ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
LARA GARCIA DANI
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από LARA GARCIA DANI »

Μια ανοητη ερωτηση λογω αγνοιας, σε περιπτωση που εχεις φυλακες τα φ στο τελος που τα κανεις στο Νησι η στην ελλαδα;
vectorone
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 63
Επάγγελμα: Σχεδιαστης μεσω συστηματων Η/Υ

Δημοσίευση από vectorone »

LARA GARCIA DANI έγραψε:Μια ανοητη ερωτηση λογω αγνοιας, σε περιπτωση που εχεις φυλακες τα φ στο τελος που τα κανεις στο Νησι η στην ελλαδα;

Εαν μαζεψεις μερες οι οποιες πρεπει να υπηρετηθουν:

α) Ειτε επαναπατριζεσαι προωρα (δυσμενη μεταθεση) και εννοειται τις υπηρετεις Ελλαδα.

β) Μενεις 7 περιπου μηνες στη Κυπρο (οσο πρεπει δηλαδη) και μετα οταν επαναπατριστεις τις υπηρετεις στη μοναδα που θα σε στειλουν.

Άβαταρ μέλους
tweeeety
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από tweeeety »

Αν δεν κάνεις χοντρή πατάτα,(πολύ χοντρή όμως) δεν θα υπηρετήσεις καμία μέρα φυλακής. Ελλάδα θα τα κάνεις αφού θα έχεις γυρίσει πριν απολυθείς απο Κύπρο.
Paleouras

Δημοσίευση από Paleouras »

Λοιπόν Παίδες,

Να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα στα νέα παιδιά που θα παν τώρα ελδυκ. Σας μιλάει 11Α Εσσο υπηρετήσας στην ελδυκ.
1ον η καταταξη στην ελδυκ κατα 80% είναι ΔΕθελοντική.(Διότι ποιος θέλει να πάει 2000μίλια μακριά σε μια ακριβή χώρα με κίνδυνο πολέμου που... Δε γουστάρουν τους ελλαδίτες κλπ.
(*Αλήθεια: Ναι είναι κατα 80%δεθελοντική, τα 2000 μίλια με το αεροπλάνο είναι 1 τσιγάρο δρόμος, κίνδυνος πολέμου είναι ακριβώς ο ίδιος με ελλάδα πλέον, οι κύπριοι είναι φιλόξενοι άνθρωποι απλώς υπάρχει μια ισχυρή μειοψηφία που δε μας γουστάρει επειδή δε γουστάρουν τον τρόπο που μιλάμε φωνάζουμε κλπ. Οπότε κλάιν τίποτε επιλήψιμο, Οσον αφορά ακρίβεια τα ίδια ***τα με ελλάδα)
2ον Πραγματική εκπαίδευση,5πλάσιες βολές από ελλάδα, συχνοτατες καθάριοτητες χώρων, αρμάτων οχημάτων και γενικά όλα προβλεπέ.
3ον Οι έξοδοι δε πάνε 1-1 είναι μύθος, συνήθως έιναι 2μέσα 1 έξω και θα περάσετε μέχρι και 6μέσα 1 έξω σε περιόδους αδειών.
4ον Αφορολόγητα τσιγάρα από 5 ευρώ η κούτα ισχύει, μισθός 150 ευρω το μήνα οπότε με λίγα λεφτά από τη τσέπη σας τη βγάζεις και με καφέ και τσιγάρο και εξόδους.
5ον Πάτε καλοκαίρι, μπορεί να σκάτε στη σκοπιές ασκήσεις βολές κλπ. Αλλά μετα... Αγία νάπα, Πρωταράς Nissi bay ξέφρενα πάρτυ με ωραίες κοπελίτσεςΕικόνα
6ον θα πήγαινα άνετοτατα ενα 7μηνο ακόμα...1 χρόνο πολίτης και λέω που σαι ρε ελδυκ...

Τα συμπεράσματα δικά σας...
lara garcia dani

Δημοσίευση από lara garcia dani »

Γενικα στην ελδυκ απαιτειται υψηλο επιπεδο φυσικης καταστασης; Ρωταω γιατι προσωπικα κανω 1 πακετο τσιγαρα την ημερα κι εχω να γυμναστω καμποσο καιρο

ioannis-georgios
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 17

Δημοσίευση από ioannis-georgios »

Καλό είναι να κόψεις το κάπνισμα και να γυμνάζεσαι, αλλά δεν έχει σχέση με την ΕΛΔΥΚ αυτό...
Gogos

Δημοσίευση από Gogos »

Κατσε ρε φιλε εγω ηξερα για καπου 250 ευρω στην Ελδυκ;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 136

Δημοσίευση από D.Y.K »

260 οι Στρατιώτες και 360 οι έφεδροι Δεκανείς.
Giannosoc

Δημοσίευση από Giannosoc »

Παιδια ειμαι σειρα 323 μπηκα 13 Νοεμβριου και ηθελα να ρωτησω κατι επειδη εχω Ενδειξη για ελδυκ. Εγω ειμαι Πεζικαριος και παρουσιαστηκα Λαμια, Οταν θα παω για κυπρο καποιος μου ειπε οτι οταν κατεβαινεις απο το αεροπλανο σου λενε σε ποιο Ταγμα πας, εγω λογικα θα παω 1ο,2ο η συνταγμα, αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν παιζει να μου αλλαξουν σωμα π. Χ να με βαλουν τεθωρακισμενα η πυροβολικο. Γιατι ο αδερφος μου που ηταν πυροβολικο πηγε Κυπρο σε ενα στρατοπαιδο που ηταν μικτο δλδ μισοι κυπριοι και μισοι Ελληνες και περασε Χαλια αλλα μου λεει οτι εγω θα παω στανταρ σε Ελληνικο εφοσον ειμαι ηδη Πεζικο...
ioannis-georgios
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 17

Δημοσίευση από ioannis-georgios »

Τίποτα δεν αποκλείεται, αλλά από τη στιγμή που είσαι πεζικό και υπάρχει μπόλικο πεζικό στην ΕΛΔΥΚ, έχεις ελάχιστες πιθανότητες να αλλάξεις όπλο.
Μανόλης

Δημοσίευση από Μανόλης »

Καλησπέρα. Φεύγω για Κύπρο με ειδικότητα αρχηγός μέσου άρματος M48 A5 MOLF. Ξέρει κανείς πως είναι τα πράγματα εκεί από εξόδους και σε πιο στρατόπεδο θα με στείλουν;
πανος

Δημοσίευση από πανος »

Και εγω φευγω παιδια για ελδυκ 3/1 με ειδικοτητα τεχνικος βοηθος παρατηρητη. Ξερει κανεις αν ειναι καλη ειδικοτητα και αν θα με στειλουν τσερι η αγια βαρβαρα;

asdf

Δημοσίευση από asdf »

Καλημερα σας! Με επελεξαν για ελδυκ χωρις να το θελω και ενω δηλωσα πως δεν επιθυμω να υπηρετησω για διαφορους λογους... Καπου διαβασα οτι μπορω να αρνηθω την μεταθεση επειδη βρισκεται εκτος συνορων. Γνωριζει κανεις σιγουρα να μου πει αν αληθευει; Μας ειπαν οτι πλεον δικαιουμαστε μονο ενα εισιτηριο με επιστροφη και οτι δεν ειναι σιγουρο αν θα μπορουμε να ερχομαστε με στρατιωτικα αεροπλανα. Ξερει κανεις τι παιζει ακριβως; Και κατι τελευταιο. Στη κυπρο δινουν ευκολα φοιτητικες αδειες; Αυτο ειναι που με καιει κυριως γιατι αν οχι τοτε θα καθυστερησω το πτυχιο μου εναν ολοκληρο χρονο. Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας!
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 16
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

asdf έγραψε:Καλημερα σας! Με επελεξαν για ελδυκ χωρις να το θελω και ενω δηλωσα πως δεν επιθυμω να υπηρετησω για διαφορους λογους... Καπου διαβασα οτι μπορω να αρνηθω την μεταθεση επειδη βρισκεται εκτος συνορων. Γνωριζει κανεις σιγουρα να μου πει αν αληθευει; Μας ειπαν οτι πλεον δικαιουμαστε μονο ενα εισιτηριο με επιστροφη και οτι δεν ειναι σιγουρο αν θα μπορουμε να ερχομαστε με στρατιωτικα αεροπλανα. Ξερει κανεις τι παιζει ακριβως; Και κατι τελευταιο. Στη κυπρο δινουν ευκολα φοιτητικες αδειες; Αυτο ειναι που με καιει κυριως γιατι αν οχι τοτε θα καθυστερησω το πτυχιο μου εναν ολοκληρο χρονο. Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας!

Άδειες:Βάση του ΦΕΚ 2974 Β΄ Τεύχος 8 Νοεμβρίου

4. "Στους Οπλίτες θητείας, που υπηρετούν στη Ν. Κύ−

προ, χορηγείται μία (1) Κ. Ε, μετ' επιστροφής, κατά τη

διάρκεια της θητείας τους, εφ' όσον ταξιδεύουν με άδεια

τουλάχιστον 4 ημερών, για ένα μόνο τόπο προορισμού

της επιθυμίας τους και με όλα τα συγκοινωνιακά μέσα,

συμπεριλαμβανομένης και της αεροπορικής μετακίνη−

σης. " Πηγή: Ε. Τ (Το πρώτο ΦΕΚ που εμφανίζεται βάζοντας τα σωστά πεδία στο μενού αναζήτηση άνοιξε το).

Μπορώ να κοπώ; Αν επιλεγείς, όχι.(Με βίσμα όλα γίνονται).Μπορώ να πάρω εύκολα φοιτητική άδεια; Δες την διαδικασία αδειών σε σχετικά πρόσφατη δημοσίευση μέλους εδώ

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 34

Δημοσίευση από Greek_Army »

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης