Αναβολές στράτευσης λόγω σπουδών
Καλησπέρα παιδιά,
Είμαι του '94. Δεν έδωσα πανελλαδικές εξετάσεις και μπήκα σε μία σχολή στην Αγγλία. Έφυγα από την σχολή στην Αγγλία και δεν πρόλαβα να πάρω αναβολή από εκεί. Στην συνέχεια, σπούδασα σε μία ιδιωτική σχολή στην Αθήνα την οποία την τελείωσα 15' Απριλίου.
Ο στρατός με ζήτησε στις 13 Απρίλη και πήγα στο Ρουφ στην Αθήνα με ένα χαρτί από την ιδιωτική σχολή και μου είπαν ότι επειδή είναι ιδιωτική δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να δηλώσεις μία υπεύθυνη δήλωση για κοινωνικούς λόγους.
Εγώ λοιπόν έγραψα την δήλωση για τους λόγους ότι ακόμα σπουδάζω και δίνω εξετάσεις &Εργασίες στην σχολή και δεν μπορώ να παρουσιαστώ. Τελικά δρομολογήθηκε και με κατέταξαν στην επόμενη ΕΣΣΟ 13' Μαρτίου.
Έχω γυρίσει στην Κρήτη όπου έχουν προκύψει σοβαρές δουλειές για το μέλλον μου που δεν μπορώ να μην τις κάνω. Επίσης έχω δηλώσει για μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία οι οποίες σχολές ζητάνε κάποιες εργασίες για να με δεχτούν. Θέλουν χρόνο όλα αυτά.
Πήγα λοιπόν στην Στρατολογία στο Ηράκλειο Κρήτης για να δω τι μπορούν να κάνουν. Είχα μαζί μου τα χαρτιά των σχολών που δήλωσα για μεταπτυχιακό, τους εξήγησα ότι έχω πολύ δουλειά και δεν γίνεται να παρουσιαστώ και να μου έδιναν λίγους μήνες αναβολή για να πάρω αναβολή σπουδών όταν με δεχτούν στο πανεπιστήμιο. Ήταν σαν να μην καταλάβαιναν τι τους έλεγα και το μόνο που μου έλεγαν ήταν ότι αφού δεν είμαι σε κάποια κρατική σχολή τότε δεν γίνεται να πάρω αναβολή από την στρατολογία και θα πρέπει να πάω αυτό το ζήτημα μέσα στον στρατό την ημέρα της κατάταξης μου.
Απευθύνομαι σε αυτήν την σελίδα γιατί θέλω να πιστεύω πως υπάρχει κάποια λύση και δεν θα χρειαστεί να πάω στο στρατόπεδο.
Γνωρίζει κανείς τι μπορώ να κάνω; Επίσης, έχω ακούσει ότι εάν πάω στο στρατόπεδο υπάρχει και η περίπτωση να μην με αφήσουν να φύγω. Παίζει αυτό; Γιατί αν παίζει... Ας θεωρηθώ ανυπότακτος
Ευχαριστώ
Είμαι του '94. Δεν έδωσα πανελλαδικές εξετάσεις και μπήκα σε μία σχολή στην Αγγλία. Έφυγα από την σχολή στην Αγγλία και δεν πρόλαβα να πάρω αναβολή από εκεί. Στην συνέχεια, σπούδασα σε μία ιδιωτική σχολή στην Αθήνα την οποία την τελείωσα 15' Απριλίου.
Ο στρατός με ζήτησε στις 13 Απρίλη και πήγα στο Ρουφ στην Αθήνα με ένα χαρτί από την ιδιωτική σχολή και μου είπαν ότι επειδή είναι ιδιωτική δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να δηλώσεις μία υπεύθυνη δήλωση για κοινωνικούς λόγους.
Εγώ λοιπόν έγραψα την δήλωση για τους λόγους ότι ακόμα σπουδάζω και δίνω εξετάσεις &Εργασίες στην σχολή και δεν μπορώ να παρουσιαστώ. Τελικά δρομολογήθηκε και με κατέταξαν στην επόμενη ΕΣΣΟ 13' Μαρτίου.
Έχω γυρίσει στην Κρήτη όπου έχουν προκύψει σοβαρές δουλειές για το μέλλον μου που δεν μπορώ να μην τις κάνω. Επίσης έχω δηλώσει για μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία οι οποίες σχολές ζητάνε κάποιες εργασίες για να με δεχτούν. Θέλουν χρόνο όλα αυτά.
Πήγα λοιπόν στην Στρατολογία στο Ηράκλειο Κρήτης για να δω τι μπορούν να κάνουν. Είχα μαζί μου τα χαρτιά των σχολών που δήλωσα για μεταπτυχιακό, τους εξήγησα ότι έχω πολύ δουλειά και δεν γίνεται να παρουσιαστώ και να μου έδιναν λίγους μήνες αναβολή για να πάρω αναβολή σπουδών όταν με δεχτούν στο πανεπιστήμιο. Ήταν σαν να μην καταλάβαιναν τι τους έλεγα και το μόνο που μου έλεγαν ήταν ότι αφού δεν είμαι σε κάποια κρατική σχολή τότε δεν γίνεται να πάρω αναβολή από την στρατολογία και θα πρέπει να πάω αυτό το ζήτημα μέσα στον στρατό την ημέρα της κατάταξης μου.
Απευθύνομαι σε αυτήν την σελίδα γιατί θέλω να πιστεύω πως υπάρχει κάποια λύση και δεν θα χρειαστεί να πάω στο στρατόπεδο.
Γνωρίζει κανείς τι μπορώ να κάνω; Επίσης, έχω ακούσει ότι εάν πάω στο στρατόπεδο υπάρχει και η περίπτωση να μην με αφήσουν να φύγω. Παίζει αυτό; Γιατί αν παίζει... Ας θεωρηθώ ανυπότακτος
Ευχαριστώ
izapp προσπάθησε να πάρεις αναβολή επικαλούμενος ιατρικούς λόγους. Δες το αντίστοιχο θέμα. Κοντολογίς μπορείς λόγω παθολογικών ή ψυχολογικών ζητημάτων να πάρεις μία αναβολή η οποία διαρκεί το λιγότερο 6 μήνες και το πολύ έως και 2 έτη.
Ειμαι μαθητης της 1ης λυκειου εχω χασει 3 χρονιες λογω μαθηματων ειμαι του 1996 και περυσι περασα περιοδευων απο τα ΚΕΠ.Με ειδοποιησαν οτι πρεπει να παρουσιαστω ενω δεν εχω τελειωσει το λυκειο ακομη και δεν μου δινουν αναβολη γιατι πηγαινω σε γενικο λυκειο τι κανω σας παρακαλω μια βοηθεια
Καλησπερα! Πηρα αναβολη λογω σπουδων (ΤΕΙ-1ο ετος) παρολο αυτα δε τα πηγαινω καλα στη σχολη και θελω να διακοψω την αναβολη. Για να τη διακοψω πρεπει να παω στο ΚΕΠ; Χρειαζομαι μηπως καποιο εγγραφο απο τη σχολη;(Εχω τη βεβαιωση σπουδων) Θα μου επιβληθει καποια κυρωση επειδη δεν εχω περασει τα μαθηματα?
Καλησπέρα θέλω να ρωτήσω είμαι σε επας πήρα αναβολή για 2 χρόνια και εγώ θέλω να σταματήσω την σχολή στον 1ο χρόνο η αναβολή σταματάει;
Όχι, θα λήξει στο 2ο έτος. Αν όμως θες να παρουσιαστείς πριν λήξει θα πρέπει εσύ ο ίδιος να πάς να τη διακόψεις.
Η διακοπή αναβολής γίνεται και στο ΚΕΠ, αλλά σας συμβουλεύω (ειδικά για την διακοπή) να την κάνετε στην Στρατολογική Υπηρεσία σας, επειδή θα γίνει ταυτόχρονα και έλεγχος των δικαιολογητικών και ενημέρωσή σας, ενώ οι υπάλληλοι του ΚΕΠ Δεν έχουν ανάλογη γνώση ούτε την υποχρέωση να το κάνουν. Για την διακοπή, θα χρειαστεί πρόσφατη βεβαίωση σπουδών. Δεν θα σας επιβληθεί πρόστιμο για ελλιπή παρακολούθηση ή επιτυχία σατ μαθήματα.
Η αναβολή για λόγους σπουδών, την οποία επιθυμείτε, εξαρτάται από διάφορους παράγοντες (λ. Χ. Επίπεδο σπουδών, ηλικία σας κ. Λπ.) που αν συντρέχουν θετικά, μπορείτε να την λάβετε και πριν από την λήξη της αναβολής σας λόγω πολιτογράφησης.
Οι πληροφορίες που σας έδωσαν είναι σωστές. Εφόσον η αναβολή σας λήγει την 31-12-2016, θα προσκληθείτε για κατάταξη με την Εκπαιδευτική Σειρά του Μαρτίου 2017. Εν όψει της κατάταξης αυτής, μπορείτε να ζητήσετε αναβολή για κοινωνικούς λόγους και να κληθείτε, εκ νέου, με την Σειρά του Μαΐου 2017.
Η αναβολή για λόγους σπουδών, την οποία επιθυμείτε, εξαρτάται από διάφορους παράγοντες (λ. Χ. Επίπεδο σπουδών, ηλικία σας κ. Λπ.) που αν συντρέχουν θετικά, μπορείτε να την λάβετε και πριν από την λήξη της αναβολής σας λόγω πολιτογράφησης.
Οι πληροφορίες που σας έδωσαν είναι σωστές. Εφόσον η αναβολή σας λήγει την 31-12-2016, θα προσκληθείτε για κατάταξη με την Εκπαιδευτική Σειρά του Μαρτίου 2017. Εν όψει της κατάταξης αυτής, μπορείτε να ζητήσετε αναβολή για κοινωνικούς λόγους και να κληθείτε, εκ νέου, με την Σειρά του Μαΐου 2017.
- Konstantinos_
- Ανθυπασπιστής
- Posts in topic: 5
Όντως. Είχα πάει στα Κ. Ε. Π και δε με εξυπηρέτησαν. Μου ζητούσε δικαιολογητικά σπουδών. Εγώ του έλεγα ότι έχω κάνει κακή χρήση αναβολής, αλλά δεν ήξερε τι να κάνει σε αυτήν την περίπτωση.
Το παράξενο είναι ότο στη στρατολογία δε μου έκανε κουβέντα για αυτό. Πήγα να του πω ότι δεν έχω δικαιολογητικά και μου είπε ότι δε χρειαζόταν και θα το λύσω αργότερα αυτό.
Το παράξενο είναι ότο στη στρατολογία δε μου έκανε κουβέντα για αυτό. Πήγα να του πω ότι δεν έχω δικαιολογητικά και μου είπε ότι δε χρειαζόταν και θα το λύσω αργότερα αυτό.
Καλησπέρα σε όλους, είμαι νέο μέλος και χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι στην παρέα σας! Ονομάζομαι Γιάννης και τον Νοέμβριο θα γίνω 18 ετών οπότε το θέμα του στρατού αρχίζει να με απασχολεί σιγά-σιγά.
Ας μπω και στις λεπτομέρειες. Ενδιαφέρομαι να φοιτήσω σε ΙΕΚ (δεν λέω σε ποιο μην κάνω διαφήμιση.) την χρονιά 2016-2017 (θα το έκανα απο φέτος αλλά αναζητώ οικονομική σιγουριά, γι'αυτό και η "καθυστέρηση") όμως απ'ότι έχω δει συνήθως τους πρώτους μήνες της χρονιάς που γίνεται κάποιος έστω και "ημερολογιακά" 19 έρχεται το χαρτί για το στρατό...
Και εκεί έχω το θέμα, είδα ότι σχεδόν σε όλους τους φίλους μου (γεννημένους το 1996) έρχεται Μαιο, στον αδερφό μου ήρθε το Μαιο οπότε λέω λογικά και σε μένα τότε θα'ρθει, άντε Απρίλιο να πούμε, όπως και να'χει σε περίπτωση που καταταχτώ στον στρατό δεν θα μπορέσω να φοιτήσω στο ΙΕΚ όπου τα μαθήματα ξεκινουν απ'τον Οκτώβριο του 2016.
Τηλεφώνησα στο ΙΕΚ και μου είπαν ότι οι εγγραφές για την επόμενη χρονιά ανοίγουν κάθε φορά Φεβρουάριο, ρώτησα επίσης εαν μπορούν να μου δώσουν κάποιο χαρτί που ουσιαστικά δίνει αναβολή χωρίς να φοιτώ ακόμη στην σχολή ΙΕΚ, μου είπαν ότι θα μου το δώσουν ΟΜΩΣ δεν ξέρουν αν θα το δεχτεί η στρατολογία. Και εδώ τίθεται το ερώτημα: Μπορώ να πάρω την αναβολή έχωντας γραφτεί στο ΙΕΚ απ'την προηγούμενη χρονιά για το επόμενο ακαδημαικό έτος και σε περίπτωση που συμπίπτει ο χρόνος της στρατολόγησης μου με τον χρόνο που θα αρχίσουν τα μαθήματα μου στο ΙΕΚ; ".
Ξέρω ότι ειναι λίγο πολύπλοκο το ερώτημα μου γι'αυτό με χαρά μου να απαντήσω σε όσες ερωτήσεις έχετε να κάνετε
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Ας μπω και στις λεπτομέρειες. Ενδιαφέρομαι να φοιτήσω σε ΙΕΚ (δεν λέω σε ποιο μην κάνω διαφήμιση.) την χρονιά 2016-2017 (θα το έκανα απο φέτος αλλά αναζητώ οικονομική σιγουριά, γι'αυτό και η "καθυστέρηση") όμως απ'ότι έχω δει συνήθως τους πρώτους μήνες της χρονιάς που γίνεται κάποιος έστω και "ημερολογιακά" 19 έρχεται το χαρτί για το στρατό...
Και εκεί έχω το θέμα, είδα ότι σχεδόν σε όλους τους φίλους μου (γεννημένους το 1996) έρχεται Μαιο, στον αδερφό μου ήρθε το Μαιο οπότε λέω λογικά και σε μένα τότε θα'ρθει, άντε Απρίλιο να πούμε, όπως και να'χει σε περίπτωση που καταταχτώ στον στρατό δεν θα μπορέσω να φοιτήσω στο ΙΕΚ όπου τα μαθήματα ξεκινουν απ'τον Οκτώβριο του 2016.
Τηλεφώνησα στο ΙΕΚ και μου είπαν ότι οι εγγραφές για την επόμενη χρονιά ανοίγουν κάθε φορά Φεβρουάριο, ρώτησα επίσης εαν μπορούν να μου δώσουν κάποιο χαρτί που ουσιαστικά δίνει αναβολή χωρίς να φοιτώ ακόμη στην σχολή ΙΕΚ, μου είπαν ότι θα μου το δώσουν ΟΜΩΣ δεν ξέρουν αν θα το δεχτεί η στρατολογία. Και εδώ τίθεται το ερώτημα: Μπορώ να πάρω την αναβολή έχωντας γραφτεί στο ΙΕΚ απ'την προηγούμενη χρονιά για το επόμενο ακαδημαικό έτος και σε περίπτωση που συμπίπτει ο χρόνος της στρατολόγησης μου με τον χρόνο που θα αρχίσουν τα μαθήματα μου στο ΙΕΚ; ".
Ξέρω ότι ειναι λίγο πολύπλοκο το ερώτημα μου γι'αυτό με χαρά μου να απαντήσω σε όσες ερωτήσεις έχετε να κάνετε

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
- GeorgePan96
- Πολίτης
- Posts in topic: 1
Καλημέρα σε όλους. Είμαι ο Γιώργος από Θεσσαλονίκη και πέρσι τον Ιούνιο τελείωσα το λύκειο. Τον Σεπτέμβριο του 2014 γράφτηκα σε μία ιδιωτική σχολή θεατρολογίας η οποία δεν δίνει χαρτί αναβολής γιατί είναι ιδιωτική και δεν είναι αναγνωρισμένη. Προχθές την Παρασκευή 19/06/2015 μου ήρθε χαρτί να παρουσιαστώ στην Θήβα στο πυροβολικό στις 08/07/2015 δηλαδή σε 2 εβδομάδες περίπου. Εγώ όμως σκοπεύω να συνεχίσω τις σπουδές μου και θέλω να πάρω αναβολή. Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω για να πάρω αναβολή και είμαι σε πολύ δύσκολη θέση. Σας παρακαλώ βοηθήστε με να μάθω τι τρόποι υπάρχουν γιατί δεν θέλω να διακόψω τις σπουδές μου. Σας ευχαριστώ όλους και περιμένω την βοήθειά σας.
-
- Ανθυπασπιστής
- Posts in topic: 2
- Επάγγελμα: Βοηθός χειριστή πριονοκορδέλας
Περνα μια βόλτα απο στρατολογία ή το φρουραρχείο σου μήπως καταφέρεις απο κει κάτι αλλιώς θα πρέπει να παρουσιαστεις στην Θήβα την ημέρα που σου λέει το χαρτί και να πάρεις απο κει 6μηνη αναβολή παίζει να σε κρατήσουν για κάποιες μέρες μεσα βέβαια
Πολίτης !!!336 !!!
Γνωρίζεις κανείς κάτι γι'αυτό που ρώτησα παραπάνω; Ευχαριστώ
Καλησπερα περσι εδωσα παννεληνιες και δεν περασα πουθενα γιαυτο ειχα πει να ξανα δωσω φετος αλλα λογο κακης προετοιμασιας φετος δεν εδωσα καν.. Επισης μου ηρθε το χαρτι απο τον στρατο να παρουσιαστω στην Καλαματα στις 7 ιουλιου γιαυτο θελω να μαθω τωρα αν μπορω να παρω καποια αναβολη μεχρι σεπτεμβρη π. χ για να προλαβω να κανω εγγραφη σε κανα Ι. Ε. Κ.. Δικαιουμαι καποια αναβολη αφου το μονο χαρτι που εχω ειναι το απολυτηριο λυκειου απο περσι;
-
- Ανθυπασπιστής
- Posts in topic: 2
- Επάγγελμα: Βοηθός χειριστή πριονοκορδέλας
Μπαις από τώρα όσο είσαι μικρός να τελειώνεις και άσε τα ΙΕΚ και ψέματα... αν μπορείς βγεις Γιώτας καντο θα κανείς ζωαρα
Πολίτης !!!336 !!!
Δεν με ενδιαφερει να παω απο τωρα στρατο και στα 20 μου να κανω εγγραφη σε ιεκ γιατι οπως και να το κανουμε ολοι χρειαζονται ενα πτυχιο.. Γιαυτο υπαρχει τροπος η κατι που να δικαιουμαι για να κανω αυτο που θελω?
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες