Ο καθενας οτι να ναι εχω βαρεθει ειπαμε ν'ακουω τους αντρες να μιλανε ετσι για της γυναικες δν λεω οτι δν υπαρχουν και [μπαζα] γυναικες στο στρατο υπαρχουν αλλα αυτες δν μπηκαν επειδη αγαπαν το στρατευμα και να το γουσταρουν μπηκαν για αλλους και πολλους διαφορους λογους! Υπαρχουν ομως και γυναικες πολυ καλες αξιες και που τα καταφερνουν ισα οπως ενας αντρας δν ειπα ο αντρα με την γυναικα εχουν μονο 2 διαφορες [διαφερει στην μυικη και βιολογικη δυναμει]δν λεω ενας αντρας εχει μελαλυτερη ασφαλως δυναμη απο μια γυναικα αλλα υπαρχουν ομως και γυναικες που μπορουν να τα βγαλουν περα, οποια γυναικα αξιζει φαινεται και εχει καλη αντιμετωποπιση απο τους ανωτερους της, Ειμαι της ιδεολογιας οτι μια γυναικα μπορει να καταφερει πολλα μην ξεχναμε [οτι το να εισαι γυναικα σημερα ειναι ενα οπλο που σε κανει δυνατη]
Εγω θα συμφονισω με το θεμα αυτο, αλλα εως ενα σημειο. Δεν μπορει ολες οι γυναικες να μην κάνουν για το στρατο, υπαρχουν σας πληροφορω γυναικες που ειναι πολυ καλυτερες απο μερικους αντρες οσον αφορα το θεμα γυναικες στο στρατο. Τωρα ομος η αλλη εκδοχη μου στο θεμα αυτο ειναι οι περισοτερες γυναικες περιπου το 70% ΔΕΝ κανει για το στρατο και ελπιζω οι γυναικες να σημφωνητε γιατι ειναι το σωστο, δεν μιλαω για θεματα οπος διαχηρηστης οικονομικου χρηματικου στο στρατο αλλα για ειδικοτητες οπος π. Χ Υπηρετης Α/Τ Οπλων , Τυφεκιοφόρος ΕΔ, Υπηρέτης όλμων ΤΘ και αλλες τετοιες παρομοιες ειδικοτητες.
Σαν γυναικα... Μαι συμφωνω... Οχι για το ποσοστο... Αλλα... Για τις ειδικοτητες που αναφερες... Γυατο και την κανουν... Αλλα... Οσες ειναι αξιες μενουν και αξιες οχι στη σςματικη ικανοτητα... σε πληροφορω ειτε αντρασ ειτε γυναικα... Αν δε τα χεις οκ στο μυαλο σου... Εχειςφυγει ασχετα αν το θελεις... Ποσοι και ποσες απο αυτη τη σειρα το πολυ μεσα σε 2 χρονια και πολυ εβαλα... Θα φυγουν... Δε θα το πιστευειες... Τεσπα
Οι πιο πολλοι πανε για cumbing εκει μεσα... Κ οταν δουν οτι δεν ειναι ετσι οπως τα φανταζοντουσαν την κανουν με ελαφρια πηδηματακια... Αν ειναι δυνατον... Πιστευω για να μπεις στρατο πρεπει να εχεις κοτσια θεληση... Να ξερεις που πας... Που θα βαδισεις... Να ξερεις τι θα αντιμετωπισεις κ πως θα το αντιμετωπισεις! Με λιγα λογια αυτοι που φευγουν, ... Φευγουν γτ δεν ηξεραν τι ειναι στρατος!
Οι ενοπλες δυναμεις δεν ειναι δημοσιουπαλληλικι. Εχουν απαιτησεις και στοιχεια τα οποια δεν υπαρχουν σε κανενα αλλο κλαδο εργασιας του ελληνικου κρατους. Η οσο το δυνατον γρηγοροτερα συνηδητοποιηση των απαιτησεων του στρατιωτικου επαγγελματος θα σας βοηθησουν στη μετεπειτα πορεια σας. Οσο για το θεμα των γυναικων στο στρατο στα 7 χρονια που υπηρετω εχω συναστραφει και υπηρετησει με αρκετες συναδελφους. Η συντριπτικη πλειονοτητα απασχολουνταν σε ειδικοτητες γραφειου (εφοδιαστριες, οικονομικοι, στρατολογοι). Επισης η πλειονοτητα ηταν εξαιρετικες στη δουλεια τους, με τις απαραιτητες , -μικρες ομως- εξαιρεσεις. Επειδη τυγχανει ομως, οπως εχω πει να απασχολουμαι σε ενα υπερσυγχρονο ο/σ , οπου εχουν εκπαιδευτει σε καποιυς τομεις και γυναικες -λιγες βεβαια-και εκει πραγματικα δειχνουν απολυτο επαγγελματισμο. Στην πολεμικη αεροπορια οι γυναικες εχουν παρησφησει σε κατεξοχην αντρικες ειδικοτητες, οπως μηχανικοι αεροσκαφων, μηχανοσυνθετες κτλ... Μπορουν να προσφερουν πολλα. Φυσικα δεν ειναι ολες επαγγελματιες. Υπαρχουν και αυτες που στο στρτο μπηκαν για να βρουν γαμπρο. Συνηθως προσκολειονται σε καποιου ανωτερου βαθμου αρσενικο και εν τελει καταφερνουν αυτο που θελουν. Κλεινω τη μακροσκελη παρατηρηση μου, συνοψιζοντας οτι οι γυναικες μπορουν να τα καταφερουν, αρκει να ειναι συνηδητοποιημενες.
Γίνε και εσύ μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Στρατευσίμων
Eπίσης θέλω να προσθέσω πως κατα την γνώμη μου δε κάνουν όλες οι γυναίκες για όλες τις ειδικότητες. Ελάχιστες είναι εκείνες οι "αντρογυναίκες" που έχουν την σωματική δύναμη να ανταπεξέλθουν σε μάχιμες ειδικότητες.
Λοχίας έγραψε:Eπίσης θέλω να προσθέσω πως κατα την γνώμη μου δε κάνουν όλες οι γυναίκες για όλες τις ειδικότητες. Ελάχιστες είναι εκείνες οι "αντρογυναίκες" που έχουν την σωματική δύναμη να ανταπεξέλθουν σε μάχιμες ειδικότητες.
ναι εδω θα συμφωνησω. Ομως πιστευω οτι καποιες γυναικες παιζουν συμαντικο ρολο σε ενα στρατοπαιδο ανεξαρτητου σωματος. Καποιες παραγουν εργο.