ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
nikolakias

Δημοσίευση από nikolakias »

Παιδια σκεφτομαι για ΕΛ. ΔΥ. Κ εθελοντικα. Αξιζει ή καλυτερα να μεινω Ελλαδα;

ΕΛΔΥΚ 315

Δημοσίευση από ΕΛΔΥΚ 315 »

Αξιζει φιλε μου. Πηγαινε και δεν προκειτε να το μετανοιωσεις.
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 136

Δημοσίευση από D.Y.K »

Εγκρίνω. Αξίζει.
ΓιωργοςKoz
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από ΓιωργοςKoz »

Ευχαριστω για την απαντηση φιλε!
ΑFC13R

Δημοσίευση από ΑFC13R »

316 γ1 τθ λαρνακα λελε απο τωρα τιποτε αλλο... ;)
Γιαννης..

Δημοσίευση από Γιαννης.. »

Παιδια ΜΑΡΤΙΟ παρουσιαζομαι ΘΗΒΑ Πυροβολικο και σκεφτομαι να δηλωσω ΕΛΔΥΚ ποιο ειναι το καλυτερο στρατοπεδο για εναν ελδυκαριο στην ΚΥΠΡΟ απο προσωπικη σας εμπειρια; Που δηλαδη πιστευευτε οτι αν υπηρετησω θα φανω πιο τυχερος... Ας απαντησει καποιος που ξερει σας παρακαλω μεγαλη αναγκη. Και σορρυ αν ειπα καμια βλακεια δεν γνωριζω και πολλα...
ziogas191
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από ziogas191 »

Φιλε μου το πρωτο ταγμα διοικησεως ειναι καλα, αλλα παντως να ξερεις οτι τις ασκησουλες σου θα τις εχεις και τα σκοινακια σου
θα τα εχεις! Κατα τη γνωμη μου πηγαινε!
GregS
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από GregS »

Παρουσιάζομαι ΚΕΜΧ Ναύπλιο με ένδειξη Μηχανικο στις 3 Μαρτίου 2012. Λόγω οικονομικής κατάστασης, η ΕλΔυΚ φαίνεται η μόνη λύση λόγω του μισθού. Γνωρίζει κανείς σε ποιά μονάδα έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να προωθηθούν όσοι έχουν ένδειξη Μηχανικού; Καταλάβαίνω πως είναι πολύ σύνθετη η απάντηση σε μια τέτοια ερώτηση μιας και εξαρτάται από ειδικότητα, ελλείψεις ανά ΕΣΣΟ κτλ, ωστόσο οποιαδήποτε πληροφορία βοηθάει.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Nios
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από Nios »

Καλησπέρα. Παρουσιάζομαι σε δύο εβδομάδες πεζικό, αλλά θέλω να πάω Κύπρο ειδικές δυνάμεις. Αν δεν πάω Κύπρο όμως, θα ήθελα να πάω ειδικές δυνάμεις στην Έλλαδα.

Η ερώτηση μου είναι η εξής. Υπάρχει κάποιος μηχανισμός ώστε να έχεις περισσότερες από μία επιλογές ώστε αν δε σε πάρουν στη μία να σε πάρουν στην άλλη; Υπάρχει περίπτωση να σε ξαναρωτήσουν τι θέλεις η μετά τη μία και μοναδική επιλογή θα με στείλουν κατευθείαν απλά πεζικό και ας πρόσεχα τι δήλωνα;

Γιατί το λέω αυτό; Γιατί αν δηλώσω Κύπρο η ειδικές δυνάμεις (αλεξιπτωτιστές), θα έχω μικρότερες πιθανότητες να επιλεγώ απ'ότι πχ στα ΛΟΚ, ΜΑΚ, Πεζοναύτες. Μπορώ να πάω Κύπρο αν δε με πάρουν στους αλεξιπτωτιστές, και μπορώ με τη σειρά να πάω στις ειδικές δυνάμεις αν δε με πάρουν για Κύπρο πχ;

Θέλω σίγουρα να μην είμαι πεζικό, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει να μη δηλώσω ειδικές δυνάμεις με το ρίσκο να μείνω στο πεζικό αν δε με επιλέξουν εκεί που θέλω και μου αρέσει περισσότερο.

Περιμένω συμβουλές/πληροφορίες, ευχαριστώ.

Άβαταρ μέλους
jannous
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από jannous »

Παρουσιαζομε 1/3 αυλωνα τεθωρακισμενα. Και σκευτομαι να δηλωσω κυπρο. Ειμαι ι2. Μπορουν να με παρουν κυπρο η θελει ι1?
vagelis79
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από vagelis79 »

Οταν ειχα υπηρετησει στην ΕΛΔΥΚ ειμασταν ολοι Ι1. Αυτο πριν 13 χρονια...
radamanthys
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από radamanthys »

Αγαπητέ μετά το κέντρο νεοσυλλέκτων θα πάς πεύκο και μετά θα φύγεις για Κύπρο. Στην Κύπρο ΔΕΝ έχει αλεξίπτωτα. Μόνο ΛΟΚ. Εμπειρικά στο λέω. Ήμουν πεζικάριος στο 2ο τάγμα της ΕΛ. ΔΥ. Κ. Αλλά είχα πολλούς φίλους ειδικοδυναμίτες στο νησί! Το πρόγραμμα είναι δύσκολο και απαιτητικό. Καλή θητεία!
Γιαννης

Δημοσίευση από Γιαννης »

Καλησπερα παιδια.
Μπαινω 5/3 Μεσολογγι και μετα σκεφτομαι να δηλωσω εθελοντικα ΕΛΔΥΚ.
Η θητεια ειναι 9 μηνες οπως και εδω;
Ο καθενας μου λεει το μακρυ του και το κοντο του, αλλοι λενε να πας θα περασεις τελεια αλλοι μην πας ουτε για αστειο, αλλοι λενε οτι ειναι η θητεια οσο και εδω αλλοι λενε 14 μηνες.
Τι γινεται ακριβως;
Γιώργος

Δημοσίευση από Γιώργος »

Καλησπέρα παιδιά.
Περιμένω μετάθεση από τρίτη, είχα ένδειξη ελδυκ υπαξ διαβιβαστης και δήλωσα ναι, θα πάω
τελικά η υπάρχει περίπτωση να με έχουν κόψει; Στην επιτροπή ρωτησα επειδη ειμαι Ι2 αν
έχω πιθανοτητες και μ ειπαν σχεδόν 100τοις εκατο. Παντως θελω να παω, γιαυτο ρωταω.
ευχαριστω.
Άβαταρ μέλους
kobe24
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από kobe24 »

Λοιπον παιδια στη Κυπρο η θητεια 9 μηνες οπως και στην Ελλαδα... Ο Στρατιωτης περνει 246 ευρω και ο αυτος που εχει ενδειξη ΥΠΑΞ στη συνεχεια θα περνει 330 ευρω.

Η ΕΛΔΥΚ εχει τα θετικα της και τα αρνητικα της. Εχει σιγουρα παραπανω εκπαιδευση αλλα εχει καλυτερες εγκαταστασεις, καλυτερο φαγητο συν οτι πληρωνεσαι που με μια καλη διαχειρηση σιγουρα μπορεις να τα βγαλεις με αυτα τα λεφτα...

Επισης ΕΛΔΥΚ μπορει να ερθει και καποιος που ειναι Ι2 οποτε μην αγχωνεστε γι αυτο...

Οποια παραπανω πληροφορια θελετε ρωτηστε. Καταλαβαινω την αγωνια που μπορει να εχετε αλλα δεν ειναι πραγματικα τιποτα.

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης