Βάσεις - Μόρια για Σώματα Ασφαλείας (2016)
- George911
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 110
Υπάρχουν γυναίκες και σε μάχιμες υπηρεσίες. Η πλειονότητα όμως εργάζεται σε γραφεία-διοικητικές θέσεις. Προσωπικά ξέρω 2, η μια είναι στη ΔΙ. ΑΣ και η άλλη ανήκει σε πλήρωμα της Άμεσης Δράσης - 100. Θέλει γερά κότσια να πας σε τέτοιες υπηρεσίες, πόσο μάλλον όταν είσαι γυναίκα. Αλλά για να λέμε και τα πράγματα όπως είναι, πολλά αγόρια επίσης που είναι επιτυχόντες πάνε σε υπηρεσίες γραφείου ή στην Τροχαία και όχι επειδή έχουν ψαχτεί και τους αρέσει, αλλά επειδή εκεί βρίσκεται το ''εύκολο'' χρήμα.
Επιπλέον, αν μου επιτρέπετε, θα κάνω μια παρατήρηση. Δεν ξέρω βέβαια αν ισχύει αλλά εγώ αυτό έχω παρατηρήσει. Οι σημερινές νέες γενιές που οδεύουν προς την Αστυνομία, παρουσιάζουν έναν δισταγμό προς τις μάχιμες υπηρεσίες ή είναι η ιδέα μου;
Επιπλέον, αν μου επιτρέπετε, θα κάνω μια παρατήρηση. Δεν ξέρω βέβαια αν ισχύει αλλά εγώ αυτό έχω παρατηρήσει. Οι σημερινές νέες γενιές που οδεύουν προς την Αστυνομία, παρουσιάζουν έναν δισταγμό προς τις μάχιμες υπηρεσίες ή είναι η ιδέα μου;
To Serve and Protect
George911 έγραψε:...
Οι γενιες οσο πανε, Γιωργο, γινονται πιο ''πλαστελινες'', πως μου ειπε ενας μεγαλυτερος. Απο τη μια πανε στην Αστυνομια γιατι η ανεργια θεριζει, εκει υπαρχει μισθος και τα γνωστα λοιπα και απο την αλλη σου λενε, στο δρομο ειναι επικινδυνα. Και γιατι πας, θα πει καποιος. Δυστυχως αυτο το κομματι οι πανελληνιες και κανενας διαγωνισμος που βαθμολογεισαι μονο απο γραπτα, δε μπορει να το ρυθμισει. Αν γραψεις, μπαινεις. Η Αστυνομια ειναι δυσκολο επαγγελμα. Χρειαζεται φυσικα ατομα σε ολες τις υπηρεσιες.
- George911
Αυτό είναι το κακό. Τα κριτήρια στην ουσία είναι τα μόρια (τα οποία είναι και θέμα τύχης) και δυστυχώς δεν υπάρχει ένας μηχανισμός που να ξεχωρίσει τις ''πλαστελίνες'' από τα ''ατσάλια''. Δεν αντιλέγω όμως. Και οι Υπηρεσίες γραφείου έχουν σημαντικό έργο (ταυτότητες, διαβατήρια κλπ), αλλά τουλάχιστον ας πηγαίνουν εκεί ικανά και πρόθυμα άτομα. Το ξέρω ότι γινόμαστε γραφικοί με το να γράφουμε συνέχεια τα ίδια, αλλά τουλάχιστον δεν είναι ψευδή.
To Serve and Protect
-
- Ταγματάρχης
- Posts in topic: 58
Οι γυναικες Κακα τα ψεματα δεν τραβαν σε τετοια επαγγελματα και το ξερουν και αυτες οι ιδιες. Δυστυχως ομως στη ελλαδα ζουμε και ολα ειναι αποδεκτα. Μην ξεφευγουμε ομως απο το θεμα μας που ειναι οι βασεις και οι βαθμολογιες τους
Το πιο σωστο πιστευω θα ηταν οι γυναικες να ηταν Μια ειδικη κατηγορια κ αυτες κ οχι να μπορουν να διεκδικησουν οσες θεσεις να ναι απο τη γενικη σειρα.(θα ηταν τερμα ρατσιστικο να πεις δεν μπαινουν καθολου γυναικες, απο την αλλη πρεπει να ειναι κ λειτουργικο)
-
- Ταγματάρχης
- Posts in topic: 6
Ειδική κατηγορία δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν οι γυναίκες γιατί υπάρχει το θέμα της ισότητας. Παλιότερα, τουλαχιστον για την πυροσβεστική απ όσο γνωρίζω, (πιθανότατα θα ίσχυε και για αστυνομία) υπήρχε ποσόστωση στις γυναίκες που θα εισάγονταν στο σώμα. Αυτό τώρα έχει αλλάξει, όπως και τα αθλήματα είναι πλεον κοινά για άντρες και γυναίκες.Πάντως από μονο του το όριο ύψους περιορίζει αυτόματα τις γυναίκες, εφ όσον μόνο το 18% των γυναικών στην Ελλάδα έχει το απαιτούμενο ανάστημα. Να σημειωσω οτι καμια αλλη χώρα δεν έχει 170 όριο ύψους για γυναίκες.
vasilis13 έγραψε:Οι γυναίκες καταλαμβάνουν μετά την σχολή θέσεις γραφείου ως επί το πλείστον ή βρίσκονται και σε μάχιμες υπηρεσίες;
Δεν έχει να κάνει με το που υπηρετούν, που τοποθετούνται ή τι θέσεις καταλαμβάνουν, αλλά με άλλους παράγοντες που έχουν αναλυθεί πολλάκις ανά τα χρόνια και μάλιστα στο αντίστοιχο νήμα που αφορά τις "Γυναίκες στα Σώματα Ασφαλείας" και που δεν θα μπω στην διαδικασία να τους αναλύσω και πάλι διότι θα ξεφύγουμε κατά πολύ από τον τίτλο και το νόημα του νήματος. Το μόνο που θα αναφέρω, είναι ότι μετά από τόσα χρόνια στην πλάτη μου ως ένστολος, σε μάχιμες υπηρεσίες και μη και ως έχοντας συνεργαστεί με αρκετές ένστολες γυναίκες στο παρελθόν και τώρα φυσικά, να θυμάσαι ότι στην πλάτη του θα σε κουβαλήσει ο αδερφός σου, το ζευγάρι σου, η σειρούλα σου και όχι η εγκυμονούσα.
Τα υπόλοιπα θα τα διαπιστώσεις όταν με το καλό φορέσεις στολή ιδίοις όμμασι.
Αυτά τα ολίγα από κάποιον με μια "μικρή εμπειρία" στην Ασφάλεια και χωρίς παρεξήγηση.
Καλή επιτυχία και καλή τύχη σε όλους!

-
- Ταγματάρχης
- Posts in topic: 58
Χα Χα Χα Ετσι πεστα d y k Το τριπτυχο μιας γυναικας που μπαινει στα σωματα ασφαλειας Μισθος μετα εναν Καλος γαμπρο να βρουμε Αξιωματικο να παρναμε και καλα γιατι θα ειμαστε υπο την σκεπη του και μετα εξαφανιση απο την υπηρεσια με εγκυμοσυνες και αδεις μακροχρονες ! Τι να πει κανεις δυστυχως αυτη ειναι η πραγματικοτητα !
Οι γυναικες και ειδικα οι εμφανισιμες, ειναι πολιτες της κοινωνιας και του κοσμου, διαφορετικης ταχυτητας απ' οτι εμεις οι υπολοιποι. Το βλεπουμε καθημερινα γυρω μας, οτι ακομα και εν μεσω κρισης, πλειστες οσες, καλοζωιζουν και θρεφουν την γενετησια ταση τους για συβαριτισμο και ηδυπαθεια, απο ολες τις θεσεις και σε ολα τα ποστα. Στον ιδιωτικο τομεα τα πραγματα ειναι σκανδαλωδως χειροτερα. Η ανισομερεια που υπηρχε μεταξυ των γυναικειων και αντρικων δικαιωματων στην εποχη των παππουδων μας, υπηρχε για καποιο λογο. Απο τη στιγμη που υπαρχει πλεον, θεσμικα, ισονομια μεταξυ των φύλων, η ισορροπια της κοινωνικης δυναμικης μεταξυ αντρων και γυναικων εχει ανατραπει ολικα. Τελος παντων, το μονο σιγουρο ειναι πως η κατασταση αυτη ειναι δεδομενη και δε προκειται να αλλαξει, και ως γνωστον δε πολεμαμε τα δεδομενα κλπ κλπ
Πόσο λέτε να κυμανθεί η βάση της σχολής αστυφυλάκων;
- Vasilis loxias (pz)
- Posts in topic: 1
Δεν θα πρεπει να υπαρχει βαση δεν πρεπει να υπαρχουν πανελληνιες μονο μαχιμα ατομα απο ειδικες δυναμεις του στρατου κ οχι φυτα μεσα στην ελ. Ας. Ειδικοι φρουροι μονο 

2009 δ εσσο 309 σειρα
- George911
Όσον αφορά τη βάση, έχω να πω ότι απλά γελάω με κάτι παιδάκια στο edu4u που βάζουν το χέρι τους στη φωτιά ότι η Αστυφυλάκων θα πάει 16.400 - 16.800 και αγχώνουν τους άλλους.
Βασίλη έχει μια βάση αυτό που λες, αν και έχω διαφορετική άποψη. Εγώ θεωρώ πως θα έπρεπε να υπάρχει μια ενιαία Σχολή Αστυνομίας, από την οποία θα έβγαιναν όλοι Αστυφύλακες και θα είχαν όλοι υποχρεωτική προϋπηρεσία 3-5 χρόνων σε μάχιμες υπηρεσίες και μετά να είχαν το δικαίωμα να φοιτήσουν στη Σχολή Αξιωματικών, η οποία θα διαρκούσε επιπλέον 2-3 χρόνια. Η δε ενιαία σχολή της ΕΛ. ΑΣ να ήταν όπως ακριβώς η Αστυφυλάκων με μικρές διαφοροποιήσεις. Τότε θα έπεφτε τρελό γέλιο. Από τις 3.000 - 4.000 αιτήσεις που (λογικά) υποβλήθηκαν θα υπήρχαν 1.000. Πιστεύω μια τέτοια αλλαγή μόνο οφέλη θα είχε: Και θα καλύπτονταν σημαντικά και πολλά κενά στις μάχιμες υπηρεσίες και η Πολιτεία θα δαπανούσε λιγότερα χρήματα (εφόσον μικρότερη η ζήτηση) και θα έβγαιναν καλύτεροι πρακτικά αστυνομικοί.
Πλέον όποιος/α γράψει 18.500 γίνεται Αξιωματικός, ενώ να χρειάζεται πλέον να γράψεις 17 για να γίνεις Αστυφύλακας. Αλλά ας μην ξεφεύγουμε από το θέμα. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι βάση της Αστυφυλάκων θα είναι μεταξύ 15.870 - 16.344.
Βασίλη έχει μια βάση αυτό που λες, αν και έχω διαφορετική άποψη. Εγώ θεωρώ πως θα έπρεπε να υπάρχει μια ενιαία Σχολή Αστυνομίας, από την οποία θα έβγαιναν όλοι Αστυφύλακες και θα είχαν όλοι υποχρεωτική προϋπηρεσία 3-5 χρόνων σε μάχιμες υπηρεσίες και μετά να είχαν το δικαίωμα να φοιτήσουν στη Σχολή Αξιωματικών, η οποία θα διαρκούσε επιπλέον 2-3 χρόνια. Η δε ενιαία σχολή της ΕΛ. ΑΣ να ήταν όπως ακριβώς η Αστυφυλάκων με μικρές διαφοροποιήσεις. Τότε θα έπεφτε τρελό γέλιο. Από τις 3.000 - 4.000 αιτήσεις που (λογικά) υποβλήθηκαν θα υπήρχαν 1.000. Πιστεύω μια τέτοια αλλαγή μόνο οφέλη θα είχε: Και θα καλύπτονταν σημαντικά και πολλά κενά στις μάχιμες υπηρεσίες και η Πολιτεία θα δαπανούσε λιγότερα χρήματα (εφόσον μικρότερη η ζήτηση) και θα έβγαιναν καλύτεροι πρακτικά αστυνομικοί.
Πλέον όποιος/α γράψει 18.500 γίνεται Αξιωματικός, ενώ να χρειάζεται πλέον να γράψεις 17 για να γίνεις Αστυφύλακας. Αλλά ας μην ξεφεύγουμε από το θέμα. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι βάση της Αστυφυλάκων θα είναι μεταξύ 15.870 - 16.344.
To Serve and Protect
Ρε παιδιά τι είναι αυτός ο An στο edu4u που δήθεν λέει ξέρει τους βαθμούς και τις σειρές των υποψηφίων;
- marsupilami
- Συνταγματάρχης
- Posts in topic: 82
Police_7 έγραψε:Ρε παιδιά τι είναι αυτός ο An στο edu4u που δήθεν λέει ξέρει τους βαθμούς και τις σειρές των υποψηφίων;
μονο για το παλιο λεει οτι γνωριζει. Οπως και να εχει δεν ξερει τι εχουν βαλει και στο μηχανογραφικο. Υποψηφιος ειναι λογικα με το παλιο,
- George911
Εγώ είδα ότι απαντάει και σε άτομα που ρωτάνε για το Νέο λέγοντας Τα μόρια τους και αν έχουν πιθανότητες. Εμένα άλλο μου κάνει εντύπωση. Πως είναι δυνατόν να γνωρίζει, από όσους έκαναν 10%, ποιοι είναι του 6% και ποιοι του 4%; Μήπως τρολλάρει; Ο πίνακας των ικανών έχει 2054 άτομα και αν ψάξουμε για υποψήφιο που ΔΕΝ έδωσε φέτος Πανελλήνιες, δεν γίνεται να μας βγάλει τα μόριά του. Η εφαρμογή του Υπουργείου επιτρέπει να είναι γνωστές οι βαθμολογίες μόνο των φετινών Πανελληνίων. Επίσης με ευκολία είπε κάπου ότι 500 περίπου άτομα είναι πάνω από 16 και ότι, γενικά, η βάση θα ανέβει. Ελπίζω να τρολλάρει, γιατί αν ισχύουν αυτά... Πάρα πολλοί πρέπει να έχουν την Αστυνομία ως τελευταία επιλογή για να πέσει.
To Serve and Protect
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες