Νέο επιστημονικό πεδίο για Στρατιωτικές Σχολές

Οι προϋποθέσεις εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές, τα όρια ύψους, η σωματική ικανότητα και τα μόρια που απαιτούνται
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ
Posts in topic: 141

Δημοσίευση από Terminator »

Καλησπέρα

Πρώτα απο ολα να Σου πω οτι δεν υπάρχει θεωρητική αλλά ανθρωπιστικές σπουδές στη Β λυκείου. Τώρα μέχρι στιγμής ισχύουν οτι κι τις παλιές χρονιές δηλαδή 1ο πεδιο (ανθρωπιστικές σπουδες) ψυχολογων/στρατολόγων ΣΣΑΣ 2ο πεδίο (θετικές σπουδές) ΣΜΑ, ΣΝΔ, ΣΙ, ΣΣΕ, ΣΜΥ 4ο πεδίο (τεχνολογικές επιστήμες) ΣΙ, ΣΝΔ, ΣΣΕ, ΣΤΥΑ, ΣΜΥ και τέλος το 5 πεδίο (επιστήμες οικονομίας και διοίκησης) οικονομικο ΣΣΑς, ΣΥΔ

Τι θα γίνει εως να πας εσυ 3η λυκείου και για το αν τελικά θα δημιουργηθεί το 6ο πεδίο που θα είναι οι στρατιωτικές σχολες κτλ αυτο αφήνεται στην κρίση του εκάστοτε υπουργού που καλό θα ήταν να το κανει άμεσα για να μην αιφνιδιαστούν τα παιδιά που δίνουν του χρόνου πανελλήνιες
Νίκος

Δημοσίευση από Νίκος »

Χαχαχαχα τι φασούλι και ούριο ειναι αυτο... πρώτα απο όλα δεν υπάρχει 5ο πεδίο για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα... με το νέο σύστημα δεν υπάρχει 5ο πεδίο... δεύτερον εγω ρώτησα αν απο το πεδίο των ανθρωπιστικών σπουδών μπορω να δώσω για αστυνομία και ενώ στην αρχή μου λέγατε οτι δεν άλλαξε τίποτα τωρα προς τεράστια έκπληξη μου διαπιστώνω οτι ακόμα και να ακολουθήσεις ανθρωπιστικές και νομικές σπουδές στην Τρίτη λυκείου θα αναγκαστείς να αλλάξεις πεδίο και να πας στο 4ο όπου οπως σωστά γράψαμε έχει μαθηματικά και τα υπόλοιπα... μα αν ειναι να το κάνω αυτο τότε γιατι στην Δευτέρα λυκείου να πάω στο πρώτο πεδίο που έχει εντελώς διαφορετικά μαθήματα και στην Τρίτη θα διαγωνιστω πανελληνίως σε αλλά; Μαρία μου παίρνεις Δευτέρα λυκείου ανθρωπιστικό πεδίο ενώ στην Τρίτη θα πας να εξεταστείς πανελληνίως σε αλλα; εδω το αρχικό μου ερώτημα ηταν και το επαναδιατυπωνω... αν συνεχίσω στην γ λυκείου στο ίδιο πεδίο δηλαδή στο πρώτο πεδίο των ανθρωπιστικών και νομικών σπουδών θα μπορέσω να δώσω για αστυνομία ; μέχρι τωρα μπορούσαν τα παιδιά διότι δίνανε μαθηματικά και αοθ και ξεκλείδωσαν αυτές τις σχολές... πλέον θα μπορεί να γινει αυτο; αααα και επι τη ευκαιρία τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί αν θα αλλάξει ο ο τρόπος εισαγωγής στις σχολές αυτές με τις εξετάσεις να μένουν στο υπουργείο παιδείας... αυτο είπε ο λοβερδος σημερα...
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Φιλε τα εχεις κανει μεσα στο μυαλο σου ταραμοσαλατα γιατι πολυ απλά προσπαθήσεις με βάση τις γνώσεις που έχεις για το παλιό σύστημα να καταλάβεις πως θα λειτουργήσει το νέο λυκειο. Τα επιστημονικά πεδία παραμένουν οπως και με το παλιο σύστημα 5 (μέχρι στιγμής). ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΠΛΕΟΝ Η ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΟΘ ! Θα πρέπει στην Γ' Λυκείου να δηλώσεις τη 3η ομάδα προσανατολισμου (θα σας δώσουν στο σχολείου σου σχετική δήλωση για να αποφασίσεται ποιοι θέλετε να πάτε στην ομάδα προσανατολισμού οταν είναι να πας Στην Γ λυκείου). Το ξέρω οτι αυτη τη στιγμή νιώθεις οτι αδικήσε και αυτο γιατι θα χρειαστεί στη Γ λυκείου να δώσεις πανελλήνιες σε μαθήματα που στην Β λυκείου ακριβώς γι αυτο ευθύνεται 1) το νομοσχέδιο για το νέο λύκειο ναι μεν προοριζόταν στο να βελτιώσει το εκπαιδευτικό σύστημα αλλα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετω εξαιτίας της βιασύνης της κυβέρνησης να το εφαρμόσει (σκέψου οτι το νομοσχέδιο πέρασε απο τη βουλή ψηφίστηκε και επικυρώθηκε απο το ΠτΔ το ίδιο βράδυ (10 Σεπτεμβρίου 2013). Τα πράγματα είναι άσχημα αλλά αναγκαστικά με αυτο το σύστημα θα δώσεις αισίος πανελλήνιες το 2016
Νικος

Δημοσίευση από Νικος »

Θα παρακαλούσα να μη γίνονται χαρακτηρισμοί προσωπικοί... δεν έχω κατι μαζί σας... οπότε ας αφήσουμε τους χαρακτηρισμους... δείτε τις αρχικές σας απαντήσεις και τις τωρινές και θα κατανοήσετε ότι έχουν κάποια διάφορα... επίσης εγώ ρωτούσα διότι δε γνώριζα... τώρα λοιπόν που το έψαξα έγραψα την προηγούμενη απάντηση με την οποία φυσικά δε διαφώνησατε... επαναλαμβάνω ότι τη Δευτέρα θα γίνει γνωστό τι τελικά θα γίνει με την εισαγωγη στις αστυνομικές και στρατιωτικές σχολες... αν δείτε πάντως τα ρεπορτάζ για την εισαγωγη στις σχολες αυτές θα μάθετε ότι ειδικά για αυτές τις σχολες θα υπήρχε η δυνατότητα για επιλογή και από αλλά πεδία αλλά με λιγότερες σχολες στο μηχανογραφικό ... δηλαδή ο υποψήφιος θα μπορούσε να δηλώσει δυο πεδία αλλά μόνο για τις σχολες αυτές με την προϋπόθεση ότι θα δημιουργηθεί νέο πεδίο... μακάρι να το ανακοινώσει αυτό τη Δευτέρα... όπως και να χει και συγγνώμη για το λεξιλόγιο τα κάνανε σκατα παλι
Μαρια Κ.
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Μαρια Κ. »

Το σιγουρο ειναι οτι του χρονου θα παω στην 3η ομαδα προσανατολισμου για 4ο πεδιο αλλα δεν ξερω αν οι στρατιωτικες σχολες θα παραμεινουν εκει, κ. Νικο δεν θα αλλαξει τιποτα στα πεδια, θα παραμεινουν 5 αλλα υπαρχει ενα ενδεχομενο να κανουν 6ο πεδιο για στρατιωτικες αστυνομικες σχολες για να πηγαινουν εκει τα παιδια οχι επειδη επιασαν απλα τα μορια και για την αποκατασταση αλλα επειδη το θελουν πραγματικα
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Το 4ο πεδιο είναι τεχνολογικές σχολες και πας μεσω της ομαδας προσανατολισμου Θετικων σπουδων οχι μεσω οικονομικων-πολιτικων-κοινωνικων σπουδω. Νικο μην ελπίζεις ποτε σε υποσχέσεις πολιτικών γιατι πολλά λενε λίγα κάνουν. Εσυ θα εχεις ως δεδομένο στο μυαλό σου οσα ισχύουν μέχρι στιγμής στο νεο λύκειο. Δεν υπήρξε καμια αλλαγη σε οσα σου έγραψα στο προηγούμενο ποστ σου ειπα οτι ανήκει στο 5ο πεδιο και οι ομάδες προσανατολισμου είναι 3. Εσυ θα πρέπει να πας μεσω της 3η ομάδας προσανατολισμού καθως επαναλαμβάνω μεσω ανθρωπιστικών σπουδών δεν μπορείς να πας. Κακώς φέτος διάλεξες ανθρωπιστικές σπουδές μπορούσες να πας θετικές που έχουν και μαθηματικά που είναι μάθημα στο οποίο βασίζονται οι σχολες της ΕΛ. ΑΣ
Νίκος

Δημοσίευση από Νίκος »

Μα δεν είμαι καλός στα μαθηματικά αυτο ειναι το θέμα... στα θεωρητικά μαθήματα είμαι άριστος... αν ήμουν καλός στο πεδίο των αστυνομικών σχολών τότε φυσικά θα πήγαινα εκει... απλά επειδή δε γνώριζα τι γίνεται με το νέο σύστημα και αν θα μπορούμε να παμε απο το πρώτο πεδίο στην αστυνομία για αυτο και ρώτησα... οπως και να χει δεν αλλάζω πεδίο μιας και αν αλλάξω θα πατωσω... ειναι σίγουρο... θα ακολουθήσω τα μαθήματα στα οποία θα εχω καλές πιθανότητες να πετύχω. Ψηλούς βαθμούς... έπειτα ακόμα και αν πήγαινα για αστυνομία με τα μαθηματικά και τα αλλα μαθήματα ειναι σίγουρο πως δε θα μπορούσα να ανταγωνιστω άλλους που έχουν καλύτερες βάσεις απο μένα... προβλέπω σφαγή στις σχολές αυτές και άνοδο βάσεων δραματική... ευχαριστώ για τις πληροφορίες...
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Έχει προταθεί οι έδρες να λειτουργήσουν για τέσσερα έτη, με δυνατότητα ανανέωσης από το ΓΕΕΘΑ, εφόσον κριθεί επιτυχής η λειτουργία τους. Σχετικά με τις διαρροές που αφορούν τη δημιουργία έκτου πεδίου που θα αφορά αποκλειστικά την εισαγωγή στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές, στο νέο σύστημα Πανελλαδικών που θα εγκαινιαστεί τη νέα χρονιά ή ακόμα και την ένταξη των φοιτητών στις σχολές διαχωρισμένη πλήρως από το εξεταστικό σύστημα, δεν επιβεβαιώνονται.

Σύμφωνα με κύκλους του ΓΕΕΘΑ, αυτή η πρωτοβουλία για δημιουργία επώνυμων εδρών Στρατιωτικών Σπουδών και Ιστορίας έγκειται στη σύνδεση της ανάπτυξης της επιστήμης σε συνδυασμό με την κοινή ωφέλεια και τη σύνδεση της υψηλής επαγγελματικής κατάρτισης των Ενόπλων Δυνάμεων με την κοινωνία.

ΠΗΓΗ

σακις

Δημοσίευση από σακις »

Γιατι να μην αφηνουν τα παιδια που αγαπουν τις στρατ, σχολες να δινουν, μηπως θα ηταν ποιο καλυτερο στα σχολεια να τους επισκεπτοταν καποια στρατ, ομαδα από ειδικους να εβλεπαν τα παιδια, αν ΕΚΑΝΑΝ να μην βασανιζονται τζαπα, και παραλληλα από την ηλικια της 2ας 3ης λυκειου να μαθαιναν μια πειθαρχεια για να δουν ποια αντεχουν και ποιοι θα ηταν χρησιμοι στην ΕΛΛΑΔΑ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ , καποια απαντηση,
βαγγέλης

Δημοσίευση από βαγγέλης »

Θέλω να μάθω αν από θεωρητική κατεύθυνση γίνεται να περάσω σε στρατιωτικές ή αστυνομικές σχολές
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 3
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Με νομοθετική παρέμβαση που έγινε στις 7/11/14 έγιναν συγκεκριμένες αλλαγές στο''νέο λύκειο''. Πλέον η ομάδα προσανατολισμού θετικών-τεχνολογικών σπουδών διαχωρίζεται. Για τους μεν (θετικές επιστήμες) τα μαθήματα θα είναι μαθηματικά, φυσική,χημεία και έκθεση (η λογοτεχνία αφαιρέθηκε για την συγκεκριμένη ΟΠ) για τους δε (τεχνολογικές επιστήμες) μαθηματικά, φυσική,πληροφορική και έκθεση (επίσης αφαιρέθηκε η λογοτεχνία απο τη συγκεκριμένη ΟΠ).
Marina K
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Marina K »

Καλησπέρα σας! Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με το νέο λύκειο και την εισαγωγή σε στρατιωτικές σχολές.
Ποια είναι Ακριβώς η διαδικασία εισαγωγής σε αυτές και σε ποια πεδία ανήκουν; Έχω ψάξει αρκετά στο ίντερνετ αλλά δεν έχω βρει κάτι ενημερωμένο και δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς γίνεται.
Ελένη

Δημοσίευση από Ελένη »

Καλησπερα! Ειμαι μαθητρια Α λυκειου σε γενικο λυκειο και θα παω θεωριτικη κατευθυνση γιατι με τα μαθηματικα κτλ δεν... Ο στοχος μου ειναι καποια στρατιωτικη σχολη και συγκεκριμενα η ΣΝΔ πως θα μπορω να περασω γτ εχω μπερδευτει αν ειναι εφυκτο αυτο... Θα προσπαθησω οσο μπορω φυσικα με τα μαθηματα π χρειαζεται η σχολη ολα για αυτο τον στοχο! Ευχαριστω εκ των προτερων
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Μάλιστα βλέπω μια μεγάλη κινητικότητα προς σχολές του Πολεμικού Ναυτικού (ΣΜΥΝ και ΣΝΔ) και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί;
Λοιπόν η ΣΝΔ ανήκει στο 2ο πεδίο (οπότε μπαίνεις απο θετική κατεύθυνση μαθηματικά, φυσική,χημεία, έκθεση&Λογοτεχνία) και στο 4ο πεδίο (τεχνολογική κατεύθυνση μαθηματικά, φυσική,πληροφορική, έκθεση&Λογοτεχνία
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης