενεται σε θολα νερα. κ τεκμηριωνω: χρησιμοποιεις λεξεις, λες κ εισαι σιγουρη οτι αυτο θα συμβει: "θα ειναι, συνεπως, θα αυξησουν". αν εχεις καποια δεδομενη πληροφορια, πες την με αποδειξεις.(οχι μονο εσυ, αλλα κ εγω κ ο καθενας). περναω στο ψητο: αν παρουν λιγοτερα απο 2,000 ατομα, αριθμητικα στα οπλα θα αναλογουν λιγοτερα ατομα σε σχεση με τις προκυρηξεις απο την 5η σειρα κ μετα, που παιρνουν σταθερο αριθμο (2,000). τα 2,000 ατομα ειναι νουμερο "τσιμα-τσιμα", κ ηδη σε ορισμενες ειδικοτητες οπλων αλλα κ σωματων, παρατηρουνται ελλειψεις. πχ στην ειδικοτητα μου Α-Τ (ΠΖ), ειμαστε μετρημενοι στα δαχτυλα, δεν φτανουμε.
τοποθετηση Νο2. στην αστυνομια, ηδη ειναι παραλογο το οριο υψους, καθως ειναι ηδη πολυ πανω απο τον μεσο ορο υψους γυναικων. το πιθανοτερο(ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ΜΙΛΩΝΤΑΣ)να κατεβαινε στις γυναικες στην αστυνομια, παρα να γινοταν ενιαιο κ στον στρατο.
- evi85
- Ταγματάρχης
dn24 έγραψε:Εχουμε κ λεμε, αξιοτιμη φιλη Έυη. αναφερεσαι στην προκυρηξη, κ απο τις λεξεις που χρησιμοποιεις, ενας χρηστης του forum,(πολυ περ/ρο μια χρηστρια), η οποια/ος δεν γνωριζει τι θα πει στρατος(οπως δεν γνωριζα κ εγω μια εποχη), θα παραπληροφορηθει, αθελα σου. επισης, η γνωμη που διατυπωνεις, ειναι δυσνοητη, δεν ειναι ορθα συνταγμενη. η ειμαι χαζος,(μπορει), η μεσα στο μυαλο σου δεν επεξεργαστηκες πολυ καλα αυτο που ηθελες να πεις, κ εξεφρασες μια αποψη η οποια κυμενεται σε θολα νερα. κ τεκμηριωνω: χρησιμοποιεις λεξεις, λες κ εισαι σιγουρη οτι αυτο θα συμβει: "θα ειναι, συνεπως, θα αυξησουν". αν εχεις καποια δεδομενη πληροφορια, πες την με αποδειξεις.(οχι μονο εσυ, αλλα κ εγω κ ο καθενας). περναω στο ψητο: αν παρουν λιγοτερα απο 2,000 ατομα, αριθμητικα στα οπλα θα αναλογουν λιγοτερα ατομα σε σχεση με τις προκυρηξεις απο την 5η σειρα κ μετα, που παιρνουν σταθερο αριθμο (2,000). τα 2,000 ατομα ειναι νουμερο "τσιμα-τσιμα", κ ηδη σε ορισμενες ειδικοτητες οπλων αλλα κ σωματων, παρατηρουνται ελλειψεις. πχ στην ειδικοτητα μου Α-Τ (ΠΖ), ειμαστε μετρημενοι στα δαχτυλα, δεν φτανουμε.evi85 έγραψε: προσωπικά πιστεύω πως αν βγει προκήρυξη και θα είναι για λίγα άτομα συνεπώς(βάση λογικής) θα αυξήσουν τα όρια στο ύψος.. μην εκπλαγείτε αν φτάσουμε στο σημείο να ζητάνε εποπ με ενιαίο ύψος γυναίκων-ανδρών στο 1.70 όπως στην αστυνομία
...
τοποθετηση Νο2. στην αστυνομια, ηδη ειναι παραλογο το οριο υψους, καθως ειναι ηδη πολυ πανω απο τον μεσο ορο υψους γυναικων. το πιθανοτερο(ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ΜΙΛΩΝΤΑΣ)να κατεβαινε στις γυναικες στην αστυνομια, παρα να γινοταν ενιαιο κ στον στρατο.
Βασίλη αρχικά σου λέω, ναι δεν ήταν σωστή η σύνταξη της πρότασης μου, αλλά ξεκίνησα λέγοντας "προσωπικά"..'αρα διατύπωσα την προσωπική μου γνωμη... επίσης είπα πως αν θα βγει προκήρυξη για λίγα άτομα(λόγω κρίσης) λογικό δεν είναι να αυξηθεί ο ανταγωνισμός και να θέλουν να στελεχώσουν το στρατό με άτομα που πληρούν τις προϋποθέσεις στο μέγιστο βαθμό(πχ γραμματικές γνώσεις ανάλογα την ειδικότητα και αθλητικές επιδοσεις); άρα και με βάση το δικό μου σκεπτικό ίσως και το τονίζω ίσως να ήθελαν να δυσκολέψουν πολύ τα πράγματα και στο ύψος... γνώμη μου πάντα..
ΥΓ Ελπίζω τώρα να έγινα κατανοητή
...
δεν ισχυει τιποτα απο αυτα που λες, ουτε προκυρηξης λιγων ατομων λογω κρισης, γενικα ολο το μηνυμα σαν στρατιωτικος κρινω οτι δεν ισχυει. καθαρα προσωπικη αποψη ειναι αυτη οπως λες, χωρις πληροφοριες, μονο μια προσωπικη πεποιθηση εκφραζεις με βαση κ μονο το δικο σου σκεπτικο οπως λες. σεβομαι ομως την γνωμη σου κ για αυτο οι αρχες μου δεν μου επιτρεπουν να την χαρακτηριζα(αν ειχα αλλο χαρακτηρα τωρα θα την χαρακτηριζα με κατι παραπανω απο αστοχη οπως θα την πω τωρα). μπορουμε να λεμε οτι γουσταρουμε ας μας κρινουν οι moderators για αυτο, αλλα ας ειμαστε (ΚΑΙ ΕΓΩ), ολοι λιγο προσεκτικοτεροι για τους χρηστες που δεν γνωριζουν πολλα κ μπαινουν εδω μπας κ μαθουν κατι βασιμο.-φιλικα παντα- δεν εχω καμια προθεση κ διαθεση να την "μπω" σε κανεναν ειδικα και σε εσενα που εχουμε πει κ 2 πραγματα παραπανω.
-
- Στρατηγός
ευη το αποκλειω να συμβει αυτο!!! εδω κατεβασαν το οριο στις στρατιωτικες κ στους εποπ θα το αυξησουν; κ μην ξεχνας οτι οι ενστασεις για το υψος εγιναν απο τους διαγωνισμους των εποπ... δεν ειναι θεμα ζητησης-προσφορας, απλα θα το εφαρμοσουν κ στους εποπ
Dum spiro spero
- evi85
- Ταγματάρχης
dn24 έγραψε:δεν ισχυει τιποτα απο αυτα που λες, ουτε προκυρηξης λιγων ατομων λογω κρισης, γενικα ολο το μηνυμα σαν στρατιωτικος κρινω οτι δεν ισχυει. καθαρα προσωπικη αποψη ειναι αυτη οπως λες, χωρις πληροφοριες, μονο μια προσωπικη πεποιθηση εκφραζεις με βαση κ μονο το δικο σου σκεπτικο οπως λες. σεβομαι ομως την γνωμη σου κ για αυτο οι αρχες μου δεν μου επιτρεπουν να την χαρακτηριζα(αν ειχα αλλο χαρακτηρα τωρα θα την χαρακτηριζα με κατι παραπανω απο αστοχη οπως θα την πω τωρα). μπορουμε να λεμε οτι γουσταρουμε ας μας κρινουν οι moderators για αυτο, αλλα ας ειμαστε (ΚΑΙ ΕΓΩ), ολοι λιγο προσεκτικοτεροι για τους χρηστες που δεν γνωριζουν πολλα κ μπαινουν εδω μπας κ μαθουν κατι βασιμο.-φιλικα παντα- δεν εχω καμια προθεση κ διαθεση να την "μπω" σε κανεναν ειδικα και σε εσενα που εχουμε πει κ 2 πραγματα παραπανω.
κοίτα να δεις εγω διάβαζα απο χρήστες αλλά και στο έθνος (τον οκτώβρη νομίζω) που έλεγε πως θα περιοριστούν οι θέσεις για εποπ και θα είναι κυρίως τεχνικές ειδικότητες, εκείνες που χρειάζεται περισσότερο ο στρατός.. επίσης δεν νομίζω με τα λεγόμενά μου-ούτε φυσικά σκοπεύω-να θέλω να παραπληροφορήσω κανέναν.. δεν ξέρω γιατί έβγαλες αυτό το συμπέρασμα.. τέσπα το κλείνουμε εδώ.
-
- Στρατηγός
ευακι αλλιως το λεει, πως μπορει με τα λεγομενα μας να μπερδεψουμε κανεναν πιθανο υποψηφιο για τις στρατιωτικες σχολες κ να παρει λαθος πληροφοριες... ομως ντ-ν ειναι η ενοτητα για τους εποπ οποτε θαρρω οτι δεν τιθεται τετοιο θεμα παραπληροφορησης
εγω περιμενω στην επομενη προκηρυξη να δω 1,60, οπως ειναι πλεον κ στις στρατιωτικες σχολες

Dum spiro spero
- evi85
- Ταγματάρχης
illy έγραψε:ευακι αλλιως το λεει, πως μπορει με τα λεγομενα μας να μπερδεψουμε κανεναν πιθανο υποψηφιο για τις στρατιωτικες σχολες κ να παρει λαθος πληροφοριες... ομως ντ-ν ειναι η ενοτητα για τους εποπ οποτε θαρρω οτι δεν τιθεται τετοιο θεμα παραπληροφορησηςεγω περιμενω στην επομενη προκηρυξη να δω 1,60, οπως ειναι πλεον κ στις στρατιωτικες σχολες
ναι..1,60 το είδα και στο άρθρο που αναρτήθηκε σε προηγούμενη σελίδα
illy έγραψε:ευακι αλλιως το λεει, πως μπορει με τα λεγομενα μας να μπερδεψουμε κανεναν πιθανο υποψηφιο για τις στρατιωτικες σχολες κ να παρει λαθος πληροφοριες... ομως ντ-ν ειναι η ενοτητα για τους εποπ οποτε θαρρω οτι δεν τιθεται τετοιο θεμα παραπληροφορησηςεγω περιμενω στην επομενη προκηρυξη να δω 1,60, οπως ειναι πλεον κ στις στρατιωτικες σχολες
δοοοοοοοοοοοοοξα τω θεω να κ η αποψη που δεν με παρεξηγησε. εχεις δικιο illy, σε αυτην την ενοτητα δεν παιζει θεμα παραπληροφορησης στον βαθμο που νομιζα εγω.

Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες